Фигурно пързаляне - 11

• 14 871
  • 345
  •   1
Отговори
# 180
  • MJF
Токио

Догледах кратките дами.
Seoyeong Wi дейстително се справи с кратката си. Гледах внимателно на повторенията по скоковете и съм съгласна с техническия панел. Браво.
Юна Аоки този път успя към недовъртяния луц да изпълни и рита си и така , за разлика от на първия си гп, нямаше нужда да се спасява. По този начин си направи sb кратка. А виждам че и PB e получила , тя и треньорите ѝ напълно доволни. Въобще в подем е Аоки.
Алиса Лю пак ми хареса как катае и презентира тази си програма. Голямо настроение , плавност, мощ. Скоковете ясно, бори се за чист 3ф-3т.
Като цяло доволна от изпълненията на този кратък старт.

Ритмичния танц
На плейлистата на ису-ютубканала не разбрах в какъв по-точно ред са качени тези 10 изпълнения , даже ми хареса че са така разбъркани. Smile
От 10 танца 7 са сезонни премиери на моя екран.
Грийн-Парсънс и хореограф Жан-Люк Бейкър. Сезонна пр. Нямам забележка. Хареса ми програмата. Двамата са в добра форма и ми хареса изпълнението. Satisfied
Чок-Бейтс с музикалния винегрет в който има няколко секунди с които ми се подмазват и ей на , за втори път на екрана ми в сезона. Определено това бе sb. Нямам забележки. Медисън ми се вижда много слаба към момента, подсушена до крайност. Но то и голяма динамика в този танц с всички тези превключвания през секунди. Браво за крайния резултата и настроението от целия този микс. Satisfied
Рийд - Амбрулевичус с Род Стюарт. При Саулиус виждам нещо като продължение на миналогодишната волна но тук Алисън един вид му " се пречка" повече. Така бих определила тази програма "на първото ѝ четене" на моя екран.
Кърира-Пономаренко се стараят доста с тази никаква програма. Видях ги на Небелхорн и сега за втори път програмата ми се струва същата "стара каша" с която двамата се мъчат. Да не ми се обиждат и те и екипа им.
Loicia DEMOUGEOT - Theo le MERCIER със сезонна премиера. Подмазаха ми се доста с музиката на Дкаксън 5 но дали заради Крис и /или е така не чух малък Майкъл, все ремикси. Втория път ще обърна внимание. Не са в много добра форма двамата. Програмата тепърва ще я гледам. За начало "бива".
Орихара- Пиринен и Jennifer JANSE van RENSBURG - Benjamin STEFFAN с  двете партньорки в розово с програми които им отиват, към това нямам забележки. И дата дуета в своите възможности се представиха . И двата със сезонна пр.
Marie DUPAYAGE и  Thomas NABAIS сезонна пр. И те като съотборниците си не са във форма но тяхната програма пък и доста подчертава именно това.
Освен редовната ми критика към този френски щаб как не работят почти въобще в/у техниката сега пък и двата им дуеата ми се явяват в такъв разбръцан вид Unamused . Дано има някакво обективно обяснение на таз картина.
За десерт двата японски дуета.
Ютана Йошида и Масайа Морита за втори път в сезона на екрана ми. Видях ги на Небелхорн. Съгласна съм че там бе sb-то от двата старта. Тук с малко повече вълнение и това малко на моменти намали четкостта на картината. Нямам забележка по тази програма "бонбон" Satisfied
Азуса Танака и Шинго Нишиама. Сезонна пр. Признавам им че облеклото им ми беше такъв трън в очите от първата секунда на леда , че не мога да кажа че видях програмата. Blush
Първо само по себе си това облекло , особено на Азуса. И второ въобще не ми харесват тези решения и при Алисън Рийд и сега при Азуса Танака с горнищата/роклите в района на талията. И при двете според мен въоообще не им отива. Unamused . Хем  Алисън "ме дразни" с това не за първи път/сезон.

Таблицата

Видях че и юньрите са качени на isu-ютубканала а не на този за югп.

На този ютуб канал покрай обявлението на Габи-Гийом виждам че са качени повече техни изпълнения накуп.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 10:58 от Шошулчо

# 181
  • София
Изгледах финала на Гран При.
Много се радвам за Чок и Бейтс, добре че са те, та да ми държат интереса жив и въпреки че обичам Пападакис и Сисерон искрено стискам палци да не се завръщат и да видя Меди и Ивън като олимпийски шампиони. Simple Smile
Въпреки, че дори и да се завърнат френските легенди, то в момента всичко е зад моите хора. Моментум, форма, съдии, тенденции. Не случайно и световния рекорд вече е техен.

Останах много доволен от представянето на Амбър Глен. Много силна заявка при перманентното остсъствие на рускините. А горките японки, какво се случва там? Няма я следващата голяма фигура и това си е. Фигуристки много, голям шампион - нула. То май същото е и при мъжете, където след Ханю си е потоп.

Може ли Иля Малинин да надгради впъти представянето на програмата и играта на леда или е невъзможно с толкова много сложни четворни? Малинин е като Чен 2.0. Още по-добре смазана подскачаща машина, но Нейтън проби и успя там, където засега Иля не може да влезе. До олимпиадата има още година и половина. Може би тогава ще е и пикът за Малини, който изглежда на практика непобедим. Но аз тук очаквам завръщането специално за олимпиадата на Нейтън Чен.

# 182
  • MJF
Охо, време за цял ФГП си разчистил Diavolo. Браво!

Аз не вярвам във връщане на Нейтън от това което периодично мяркам от него/за него. Но знае ли се?! Grin
Габи и Гийом със сигурност ги отписах за такъв акт. Туй не ни грози вече. Ей на,  който гледа СП 2024 може да види нейде дует Медисън Хъбъл - Габриела Пападакис от това което прочетох скоро.  Wink

Шо миналите дни успя да види само няколко кратки мъже на NHK-трофи. Но и от някакъв спортен румънски канал който бе на един телевизор уикенда , забелязах че ФГП е с неправилния "коментатор" на ису-ютуб канала  та като му дойде реда и ако няма алтернативи като запис  ще го прескоча , ще видя само юньорската част - където все пак коментар по време на изпълненията няма.

Токио
Кратките мъже и цветно.
Даниел Грасл за начало на краткия лед по реда в който гледам. Даниел го виждам за първи път след края на сезон 22-23. С 4рит в кратката  в сезона до тук. Дано част от менталния пубертет е попреминал и се успокои и съсредоточи. Ей на , домашната О чука на вратата. На дарожката на 2 пъти широко се Smile и без Крис да казва 200% бе сигурно кой е хореографа. Даниел на финала на програмата доволен, аз също че разгеле го виждам отново на състезателния лед. Хайде , следващия път без този момент дето му спечели наказателна точка Wink
Као Миура образно казано на един дъх си изпълни кратката. Гооолямо браво има от мен. Тук със съвсем други ракурски бе заснето от колкото на предишните му 2 старта  на моя екран. Определено sb. А сега от таблиците виждам че е и PB с което съм напълно съгласна. Satisfied че са му го дали. Въобще ме радва че разгеле Као и сие взеха някакви мерки по презентация и стайлинг в правилното направление.
Матео Рицо го виждам за първи път след операцията. Не съм и очаквала да видя чист 4 рит, останалото беше на  висота, удачна за него програма, хареса ми определено дарожката спрямо музиката.
Юма Кагияма със сезонна премиера на екрана ми. Изненадана  съм. Кратката му този сезон е съвсем мимоходом музиката- елементи под музика. Или такъв е записа на който гледах. Уж внимават там пък Thinking. На дарожката само бауера попадна до някъде в мизуката Thinking  Да не искат да ме карат да им отпусна още един старт за да видя как ще е там . Цялата таз връв -  татко Кагияма - Каролина Коснер и сянката на Лори Никол до нея за какво е ?!  Ще го видя и на волната и ще "ходи" в бан до края на сезона, никакъв втори старт няма да им се получи на екрана ми. Юма и сие поне си го знаят това. Аз тоз цирк япоска федерация - Кагияма Старши- Коснер-Никол към момента въобще не съм в състояние да го изтърпя повече от един път на сезон под мотото - проверка. Каро да не ми се обижда но всички знаем тя там защо е и вместо кого е . Грам промяна не виждам в "отличника" Юма.
Габриеле Франджипани за трети път на екрана ми в сезона. Без чист тулуп до тук в сезона. Като цялост на изпълнението му това съм съгласна че  е sb. Скоковете ясно, на защо губи точки на пируетите?! Чукнах сега ису-биото му евентуално да се ориентирам за някакви поредни треньорски промени но не се ориентирам в имената. Трябва по-прясно интервю с евент. инфо по въпроса защо в м/усезона "е дръпнал" толкова назад.
Те така Даниел- Рицо-Габриеле накуп мини национално си устройват.
Владимир Литвинцев отдавна не е правил такова изпълнение. Целия предишен сезон на isu а старт не е получавал над 80. Изненадах се че на екрана не видях sb та проверих къде е . За пореден път доказателство че не трябва ису да брои оценките от бе турнирите си , до кога ще продължават с този цирк?! А иначе браво на Влад , sb има от мен безусловно. Приказките на Крис по цялото време на Влад на екрана ме Smiley
29 годишния Тарзан Джейсън Браун стова. Сега покрай линка виждам че не са  го добутали да речем поне до ФГП. Трудна гледка която си причинявам за 3-ти път от началото на сезона. Гледам изпълненията и съдийството им с пълен Popcorn . И това мое "нездравословно развлечение" няма нищо общо  с наш  Джейсън , той го знае Peace

# 183
  • София
Дано се завърне Нейтън, за да има интрига за златния медал.
А иначе французите не искам да се завръщат, защо така моите хора ще имат на 95% сигурен златен медал, пу пу да не им мине черна котка път, че има още цял един цикъл преди олимпиадата, а и щом има олимпиада, знаеш ще се залага на съвсем нови програми и музика и ще се започнат едни сметки и дебнения... Grinning Wink

# 184
  • MJF
То "интригата" е как ще се договорят япоската и американската федерация. И друга няма.
Кой мъжете и кой жените.
Аз като незрител вече на О имам едно конкретно Popcorn.
Каори на мен от първия път на екрана ми си ми е голяма любимка но това не значи че не виждам всичките ѝ слаби страни. И въобще не съм на мнение че нейното ниво към 2024 след предишните , хайде да се ограничим до 3, олицикъла заслужава да е на пиедестал на О. Та на дамския ису фронт гледам дамите за да видя шанс някой да събере стабилност от технически можещи и повече и чисто при това от Каори. Под чисто имам предвид - чисти технически скокове а не някакви измислени луцове и сие, не какви ли не недовъртяни, преротирани и пр. "хубавини"....
Ей на , сега понеже съм на NHK. На кратката на Каори самите японски снимачи такива некомплиментарни към нейните слаби страни повторения дадоха,  че ме Smile. Бива ли така баш те самите си?!

# 185
  • София
Дали пък ако спре войната 2025 г. както се смята с встъпването на власт на Тръмп, няма да върнат руските фигуристи. Simple Smile

# 186
  • MJF
Догледах кратките мъже в Токио.

Марк Городницки доведе своята кратка до чисто изпълнение този сезон  сравнително рано.
Доволна съм че Ендрю Торгашев си е оставил кратката от миналата година. Колко му отива и ми харесва програмата няма да потарям от миналия сезон. Сега гледах колко затртна му е скоковата групировка и здравния му картон. На място на треньора Брендън Фрейзър Smile - добре се справи. Виждам го за първи път  в сезона а това му е втори гп и трети старт.
Juheon Lim миналия сезон участва на 4К , така че сега е с гп дебют само. Силите към края го напуснаха.
Тацуя Цубои с кратката си от миналия сезон. И  леко съдийско домакинско рамо, аз за такова изпълнение за презентация давам .... "Не е ли време да го провокират с нещо по-витално нейсе?! " ми е риторичния въпрос към щаба му. Unamused
Томоки Хиваташи със сезонна премиера . Одобрявам напълно програмата.

На плейлистата на волните дами видях че липсват за мен цели 2 бр. та добре че "работи" пълния запис.
Така че по ред на волната ги подкарах волните дами.
Eрим, Нина , Линдзи и Екатерина в голяма борба със себе си и скоковете. Не ме вдъхновиха към повече коментар.

Антон Сихарулидзе

# 187
  • MJF
Токио
Изгледах/догледах  волните дами.
Микутина след като на самия старт не се получи 3-3 комбинацията нататък съвсем прекали със сдвояванията. Тя може с настроение да живна на дарожката но аз напълно Unamused въобще не е във форма и тя.
Seoyeong Wi я гледам за трети път в сезона. Според мен тя в междусезона се е извисила още , и това в добавка с формата прави картината в повечето време на леда - "слопи", Blush не се сещам сега на български точен еквивалент на това което искам да кажа.
Въобще първата група - мрак.
Лара Наки въпреки "творчеството на воля" - 2ф, 2л, .... на фона на предишните е по-жива и стилна гледка към момента като цялост в тези 4 минути.
Брейди и Алиса ювелирно ги събраха в една точка , много се Smiley
Силната страна на Брейди към момента е че излиза и на отмаш , без да трепне , изпълнява програмите си. Тук получи и новото си sb за волната. Падането на 2а беше съвсем ненужен куриоз.
Алиса за втори път този сезон изцяло ме печели с изпълненията си , и на кратката, и на волната . Поздравявам отделно Масимо Скали, драго ми е да го видя, че напоследък нещо ми бе изчезнал от екрана явно заради моя сменен начин на гледане. И тя получи новото си sb тук. Да работи над кондицията си.
Гледайки Лю такава пораснала и бих казала съвсем променена и на база че я гледам от юньор. Колкото не ми харесваше като юньор толкоз пък сега ми харесва след завръщането си. Съвсем друга презентация.
Юна Аоки всичко на всичко с 2 чисти скока на волната. Голяма радоста за нея и за щаба ѝ се получи на този старт защото в крайното класиране се получи и подиум. Благодарение на действително pb- кратката.
Моне Чиба общо от видяните от 12-те фигуристки скокове на този старт бе с най - моного на брой чисти скокове. Това дори бе видно без да се гледат повторенията. За мен това ѝ е най-голямото постижение на този старт. Хубава програма и добре изпълнена.
Каори Сакамото и режисьора Mr. Green . От снимането , както е традиция , на NHK и този път не съм доволна , еле пък от повторенията при синглите - масово ми повтарят пируети и аксели Tired - аз и в реално време ги виждам достатъчно добре тези елементи. Ако ми повтарят да ми покажат именно скоковете. И точно както си знаеха и баеха внезапно режисьора , както и на кратката , вместо пируети и акселчета като дойде ред на Каори даде и 3л, и 2а- ойлер-3с, и 3л-2т и то при това мнооого добре. И след това гледаш протокола и ......Хайде за луцовете знаем но тоз салхов в каскадата е просто толкоз троен колкото аз скачам четворен. Peace
Техническите панели малко "да се събудят" че туй е голяма срамота. Ние зрителите имаме повторения и очи.
А иначе Каори се справи добре с волната си. Безусловно sb. Тук на записа на който гледах не попадна толкоз в музикалните акценти колкото на предишните 2 старта но пък за сметка на това се получи стабилно изпълнение , без падане. Почти Mr. Green ако не броим майтапа с финалната поза, напълно нашата Каори Smiley
Крайното класиране.
Май не съм гледала церемония награждаване от 4 К 2022 насам Thinking . Този път понеже гледах на пълния запис и видях че на него е и награждаване та реших да погледна . За Моне и особено  Юна това си е голяма момент. Не видях цветя  а само плюшена играчка към медалите. За Сакамото това е трета "отварячка". Драго ми бе да видя как се поздравиха тричките със Сатоко Миахара - работеща вероятно към някоя медия / федерацията.

Тамара Москвина "кара" 84 години и няма спирачка.
2 интервюта взети на ФГП , които като се мижне за нивото на списващите ги може да се прочетат:
Малинин
Никита Володин

Брех какви неща ме чакат като/ако стигна до ису- фгп Popcorn
Мировая фигурка спасается от пустых трибун с помощью технологий: что напридумывали?
Разбира се че имам коментар и още как но ще си го запазя като видя картината. Popcorn така е то като викаш хора от футбола и 16-ия зет на Самсунг. Полуобразно казано.
От всичката тази "шарения", за да не кажа нещо по-нецензурно, единствено съм съгласна че в публиката на арената липсва таблицата в горния ляв ъгъл на тв екрана. А ще ги призная ако в реално време на някои от тези "сумати застраховани  екрани" ни включат съдийството в реално време , както гледат тв коменататорите Mr. Green. Останалото е пълен "прах в очите".
Любителски обзор от зрител на финала - Nos deux mains restent soudées!
Гледна точка - За что судьи вдруг устроили такую порку Малинину . Прочитайки материала разбрах че тази година не е имало дефакто Japan Open. Много се изненадах, защото в началото на сезона помня че мярнах инфо и за част от участниците и за датите. В същото време Мао Асада откри своята ледена арена, помня че разгледах снимки скоро. Губи ми се дали сега провежда тура си от последните  поне 2 години.
А наш Юзуру продължава да твори - Echoes Of Life  и обзор.
Эмбер Гленн
Михаил Шайдоров
Lilah Fear and Lewis Gibson
Николай Морошкин
А иначе изминалите дни Алисън Рийд и Деана Стелато решиха въпроса с гражданството си.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 15:39 от Шошулчо

# 188
  • MJF
Токио

Изгледах волния танц и преполових волните мъже. Вижда му се края.

Волните танци

Eто едно интервю което ми обяснява гледката от Marie Dupayage and Thomas Nabais към ноемврийския момент който гледам сега.
А иначе:
Чок-Бейтс работят над програмите си, видно от втория им старт на моя екран.
Чух коментар от Алиса Чисни по този старт и тя ми обърна внимание на куриоз при Кристина - Антъни и Керълайн- Майкъл. Антъни трениран от Скот Мойъ напомня като типаж на Чарли Уайт а Майкъл трениран от Чарли като типаж е Скот. Smiley и да има доза истина в това.
Кармен на първите е Popcorn гледка. Но нека пробват, получава им се на приливи и отливи в тези 4 минути.
Грийн - Парсънс с тази програма няма как да не ми напомнят за волната им в сезон 21-22, този път вариант от Жан-Люк Бейкър, на него и Кейтлин този стил им се отдаваше. Същото важи и за Грийн -Парсънс  Интересно са монтирани двете музики.
Алисън - Саулиус също премиера за мен - не можах да си съставя мнение за този танц, още не са готови според мен с него, да видим на следващия им старт на моя екран как ще е .
За волните на двата френски дуета важи същото.
"От кога не сме гледали/слушали ФО в танците?!" - това се чудех докато гледах Дженифър-Бенджъмин. Малко в повече ми беше "мотаенето" на коса, плат и крайници в тези 4 минути.
Орихара-Пиринен по-скоро не ми харесаха за разлика от останалите премиери. Видях Масимо Скали седнал до тях в добавка на треньора ми , та дано нещо попроменят, постегнат в програмата, някакъв перебор е в момента.
За финал двата японски дуета. Харесаха им и двете им волни програми. Ромео и Жулиета в изпълнение на Йошида-Морита интересно - любопитна гледка, може би има места където малко да се редактира. Für Elise  програма бонбон- мноого ми хареса и я намирам за много удачно решение именно за тим като Танака-Нишиама - програма на растеж/развитие за тях. Чакам и двата дуета на националното. Жалко че тези 2 дуета имаха само един гп-старт.

Волните мъже и цветно.
След падането на флипа- началото на волния Кагияма се съсредоточих да гледам кога /къде/дали извън скоковете и пируетите има момент когато Юма катае нещо на един крак. Егати и копието на Уно. Смятам повече в сезона да не си го причинявам. Видях я и тази негова волна - "испаншина". В цялото това нещо се развеселих на финала от биковата глава на гърба на горнището. Стига толкоз.
Грасл какъв доволен от себе си на този за мен негов премиерен старт. Програма под него, изкриваца се стабилно. Да видим нататък как ще протече сезона на Даниел и съдийството.
Интересно какво е обяснението на самия Миура за това което се получи, по-точно не се получи, на тази волна. Ехххх , какво беше това?! Worried
"Молителя" Цубои герой за себе си. PB с право виждам сега за него. Някъде по средата на програмата ме напуши голям Smiley , точно м/у два скокови елемента "върви" Тацуя и се сети че аха , аха забрави че тук има позата молител за енти път с ръцете в тази програма и го стори Mr. Green . То хубус порасна на височина но кога ще се заемат с презентация .
Ендрю Торгашев под Шехерезада за фон. "Станах на крака" към края на тази волна. Голяма победа на Торгашев над себе си. Доволна съм че виждам че е получил PB и това действително е така Satisfied. На голям контрол, съсредоточен над скоковете , трите каскади в бонус зоната , предвид епичната му история с аксела , като видях каскадата 3а-2а така добре изпълнена особено се Smile . Браво! Отделно програмата сама по себе си ми хареса. Заслужава да бъде изпълнения както е замислена но съм песимист. Предвид здравето , хедкейса и контента и такова изпълнение като това е голямо постижение за Торгашев. Да видим.
Сега видях че Ендрю е бил седмица преди Токио в Анже, жалко че ису ме лишава от възможността да го видя там но фигурно без звук аз не гледам в 2024  и туй то Peace
След Римски-Корсаков веднага и Чайковски , лошо няма. Тожко му се "даде" волната на Литвинцев но се стара. Здраве и сили недостигат за повече.
Матео Рицо с видимо настроение , радост че отново е на старт. На рита на волната не падна, останалото се получи добре. Напълно разбираемо се е оставил волната от миналия сезон.

# 189
  • MJF
Приключих с Токио , догледах волните мъже.
Франджипани голяма борба проведе със себе си , неуспешна в състезателен аспект. Виждам го за трети път в сезона. След Оберстдорф за гп- стартовете Халифакс и Токио и нещо хич не се справи с това цялото нещо. Провокира вестибуларния ми апарат с тези всички "балалайки" на скоковете, образно казано.
Городницки явно се чувства добре към момента защото той рядко е толкоз готов в първата половина на сезона. 2а-3а ме развесели.
Браун като изключим бабачката на  обречения опит за 3а направи едно много смазано , плавно изпълнение на Spiegel im Spiegel и ако не бяхме на състезание  щеше да е чудесно, аз му дадох sb на Джейсън за изпълнението /презентацията на тазсезонната му волна, виждам я за трети път все пак. Изхода от хореопируета особено ми харесва и му се получи ефектно.
След Грасл, Цубои и  Торгашев още една голяма победа над себе си се случи за Томоки Хиваташи. Още един път станах на крака на волна на този старт. Голямо браво на Хиваташи.  Сега проверих че PB - то му на волна е в далечната 18-19 на 4К 2019. ТЕS в Токио му е по-висок в 2024 а останалото знаем каква "тънка съдийска работа" е, така че де факто Хиваташи за мен е с ново реално PB.  Fight or Flight е дадено като заглавие на втората музика и там именно е и дарожката му, на която той проведе цяла битка видимо Smile и на финала победи. Евала Томоки!
Покрай Хиваташи и надписа в началото за музиките му - Jimmy's Tux  "загрях" , че до тук в сезона не съм видяла ни чула и сие нищо за Джими Ма. Та проверих какво що,  Ма набор 1995 и се сетих че Джейсън го представяха на 29 та видях сега че именно днес Браун навършва 30 г, да му са честити.
Juheon Lim като сили до края и предвид че програмата му има достатъчно свръзки за себе си считам,  че се справи с нея. Честито му гп-бойно кръщене при "големите".
И така крайното класиране.
Доволна съм от личните победи които видях на този старт. Даже много.
Bowtie

От Токио се местя в Москва на четвъртия руски гп-етап.

Москва
12-12-12 , без спортни дуети, които за жалост по редица причини, предимно здравни са силно оредели Unamused

Начало с кратките дами. Цветно.
Камила Нелюбова с второ чисто изпълнение на кратката си , добре се справи, "влезе във вкус" според мен.
Яна Битюшкова дебютира при сеньорите. На база двете поредни изпълнения от нея и Маргарита Ковальова се видя разликата м/у предпубертет и разгар на пубертет.
Елизавета Куликова с 2 поредни старта и втория се получи копие на този в Красноярск.

# 190
  • MJF
Москва

Кратките дами изгледани.
 Виктория ДОРОШЕВСКАЯ ми се видя много висока на леда а с какво настроение , хъс и видимо желание си изката кратката .
Ксения ГУЩИНА чудесна. Но как ми се иска визуално повече увереност, спортна наглост дори.
Дарья ТРЕТЬЯКОВА отново проблем с каскадата , която не знайно защо е трети скоков елемент при такава извисила се в пубертет фигуристка. Аман. Това ясно че е мрънкане към треньорите.
Мария Механич я виждам за първи път, проверих и е дебютант при сеньорите , интересна програма , подходяща за нея.
Мария Пулина с добро пързаляне, интересни моменти в програмата. Виждам я за първи път.
Аделия Петросян и Даря Садкова анблок. То като е така ми е в повече гледката на тез програми. Като не са пък накуп пак се дразня на всяка по отделно та....все тая Tired няма спасение. Извън този факт Аделия към момента голям спортист, в много добра форма - 3а , 3л , 3ф-3л, наситено със свръзки и пр. Садкова трудна за мен гледка отвсякъде.
Добре че след тази доза за финал Ксения Синицъйна но за жалост не е във форма.

Мэдисон Чок и сие
Предлагам и 2 видеоинтервюта на Роман Костомаров с :
Евгения Медведева
Татьяна  Тарасова

# 191
  • MJF
Москва

Започнах ритмичния танц.
Много приятно съм изненадана от Никита Кацалапов като коментатор, интересни моменти коментира. Разгеле някакъв адекватен коментатор на руския фронт. Заради него гледам и повторенията, "не прескачам".
За начало Юлия ЧУРКИНА / Борис ФРОЛОВ  и Вероника ШУЛЬПИНА / Глеб СОЛОВИЧ дебютанти при сеньорите.
Дарья САВКИНА / Александр ВАХНОВ бяха най-силните и най ми харесаха в първата група.
Александра ПРОКОПЕЦ / Александр ВАСЬКОВИЧ с прекалено наситена програма , така да го кажа, прекалено голям хап за техните възможности. Имаше отделни интересни хрумки/моменти но просто перебор.
Втората група започна със съвсем прясна пара - Александра ШИНКАРЕНКО / Михаил АНТОНОВ- положително първо впечатление. Хареса ми и програмата им изцяло под Бони М.

В четвъртък започва руското национално - този път в Омск.

С онлайн преводач може да се прочете. ISU President Kim Jae-yeol
Popcorn ще потърпя още малко и ще му бия дузпата на този "спорт". Докато мине настоящия му пореден "пубертет". Аз такъв не гледам. Сори. Peace Да си скачат салта, екранни шаренийки, .....без мен.

Прибрахме се в Москва и се появи "люмимия ми " кран по време на изпълненията. На дамите не го забелязах но на танците "лъсна".
Анна Коломенская - Артьом Фролов този път с леко по -адекватна оценка. От други ракурси снимана програма , еле пък и крана забелязах та нещо не можах да "видя" програмата този път.
Кузмина-Студеникин на мен не ми харесаха колкото на съдиите. Още повече че имаше и видими грешки за мен на 2 пъти.
Ирина Хавронина - Девид Нарижнъй и този кратък танц. Първия път се кефех на самото изпълнение - синхрон, техничност въобще най-вече те двамата технически в тази дисциплина. Сега загледах останалото на второто виждане. Програмата не ми харесва относно тях, не им подхожда. Костюмите цветово са просто Unamused меко казано. Този път и ракурсите други та не можах да се насладя много на изпълнението. В Магнитогорск "от екрана" ми харесаха повече.
Варвара-Тимур и този танц от Румянцева дори "старанието" на крана не можа да го "развали" за мен. Гледан от до с Smiley
Пасечник-Чиризано и този "туизл" в самото начало, според мен и до края нещата на няколко пъти се "държаха на косъм" / спасявани от Дарио.  Елизавета е в пубертет за мен, и видим и ментален, да дерзае.
При Тютюнина - Грачьов вече не съм изненадана от първата композиция. Да работят повече над техниката е заръката ми.
Степанова-Букин видяни.
Като цяло в този набор танци/ на този старт преобладаваха "акробатичните" а това на мен не ми се нрави. Да вземат да си обърнат внимание на това което трябва да се цени в танците в спорта фигурното пързаляне.
Сега като погледнах таблиците 1 и 2 оценките са "и грех и смех".

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 12:51 от Шошулчо

# 192
  • MJF

Чемпионат России 2025
Хайде дойде ред на първото голямо национално в календара на фигурното.
Но аз нямам грам намерение да си "развалям" моя календар и си продължавам с 4-тото руско гп.

Москва
Изгледах кратките мъже и започнах волните дами.

Кратките мъже и цветно.
Двама от 12- те в бан на моя екран та видях 10 кратки.
В първата група 4-ма балансирани/търсещи баланса - Даниелян, Зонов , Соловев и Терновский.
Артур този път след борбата с луца не омаза и аксела след него , така че се получи по-добра кратка от колкото в Казан.
Зонов и Соловев са сезонни премиери и туй добре , че се "намериха" защото на предишните 3 етапа се чудех къде са. При Фьодор епичната борба с пустия рит продължава. Останалото бе както може, измъква се с тано позиции , не му е лесно и туй то. Не е много пораснал в м/усезона. Семьон , както прочетох в интервю с Артур Гачинский, се усложнява, тренират 4с. Тук се опита да го включи като втори четворен към 4т-3т но не му се получи. Да ги видя и двамата нататък.
Терновский успях и да го объркам с някой друг Blush защото сега от таблицата ми е ясно че го виждам за първи път. В борба с ръста си бих казала, но се старае. Да видим нататък.
Двамата "скокльовци" Рухин и Фьодоров се "наскачаха". Не съм гледала повторенията , крана ме отказа, но в реално време съм сигурна че скоковете им не са изцяло  това което е в протокола.
Във втората група начало с Постарнаков - жалко за нестабилността на аксела в края , защото всичко останало като за него му се получи добре. Във всеки случай по-добър втори старт на кратката.
Реших да видя за втори път в сезона Самасонов , той човека поне се пързаля за разлика от другите двама в бан. На  изхода на аксела имаше някакво спасяване. Може би защото вече гледам за втори път кратката му та възприех картината по-лесно - подготвена. Ще го  видя и на волната му и толкоз ще му е на Даниил на моя екран в сезона. Ще прави компания на Кондратюк и Семененко.
За финал на кратката двама приятни фигуристи - Ветлугин и Савосин. Матвей по - малко с луц отколкото в Казан. Останалото на неговата си висота. Роман леко по-колеблив от първия му старт.
Даниелян , Зонов и Ветлугин аз успявам да ги гледам без да се разсейвам с епичните и бих казала обречени борби със "заръките на партията / старши четворни". На тях / на тез улртаси на ум "благославям" на воля по ред....

Волните дами и цветно.
Първите 4 стъпили на волния лед видях до тук. Даря Третякова се "откопа" на волната , след като на кратката остана без каскада. Напълно съгласна с коментаторите Коляда и Щербакова. В процеса на волната Даря набираше сили, настроение, мощ и увереност и това като гледка е радостно/завладяващо, браво.
От коментаторите разбрах , че треньора който виждам с Виктория Дорошевская и на кратката и сега на волната е Артём  Бороду́лин , нямаше да го позная сама. Сетих се за цялата епопея  покрай него и участието му на ОИ 2010, мда.
Догледах волните дами. На Ксения Синицъйна мога да гледам и 3 по 4 минути без да мигна , образно казано, как плавно, елегантно, пластично и сие се пързаля. Удоволствие.
Камилла Нелюбова след двата си старта в сезона я записвам официално в групата на следените от мен фигуристки. И прогрес и същевременно потенциал за още. Работи се балансирано над всички аспекти с растяща фигуристка. Евала и да дерзая тя и щаба ѝ.
Куликова в пубуртет и борба с волната , която този път победи, за което браво. Вижда се с колко воля го прави. Да дерзае. Набрала е форма от първие път и сега и трите каскади в бонус зоната се получиха по-добре, повече сили имаше за тях.
Ксения Гущина хваля за пореден път. Палци ѝ стискам на националното.
Съжалих че си причиних Садкова, такава пародия на лед във всяко едно отношение към момента не съм в настроение да си причинявам. След този ѝ старт я слагам в бан на моя екран до края на сезона.
Петросян падна на сингъл 4т, това бе разликата м/у волната ѝ в Казан.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 10:45 от Шошулчо

# 193
  • MJF
Спойлнах се на японския фронт. Разбрах че на нациолналното при мъжете са прекалили с "геройствата". Добре че поне обясненията са със здравословни моменти състояния а не ....Ближа рани де като прочетох обявените състави за големите стартове- 4К и СП. Neutral Face Но така е то в силните федерации с такъв цветник фигуристи а само ... квоти. Но пак де все пак с двата старта и не аднаквия съста японската федерация дава по-голям шанс/ на повече от колкото....
Радвам се и за Уакаба и на Rino Matsuike.

Москва
Аз започнах волните танци
Изгледах 10 от 12 до тук.
В тези 10 дуета ако бях треньор щях сериозно да се заема с  Елизавета ПАСЕЧНИК / Дарио ЧИРИЗАНО и Анна КОЛОМЕНСКАЯ / Артём ФРОЛОВ защото в тези дуети има балансиран потенциал и у двамата партньори при кадърна работа на треньорски щаб за нещо качествено като резултат.
Жал ми е за Софья ТЮТЮНИНА. Те с Хавронина едно че са силните звена в настоящите им дуети. Но Софя наказана и да катае това което е тазгодишната им волна с Грачьов- пълно безобразие от страна на щаба им. Rolling Eyes

# 194
  • MJF
В ютуб се появи официалната катина от японското национално. Има и неофициална, поне снощи ако не са я изтрили м/увременно но и във vk има пълните записи та съм спокойна, че докато се натуткам и стигна до него ще има картина.

Москва
Аз догледах волните танци и  изгледах волните мъже и цветно.  

Волните танци
Сега на второ гледане не само краткия им но и волния танц на Хавронина-Нарижнъй не ми харесва.
Степанова-Букин видяни. Да не ми се обиждат но аз съм ги пенсионирала още след сезон 21/22 а те ....
Волните мъже
Хм, сега като гледам протокола на Соловьев съм изненадана, че е толкоз чист  първата порция скокове. Но като за първи път на моя екран с този скоко контент Семьон се справи прилично, мотивация и работа над кондицията си трябва.
Терновски падна лошо за жалост. При него видимо борбата е и с ръста.
Рухин е на състезание по скокове на лед а не по фигурно пързаляне в 2024.
Артур Даниелян колко добре проеде пърата част на волната но силите... но все пак туй му е sb , за да не кажа и pb предвид контента. Моа доволна от гледката.
Постарнаков като Соловев този сезон добавя втори четворен в репертоара си. Общата гледка при него е по-цялостна, вкл. и като физика. Но това за него е втори старт.
Зонов си е както го знаем и до сега в борба с акселите и този рит. И като физика не ми се вижда пораснал.
Ветлугин щракайки с пръсти скочи 4ф и 4л и нататък .... загуби концентрация. Но пък те се получиха много добре.
Савосин можеше и по-концентриран да излезе на волната, жалко за колебанието.
Каубоя Фьодоров на втория си старт доста по-добре от в Казан, браво.
Крайното класиране
Гледайки го мърморя че Савосин и Ветлугин спокойно можеше да проведат по-добре този си старт а не ....

Готова съм с Москва Bowtie и се преместих по съседство в Хелзинки на 5-я ису етап - Финтрофи.

Добра душа ми настрои да гледам записи от окко и то с включен интершум та ....рахат. Satisfied
Начало с кратките дами и  цветно.
Първите 3 стъпили на краткия лед видях.
Ahsun Yun гледана със сигурност като юньор 21/22 и я помня с добро,  но пък от скейт америка 22/23 имам много смътен спомен. Набор 2007.
И поредно 2 финки. Лиско набор 2006 , Пелконен-2005. Ну ... такое . Пелконен наедряла съвсем.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 17:40 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт