Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 009
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Аз кървях около 5 дни и сега вече само ми цапа като ходя до тоалетната. Всъщност мисля, че съм с вакуум, поне така чух да си говорят, защото Нищо не ми беше обяснено. Даже питах една сестра, когато легнах на магарето, дали вече ми вкарва упойката или това е нещо друго и получих само един поглед... просто кошмар. Нормално, че това е ежедневие за тях ама за нас не е и е голям стрес. А и ако не са доволни от работата си или че изобщо работят да си стоят вкъщи. На нас в такъв момент ни трябва подкрепа и най-вече от лекарите и сестрите, за да сме спокойни...

А колко време след аборта имахте кървене. Днес ми е втори ден и вече нямам кървене, това нормално ли е ?

# 691
Нямам кървене и днес, трети ден… започвам да се притеснявам дали това е нормално. Аз със сигурност съм с вакуум. Нещото, което ме дерзае дали ще мога да забременея отново…, предполагам всички жени това им е притеснението. Дано всичко е наред🙏

# 692
  • На изток от Ада
Явно не съм за д-р тема та оставам тук

# 693
  • Замък сред облаците
Бонди, иди другата седмица да те видят да няма някой останал съсирек. Иначе следиш за нетипични болки (примерно подобни на ПМС или менструални са нормални) или ако вдигнеш температура веднага отиваш на преглед.

# 694
И аз това се питах, страх ме беше, но имам хора, които са ми близки и са минали през същото... от аборта, с пазенето (да не бъдат интимни известно време) , което им е назначил АГ, до следващата им успешна бременност е имало 4-5 месеца, така че..🫶

Нямам кървене и днес, трети ден… започвам да се притеснявам дали това е нормално. Аз със сигурност съм с вакуум. Нещото, което ме дерзае дали ще мога да забременея отново…, предполагам всички жени това им е притеснението. Дано всичко е наред🙏

# 695
Аз кървях доста време в сравнение с това, което срещам да пишат другите момичета, така че наистина е много индивидуално. В деня на самата интервенция и следващия ден бяха по-сериозни и вече след това имах зацапване в продължение на почти 2 седмици. Антибиотик ми дадоха веднага след интервенцията само за 2 дни, но тъй като вдигнах температура дни след това ми изписаха отново. Говорете с доктор най-добре, не започвайте сама с антибиотик, за да не стане по-зле. Бързо възстановяване! 😊

А колко време след аборта имахте кървене. Днес ми е втори ден и вече нямам кървене, това нормално ли е ?

# 696
Да, аз имам час за преглед във вторник така или иначе. Нямам болки за сега, даже и след аборта нямах, като се събудих усещах болка като преди цикъл, но след час спря. Кървене, както казах имах само първия ден.
Надявам се всичко да е наред и скоро да мога да забременея отново.
А колко време трябва да се пазим и колко време без секс ?

# 697
Привет и от мен! Не пиша в тази тема по принцип, но се включвам да кажа какво беше при мен и моите 2 кюретажа. При първия имах кървене около 2 дни, после леко зацапване няколко дни. При втория съм имала леко кървене само 1 ден, след това 1-2 дни зацапване. Според мен е нормално, все пак би трябвало да са почистили матката. Simple Smile Болки май не съм имала, най-много 1 ден. Препоръките са, ако имаш силна болка, температура или кръвоизлив, тогава да се притесняваш. Относно антибиотика, първият път ми изписаха Азакс превантивно, а вторият само като изрично помолих ми дадоха ципрофлоксацин. Ние се пазихме 2 седмици да не правим секс и 1 цикъл да не правим опити.

За притеснението - напълно нормално е, всички се притесняваме от това дали ще можем да имаме последваща успешна бременност. Само времето ще покаже, но е много по-вероятно всичко да е наред, отколкото да не е. Успех и прегръдки.

# 698
Първоте 2-3седмици никакъв секс и после само с презерватив, за да се избегне инфекция. На мен докторът ми даде зелена светлина за нови опити след 3тия месец, дотогава ползвахме презерватив. Стискам палци прегледът да мине успешно и всичко да е наред.

# 699
Благодаря ви момичета, много ми помагате в такъв труден момент. 🙏

# 700
Момичета, минаха почти 7 седмици от моето абразио, беше на 13.11, а цикъл все още нямам и вече започвам сериозно да се притеснявам.  На контролния преглед 10 дни след това уж всичко беше наред. Сега си запазих час за вторник да ме видят пак Sad

Има ли някоя, която е чакала толкова много време след кюретажа?Миналата седмица имах прясна червена кръв само на тоалетната хартия за около 3-4 дни и това беше. Не мисля, че мога да го броя за цикъл.

# 701
  • София
Aresem  напълно възможно е да е било цикъл, по оскъден е след кюретаж понякога.

Bondy, успокой се! Аз имам три кюртежа и две деца. Упорити същества сме жените, ще забременееш и износиш до финал!

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 07:50 от Мацето

# 702
След “процедурни” аборти се кърви значително по малко, защото почистват инструментално. Може да се появява и изчезва някакво течение, докато матката се свива и се връща към нормалната си структура и размер след бременността. Аз след моя медикаментозен имах и кюретаж. Около 5-7 дни имах някакво мижаво кафяво-розово зацапване, после спря. Бях напълнила шкафа в банята с гигантски превръзки, реално ползвах ежедневни. Следващите ти няколко цикъла може да са значително по-оскъдни, да знаеш.
Сега си почивай, грижи се за себе си и се пазете, докато не решите за следваща крачка. Сподели след контролния как си, успех!

# 703
Кураж и с новата година и нова надежда. Трябва да има надежда и вяра, и ако има проблем да се работи за отстраняването. И всичко се нарежда. И щом веднъж си забременяла закон за не стане пак. Важното е следващият път да е дохздрав и ревлив финал.
Весело посрещане на новата година и нека тя да донесе най-желаното!

# 704
При мен цикълът след аборта беше ужасно обилен. Стигна се до там да ми се вие свят от кръвозагубата. Явно тялото се чисти. Имах кървене 30 дни и след 14 ми дойде. Сега усещам овулация, имам слуз, а ми е 19-ти ден. За секс не си помислям, нямам желание, а и ме е страх от инфекция. Ще изчакам следващия цикъл и след него. При прегледа моята аг ми каза, че съм изчистена перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт