Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 518
  • 768
  •   2
Отговори
# 270
  • София
Аз съм още дзен и съм си внушила, че детето ще има късмет да попадне в хубава среда, което ми е по-важно от самото училище.

Не искам да те разочаровам, но двете неща са свързани. Голямата ми дъщеря е в една от "елитните" гимназии в София. Училище като училище. Има добри учители, нормални такива, много лоши учители.... това, което води до чудесните резултати са децата. Умни, амбициозни деца, които се теглят едно друго. И ето ти елитно училище.
Та понеже и на мен средата ми е приоритет, драпам със зъби и нокти за елитно училище.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 13:19 от etomira

# 271
Чудих се какво се случва, че не пишете...а аз цели 19 страници съм изпуснала.
Седмокласникът влиза в ритъм по математика и разказвателните, но БЕЛ е мъката, то това си го знаех ама не се и показва желание за напредък.  Баткото беше обратно перфектен по БЕЛ и без интерес по всичко останало. Бухалът в средата съм и аз не само заради децата. Пиша курсови проекти, ходя на работа и стаж... а дипломна работа още не съм почнала, иначе съм зачислила ...

# 272
Значи скоро не чакайте резултати от Междучасие. И следващата седмица ще има пробни

# 273
Изобщо нямам притеснение за средата в училище. Моят е много своенравен и каква среда накъде ще му повлияе е крайно неясно. Ние не сме в София и тук 90% от децата искат да са в МГ и Езиковата гимназия. Аз моето дете не го виждам в някое от тези училища. Но не изключвам езиковата по причина, че там има много момичета. Това автоматично означава по-малко напрежение в класа, по-малко грижи с бой и мъжки изпълнения. Сега ги имаме доволно, в мъжки клас е.
Та или ще иде в Професионала гимназия, където  са по равно разпределени младежи и девойки (проверих го специално), или в Езикова с преобладаващ брой момичета в класа.

# 274
  • София
Средата, в която попада детето е по- важно от всичко друго. Рейтинг, балове и т.н. са важни, но средата е даже по-важна. Нивото на класа, обстановка и дисциплина., отношенията в класа, приятелите, амбициите... Не на последно място поне няколко истински добри учители. Това формира детето и бъдещето му.. Има изключения, но в много кофти среда едва ли ще се пръкне отличник, или ще гледа да се слее със средата или ще избяга, ама и къде ще иде??? То и местенето не е лесно...

# 275
  • European Union
На мен ми се струва, че в момчешките класове климатът е много по-позитивен от момичешките. При девойките все има някаква драма.

Нямам достъп до пощата и нямам нужда засега. Но имам отговорите на математиката от Междучасие. Не разбрах дали са качени там, така че ако някой има нужда, да пише.

# 276
Аз се присъединявам към мнението, че в момичешките класове атмосферата не е много позитивна. Често има драма, съревнование и завист, интриги. Не казвам винаги, но средата може да се случи и доста гадна.

# 277
  • София
То без драми не може, все пак са тийн... Ама пак, да е умерено

# 278
Голямата ми дъщеря е в Топ 10 гимназия, умни са децата, но класът не е задружен, не се събират извън училище, всеки си е с неговата амбиция... Поне няма интриги и драми. Та пак си е и до късмет. Но като цяло, да, средата в желаните училища е по-добра.
Аз останах много изненадана как чалга културата е и в елитните гимназии. И музика, и обличане, и поведение, и мислене. Не е чак да преобладава, но си съществува.

# 279
Има я навсякъде. Точно това кимах предвид, че не ме притеснява средата. В смисъл, че не виждам начин мое дете да залитне към чалга "културата".
Момичешките класове може да имат интриги, но в момчешките има повече двубои и мерене на сили Simple Smile Не се наемам да кажа кое е за предпочитане. Надявам се да уцелим клас с приблизително равен брой момичета и момчета.
Аз съм завършила една от елитните гимназии на София. Имаше и наркотици, и съученички, ходещи с женени мъже и въобще доста неща, които сега не виждам в такава степен. Нищо от това не съм прихванала, затова за мен средата не е непременно определяща за самото дете задължително.

# 280
Кети В. може ли на мен отговорите по математика от Междучасие? Върна се девойката, каза да не очаквам много. Последната подточка не била решила на втора задача от втори модул. За още някаква подточка била до половината докарала. То ако е само това, ще съм доволна. Аз 100т не чакам, над 85 ако докара до юни, ще съм доволна и предоволна. Утре ще минат с учителката по теста и ще пререшат.

# 281
Моето в момента иска една конкретна професионална гимназия, но ще трябва доста да се напъне за там, а тя се срина тотално, особено по БЕЛ. Казва, че не им искат стихотворения наизуст, затова нямало да ги учи. Вчера я накарах да направи първият тест от сборник, само върху материал за 6 клас. В първата част - 23 точки. Днес седнахме двете. Тестовете са й трудни, оказа се обаче, че и аз много неща съм забравила, и мен сериозно ме измъчи. Без тезата - 45 точки.

# 282
Трудни са нещата особено по БЕЛ и за мен. Забравила съм ги. За съжаление в училище поне при нас не се обръща много внимание. Няма дисциплина в часовете. Успокоявам се, че всяко допълнително упражнение помага на децата и се надявам на късмет на НВО-то и да се паднат неща, които знаят и са упражнявали достатъчно.

# 283
До сега от чисто любопитство съм правила почти всяка година ДЗИ по БЕЛ и са ми по-лесни.

# 284
  • Sofia
За частта на изречението "приложение" чух за първи път, когато големият беше 7.клас Rolling Eyes По БЕЛ рядко ме търси за помощ, но по математика не изпускам материал Grin

Общи условия

Активация на акаунт