Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 455
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Като гледам, ние сме с най-малко оценки - 20. Набора го е обхванало едно безвремие, комбинирано с непукизъм. Още не съм давала допълнителни неща, на пробни не е ходил... абе, живот си живее.  Simple Smile

Завиждам на тези със съвестни и отговорни деца! Аз ако не седна до него - няма да напише и ред домашно. Държи се като първолак направо.   Sad

# 421
В училище не сме стигнали още до ОЛВ,но отговорът на литературен въпрос е един от вариантите за втора част на олимпиадата  по БЕЛ за 7 клас.
Другият вариант е отговор на нравствен въпрос!
Иначе и при нас натоварването по всички предмети е голямо !

# 422
Моето има за домашно ОЛВ. Има 38 оценки, като както писах по бел са само 2, по мат 4.

Ехааа.. май води класацията това училище… Детето как реагира относно идеята за местене?
Съгласна, ние не сме твърдо решили.

# 423
  • София
На нашата родителска среща учителите по химия, физика, биология казаха, че в седми клас се учат най-важните и основни неща и много държат децата да се справят добре.
Специално за химията и физиката е точно така - изпуснат ли се сега, няма да разберат материала в следващите класове. Малко като с математиката е положението. С историята и географията няма проблем, според мен и с биологията. Затова съм му казала да гледа да не изпуска положението с химия и физика тази година, по останалите - колкото - толкова.
ОЛВ май не са писали досега. По литература са на Немили-недраги, по математика - уравнения.

# 424
Здравейте,
Преброих оценките - 24 са неговите дотук. Понеже в момента имам съвсем други грижи на главата си, не следя под лупа седмокласника. Притеснен е от някои оценки, аз го успокоявам, че ще ги оправим Simple Smile Ходи на уроци само по математика и школа по английски. Понеже виждам у него желание (на което много се радвам!), гледам да не му стихне ентусиазма и го подкрепям всякак. На пробни изпити едва ли ще иде, освен ако не ги организират в училище.

# 425
Моето дете има над 30 оценки, при положение, че трета седмица не е на училище.
Местене баш в 7клас не знам дали е добра идея, а и няма гаранция че в другото училище ще ги изпитват и тестват по-рядко

# 426
  • у дома
По литература са на Немили-недраги, по математика - уравнения.
[/quote]
Много сте напред по мат,но вие и имате много часове...

# 427
  • София
Те сега ги почнаха уравненията, още са в началото.

# 428
ОЛВ и нашите май не са писали още Thinking
Има 29 оценки, най-много са по БЕЛ и МАТ. По разказвателните е заковала все петици, само по физика гордо се мъдри една шестица засега. Ама на цялото учене, дето го учи, явно и на това трябва да съм доволна.
laurentin, хубаво бих обмислила местене по средата на годината и аз. Нов клас и среда ще са си стрес, пък и да не окаже от трън на глог. Ако нямате информация от сигурен източник за учители и няма някое близко дете там, ще е голям риск.

# 429
  • София
Зависи от детето. Моето от неприятен резултат се демотивира. Ако получи висока оценка, след това започва да учи с желание по съответния предмет.

Ох, и нашата девойка е така, трябва много надъхване и говорене след това.

# 430
Много лежерно го раздават ''нашите'' госпожи по БЕЛ и МАТ. По математика дали имаха 3-4 пъти домашно, а по български е трагедия.
Чета, че децата ви учат стихотворения наизуст, пишат тези, преразкази. При нас такова нещо няма.
Веднъж писа отговор на нравствен въпрос и имаше препис на  ''Вятър ечи, Балкан стене''.
Най-излишни са часовете по ФУЧ. Стои заради тях всеки ден на училище до четири следобяд и си губи времето.
Всеки път питам какво са правили и отговорът е ''нищо.'' Дава им нещо да се занимават и излиза от стаята или пък си рови в телефона.
Наближава пробната матура в училище. Никаква подготовка, съвет, указания не са им дали. Дори не са им казали с какъв цвят химикал трябва да пишат.
Малко положението е: ''Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.''
Добре че са помагащите родители вкъщи и частните уроци, и школи...Rage

# 431
Моята е с 28 оценки, най-много по английски, 1-2 по разказвателните и по 3-4 БЕЛ и математика. Обръща внимание на новите разказвателни, а математиката остава на заден план, за което и обърнах внимание.    
Доволна съм от пробните на Междучасие, очаквани резултати. Драпам по мат. за повече, а тя все тъпи грешки направила, все накрая сметките объркала и всеки път нещо малко объркала, ама до гуша ми дойде. Да се надяваме да надгражда, че има много какво да се желае още. Като прибавим и задачите, които не е могла да реши, но иначе вика, ,,не бяха чак толкова трудни" Sad

# 432
  • София
Школо е преброило 31 оценки до днес. ОЛВ не наричат ли сега "преразказ с елементи на разсъждения"? И не - не съм видяла да е възлагана такава задача до сега.

# 433
Моята девойка е с 38 оценки според Школо - по математика и БЕЛ има по три, КМИТ - седем (къде е онова лудналото емотиконче), по някои от разказвателните предмети по три или четири. Карат ги да правят много проекти, което доста я изтощава, защото екипът се събира поне два пъти онлайн.

Като успех и старание съм много доволна от нея, понаучи се да си разпределя времето, да отсява по кой предмет да прави нещо допълнително за оценка или плюсче.
Ходи на школа по химия, допълнително БЕЛ в училище (ще им правят 3 или 4 пробни изпита) и събота и неделя на волейбол. Давам ѝ пробните изпити, които споделяте, но по БЕЛ все не стигаме до преразказите. Те са ѝ най-трудни, но се надявам след приключването на полусезона на волейбола, да има повече време и да преразказва вкъщи.
По математика са взели уравнения и моделиране с уравнения, по БЕЛ според Школо са на "На прощаване".

На родителската среща в началото на учебната година, всеки учител каза, че ще държи на предмета си независимо, че са 7 клас и ще кандидатстват. Евентуално вторият срок ще е една идея по-лежерно, силно се надявам да го изпълнят.

# 434
Леле , моя е с 20 Simple Smile вие сте почти двойно..

Общи условия

Активация на акаунт