Фигурно пързаляне - 11

• 17 658
  • 451
  •   1
Отговори
# 450
  • MJF

Кратките дами изгледани. И един кратък танц.
Кратките дами:
Скрит текст:
В последната група 4 олимпийки а са на този старт дни преди... Корейската и японската федерация като доводи трудно ги разбирам но времето ще покаже.
Ами Накаи спаси в силна присядка 3а нататък по детски в синхро с музиката. Гледам в протокола ѝ съдиите от Австралия и Нова Зенландия и се Mr. Green .
Въобще съдията Angelique CLYDE-SMITH е в някаква своя реалност по компоненти.
Haein Lee добре изката тази готина за нея програма, драматизма по възходяща предаде с ръце и движения , въобще като обща картина това бе sb и браво , че са ѝ го зачели. Тук южноафриканския съдия се е "проявил" Neil GARRARD
Джия Шин с цели 2 падания. Хедкейс е Шин, не знам кога ще подреди пубертетната си глава. Язък за моженето ѝ.
Сара Еверхарт почти чисто направи кратакат си , неслучайно резултат близък до PB. На мен ми е интересно каква Сара ще видя следващия сезон, крайно време е да поработи над всичко това което е втора оценка.
Брейди Тенел със sb , аз съгласна. Какво блоково съдийство от САЩ, другите 2 със звездички на знамето и РЮА в нейния протокол, ще каже човек че шедьовър видяхме Popcorn . Смешки.
Моне Чиба  с нервите си не се справи до края и на луца се пльосна , видно бе как преди това "включи главата".
Сега сравнявам протокола на Чиба и Делман. Съдийте "закопаха" Габриела в първата група като втори оценки в преобладаващата си част. Толкоз за съдийството. Unamused
Видях и краткия танц на Йошида -Морита. За програмата се изказах в самото начало на сезона и си оставам на мнението. Тук Ютана-Масая в режим състезателна тренировка преди отборния турнир на О, те нямат оликвота в танците.

Кратките мъже и протокол, цветния към момента не го виждам качен.
Видях първата група. Видях Иван Динев. Чух Хонг Конг Китай и се запитах а ИСУ кога ще преброи и въведе някакъв ред относно колко състезателя от Китай гледаме на такива стартове и ...не само ?!
Скрит текст:
Дъглъс Гербер този път убедително пребори 3а и остана много доволен от себе си , макар че имаше леки колебания тук таме. Ново PB за него.
Паоло Боромео също май си направи ново PB. Така без цветния протокол не съм 100% сигурна в тези твърдения. Тук без опит за 3а но що годе стаблна кратка.
Chiu Hei CHEUNG не в добра форма , остана и без един скок.
Kwang Bom HAN го виждам за първи път, видно добро ниво но не се зададе праката. Остана без каскада. Не знам защо е обнулен последния пирует.
Олег Мелников съм сигурна че съм го виждала и сега направих справка щото така бегло го помня. Миналия сезон не се вясвал на моя екран а по-предишния само на кратка на ЮСП. Ясно. Единия 3рит се получи само като хората.

Цветния протокол на кратките мъже се е появил а аз изгледах още една петица/група.
Скрит текст:
Zhiming PENG  голямо диване , много се ядосах, не знам как го преживява това треньора му Zhaoxiao Xu. Щото малко му е Бо. Да направиш този си скоков контент като хората и да ..... И получи малко над предишното си PB- от миналогодишния 4К ooooh! Както и да е , да го видя какви ще ги свърши на волната. Думи нямам, чак пауза трябваше да направя преди следващия за да ми мине афекта.
Ze Zeng FANG - докато го гледах нямаше как да не се сетя за наш Еладж Балде под Uptown Funk. Жалко че смаза рита. Има много добра пластика за тази музика. Но и пируета след рита смаза. Гледайки Иван Динев на диванчето се сетих че първата група завърши с Илия Климкин там.
Лиам Капейкис на мен ми се явява тук веднага след Лейк Плесид Smile колкото и да не му се вярва. Тук кратката се получи обратно. Начало с колебание и до края убедително. А на Скейт Америка се замота повече по средата. Дадоха му sb, аз съгласна дотолкова доколкото тук гледката по втората оценка беше идея по-добре.
Диас Джеребайев с нещо като танго от Ламбиел- сезонна премиера за мен. Туй добре но . Аз не виждам скоков прогрес въобще у Диас. За енти път го гледам на 4К, сега няма да ровя за справка но както го видях на първия му 4К такъв е и сега. Без да ми се обижда. Оксана Тен в кадър нямаше как да не ме подсети за Денис Тен , светла му памет.
Jarvis HO - загубих бройката на китайците които видях за 2 групи. Съвсем сериозно. Виждам го за първи път този фигурист. Една каскада показа - 3ф-3т. Аксел явно няма.

Изгледах и третата група кратки мъже. Към китайски Хонг Конг се присъедини и китайско Тайпе.
Скрит текст:
Yudong CHEN за четвърти пореден път на този старт. Събра се на роден терен, трепна леко само на каскадата но 4т и 3а бяха чисти. Ей на и PB получи-герой, доволен. Сезонна премиера за мен, програма от Миша Джи. Чен се стара по нея , но може повече.
Уесли Чу ми се губи напоследък, ей на сезонна премиера ми прави на 4К. Започна много добре но физика и конценрация нямаше за втората половина на кратката. Любопитно ми е какво ще събере на волната.
Yu-Hsiang LI каква бабачка сътвори на 3а.
След него и наш Донован да не остане по-назад като ентомолог на аксела. Но затова пък този сезон е с цял 4с-3т на кратката. Сега се върнах повторно да го видя.  Ето на , всички знаем историята на Карило , виждаме как е ограничен, не е природен скачач и сие но. Факт че Донован регулярно въпреки това се усложнавя. Упътил се е към втората си О.
Алекса Ракич без нито един като хората изпълнен скок, но е факт че не падна.  
Иван Динев и цялата там треньорска група имам чувството,  че са събрали де що има американски китаец в техния регоин и ...не само Mr. Green
Видях и ритмичния танц на Холи Харис и Джейсън Чен. Сезонна премиера , въобще не ме впечатли програмата а и изпълнението ѝ. Не съм съгласна че и са поставине пред Йошида-Морита в класирането.
Май добре ми се получава това комбинирано гледане/ редуване по няколко сингъла и малка дозичка танци.
Суй -Хан са на този старт и смятам да ги видя.

IV-тата група на кратките мъже:
Скрит текст:
Бо действително със sb изпълнение на този старт. Заслужава такова изпълнение и Дзин и родната публика, която внезапно видях в залата Smile , така е то като провеждаш  в Китай спортно състезание баш тези дни на новата им година. Захода и мястото на леденото поле на каскадата 3л-3т ме подсети за добрите години на неговия 4л-3т.
Ето го Jaekeun LEE вече при сеньорите. Помня го добре този фигурист от ЮСП а и на някой ЮГП със сигурност съм го гледала. Относително дълги долни крайници но не толкова колкото пенсиониралия са Ли. Този сеньорски премиерен сезон е сложил четворен в кратката. Не мога да кажа , че докато съм преглеждала в началото на сезона Киношита , Кренбъри и Небелхорн ми е попаднал на екрана. Но голямо браво за този пракат. Абсолютно чисто изпълнение 4 скока , останалото също на добро / над средното ниво. Чакам го с интересн на волната. От героите на кратката , особено сред дебютантите. Браво! Влепили му наказателна за време. Добре че това не засяга мястото му в таблицата.
Hyungyeom KIM с музика от моята фонотека, някак си ненастроен, тежко , несъбрано се изпързаля. Скоково с контента на съотборника с Ли но за разлика от него нито един чист скок. А принципно може.
На този старт тримата корейци поне са с различни фамилии - Ли , Ким и Ча.
Свободната птица Хиваташи този път не в много добра форма на кратката, 3а беше на тънко , спаси каскадата и след това се възрадва под рока до края. Полетя направо Smile
Роман Садовский на екрана ми - неочаквано за мен фигурист в потенциален бан Open Mouth Smile Но сетих се че наш Роман няма да е на О и ми стана любопитно до къде е с мотивацията си към момента - до един чист 3а се оказа. Останало познатата картина "наш Роман".
Кратката на Оона и Гейдж Браун е най - добрата програма и изпълнение под Jump Around . Гледам програмата на 5-и старт този сезон и всеки път виждам "нови" детайли под музиката. Не съм ги видяла още на националното но няма да ми избягат и там. Разгеле дадоха им "тез диван.та" PB на такъв ранг турнир. Аз Satisfied / jump around.
Трети път е на екрана ми този сезон програмата на Цингас - Колесник. Хореото само по себе си е ок. Но. Така и не виждам връзка с музиката му, хем се старая . Но не.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 10:30 от Шошулчо

# 451
  • MJF

С ритмичния танц готова.
Грийн-Парсънс с другия хубав ритмичен в американския отбор. Добре си го изпълниха , с настроение. Satisfied
Само звука на записа е ужасен за голяма жалост. При някои музики особено, чак не се трае какафонията.
Хана- Йе с творчество на туизлите в тази гледаема кратка.
Кратките мъже
Последната група започна празнично.
Казуки Томоно директно след Лейк Плесид на моя екран пак ме Joy на кратката си. Дадоха ме sb тези ... , туй добре. Satisfied
Сота Ямамато отдавна не се е катал така на моя екран Satisfied И на него му дадоха с право sb.
Якоб Санчес до каскадата в бонус зоната бе добре, там потвори обаче.
Джун независимо от падането на каскадата изката тази хубава програма на отмах Satisfied
Миша Шайдоров също директно от Лейк Плесид на моя екран. Какъв смотан ракурс на 4л-3т. Разгеле първия 4л в състезанието дочаках. На аксела докосване на леда с ръка се получи. Гледката тук като цяло по-добре от на гран-при етапа. Сръбския съдия се е откроил в протокола му.
Као Миура разгеле както ми се иска да го виждам Satisfied . Дочаках такава кратка този сезон.  Несъмнено sb.
Като цяло доволна от кратките мъже на този старт. Нямаше нито един голям сбой. Всички се стараха на макс.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:12 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт