Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 455
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
При нас, единият е с 20 оценки, другият с 23. По математика са с х3. Но по български нямат нито една още. Госпожата е бавничка... Иначе са правили два теста и един преразказ. Но не са проверени или нанесени. И как да вземем мерки, ако нещо куца, като не знаем как се справят... Simple Smile ?
Иначе, за сега учат достатъчно старателно. Задачите се решават от училище и школата (къде с мерак, къде без мерак). Пишат се есета,  преразкази и нравствени въпроси. Сега ще пишат и ОЛВ, за първи път. Учат наизуст "На прощаване". Времето не стига... Втора смяна са и чакаме с нетърпение първа, та да е по-спокойно ежедневието ни.
На 25.11. предстои състезание „Свети Иван Рилски“ по БЕЛ, по модела на НВО.
На 2.12. имат пробен по МАТ от школата.
На 9.12. е олимпиадата по МАТ.
За Пловдив става въпрос.

# 436
И при нас няма много оценки. Също на родителската казаха, че вторият срок ще е една идея по-лежерно, но предупредиха, че често ще дават 5-минутки за текущ контрол.

# 437
Къде мога да намеря колко точки се дават на отделните въпроси за НВО по БЕЛ? От вчера съм се захванала и никъде нищо не откривам...
Оценките ни са 31.

# 438
  • София
35т. - преразказ, 6т. - теза, текст за редактиране - обикновено 14т. /според броя на грешките/. Останалите варират. Тук можеш да видиш точкуването на тестовете от предходните години. https://web.mon.bg/bg/100465

# 439
Моята е с 21 оценки, но какви! Избягвам да отварям Школо, защото следва - очите ми, очите ми!
Шегата настрана, много е тежко положението при нас и съм в шок. Пубертетът удари много тежко.

# 440
  • София
Моята е с 21 оценки, но какви! Избягвам да отварям Школо, защото следва - очите ми, очите ми!
Шегата настрана, много е тежко положението при нас и съм в шок. Пубертетът удари много тежко.

Положението е същото, направо не ми се поглежда в школо. Аз се пръскам по шефовете, а на девойката не и пука .
На пробния по БЕЛ в Междучасие се е справила горе-долу добре като за първи път -80 т., но по МАТ, където уж беше по-силна е трагедия.
Не знам как ще оцелея тази година Cold Sweat

# 441
Здравейте нова съм в темата почти изчетох всички страници. Моята седмокласничка яко я тресе пубертета и спокойно мамо аз ще се оправя, по бел е добре но математиката е пълна трагедия въпреки, че ходи на уроци. Не ми стана ясно ако може малко пояснение за пощата там тестове ли има качени по предметите. И от къде мога да намеря контролните работи по математика ние сме на Просвета учебника!

# 442
Направи ми впечатление следния тип въпрос от литературата: задачата беше върху част от четиристишие/строфа от дадено произведение, но без произведението да е пред тях, както и самата част от произведението не е цитирана на листа. Трябваше да извадят сравнения, епитети и др. подобни.  (изброявам по спомен)

Наборът се беше справил  доста добре с тези упражнения, но ми е интересно дали на НВО има такъв
Да, има и да, усилено работят.
Това са т. н тези

# 443
Не ми стана ясно ако може малко пояснение за пощата там тестове ли има качени по предметите.
Страница 23, пост #338 на sanaka:
Условието е: Данните за вход в пощата се предоставят на потребители, участвали активно в поне 3 от последните теми. Има се предвид изданията на наборната тема, а не на която и да е тема във форума.

Да, в пощата потребители качват пробни изпити от различни школи, както и различни полезни материали и по други предмети, с които се кандидатства след 7 клас (например за НПМГ - физика и т.н.).

# 444
Ха, това е интересно. Не знаех за другите предмети. Моля и на мен достъп.Мисля, че отговарям на условията.

# 445
Моят син има 34 оценки до момента, от тях шест са по БЕЛ, а три по математика. Миналата седмица имаха за домашно ОЛВ. Той не знаеше изобщо за какво става въпрос, та му помагах. Оказа се, че госпожата му по математика май е напуснала миналата седмица и сега се въртят заместници, явно докато търсят нов титуляр. Яд ме е, защото тъкмо я харесах госпожата - строга, не пише шестици на поразия, но поне добре им преподава материала. Тя пък взе, че си тръгна.Confused

# 446
И от къде мога да намеря контролните работи по математика ние сме на Просвета учебника!
Не знам какви контролни работи търсите, но съвета ми е да решават задачи, от това по-добра подготовка няма.
Впечатляващ брой оценки имат децата ви, не ми  е ясно на кого е нужно. Аз лично на моите ученици при един час седмично имам до момента една оценка тези с два и три имат до тук по две оценки, а някой и по една.

# 447
  • при моите любими
И моя син е с много оценки по мое мнение 34 до момента. Но при тях си е все така, не е нещо ново. По МАТ миналата година има общо 23 оценки. До сега има 5 нанесени, но чакат да им се нанесе още една от последното контролно. Там просто учителката редовно им пуска проверка на материала и съответно на всичко поставя оценка. Още не е излязал резултатът му от Междучасие, откри си няколко грешки в първа част. И от втора има пропуски, но е имало задачи с материал, който твърди че не знае. Не разбрах, дали не са го учили или му е много нов и непознат. Той малко се притесни, че няма да има висок резултат, а уж му е силната част математиката. Дано не му подейства демотивиращо.

# 448
Около 25 оценки има моето дете. По всички предмети имат високи изисквания, но според мен така е редно - все пак не може само по БЕЛ и математика да се учи.
С нов класен сме вече и с нов, пореден учител по математика .Имахме родителска среща, всички учители бяха категорични , че са единствения седми клас, с който не могат да се справят по отношение на дисциплината. Най - силният , но и най - шумния клас са .
Иначе има голяма промяна в моето дете, до миналата година все искаше да уча с него , да го изпитвам, тази година иска всичко самостоятелно , засега добре върви , та да видим ..
А каква е разликата между ОЛВ, теза и нравствен въпрос ?

# 449
Моят син е с 29 оценки, от които 4 по математика. Не ми се струва да са по-натоварени или изпитвани спрямо предходната година.
Да върна отново темата за пробния изпит в Междучасие. Някой знае ли дали ще получим финална статистика, след като проверят всички работи?
И използвам случая да благодаря на дамата, която много навреме сподели, че ПИ в Междучасие и СМГ са по-трудни. Поне ходенето  на 26.11 в СМГ ще му спестя. По-добре да се упражнява вкъщи, отколкото да се демотивира от ниски резултати.

Общи условия

Активация на акаунт