Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 443
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Моят е с 39 оценки, като тази седмица не е на училище, болен е и чака да му нанесат по нещо, май история беше.
В събота е на пробен по БЕЛ, за пръв път, да видим до къде е.
По мат. не е ходил, госпожата казва, че е рано.
Тази седмица като е вкъщи доста задачи реши, наваксва и материала, който взимат по мат. и бел в училище в момента.  
Аз му дадох един пробен по МАТ да направи вкъщи, ама е много несериозен. Първата част за 40мин. втората за няма и 20мин и приключи. Естествено грешки, 80т. по примерните решения и отговорите.
Ама каквото е това, то насила не става.
Тези дни съм го оставила да пише каквото реши, все пак е и с ковид. Аз също съм болна, така че малко сме по-лежерни, и въпреки това доста навакса.

# 451
Моята е с 40 оценки, като по Математика и Български са по пет.
Тази седмица са ги учили да правят отговор на литературен въпрос и имат и за домашно да пишат.

# 452
Като заговорихме за болни, та ми хрумна да питам, какъв беше лимитът за отсъствия (извинени) и има ли разлика тази година в това отношение,заради НВО?
"Въртят" си нещо при нас, много болни, много нещо.
Но имат и филтър на вратата, което е чудесно по дефиниция.
Обаче се чудя как ще е, ако при всяко неразположение се връщат. 🤔
Иначе, относно оценките, 32 до тук - по математика - 4 бр, по БЕЛ - 2 бр
Преразкази правят, пробни ще имат.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 16:47 от *FIORE*

# 453
  • Варна
Не повече от 25% извинени отсъствия по даден предмет са разрешени. При повече, ученикът се явява на изпит като при самостоятелна форма на обучение.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 14:57 от antonia

# 454
Така може да е на хартия, но реално никой не отива на изпит. Самите учители си спестяват всички неудобства по организирането, писането на обяснения и т.е.

# 455
Не повече от 25% извинени отсъствия по даден предмет са разрешени. При повече, ученикът се явява на изпит като при самостоятелна форма на обучение.
Това за годината или за срок? Общия бр. часове от къде се смятат?

# 456
  • София
При повече от 25% отсъствия от часовете за един срок, в случай, че няма достатъчен брой текущи оценки, се държи изпит за определяне на срочна оценка. Общият брой часове по всеки предмет е посочен в учебния план.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 17:05 от sanaka

# 457
Мисля, че е за година 25%. В Школо като се отиде на "Теми", отстрани на предметите има взети часове до момента. Ако е въведено предварително тематичното разпределение, се виждат всички часове и теми за годината. Иначе в учебния план е заложен годишният хорариум по предмети.
Скрит текст:

# 458
  • European Union
Така може да е на хартия, но реално никой не отива на изпит. Самите учители си спестяват всички неудобства по организирането, писането на обяснения и т.е.
Какви обяснения да пишат учителите, ако ученик е бил болен?

# 459
Извинявам се, а къде има публикуван пълен учебен план за всеки срок и отделна паралелка? В сайта на училището няма нищо. В школо не мога да се ориентирам.

# 460
  • София
https://lex.bg/laws/ldoc/2136691946 -. Приложение № 1

# 461
30 са оценките при нас. Само 3 са по математика и БЕЛ. Цяла седмица математика нямат. Поне се радвам, че е старателен. Днес си написа домашното за събота - 32 задачи за разлагане на многочлени на множители. Направи и един пробен изпит. Оцених го на 92.5 точки. От първи модул едната задача забравил да огради верния отговор Angry На втория модул му взех точки, че е проспал част нещата, които трябва да намери. Задачата е за някакви дървета - намерил той кой колко посадил, написал, оградил, но забравил, че по условие има останали и крайният отговор му се губи. Иначе приятно ме изненада - справил се е на задача за множества. Мисля да наблягаме на задачи от втори модул. По БЕЛ в училище ми е черна кутия - нищо не казва... Учели и това е. Пише по работните листи към учебниците. Добре, че от Междучасие ги гони госпожата и им дава всеки път по един лист домашно за граматиката и по нещо от помагалата.
Пита вече нашият за ски Grinning, а аз съм в драма, че не мога да ги наместя. Междусрочната им ваканция е 1 ден. Не си позволяваме да ползваме по семейни причини за почивки. Ходело му се и на Корфу моля ви се Smiling Imp

# 462
    Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...ThinkingАз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.

# 463
    • София
      Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...ThinkingАз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!,
      За удоволствие, например. Както някои намират за интересно да са активни в теми от типа Ергенът2, така за други са интересни теми с насоченост Образование.

# 464
        Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...ThinkingАз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.
        Някои сме в темата още, когато децата ни тръгваха първи клас и си споделяме перипетиите от тогава. Други се присъединиха по-късно. Вероятно има и такива, които само четат, но не коментират активно.

Общи условия

Активация на акаунт