Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 108
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Бъбълче, съжалявам, че така се премести от едната в другата тема.
Аз бих посъветвала първо да направи спермограма ТМ и тогава да се насочвате към добавки. Ти не беше ли болна съвсем скоро? Възможно е и от там да се скофтили нещата още в начален етап.

# 226
  • Замък сред облаците
Сакчето пак в носител на ДНК от Я и С въпреки че няма ембрион. Но трябва генетично да го изследваш, само хистология няма да покаже нищо.

За мъже всичко с цинк, селен, вит д, л- аргинин и други витамини и аминокиселини  и прочее е полезно. Вече в зависимост от СГ и има ли проблем с беой, мотилитет, преживяемост се включват и други добавки като бабини зъби, мака и т.н

# 227
  • София
Бъбълче, съжалявам, че така се премести от едната в другата тема.
Аз бих посъветвала първо да направи спермограма ТМ и тогава да се насочвате към добавки. Ти не беше ли болна съвсем скоро? Възможно е и от там да се скофтили нещата още в начален етап.
Опитах се да прекашлям, но го пресякох бързо.Детето е с някаква брутална кашлица,че и до антибиотик стигна.
Миналия път като бях с кухо яйце,бяхме в болница, той беше с грип А, на мен нищо ми нямаше тогава, ама мисля че може и нещо вътрешно да ме е минало, което не ме успокоява де.

АА, да ние за генетично говорихме вчера в болницата.

# 228
Здравейте, след спонтанния аборт ми дойде веднага на следващия месец, но нормално ли е да ми дойде два пъти за един месец ? Първият беше на  10.11 до 18.11 и сега на 22.11 пак ми дойде ?...на някой случвало ли му се е ?

# 229
  • Замък сред облаците
Не е нормално. Това са 3 дни пауза. Обилно ли е? Или само зацапване - зацапването може да е от овулация.
Активното кървене може да е от нисък прогестерон, а може да значи друг проблем - задържана лигавица, миома, полип, киста. Ако не е просто зацапване, иди на АГ.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 10:55 от АА

# 230
  • На изток от Ада
ММ пи първо добавки отделно, бабини зъби, селен ,цинк,вит с ,в12 омега 3... Бях писала на Денис, и тя ми даде мн добавки от iherb, но доста скъпи. Та купихме от аптеката, не всички....  Ми нямаше ефект на Сг.
После док от инвитро клиниката ми пусна да пие фертил супер плюс имаше подобрение в Сг. Забременях от не сериозни опити и това беше последният ми аборт
Сега в Надежда, Чапанова нищо не каза, в темата четох че имало биолози, който се занимавали с мъжете. Никой не ни насочи натам..
При Станулов,той каза че му е ок Сг и не може да се направи повече..
ДНК фрагментацията е ок
В Селена нищо не каза.
От последната бременност имам генетични изследвания на плода ,здрав е бил , обаче в Надежда не го приеха. Както писах те искаха изследвания за 4600лв и предимплатационна диагностика или донорство...

# 231
Не е нормално. Това са 3 дни пауза. Обилно ли е? Или само зацапване - зацапването може да е от овулация.
Активното кървене може да е от нисък прогестерон, а може да значи друг проблем - задържана лигавица, миома, полип. Ако не е просто зацапване, иди на АГ.

Мисля че по скоро "Зацапването" е било  първият път  ако го сравнявам със сега, тогава можех и без превръзка, но
Сега е по обилно .....

# 232
  • Замък сред облаците
Теоретично отнема 3 месеца на хормоните да се наместят след аборт и аномалии може да има. Но иди на АГ след цикъла ако трябва да видите как е матката.

# 233
  • София
Здравейте, след спонтанния аборт ми дойде веднага на следващия месец, но нормално ли е да ми дойде два пъти за един месец ? Първият беше на  10.11 до 18.11 и сега на 22.11 пак ми дойде ?...на някой случвало ли му се е ?
Не знам в какъв срок е бил аборта,но първия цикъл може да е по-обилен,но това че ти идва за втори път е малко странно, пък и все пак е продължило 8 дни първия път.
Ярка кръв ли е, или кафяво зацапване?
 Аз ако не се лъжа, по спомен викаха след първия цикъл на преглед.

# 234
Аз само се чудя ако го изследваме това сакче,какво по-точно би излезнало?То няма ембрион ... то е празно?

Леле,не се сетих аз за Мацето, ама няма да я занимавам сега,но ще хвана да й прегледам постовете.
S.G.C. , пускала съм тромбофилии, имам дефицит на желязо, вит Д не съм изследвала скоро,пропуснахме го миналия път. Б12, фолиевата са ок.Имам тромбофилия,но си бях на терапия от ден 1. Имам живо и здраво шест годишно момче, преди него имам аборт (късен) с генетично здраво дете.Забременявам доста бързо.Първото кухо стана на първия месец опити,сега забременях от третия месец.Аз съм на 32 години, мъжът ми на 36.

В този ред на мисли, аз може би е добре и в съседната тема да питам, можете ли да ми препоръчате хубави добавки за мъже?
 Той по всяка вероятност ще пусне и спермограма де, с фрагментация.

Хубаво е че си знаеш за тромбофилията, че поне тя е изключена като вариант за проблем. При изследването на ембриона аз честно казано донякъде не съм сигурна точно как ще помогне. Защото от една страна ще разбереш дали е генетично здраво или не, но пък няма да разбереш причината за това. Аз бих насочила усилия да се разбере причината. Както АА и други репродуктивни лекари са казвали, витамините и минералите са много важни за добро качество на материала, така че от една страна там е хубаво да се поработи. Но от друга, до колкото разбирам вие не сте изследвали мъжкия фактор, което е 50% от емрбиона, та определено правилно бихте направили да проверите и там нещата. Това което си мисля аз обаче е, че ти забременяваш сравнително лесно, което означава, че най-вероятно няма да има проблем с бройката и подвижността на сперматозоидите, а по-важно е наистина да се види качеството, а именно ДНК фрагментацията. Друго което ние направихме след аборта ми е да проверим кариотипа, който евентуално ще покаже ако има генетичен проблем, който би довел до кухо яйце. В общи линии това е което аз се сещам, което може да направите - проверка на витамини, спермограма с ДНК фрагментация и кариотип. Не знам дали може да е имунологичен проблем, защото той май по-скоро касае имплантацията, а при теб си има имплантация, но не съм много наясно.

ММ приема ето тези добавки, които държа да отбележа, аз съм му подбрала спрямо нуждите и спрямо проблемите в спермограмата. Най-добре е след като направите спермограма да прецените от какво ще имате нужда най-вече, за да не пие излишно 100 хапчета.
Скрит текст:
1.Омега 3: Docosahexaenoic Acid (DHA) 500 mg / Eicosapentaenoic Acid (EPA)250 mg - x2 на ден сутрин и вечер;
2. Витамин Е: 268 mg/ 400IU - (as d-Alpha Tocopherol) - x1 на ден
3. Витамин Ц: 500мг - х2 на ден сутрин и вечер;
4. Селен + Цинк комбинирани: 100мкг/15мг - х1 на ден;
5. OLIMP Tribusteron 90  (бабини зъби): 500 мг 90% съдържание на сапонини  (много е важно да е 90%) х1 на ден;
6. Ubiquinol: 200mg - x1 на ден;
7. L-Arginine: 500mg - х2 на ден, но тук е много важно да са два отделни приема.

# 235
Здравейте, след спонтанния аборт ми дойде веднага на следващия месец, но нормално ли е да ми дойде два пъти за един месец ? Първият беше на  10.11 до 18.11 и сега на 22.11 пак ми дойде ?...на някой случвало ли му се е ?
Не знам в какъв срок е бил аборта,но първия цикъл може да е по-обилен,но това че ти идва за втори път е малко странно, пък и все пак е продължило 8 дни първия път.
Ярка кръв ли е, или кафяво зацапване?
 Аз ако не се лъжа, по спомен викаха след първия цикъл на преглед.

Аборта беше в началота на 6та седмица
Тези 8 дни бяха кафяво зацапване, сега е по светло . На мен тя ми каза че нямало нужда да ходя. Изписа ми и Метформин защота имам висок инсулин но все още не го взимам страх ме е

# 236
  • Замък сред облаците
От какво? С тия твоите стойности хапчетата са повече от необходими.

# 237
От какво? С тия твоите стойности хапчетата са повече от необходими.

Защото чух много лоши неща за тях, моята приятелка също ги пие но тя вече има остановен диабет , и каза че е като парцал от тях.
Аз реших първо сама да отслабна и ако след това не помогне тогава да ги почна. Също мисля че моята АГ ми ги предложи просто така през пръсти ....

Чух мнение също  че ако кръвната захар е добре то не съм за метформин .
Незнам вече на кого да вярвам и какво да правя

# 238
Високата кръвна захар и инсулин влияят изключително негативно върху качеството на яйцеклетките, просто да го знаете. Не съм запозната до колко тежък е конкретният случай, но само на спорт и хранене може да се разчита при по-леки форми и може би ще отнеме повече време. Освен това храненето трябва да бъде много стриктно, без изключения, за да има ефект. Ако положението е излязло извън контрол и искате да си подобрите качеството на яйцеклетките, според мен е по-добре да си вземете изписаните лекарства. Не съм чула някой да е изписал метформин просто ей така.

ПП Направете и една консултация с ендокринолог заъдлжително, ако все още не сте.

# 239
Високата кръвна захар и инсулин влияят изключително негативно върху качеството на яйцеклетките, просто да го знаете. Не съм запозната до колко тежък е конкретният случай, но само на спорт и хранене може да се разчита при по-леки форми и може би ще отнеме повече време. Освен това храненето трябва да бъде много стриктно, без изключения, за да има ефект. Ако положението е излязло извън контрол и искате да си подобрите качеството на яйцеклетките, според мен е по-добре да си вземете изписаните лекарства. Не съм чула някой да е изписал метформин просто ей така.

ПП Направете и една консултация с ендокринолог заъдлжително, ако все още не сте.

Добре мерси много❤️ не не съм правила консултация с ендокринолог защото не живея в БГ и тук ми е по трудно . АГ ми предписа метформин .
Но ще пробвам

Общи условия

Активация на акаунт