Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се провеждат изпитите от националните външни оценявания?
Какви са промените в НВО тази година?
Къде мога да намеря тренировъчни тестове за 5-7 клас по български език и литература на роден език?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се провеждат изпитите от националните външни оценявания?
-
Какви са промените в НВО тази година?
Промените в НВО включват увеличаване на продължителността на първата част от изпитите по български език и литература и математика с 15 минути, като от 60 минути стават 75 минути. При математика всички 20 задачи в първи модул вече са с избираем отговор, докато вторият модул остава с 3 задачи със свободен отговор и разписване.
-
Къде мога да намеря тренировъчни тестове за 5-7 клас по български език и литература на роден език?
-
Какви са допълнителните изисквания за реалните изпити при попълването на отговори на пробните изпити?
-
Какви са процедурите за явяване на НВО и участие в план-приема за деца, които се обучават самостоятелно?

На втория модул му взех точки, че е проспал част нещата, които трябва да намери. Задачата е за някакви дървета - намерил той кой колко посадил, написал, оградил, но забравил, че по условие има останали и крайният отговор му се губи. Иначе приятно ме изненада - справил се е на задача за множества. Мисля да наблягаме на задачи от втори модул. По БЕЛ в училище ми е черна кутия - нищо не казва... Учели и това е. Пише по работните листи към учебниците. Добре, че от Междучасие ги гони госпожата и им дава всеки път по един лист домашно за граматиката и по нещо от помагалата.
, а аз съм в драма, че не мога да ги наместя. Междусрочната им ваканция е 1 ден. Не си позволяваме да ползваме по семейни причини за почивки. Ходело му се и на Корфу моля ви се
Аз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.