💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 110

• 32 107
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Nature Sunny

Честит Ден на народните будители!

Благодаря за новините и вашите коментари. Green Heart

Епизодът беше много хубав, но снощи не бях разбрала почти нищо. Гледах озвучката, но и тя не ми е достатъчна. Благодаря на Алинка за обясненията. Материята е такава, че изисква пълно разбиране на всичко до тънкости. Надеждата ми е в превода на български.

С появата на клона от Адана и задълбочаването в семейството на Девин сега разбирам по-общия план на сериала. Обхванати са всички отношения в семейството в хронология, вървейки от днес назад, където са корените на днешните отношения. Нямам предвид само в едно семейство, а като отношения в семейството в цялото общество. Така, както звучаха думите на Лейля пред фонда: не само към майка и, а като такива в обществото. Във всяко семейство – в съответни пропорции.

Трите жени: Недрет, Хюлия и Неше сега разбирам като трите важни роли на жените, страдащи от отношението в семейството. Недрет: от отношението родители – дъщери; Хюлия – майчинството и Неше – любовта. От наша гледна точка тези три роли са били потискани, тормозени, жените брутално подчинени на възрастните, мъжете, на кръвните роднини – дъщери пред снахи, в изпълнението на тези им роли. Баща и майка, които гонят дъщеря си и след толкова много години майка и не иска да я види; майка, на която със съгласието на бащата! взимат и двете и деца – жената ражда деца или се съгласява да приеме за свое детето от убийство, извършено от съпруга (по-точно за деца се броят  само момчетата), които деца обаче не и принадлежат, с тях се разпореждат другите важни в семейството; мъж, който си тръгва от семейството заради друга жена и не иска да знае за децата си…

Докато възрастните, мъжете и кръвните се разпореждат с живота на момичетата и младите жени, те от своя страна си устройват номера и си водят техни женски войни. Хюлия и Недрет, които са воювали още в началото, сега не могат да разделят дома на майката и бащата – и двете се чувстват стопанки, Бедри - № 2, иска пък да е наравно с Аслан на пристанището.

В момента обаче успешна в своето отмъщение е групата около Иляс. Разбрахме, че Ибо е мъжът от спомена на Серап, оттук тя се зарежда с желание за отмъщение към Сойкан. Иляс обаче не знае за историята с Ибо, пита Серап защо иска да отмъщава. Джихан знаем защо е против Сойкан, но не знам защо е с Иляс, а действията му много пъти са в подкрепа на Аслан. Бедри е белязан с 2. А кой е №1, Серхат? Историята за бащата на Бедри ми звучи митологично-легендарно, т.е. измислена. Напомня историята на самия Иляс, убил баща си. Хюлия загатна, че Недрет е имала връзка с Иляс. Бедри и Серап го познават, дали Бедри е син на Иляс? Недрет е получила земя от този баща, дали Иляс не я е оставил да управлява своята земя в Адана, а той да е действал в Истанбул и после в Румъния?

Писмото „кара седва“ може да има връзка с това, заради което Хюлия е получила плесница от Юсуф в първата брачна нощ. Недрет каза, че Хюлия се е влюбила в един, а се е омъжила за друг. Затова Хюлия го показва на Недрет, когато я изгониха: връща и за това, което Недрет е причинила на нея, освен това, че е ставало дума да дадат на  Недрет и  децата и. Недрет обиди Хюлия, че не е била майка на двете си деца, но Хюлия доказа, че е майка, когато не избра никое от тях, за да го изпрати на смърт при Иляс.

Върху Лейля продължават да действат от две страни: Серап дублира действията на Хюлия и Ибо. На смесването на дрога с лекарства изглежда се дължи ефектът на халюцинации и агресивност. Серап няма да се откаже, защото нея и Джихан ги заплашва затвор за убийството на Толга. Аслан не анализира достатъчно историята с Мелек, а сега тя се повтаря по друг начин.

Кой иска да убие Ибо? Интерес имат: Аслан; Бедри – за да отмъсти за Серап и да премахне един претендент за първото място; Хюлия – тя получи чека и се уреди въпроса с Лейля – тя си мисли, че това е, което тя поиска от Ибо. За да се получи историята с инсулина на масата обаче, трябва съответният човек да има първо интерес от смъртта на Ибо и, освен това, този човек да контролира последователността на действията. Бедри е могъл да смени инсулина с отрова. Но тук прави впечатление сладкият десерт с тиква, който веднага ще наложи прием на инсулин, а така убийството може да стане пред очите на всички, а не тайно и да потъне в догадки и съмнения без доказателства. Менюто, което е под контрола на Хюлия, има отношение към начина на убийство. Освен това, Хюлия беше в огнено оранжевото сако и наблегнаха на поставянето на колието преди вечерята: сякаш Хюлия отмъщава и изпраща в небитието Ибо с неговата черна любов, която и е донесла много проблеми. Ако колието е от Юсуф, отмъщението е и от негово име, Ибо е предавал брат си много пъти. В хамама Недрет я заплаши с изваждането на тази история на бял свят. Не мисля, че Хюлия е имала отношения с Ибо, Ибо е имал любов към нея. Когато сериалът започна, Хюлия дори не го допускаше до дома си. На мен Хюлия ми изглежда най-вероятният убиец на Ибо. Ако не беше направила това, той утре щеше да иска да строи ново имение и да компрометира Хюлия…Сега ще чакаме, ако Ибо е умрял, да разберем какво му е написал брат му в предсмъртното си писмо до него.

Иляс е враг навън и вътре в Сойкан, но Аслан още не разбира ситуацията.
Не само Лейля, сега в опасност вече е и Ямур, Бедри се е залепил за нея.

Иляс – чрез Джихан, уби бащата; Серап – трови майката.
Хюлия е права да иска децата да са до нея.
Но Лейля вижда намесата на майка си през друга гледна точка, а не на актуалната ситуация.

# 106
Ваня, подсети ме за колието.
Недрет говореше за това, че знае как да отрови корените, които Хюлия е пуснала около семейството. Брашлянът от колието ми напомня за тези думи.

# 107
Пепи, ако Недрет започне пред всички да говори за някакви отношения между Ибо и Хюлия, точно това ще стане.
Хюлия я изпревари. Тя затова е черна любов, защото е само от негова страна.

# 108
Дружки, Честит празник и по-специално на Пепи и Мирето! Flowers Bouquet

Благодаря ви за споделеното! Kiss Джаки - за рейтинга! Kiss Ядва се. Съжалявам, че в АБ е паднал малко, незнайно защо Thinking
Серап, със знанието на Иляс и Джихан отрови Ибо, вече не им беше нужен, сега Бедри ще е този, който ще им снася информация. Хюлия, Бедри нямат нищо общо. Аслан разбра за намеренията и, но не направи нищо, а нарочно го покани, за да си получи заслуженото. Оставям ви, че времето лети, до скоро Hug

# 109
Момичета, благодаря за поздравите за днешния празник ❤️🤗❤️

# 110
  • au bout du monde
Ибо трябваше да разбере защо е наказан, а не така да умира.

# 111
Камилита, а аз смятам, че беше перфектния момент. В Ибо ако имаше нещо човешко, това беше любовта му към Хюлия, която продължава цял живот. Сега, когато тази мечта стана за него почти реалност, него вече го няма.
Ваня, не мисля, че Хюлия знае за намесата на Серап по отношение на Лейла. Ако си спомняш, когато тя разбра по телефона за нараняването на Мелек,сама започна да си говори какво е направило това момиче.
Ако Хюлия е убиеца на Ибо тя остава напълно сама срещу всички, поне за момента не е в нейна полза. А менюто на масата предполага да има и десерт, дали тиква или нещо друго.
Интересно ми е дали Аслан знае за чека, които Ибо даде на Хюлия?

Чудя се и Девин как ще постъпи?

А Къванч... нямам думи за него. С поглед да те смрази и с поглед да те разтопи 😍

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 17:27 от pe04

# 112
# 113
Хорааа, както казваше Корай от "Любов под наем":
"ДРАМА! ШОК ШОК ШОК, БОМБА ГИБИ"!!!

Не съм гледала целия епизод, само частта, която преведох, но то ми беше достатъчно, за да побързам да изклюкаря тук!
Насилникът на Серап е Ибо!!! Илияс не знае, защото както я заплаши Ибрахим в един от спомените ѝ - "Ако баща ти разбере, или ще свърши в затвора, или в гроба"...
Джихан започва да се досеща, ако вече не знае.
В хамама Хюлия заплаши Недрет, че Бедри може да узнае, че е имала връзка с ИЛИЯС!!! И на спомена където Недрет е паднала на земята след изгонването ѝ от вкъщи, Хюлия ѝ дава писмо, на което пише "На моята черна любов...от Илияс".
Интересно обаче дали писмото наистина е било от него и дали Хюлия няма пръст в раздялата им, на нея да е написала фалшиво писмо, с което Илияс уж я изоставя, а на него да е дала подобно от Недрет? Аууу, нямам търпение да видя как ще се развие този случай. Искам да се срещнат!

Извинете ме, ако някой преди мен е коментирал тези неща, нямах време да изчета 8 страници и бързах да смогна първо с това.

# 114
# 115
Съгласна съм с това, че Серап е отровила Ибо, то е очевидно. Пропуснала съм да видя, че докато Джихан се занимаваше с Ибо, Серап е действала в багажника на колата на Ибо. Едва сега го видях.
Също сега от превод с рус. суб. разбрах, че писмото е подписано от Иляс. Така отпада възможността да е свързано със случилото се в първата брачна нощ; за това какво се е случило тогава, ще има вер. друг спомен.

От преживяванията на Аслан по време на пожара и след последния еп., в който имаше много спомени, ми се роди една идея за обяснение на различния начин на подреждане на женските портрети.

Обърнати приятелски един към друг тук те са представа на децата – Аслан разсъждава от позицията на дете като другите на масата. Когато са били малки, те не са знаели за враждата между Хюлия и Недрет, не са познавали света на възрастните. И това е отразено в подреждането на двата женски образа един към друг. Сега разбираме какви важни последици е имала тази война, за която децата не са знаели нищо, а тя се е отразила на  живота им.   

В останалото време двете жени са си обърнали гръб, това е светът на възрастните.

# 116
Привет! Hug
Благодаря за коментарите!!

имаме и ново от Последното повикване.....

Терзи, мерси за рекламата!

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 10:32 от Airra

# 117
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Каква изненада само от сутринта. Очаквам с нетърпение "Последно повикване за Истанбул"😍

Семейството го оставям за довечера. 😘

Имайте хубав ден 🤗🤗🤗

# 118
# 119
Все повече съм навита да гледам този филм ✨ Изглеждат страхотно!

Айре, Мерси за фрагмана и снимките 🌼

Общи условия

Активация на акаунт