Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 474
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Да споделя, че явно навсякъде учителите искат доста тази година. Входното по музика беше контролно тип тест ...учих с детото да не ви казвам какво количичество материал пак добре, че има 4-ка на това "важно входно" .
По английски пише думи като побъркана. По история учи за съчинение(явно е научила има де има 6), но и на нея не и остава време за допълнителни занимания например по математика.
Знам, че за учителите техния предмет е важен, но поне по музика, физическо, изобразително, технологии и предприемачество могат малко да свалят напрежението.
От успеха съм доволна, тя ходи на школа и там си имат предвидени пробни матури мисля, че 3 по всеки от предметите....първия е февуари...ако правилно помня.

# 406
И при нас имат доста оценки както по Бел и Мат, така и по останалите./ по Бел -6бр, по Мат-8бр/. Утре например имат две контролни.Миналата седмица имаха всеки ден, като в два от дните имаха по две, също и три прецентации имаше да прави. Чудо е..но явно по биология, география и любимото ми ТиП ще е каквото такова. Не ходи на уроци, защото е частно и матечатиката е на високо ниво/ винаги са били с 10часа седмично/, а за Бел дадоха възможност за допълнителни 3 часа/  и станаха 8/..та с тези всичките контролни, да част са просто писмено озпитване на целия материал, а не контролно не го виждам как би смогнал..
От сега ми е все тая, когато донесе 4ка по споменатите разказвателни.. дано не падне на 3ки..

Добавям: Замислям се, дали пък случайно не ги напъват толкова много сега, за да може след април месец да е лежерно по останалите предмети и да наблягат само за НВО ( мечтая си:))

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 20:28 от FBID10156259284633594

# 407
Моето дете традиционно не го изпитват много. Все още има предмети, по които няма нито една оценка. Сравнително често имат тестове по различни предмети, но не е нещо необичайно за тях.

# 408
  • София
FBID... едва ли.. И юни няма да ги оставят и няма да са оформили годишните оценки, така предполагам. Confused при нас до тук са 30 оценки. Тази седмица всеки ден контролни... по разни предмети

# 409
Sad Следя темата за седмокласниците от миналата година, месец май.. Горките деца, родители.. Помня една дама , даже мисля
не беше само една беше споделила, че детето й имаше
контролни между матурите, за оформяне на срочни оценки.. Ужас..

# 410
  • София
Именно. Аз пък помня и друго, че имаше доста деца без оформени оценки за годината по Мат и Бел, защото чакаха оценките от Нво и буквално последния ден оформиха оценки и т. Н. Тази година поне това няма как да стане, понеже резултатите ще са след края на уч година. Ако помня добре такава безумица имаше.. Confused

# 411
  • Sofia
Пишат ли по литература ОЛВ? Наборката сега това учат, сверих с програмата на МОН - има го.

# 412
  • София
Пишат ли по литература ОЛВ? Наборката сега това учат, сверих с програмата на МОН - има го.
Моят каза, че олв имали за домашно - ‘На прощаване’.
 Учителката била взела няколко за проверка, но не и неговото.

# 413
За ОЛВ ще я попиптам...дали са правили.....че нямам никаква идея. Нашата госпожа ги готви повечко за НВО-то. Нещо такова е казала на родителската....другото между основното т.е. материала за НВО-то.
Оценките общо са 23 от началото на срока...по повечето предмети са по 2 оценки вече. По БЕЛ са 5, но по математика е само от входното все още...а там си трябват повечко оценки.....лично мнение.

# 414
  • Варна
А какво е ОЛВ?
Има общо 29 оценки до момента. Равномерно разпределени по 2-3 на предмет.

# 415
Отговор на литературен въпрос.

# 416
В трето. Изключително се дразня и на провеждането на 2 контролни в един ден. Вчера имали и по мат и по химия. Какъв е проблемът едното да е в друг ден? Светът ли ще свърши?
Дъщеря ми учи в 7 СУ. И там е същата работа - много домашни, контролни, изпитвания и никакво свободно време. Ваканциите, за съжаление, ще се използват не за почивка, а за упражнения за матурите, тъй като няма допълнителна подготовка, а ще разчита на знания от училище и самоподготовка.

# 417
Моето има за домашно ОЛВ. Има 38 оценки, като както писах по бел са само 2, по мат 4.

# 418
На нашата родителска среща учителите по химия, физика, биология казаха, че в седми клас се учат най-важните и основни неща и много държат децата да се справят добре.
Наборката не се впечатлява и по всички разказвателни е с четворки, които нямам представа как изкарва  - учебници не съм виждала вкъщи, камо ли да чете. Оправя се детето някак (преди часът, в междучасието).
Аз още в началото на годината заявих, че искам да наблегне на бел и мат.
Не ходи на допълнителни уроци, на у-ще е всеки ден до 14-15ч, не ходи на допълнителни тренировки.
Лежерно я кара, но според мен е важно да не прегрее от сега.
Имаме вкъщи повече помагала, отколкото може да попълни, но засега се упражнява само по математика.
По БЕЛ ще я натисна чак вторият срок, тъй като граматиката върви добре, но преразказите са слаби според моята преценка.
Напоследък имаме хубави разговори помежду си, иска ми се да изградим силна връзка в този пуберски период...защото това ми е по-важно.

# 419
Моето има за домашно ОЛВ. Има 38 оценки, като както писах по бел са само 2, по мат 4.

Ехааа.. май води класацията това училище… Детето как реагира относно идеята за местене?

Общи условия

Активация на акаунт