Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 465
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Аз записах набора за пробните в СМГ. Те са тази неделя по МАТ и другата - по БЕЛ. Госпожата по БЕЛ от курса е казала да не ги записваме поне до февруари, но вече я бях свършила тази работа, така че иска не иска ще отиде.
В училище вече имаха няколко контролни по БЕЛ. Направи ми впечатление следния тип въпрос от литературата: задачата беше върху част от четиристишие/строфа от дадено произведение, но без произведението да е пред тях, както и самата част от произведението не е цитирана на листа. Трябваше да извадят сравнения, епитети и др. подобни.  (изброявам по спомен)

Наборът се беше справил  доста добре с тези упражнения, но ми е интересно дали на НВО има такъв тип въпроси, при които по памет трябва да работиш с част от дадено произведение.

За справка - още от лятото им дадоха произведенията, които трябва да научат наизуст и той още тогава ги учи. Даже и по история им дадоха да учат стихотворения.

# 331
Здравейте!
Някой, който има  Втория пробен изпит по математика на СМБ-Русе от 18.11.2023 г. би ли го споделил?
Предварително благодаря!

# 332
  • Пловдив
Да, има такива въпроси, и за това е ученето наизуст на стихотворенията. А и много добре трябва да познават и другите произведения, често има въпроси чии са тези думи, или към кого са отправени тези думи и т.н. Таблицата, ако има такава, 24-ти въпрос обикновено, също е с цитати, и да напишеш произведението и авторът. Рядко, обикновено на пробни, има и въпроси с биографични въпроси за авторите.

# 333
Здравейте, само да напиша, че качих пробния от Междучасие в пощата заедно с отговорите.

# 334
Може ли достъп до пощата?
Отговарям на условието.
Предварително благодаря!

# 335
  • София
Не, не отговаряте. Всъщност това е първият Ви пост в наборната тема.

# 336
От Междучасие ми се обаждаха да ми обясняват, че са объркали резултатите на сина ми по математика Grinning ММ се шегува защо не съм им казала "Ами аз вече го набих детето". Явно много деца са се явили и издъхват с уведомяване на родителите и процеса като цяло.

# 337
Не, не отговаряте. Всъщност това е първият Ви пост в наборната тема.
Условието не ли да имаш поне три поста в различни теми, а не в една тема!

# 338
  • София
Условието е: Данните за вход в пощата се предоставят на потребители, участвали активно в поне 3 от последните теми. Има се предвид изданията на наборната тема, а не на която и да е тема във форума. Натракани набързо днес постчета в теми като "Отслабване със салати" не се броят. Освен това изрично пише активно участие в темите. Включването единствено с искане за достъп до пощата трудно може да се приеме за участие в темата, камо ли активно такова.

# 339
Условието е: Данните за вход в пощата се предоставят на потребители, участвали активно в поне 3 от последните теми. Има се предвид изданията на наборната тема, а не на която и да е тема във форума. Натракани набързо днес постчета в теми като "Отслабване със салати" не се броят. Освен това изрично пише активно участие в темите. Включването единствено с искане за достъп до пощата трудно може да се приеме за участие в темата, камо ли активно такова.
Благодаря за пояснението.
 Тази година имам седмокласник и следя темите, но не съм била активна в писането досега.

# 340
  • София
Да, има такива въпроси, и за това е ученето наизуст на стихотворенията. А и много добре трябва да познават и другите произведения, често има въпроси чии са тези думи, или към кого са отправени тези думи и т.н. Таблицата, ако има такава, 24-ти въпрос обикновено, също е с цитати, и да напишеш произведението и авторът. Рядко, обикновено на пробни, има и въпроси с биографични въпроси за авторите.
Моят днес е имал тест върху 'На Прощаване'.
Щяло да има части от стихотроверенито, но с пропуснати думи, и те трябвало да попълнят липсващите думи/изрази.
Е, щяло да има и още въпроси. Също и теза трябвало да се пише. Та синчето въздишаше по този повод.

Струва ми се добър начин да ги проверят колко са научили с такъв формат.
Каката се беше запънала точно на подобната задача преди две години - по описание/думи, да определи героя и произведението.

# 341
  • София
Днес са правили директорско контролно по БЕЛ по формата на НВО - с теза, с преразказ, с всичко. Каза, че текстът за четене с разбиране бил много гаден, но като цяло е доволен. Това определено е по-слабият му предмет, та чакам резултата с нетърпение. Другата седмица ще правят по МАТ.

# 342
  • София
Никога не съм очаквала Бел да е такава спънка при нас. Дъщеря ми четеше страшно много книги и то с интерес и по свое желание. По Пандемията бяхме редовни посетители в детската секция на Столична библиотека, ами детето четеше. Докато не взе телефона активно, това средата на 5 клас и сега и пубертета я удари и все едно не е прочела 1 книга... Confused  Супер драма с Бел, за разлика от Математиката.. Която уж е по сложна

# 343
  • В Страната на чудесата
И при нас имаше контролно по БЕЛ по формата на НВО, но без преразказ. Наборът също се оплака от много трудни въпроси върху текста за четене с разбиране, въпреки че по принцип не му е слаба страна. Тръпнем за резултата утре...

# 344
Най накрая получих мейлите от междучасие днес. Доволна съм и по двете, въпреки че по математика можеше и още Simple Smile
Средния резултат по математика е 52 при 579 явили се. Не съм гледала изобщо задачите, но два варианта- или да са били доста трудни, или децата да не се справят масово. Най ниския резултат е 10/100👀

Общи условия

Активация на акаунт