АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 629
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Уинона, я дай повечко инфо за тоя сериал с паралелните вселени, за да реша дали да не го гледам заедно с твоята повторка и да си го обсъждаме.

Дани, линка към Spy на руски не ми се отваря. Може ли да погледнеш какъв е превода на заглавието на руски, за да го потърся в сайтовете, които ми се отварят.
А дали сериалът няма и друго заглавие на английски, с което да е качен б превод във вбокса?

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 13:40 от Рори72

# 286
Spy няма бг превод. Ето го на руски.

# 287
  • Русе
Уинона, я дай повечко инфо за тоя сериал с паралелните вселени, за да реша дали да не го гледам заедно с твоята повторка и да си го обсъждаме.

..................
https://www.vbox7.com/play:b15e481560
Мислех, че само аз не съм гледала "Кралят:вечният монарх", още повече че е от стр.1. За мен е удоволствие да споделиш мнение.
Има превод на Мария Ловетос и Малките вещици.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 15:28 от winona

# 288
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много сме тези, които не сме го гледали.
Всъщност, когато тръгнах да правя таблицата със заглавията на първа страница, беше точно с идея да събера на удобно място бърз достъп до такива, които да гледаме.

# 289
2 в 1, благодаря за линка! Първа серия много кратка - 48 мин. За пръв път попадам на такава продължителност на сериите. И за пръв път ми се случи да разпозная глас. Не точно чий е, но глас който ми е много познат и със сигурност съм чувала. Гласът на майката на героя на Дже привлече вниманието ми и ме накара да огледам на стоп кадър лицето на актрисата. Това е чудесната майка от едноименната сапунка, нали? Само че тук изглежда съвсем различно и въпреки, че тук е с 3г. по-голяма изглежда по-млада и красива.

Уинона, имах предвид да дадеш накратко историята доколко е зависима от преминаването в паралелни светове. Т.е. нещо подобно на втория живот на Рейн ли е или действието е силно обвързано с наличието на паралелни вселени.

# 290
  • Русе
Рори, нямам представа за Рейн, нищо не съм гледала с него. За съжаление не мога да обясня зависимостта от преминаването от свят в свят, защото излезе, че има много паралелни светове. Аз съм тотал щета точно с това - кой от коя вселена е и къде отиде.

# 291
Уинона, разбрах те. До вторник най-късно ще съм изгледала Шпионина с Дже и ще започна този с паралелните светове.

# 292
......... Гласът на майката на героя на Дже привлече вниманието ми и ме накара да огледам на стоп кадър лицето на актрисата. Това е чудесната майка от едноименната сапунка, нали? ....
..........
Да, тя е - Пе Чонг Ок (Bae Jong Ok). В много филми и сериали ще я откриваш. Популярна актриса е.

# 293
Обаче има и една девойка,която ми прилича на сестрата на главната в Отговорът. Тя прави тест с детектор на лъжата на героя на Дже след като излезе от болницата. Едва ли е същата актриса, защото и двата сериала са от 2015г., но дали не са сестри актрисите?

# 294
Тя е - Рьо Хье Йонг (Ryoo Hye Young). Шпионинът е сниман в началото на годината, а Отговорът в края. Така, че няма нищо чудно, че се е снимала и в двата сериала.
Има актьори, които, ако са с по-малки, второстепенни роли, понякога се снимат в няколко сериала едновременно.

# 295
И сестрата на героя на Дже ми изглежда позната, но за нея не се сещам къде съм я гледала.

Втора серия е още по-къса - 40 мин.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 22:09 от Рори72

# 296
Попаднах на влога на една фенка, имала щастието да е сред 60-те изтеглени късметлийки, получили шанса да си поговорят с видео обаждане с Джунгкук. Айдълите правят такива видео срещи, когато са в промоционален период на албум, и не само. Не съм сигурна дали времето е една или са две минути на фен, но е изключително кратко.
Та тази фенка е индонезийка, живееща и учеща отскоро в Корея. Пускам ви видеото ѝ, да видите на каква подготовка са готови фенките в онази част на света. И как цялата мъжка част от родата безропотно помагаше в подготовката Laughing. Смея се, но в същото време си давам сметка, че никой от близките ми не би се втурнал да ми помага в подобен случай. Оставяме настрана факта, че няма как да попадна в такава ситуация, защото не съм азиатски тип фен Joy. Освен това съм впечатлена, че родата я е последвала в чуждата държава. Както и да е, отплеснах се. Казвам още, че много си паднах по котките на индонезийката Joy , и че благодарение на влога ѝ научих за остров Нами. Извън това, просто може да надникнем в по-различния бит в онзи край на света, и малко храна да видим. Не забравяйте, че е индонезийка. А ето видеото ѝ от подготовката и заветния ѝ видеоразговор с Куки - https://www.youtube.com/watch?v=kUHw2M6QcZo

# 297
Много сладко видео, Профи. И без да разбирам думите се усеща атмосферата, отношенията в семейството, емоцията от събитието. И колкото и да е извън пътя тяхната азиатската форма на фенщина всъщност ми харесва разбирането и търпението на знаменитостите към феновете. Сладурче е Куки. Макар че и понятие си нямам за какво говори с момичето изглеждаше така сякаш този разговор му е много важен.

Не можах да се стърпя и "откраднах" тази песен от друга тема. Много са красиви и песента, и гласа на певеца.
https://youtu.be/kx9O7Wq9nj0?si=uW7KxRTnU2Fs0QC_

Когато гледах официалните видеа разговори между членовете на ДБСК някак изглеждаше, че и Дже, и Ючон повече се имат с Юно, отколкото помежду си. Но след видеото на Профи ми излезе видео, в което Дже и Ючон изглеждат като най-добри приятели и имат силна химия помежду си без да са в кдрама и по сценарий. Броманс в реала. А в режисираните им разговори не се усеща такава близост точно между тях двамата. Излиза, че продуцентската компания е определяла не само ангажиментите им и връзките им, но и отношенията им вътре в групата какви трябва да изглеждат за пред феновете. Това е зверско вмешателство не само в професионалния, но и в личния им живот. Напълно разбирам бунта на тримата.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 08:46 от Рори72

# 298
Видеото има субтитри с автоматичен превод, но наистина не всичко е хванато. Да не говорим за пояснителните и закачливи надписи, които са сложени на много места в него. Меко казано хич ме няма с индонезийския. Joy Но от самата картина човек може да види много любопитни подробности. Заплюла съм си да изгледам още някое нейно видео, че мярнах публикация и от университета ѝ. Засега съм изгледала още само разходката ѝ на остров Нами, от която разбрах, че някои дървета може да са много красиви, но падналите им на земята листа миришат много лошо. Мен такава смрад би ми развалила разходката и фантастичните гледки, но в онази част на света са свикнали с по-силни миризми.

# 299
Има само вградени английски субтитри, но с английския не съм добре, така че нищо от казаното и обясненото не разбрах, но се усещат емоциите на хората и това създава настроение и у този който гледа видеото.

И една красива песен от Дже
https://youtu.be/7dV8JO74Jjk?si=O9smkdPBkcbV5f5d

Със сигурност не можете да си представите нещо такова. Героят на Дже има среща с гаджето си, но пътьом се отбива да поговори с колежка, която припадна от препиване. И героят на Дже се появи на среща с гаджето с колежката на гръб. Тя пък взе да се изплъзва и гаджето я придържа. Дже превит наполовина си вървят с гаджето и обсъждат колежката привлекателна ли е. Толкова е нелепо, че чак е смешно насред сериозна драма.

Смешно е и, че актрисата, която играе колежката в една и съща година участва в два сериала в които има главен герой с името Сон У.

Този сериал ще ми скъса нервите. Вбесяващо е. Как може родителите да причинят това на сина си. Уж за да го предпазят му слагат подслушващи и проаледяващи у-ва и го следят в полза на врага. По-добре да му бяха казали, че искат да го вербуват от Севера, за да е наясно и да успее да прецени сам как да действа така че, дори и да реши да стане предател да е наясно с това и да си поеме отговорност. А сега го превръщат в неволен предател, което означава двоен риск за него и ако го хванат неговите ще го съдят за нещо което друг е направил от негово име и този друг са майка му и баща му. Как може да има такива родители. Това, което правят зад гърба на сина си с него е неизмеримо по-лошо отколкото ако му бяха казали истината.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 12:45 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт