Фигурно пързаляне - 11

• 25 674
  • 664
  •   1
Отговори
# 660
  • MJF
Волните мъже в Прага.
Видях още няколко волни левента. Всъщност остана ми да видя Адам и Илья.
Ендрю от трети опит стигна в топ 10 на СП в своята кариера. На първия тулуп не се приземи много добре а втория съвсем го нямаше. Явно трудо с мотивацията. Като изключи дарожката , тази програма не ми много допада под тази музика. Торгашев е по-силен от нея. Така да го кажа.
В последната група явно Кагияма но се сетих че той ме зардва с новина в м/усезона и реших че ме мързи да редактирам. Гледах това му волно изпълнение като за последно на моя екран. Добре е че няма да ми се мярка настоящия сезон. Но да си знае че и въобще вече няма да припари до екрана ми като състезател. То дори тичайки ми Rolling Eyes гледката на екрана а и бръщолевенето на двамата "исушни" коментатори. Гледам с тях+съдиите различен спорт и въобще съвсем различни неща.
Как ги подкараха Пучини, Рахманинов, Стравински, класика в началото на Селевко ....туй добре.
Но операта като изпълнение във всяко едно отношение ми беше в повече.
Такова безобразие от японска страна- федерацията имам предвид, аз даже не помня. Но не е изключвам да е имало и то многократно преди да започна да гледам като настоящия си формат като зрител.
Стьопа на тази волна го хваля , че на фона на ажиотажа от Кагияма не трепна! Има над какво да се работи но това какво показа Гоголев този сезон е над всякакви мои надежди и очаквания. Честито му ново PB.
Гоголев е реално сред едни от най-големите герой на сезон 2025-2026.
Шун - следващия герой който ме възрадва.
На унгарския съдия да му присeдне жарена птица в гърлото , хич да не ми се обижда Stop
Сато също сред най-големите герои на сезон 2025-2026.
Честно казано сега като писах това и за Гоголев и за Сато не мога да се сетя Thinking в мъжката чета някой друг който толкова плътно и толкова стабилно да проведе миналия олисезон.
?!
Александр Селевко след като падна на луца , явно ажиотажа му е попреминал, мобилизирал се е Саша и нататък му се получи добре като за него. Голяма борба проведе видимо със себе си. Хайде разгеле 2 квоти имат в мъжкото фигурно за следващия сезон с Михаел. Да се стягат. Той пак на Кренбърис почна този сезон. Джаксън го видях, сега не ми се проверява това кратка или волна беше. Вероятно кратката видях по едно време все пак.

Като съм на положителните новини Grin , скоро и Алиса Лю реше да ме успокои. Та и тя обеща че няма да ми се мотае този сезон около екрана. Въобще само така е желателно да продължават. Дразнители имам и без това бол.

# 661
  • MJF
Така. Готова съм с Прага/СП 26.
Имах да видя как Адам и Илия ще се борят със себе си.
Първия не успя. Първо Адам го победи луца и от там се разклеи съвсем. При това не с криви оси ами с кофти приземявания. Като гледам сега протокола, в техническата му част, даже мисля че на моменти съдийството се е смилило над него. Както и да е то и без това е под всякаква моя критика и на О и на СП на сезон 25/26, много грозна гледка за да не кажа друго. Та да се върна на Фа. Без да се вглеждам с лупата но той миналия сезон на нито един по-голям старт не успя да събере що годе нормално двете си програми. Ту едната , ту другата , ту и двете страдаха. Нататък да не започвам , че няма да се спра, има толкова много за казване по Адам. Проведе се вече френската контрола миналите дни. Видях го на видеа от Ришо-вите сборове. Дано м/усезона е протекъл конструктивно за него и във физически и в ментален план. Дано.
Малинин в първата част на волната води борба с всеки скок, нищо от това и тук не е отразено в протокола. 3 - те каскади се получиха сравнително много по-добре. Видно бе значението на проведената борба със себе си на края на волната му. Бая и аз се тормозих тези 4 минути с него на всеки скок. Това ме подсети- не е истина как ме заболя преди това десния лакът на падането на Адам на луца. Пфу.
А да , щях да забравя , щото пропуснах предишния път. Хареса ми как Саша Селевко на диванчето бе и с Ирина Кононова на този си баш старт - тя явно прясно боядисана Wink.
И така. Приключих с Прага Bowtie . Приключих и  с фигурното на ISU. Не съм забравила синхрото- там имам да проверявам първо как е снимането. Но вече съм на предела си на търпения към ису - коментаторите на ютуб канала им . Та . Полага ми се ваканция от тях.

Местя се в Санкт-Петербург.
Руското национално.

Видях първата група , първата шестица на кратките дами. 6 различни треньорски щаба , 6 различни автора на програма, 6 различни фигуриста. Започнах от самото начало записа за да влеза в час със състава. Видях че Мойсевеева е с участник в тази група -Мария Елисова. Обърнах внимание на това на загрявката , защото като гледах София Дзепка на китайското ЮГП миналата седмица , че чудех и опитвах да се сетия тази треньорка с кой фигурист е при сеньорите този сезон.
Първа на леда Мария Мазур. Техническо чисто изпълнение  на това танго и сие от юньорка. Така да го кажа най-кратко. В паузата разбрах че Мазур по заместване е на този старт, след отказа на Акатева.
Камила Нелюбова - не е тайна че ми е от многото любимки. Чудесен за начало. А след него стабилно до края. Възмутена съм от оценката ѝ. Особено като вече изгледала първата група. Поне едно SB можеше да им се откъсне на тез национални безобразници.
Веднага след Нелюбова на леда още една моя любимка - Мария Пулина и Баядерка. Как ми се искаше чисто изпълнение на тази програма , да му се невиди този аксел. Но като оставим това трепване в началото аз все пак се насладих на изпълнението и програмата. Захода на флипа е отделна красота и трудност.
Веднага след това трета моя любимка на леда- Ева Зубкова.. Колко харизма има в Ева на леда, много жалко как се получи тази кратка.
Въобще трите ми по-големи любимки в тази група пострадаха. Двечки направиха ту една , ту повече грешки а третата остана въобще недооценена от тез.
След това ученичката на Мойсеева - Мария Елисова . Докато гледах това изпълнение а още повече протокола, щото има разлики м/у това какво видях и какво тез, се сетих за Дзепка и Матрицата ѝ. Та има общи черти в стила на тази кратка на Елисова и сегашната матрица на Дзепка Smile Хваля автора на програма за тишината на каскадата. Там направо затаих и аз дъх на фона на чистия 3а , след това чистия флип как , дали и сие ще се получи каскадата. Направо "като на кино" се получи.
Арина Кудлай - първата на този старт , която започна с каскада.
И така. Първата група с два 3а. Оценките са съдийски мрак- най-мило казано а иначе ......няма оправия.
Двете с троен аксел оглавиха временното класиране но това чист "прах в очите". Защото видях сега цялата таблица /класирането.

Интервюто на Мари  и Томас е "посветено" на тяхното пенсиониране от състезателното фигурно а останалите са пресни, от френската контрола.

Marie Dupayage et Thomas Nabais

Loïcia Demougeot et Théo Le Mercier
Evgeniia Lopareva et Geoffrey Brissaud
Adam Siao Him Fa

Этери Тутберидзе. Мастер-класс с подписчиками Okko- лафа за моухока и свръзките преди скок при синглите ме спечели Wink

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 07:32 от Шошулчо

# 662
  • MJF
Елизавета Пасечник - Дарио Чиризано - видеоинтервю от Лесик. Преди Киношита.
Тази седмица по календара фигурното е в Тайланд и Япония. В Бенкок предишния път , ако не бъркам, беше срив с интернета и сие . Да видим как ще е сега . А пък японците до колко ще продължават да се крият "на своя остров".
Както и да е . Аз съм в Санкт-Петербург
Видях още 3 кратки дами. Първите две от един и същи щаб - Давыдов, който като го видях сега се сетих автометично за Лев Лазарев , който гледах миналата седмица.
Вероника Яметова - съгласна съм че това е било sb за Вероника. Доста подсушена за този старт.
След чисата мощ на Яметова , Елизавета Куликова е друг типаж. И с нейното sb съм съгласна. Тук имаше изпълнение на програма а не ......
Анна Ляшенко- ученичка на Юлия Липницкая. Като параметри и сие на фона на останалия състав на този старт Анна изглежда съъъъвсем дете. Няма какво и да се коментира. Нещо като Яметова в началото , но дори и по-ниска на ръст е Ляшенко. Да видим дали е пораснала малко в м/усезона Wink

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 14:38 от Шошулчо

# 663
  • MJF
Банкок- третия ЮГП, инвалиден, от тези без спортни дуети.
Токио- обещана транслация във vk. А иначе след това .....

Аз може да се правя че не виждам " праха в очите от ISU" но виждам всичко и то остава в архива.

Санкт-Петербург

Ама направо все едно лично за мен са събрали анблок двете Ксении и Муравьова в края на втората група. Satisfied .Такава гледаема картина , че след Ксюша Синицъйна съвсем съзнателно и умишлено спрях картината и оставащото време на моята тренировка пуснах друг фон - тройния скок мъже ЕП.
Ксения Гущина е сред най-големите ми любимки въобще в настоящето дамско фигурно, незавизимо от фронтове. Напомня ми силно на Сакамото по няколко важни и големи аспикти. Честно казано макар че гледам запис, меко казана при това Wink, разлика 8 месеца , бях готова с моята гаубица да острелям съдийския ред ако не видя 1 за текущо място след това изпълнение. С 300 зора им се е откъснало съъъвсем миниатюрно sb на тез. Гущина няма грам м/ународен старт до сега и това считам за гооолям тъпизъм и мнооого голяма тема , като започнем от вътрения си , руски фронт.
Софья  Муравьова - Кармен . Не се справи със себе си добре Софя. Но пък колко ѝ отива тази програма. Не можах да се въздържа да не се Smile колко сюжетно бе това изпускане на кънката на последния пирует, респективно финала на програмата . А как ми се искаше да видя чиста тази програма. И като съм на Муравьова. Доста неясно ми е какво става с нея, предвид всичко след края на миналия сезон и нейните действия.
Ксения Синицъйна - хем  класика , хем балет , хем драйв, хем самата елегантност. Както Ксения може. Тук в кадър вече с Панова.
Ахха добрата душа е качила и отделните изпълнения . Видях ги пак докато се боря с линковете Wink
Ксения Гущина- тази програма ако съм фигурист бих я изпълнявала с удоволствие.
Кармен
Ксения Синицына
Kévin Aymoz
Прочетох "френските" интервюта сега анблок и малко коментар по тях , отзад напред.
Marie Dupayage - Thomas Nabais са /бяха много приятен дует, винаги съм им симпатизирала. Успех им желая в новите сфери извън фигурното пързаляне. От сърце.
 Loïcia Demougeot - Théo Le Mercier Първо се зарадвах че са имали безавариен м/усезон. Значи са привлекли Жан-Люк а има вероятност да са на едно и също гран-при. Сетих се за Гиом и Евгания-Жофри с подобната ситуация. Аз не виждам  грам проблем.
Женя-Джеф ми "прозвучаха" добре. Ромен ме обнадежди относно мотивацията . Но иначе споделил е нещо за ритмичния танц, кипоинтите , кой патерн за каква антропометрия и сие ..... но аз да го питам него и сие а как според тях трябва в спорт да се сравняват състезателите за да се редят в класиране?! Голеееееми философи ...Хайде да не изброявам и започвам .
Адам ме довърши, сега официално левия глезен, еми така е то като не спираш да дълбаеш имагинерния си луц, който ако не скочиш/ сложиш в контента явно небето ще падне. Ти да видиш,  нямало да има салто в двете състезателни програми.Въобще ....никакъв оптимизъм. Да се лекува. Но. На база решенията които гледах от него предишните 3 години....
Кевин още по - зле със здравето май. Ще пиратства. Хайде да видим дали ще го видим. Да се стяга щом сега още се "влачи".
Добре е че споделят по нещо за здравословните си проблеми, поне бегло да ни напомнят колко тежък и коооолко травмоопасен и травмонаааситен е този спорт за да се радваме и висооооко ценим шанса да видим сравнително чисто , добро и атмосферно изпълнение поне един път в сезона!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 19:28 от Шошулчо

# 664
  • MJF
Алиса Двоеглазова | Постановка короткой программы 2026/27
Влог Александры Игнатовой (Трусовой) перед турниром Kinoshita Group Cup 2026
Дзепка кратката програма в Банкок - Бартън работи но на видеото преди да тръгне са написали чуждо име. Защо е това име на мен ми е ясно но до кога с този "професионализъм" питам риторично ISU.
Ромен Хагенауер от Багрянцева.

Санкт-Петербург
Готова съм с кратките дами. Видях третата група. Точно Алиса Двоеглазова беше последна на леда , пък сега видео с нея Smile
2 фигуристки в тази група от милост ще пропусна в коменатара си, старах се да ги гледам максимално разсеяно но на волната ще ги прескоча все пак. И аз имам предел на гротесни глетки все пак.
Мария Захарова се справи много добре със себе си. За малко Буянова влезе в кадър при излизането след изпълението на Мария от леда с Царева. Не съм я виждала отдавна. Получила е sb Мария.
Анна Фролова - все едно гледах тази програма за първи път, въобще не я бях запомнила от двата старта. Съгласна съм със SB-то. Флорова "рисува" музиката , стига на зрителя музиката да му допада , няма как да не се плени. Но с музикалните вкусове често не си съвпадаме двете с нея.
Аделия Петросян- дойде ред на ТШТ. В първите 2 групи въобще ги нямаше а тук цели 4. Чух Майкъл и гледах разсеяно колко ѝ е трудно и в края на декември на Адел. Знаем че устиска.
Садкова и Хуснутидинова съжалявам че не ги прескочих от мързел.
Алиса Двоеглазова- добре балансиран  млад фигурист е тя, нетипичен за текущата си треньорска група.
Брей Тед и компания са се редактирали, при това сравнително бързо, Дзепка ия Дзепка.
Лесик с видеорепортаж от Токио
Лев Лазарев и  YanhaoЛи пак са заедно на старт Smile

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 07:40 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт