Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 443
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • София
    Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...ThinkingАз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.
    Във всички теми наборни покрай писането  години наред майките се познават, комуникират си извън форума, срещат се някои от тях. Така се зараждат и приятелства. По-назад във времето освен майките се срещаха дори и децата им - отделно, разбира се..Laughing Освен това в тези теми не се пише все пак само за учене, споделят се и редица други неща -  спортни и други странични занимания на децата, постижения разни, пътувания, кой какво обича да чете,  каква козметика ползва за проблемната си  кожа през пубертета, има ли/няма ли гадже и т.н.. Simple Smile

# 466
    Аз не мога да вникна в естеството на въпроса. Темата тук е някакъв вид общество, много преди да стане и дума за общата поща, която то споделя. Пощата е функция на това общество, а не някаква негова самоцел.

# 467
    • В Страната на чудесата
      Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...ThinkingАз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.
      Някои сме в темата още, когато децата ни тръгваха първи клас и си споделяме перипетиите от тогава. Други се присъединиха по-късно. Вероятно има и такива, които само четат, но не коментират активно.

A някои сме в наборните теми още откакто са се родили наборчетата. Някои - дори и малко отпреди това. Grin

# 468
      • София
        Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...Thinking
        Здравейте, формулирайте въпроса си по-точно. Например: " Как бих могла да се възползвам от чуждия дългогодишен труд, без дори да си направя труда да вникна в естеството на разговорите в този вид ненужни теми и стократно обяснената причина за нужда от достъп до пощата?"
        Няма критерии всъщност, просто в темата пишем амбициозни гаднярки, които искат да прецакат останалите деца!

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 23:38 от buni

# 469
        Е, и разни външни елементи без седмокласници се включваме понякога ни в клин, ни в ръкав, макар и все по-рядко. Покриваме критериите, ама пък нямаме нужда от пощата.Joy
        А сега сериозно. Понеже преди време ми се е налагало да възстановявам множество материали в същата тази поща, изтрити от някой, получил достъп по някакъв начин, смятам наличието на елементарен критерий за отсяване за съвсем справедливо. Съвсем не е задължително да се опитвате да го покриете. Просто приемете, че такъв съществува.

# 470
        • София
        А аз само да кажа, че мълчанието ти в тази тема е оглушително. Smirk Спешно да вземеш да се поправиш!

# 471
        Аз да си сверя часовника - вчера беше първото пробно НВО по БЕЛ в у-ще, дъщеря ми твърди, че времето не й е стигнало за преразказа и е предала черновата без да препише на белова. Съответно има много поправяния и т.н. Това, което ме учуди, е че каза, че масово не им е стигнало времето -то това й е любимото оправдание - все да не е сама - и другите така били Laughing
        Не мога да разбера как 75 минути
        /доколкото разбрах е толкова времето/ няма да стигне.. .Явно ще тренираме вкъщи за време. Бая чаши с вино ще заминат Laughing

Пита вече нашият за ски Grinning, а аз съм в драма, че не мога да ги наместя. Междусрочната им ваканция е 1 ден. Не си позволяваме да ползваме по семейни причини за почивки. Ходело му се и на Корфу моля ви се Smiling Imp
        Ние резервирахме вече, за дните около Коледа. Само дано да има сняг, че миналата година повечето беше изкуствен.

Моята се е записала на олимпиада по физика, тази по МАТ също няма да я пропусне, състезание по МАТ в съседен град.... Успоредно ходи на танци и спорт, ще има 2 концерта скоро. И още някой да й подаде няксква идея - хваща я на мига. Почти няма време за нищо друго.
        И в духа на темата - отивам на изпит  Simple Smile Завършвам предуч.и начална уч.педагогика., днес съм на изпит в ДГ. Стиснете по 1 палец, моля Simple Smile

# 472
        Рали успех, ще се справиш!

# 473
        Рали, първата част на изпита е 75 минути, а преразказът е за 90 минути. В началото на втората част (преразказа) трябва да им бъде прочетен / пуснат на запис текста и да им се дадат след това 15 минути за самостоятелно запознаване с текста.
        На истинският изпит черновите не се слагат в плика и не се проверяват. Последните 15 минути трябва да бъдат предупредени и да започнат с пренасянето на белова на това, което са написали.
        Истинският недостиг на време е в 10 клас, там на ляво един половин час още не достига за спокойна работа.

# 474
        Рали, успех! Искрено се възхищавам на хората, които продължават да избират професията и влагат сърце и душа в преподаването.
        За протокола, 34 оценки има девойката. Върнали са им пробното НВО по бел в училище, можела е и повече според мен, но горе-долу е ок. Математиката на Междучасие я чакаме още. Засега времето й е стигало и по двата предмета.

# 475
        За ОЛВ...правили са веднъж до сега за домашна работа, като госпожата е взела няколко за проверка.
        Записала се е на олимпиадата по БЕЛ. Ако в пощата има материали за допълнителна подготовка за олимпиади(ОЛВ и Отговор на нраствен въпрос)...ще помоля и аз за достъп  би трябвало да отговарям на услвията.

# 476
        • European Union
        Никога не съм харесвала идеята за такива общи пощи. Преди няколко години ползвахме такава за един курс и някой си беше направил регистрация във фейсбук с общия профил. И понеже е анонимен, беше с доста еротична насоченост.

Сега нещата се решават много по-лесно с облачните технологии и различните нива на достъп. Проблемът е, че винаги някой трябва да се ангажира да е администратор и това си е много труд.

Дъщеря ми има 36 оценки, но по математика не е нанесено входното ниво. Чудя се дали учителката не е забравила да ги нанесе.

# 477
        • София
        Младежът вчера беше написал теза от 8 изречения Joy /обикновено пише по две/. Викам, маме, това е по-скоро ОЛВ. Не било, защото нямало извод. ОЛВ били писали миналата година. Flushed Пропуснала съм го този момент.

За преразказа - бих посъветвала да не пишат чернова, няма да им стигне времето. Да си нахвърлят само кратко планче, имена не герои.

# 478
        • София
        Да, точно, за преразказва и аз така си мисля. Един странен въпрос. Преразказа на Нво е върху текст, който им дават на лист, или който им четат, или дават листа после го вземат? Изобщо това съм го пропуснала, ще ме прощавате за глупавия въпрос... Thinking                      Инак моята ще ходи на олимпиада по химия, сама е решила, обявила го е на Гжата по химия, млада, строга, амбициозна... Тя каза, че извънредно ще готви децата с интерес. Изрично предупреди че 7ми клас е абсолютно задължително да получат основа, кояра е важна за горните класове. Щерката ходи, учи, има някакви наченки на интерес... Да видим дали ще успее с идеята за олимпиада.. Най- важно е, че аз тук нямам отношение и няма да контролирам...сама да се блъска.. Head Band

# 479
        За преразказ нали имат 90 мин. на НВО?
        Не е ли напълно  достатъчно като време.

Общи условия

Активация на акаунт