Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 105
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Момичета  след като АГ видя изследванията ми каза че имам ПКЯ и трябва да отслабна с 10кг.  И ми предписа  Метформин някой знае ли нещо повече за тях и пили ли сте ги как действат, за какво служат? 🤔

# 211
  • Замък сред облаците
Лекарство за ИР и преддиабет. Държи КЗ и инсулина в норма, за да не цъфнеш с диабет тип 2. Без диета и спорт обаче е само отлагане на диабета.

# 212
Гинекологът може ли да предписва метформин?

# 213
  • Замък сред облаците
Тя е в Германия. Човекът може да има и повече от една специалност.

# 214
Някой чел ли е "Всичко започва с яйцето" Ребека Фет, дали е полезна и приложима?
Аз я четох малко преди да забременея тази година за пръв път.
Накратко това е съдържанието, за да се ориентираш:

Според мен е полезна и не е твърде сложно написана. Особено ако като мен не се справяш много добре с четенето на научни изследвания.

При мен щастието от наличие на овулация миналия месец завърши с цикъл, така че този месец пак си чакам овулация и ще се надяваме да има успех, защото ако не, след нова година тръгваме по репродуктивни.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 09:51 от Среднощно Слънце

# 215
Благодаря, АА!

# 216
Във Виена живея 🙂
А без този Метформин само с диета и спорт няма ли да стане ? Чесно казано Не ми се пият лекарства ,дори малко ме е страх от тях 😏

# 217
Това лекаря ти може да го прецени, защото той е правил прегледите и знае цялата ти медицинска история и резултати от изследвания. Поне аз така мисля.

# 218
  • Замък сред облаците
Ау, пардон като видя немски и веднага Германия, че и на други приятели там изследванията са с такъв вид 😅

С такава изявена ИР задължително комбинирай спорт и хранене с лекарства. Иначе и бебе ще стане трудно, и бременност с усложнения можеш да докараш. Ако не правеше опити за бебе можеше и да опиташ много стриктен режим, но такъв е труден по принцип и за хора без ИР.

# 219
Освен посочените д-р Конова и д-р Русев, може ли да препоръчате друг имунолог за консултация в гр. София?

# 220
  • Замък сред облаците
Михайлова в имунологията на Александровска, завеждаща.

# 221
  • София
Здравейте,
за съжаление пак съм тук.
Отново съм с кухо яйце, второ за тази година и ще търсим вече причина.
 Има ли някой, който да е минал през това два пъти един след друг?

# 222
  • Замък сред облаците
Мацето с 4бр. Търси имунологични причини и отхвърли генетичните.
Иначе качеството и при двама ви с ТМ е много важно, дефицитите на витамини много снижават, знаеш.

# 223
Bubble, много съжалявам за това през което преминаваш. Прегръщам те и пожелавам това да е последното разочарование и болка.

Аз имам само един аборт с кухо яйце, но при нас лекарите твърдят, че е заради лоша ДНК фрагментация на ММ. Аз лично мисля, че кухото яйце обикновено е следствие на някакъв проблем с качеството на материала - женски или мъжки. Дано откриете бързо причината. Ако желаеш може да споделиш какво сте изследвали до момента?

# 224
  • София
Аз само се чудя ако го изследваме това сакче,какво по-точно би излезнало?То няма ембрион ... то е празно?

Леле,не се сетих аз за Мацето, ама няма да я занимавам сега,но ще хвана да й прегледам постовете.
S.G.C. , пускала съм тромбофилии, имам дефицит на желязо, вит Д не съм изследвала скоро,пропуснахме го миналия път. Б12, фолиевата са ок.Имам тромбофилия,но си бях на терапия от ден 1. Имам живо и здраво шест годишно момче, преди него имам аборт (късен) с генетично здраво дете.Забременявам доста бързо.Първото кухо стана на първия месец опити,сега забременях от третия месец.Аз съм на 32 години, мъжът ми на 36.

В този ред на мисли, аз може би е добре и в съседната тема да питам, можете ли да ми препоръчате хубави добавки за мъже?
 Той по всяка вероятност ще пусне и спермограма де, с фрагментация.

Общи условия

Активация на акаунт