Фигурно пързаляне - 11

• 24 424
  • 646
  •   2
Отговори
# 645
  • MJF
Прага

Още няколко кратки танца изгледах днес сутринта. Каква изненада! 31 дуета , 30 видими за мен на плейлистата на ютуб канала на ису. Нарочих Йошида - Морита че са " виновниците" като гледах предишната партида , но не , видях ги днес и сега като гледам реда още не съм стигнала до липсващия дует.
Орихара -Пиринен не с най-доброто си изпълнение, кондиция и не само заради видната грешка.
Двата чешки дуета заедно ще ги изкоментирам. Мразекова - Мразек ми хареса как се изкатаха на кураж пред родна публика , браво че не трепнаха. Поне sb можеше да им дадат тез. Даже аз се наелектризирах по едно време от музиката и скоростта им и увереното им пързаляне.
Ташлерова-Тешлер имаха видими на няколко пъти микронеточности. Този път от жест към домакините реших да не ги прескоча , че ги гледах последно в първата половина на сезона.
Сега гледам класирането им на кратката. Мразек 11, дори не в десетката. Не знам какво още да кажа за невидимата чешка федерация. Кръгла нула. На противоположната страна е финската федерация. Та своята жертва с поемането на шестото гран - при , че и СП 2027 ще проведе го капитализира миналия олицикъл на макс. Само Туркила и сие да вземем за пример и тяхните абсурди оценки..... А тез? Два дуета с тази скорост и потенциал дори на домашно СП не можаха да докарат поне единия в топ 10. На домакинско СП при това.
Лажуа -Лага и Хана - Йе ги изгледах като за последна кратка на фона че двата дуета повече не съществуват.
Йошида - Морита помня добре че бяха от първите дуети с ритмичен танц които видях в самото начало на сезон 25-26. Мнението ми за тях и танца им въобще не се промени в течение на сезона. Радвам се че им се получи такова добро изпълнение на СП и че са ги пуснали на волната тез. С такива ss като техните дори такъв ритъм могат да изкатаят перфектно. От гоооолемите единици на леденотанцовалното поле. Направо им се възрадвах като видях че все пак не е блокирано тяхното изпълнение.

Интервю с Рио Наката. Така де , да се реабилитирам че нарочих Морита-Йошида за виновници на липсващия цял запис на ритмичния танц Blush. Включвам се леко в пиара на Наката за идния сезон Wink Mr. Green
Ханна Лим - Закари Лага

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 16:08 от Шошулчо

# 646
  • MJF
Догледах ритмичния танц в Прага. Но загледах и СП 2008 Гьотеборг кратките мъже.

Ще свържа "двете картини" с темата която вчера повдигнах в писанието ми. Това как федерация капитализира домакинство. Та в Гьотеборг 2008г , шведската федерация право куме в очи , без грам стеснение , и то в мъжкото пързаляне ми събра погледа , меко казано , като видях какви ги е свършила задкулисно, разбира се с цялото ИСУ начело де. 10 левента преди края на кратката , техния любимец Кристофър Бертсон водеше във временното  класиране Open Mouth, при това с какво посредствено представяне в първата група  и преди какви други фигуристи. Не че нещо ново и сие , хехе, но все пак се Crazy , просто мноооого очевадно направено.  Хем аз без да мигна щях да сложа втория им фигурист Адриан Шултхайс преди Бертсон в класирането  и се възмущавах  като свърши първата група на туй съдийско действие. Толкова че се сетих че и 2008 година абсолютно същите чувства предизвика картината. Направо се изненадах че ми изплува такъв спомен.
Томаш Вернер до там докъдето съм стигнала на записа бе най-големия герой. Предвид какъв хедкейс беше като състезател наш Томи, доста ме изненада. Направо ме изкефи.

Както и да е . Да се върна в 2026 и Прага.
"Хванах виновниците" за липсата на пълния запис- Кристина - Антъни. Без справка въобще не се сещам под какво се катаха този сезон. Май меняха музиката на волната- о не о . Но кратката?! Жалко но ще ги видя на волната , тоз запис поне е цял.
Грийн-Парсънс, за това стабилно изпълнение дори не са им дали близо до sb-то им. Аз бих.
Рийд-Амбрулевичус трепнаха на туизл, но....Алисън и Саулиус да пишат ноухау как на тези години се прави това което те сториха в рамките на последната календарна година. Само дори за това им свалям шапка. Сега се загледах колко удачна е кройката на роклята на Алисън.
Като свърших Цингас-Колесник им казах мислено "голямо браво". След първото изпълнение на тази програма на моя екран на Киношита,  целия сезон до Прага нещо все не ми харесваше в изпълненията им. Тук не знам дали тя е намалила макиажа , прическата ли е малко по-друга но гледката на момичето - Пойзън от достатъчно далече/близко не бе толкова стряскаща ме. Не обичам хайпове , хепир и прочие. Та тук някак си по-туширано и ми хареса , както в самото начало на сезона. Виждам сега че са им дали PB. Ами съгласна съм.
Пайпър - Пол и този ритмичен техен танц, който ме тормози цял сезон. Така и грам не го възприех, но в Прага се настроих че ще го гледам за последно и с 95% сигурност вероятно и последен въобще от тях на състезателния лед та ....ясно в какъв режим видях кратката им. Лейн и Разгуляевс браво че и двамата на този старт за Пайпър-Пол. Дали са им SB и съм съгласна с това.
Точката на ритмичния танц са поставили Евгения - Жофри. Дали са им неочаквано ново PB. Предишното е от ЕП 2025. Пак е нещо. Като ги гледах, се сетих за настоящия сезон и да му мислят съдиите и френската федерация. В такъв афект може да ме поставят , че не се знае кога ще бия шута на .....окончателно.

Та така. С това "животно" ритмичния танц в олицикъла 22-26 приключих. Не искам и няма да се сещам въобще за него. Амин. Wine Glass
Чакам валса. Ако не друго то поне ще слушам валс а не това ....
Александра Трусова

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 12:44 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт