💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 9 (30.10 - 06.11)

• 137 915
  • 3 027
  •   1
Отговори
# 2 670
Скрит текст:
Няма плуване, няма пъзел.
Случайност?

И цял курс предимство за връзкаря.
Това лято морето често беше доста бурно, мисля че и в предишни постове се споменаваше,че има малко водни битки точно,защото времето не е било подходящо за такива по време на снимките.

Ако това е причината, по-добре така,че иначе рискуват да стане непоправим инцидент.
Тц! Видя се от двете номинационни битки, че морето въобще не е бурно. А и началото на август (1 - 11) морето си беше супер.

# 2 671
Според мен за всеки от нас и на 100 години да сме- родителите ни остават морален коректив. Може отдавна да ги няма, но няма по-логична реакция от това- биха се гордели или биха се срамували от мен?!
Възрастта не е стигма. На 22 да си любимо дете, да не си натоварен с ежедневни грижи, да имаш време да пораснеш под вечие крило- няма нищо лошо.
Според психолозите има.
Не споря с лекари.
Няма психолог, който да каже, че подобно мислене е здравословно.
Всеки човек има родители, но и всеки човек е самостоятелна единица от една определена възраст нататък.
22 години са доста над тази възраст според психолозите.

# 2 672
Аз на психолозите, психиатрите, психоаналитиците, психарите и на тях да.............

# 2 673
И на мен ми направиха впечетление думите на Калоян. Други хора биха отговорили - "Да, много ме е яд, че отпаднах. Виждах се на финала." Дори не биха се сетили, че са разочаровали някого.
Но, характери различни. Всеки се бори с някакъв свой демон и се опитва да върви напред.

# 2 674
Заради бурното море не турили пъзел.

# 2 675
  • SF
Тази тъпотия с предимствата трябва да отпадне.
На практика кой е номиниран - Крум или Калоян, Момчил или Дунев?  Защо някой, който е харесван и неноминиран за елиминации, ще ходи да се товари, с възможни контузии и провокиране на травми.
Такива предимства обезсмислят битката след тях.
Миналата година мрънкахме, че предимството е ню-ню нещичко, което на практика няма никакво отношение към победата и язък, че някой се е бъхтал, за да го спечели. Тази година отидоха в другата крайност. Можеше след битката между Крум и Момчил, знаейки какво предимство ще дадат на Дунев, направо да си го поздравят за победата и да благодарят на Калоян за участието в Игри на волята.

Калоян и Цвети направо са обречени на загуба с такива предимства.
Браво на Момчил! Той го осигури, а Дунев трябваше просто пазейки се да мине по трасето.
От мене една идея за следващия сезон. Номинираният да си избере кой да му спечели предимството, след което да си избере кой да мине по трасето вместо него. Така всички ние имаме шанс да участваме в игри на волята с характерите си.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:32 от Esmee

# 2 676
Според психолозите има.
Не споря с лекари.
Няма психолог, който да каже, че подобно мислене е здравословно.
Всеки човек има родители, но и всеки човек е самостоятелна единица от една определена възраст нататък.
22 години са доста над тази възраст според психолозите.
Скрит текст:
Какво означава самостоятелна единица? Няма такова понятие в психологията. В миналото е ставало принудително икономическо „съзряване“ без дори да е било налице „полово“ такова. Децата е трябвало да работят и носят отговорност за себе си от най-ранна възраст. В последните години, под влияние на хормони в храните, половото съзряване идва все по-рано. Означава ли това, че младежите са вече „самостоятелни единици“? Едва ли.
Не случайно в развития свят, където семействата могат да осигуряват поколението по-продължително време, расте тенденцията да се живее с родителското семейство (Япония, Южна Корея), а бракове, ако изобщо се сключат - това да става доста късно. Несигурността, липсата на увереност в утрешния ден тласка към гравитиране към патриархалния модел семейство. В някои страни на католическия и протестантския свят откъсването от семейството на родителя се насърчава. Така се повишава потреблението- повече домакинства, повече потребление. Става емоционално откъсване от родителската среда. Но не е така например в Италия. По- скоро в англо-саксонския модел. Какво е положението у нас- можете сами да проверите. Не нека не приписваме на психологията и психолозите характеристики, които те нямат.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:21 от victoria vassileva

# 2 677
Това да живееш според очакванията на някого, не само родител, но когото и да е, е наистина много ограничаващо и ограбващо и пречи на човек да открие своите собствени цели, очаквания и да бъде щастлив. По своя си начин Grinning

Продукцията много опази образа на Калоян, накрая го изкара едва ли не жертвено агънце на дъртия Дунев, но въпреки че аха-аха и аз да пророня една сълза, когато отпадна, не мога много да му симпатизирам.

Страхът му да не разочарова родителите си ми е най-малкото дразнещо в него, то даже е по-детско сладко отстрани. Обаче - супер лесно се паникьосва и губи самоконтрол; държи се все едно не е в състезание, а на модно ревю; не може да изразява и да отстоява позиция, да се защитава поне малко, когато го нападнат. Нежен, хубав, сладък с поведението на ученичка в първи клас.

# 2 678
В. Василева, както казах аз самата съм майка на две момчета.
Интересувам се от темата поради собствен интерес, така да се каже, въпреки че децата ми са в още в невръстна възраст.
И макар че излизаме от темата за реалити предаването, на мен ми е интересна каква дискусия се породи от него и бих отговорила с едно видео по темата, което не претендирам, че има общо с Калоян , но пък смятам за полезно.
https://m.youtube.com/watch?v=oc66wbbe2BI&t=150s&pp=ygUk0L7RgtC9 … 80LDQudC60LDRgtCw

Телесила, подобно поведение има своето обяснение. Ако той се чувства добре така, то тогава няма проблем. Но за мен това момче има неща, които му тежат и му пожелавам да ги преодолее.

# 2 679
  • SF
Много, много не успях даже да изградя мнение или да се заинтригувам то Калоян. Участието му премина някак вяло, като лакей на Крум, в неговата сянка. Беше сигурен глас в коалицията на Крум. Плувец, вероятно талантлив, но не така атрактивен и зрелищен, за да бъде запомнен или да се сдобие с прозвище.

Ако бяха дали на плувец плувна елиминационна битка, щяхме да пищим, че играта е нагласена като за Калоян. Като не дадоха игра с плуване, защо пък да не дадат на плувец битка с плуване.

# 2 680
Алоу, Мимеее!
Не се заигравай, че ще се разправяме!  AngryAngryAngry

Зарадва му се Мимето най-искрено от всички.Simple Smile
За останалите е просто пушечно месо, което да ги добута до финала.
Пак се сетих за снощната битка и ми е едно горчиво в устата. Че го добутаха Дунев е факт, че с тази единствена битка го вкараха във финалната петица за никой не буди съмнение.
Но се чудя това е олимпийски медалист, спортист от световна класа не изпитва ли неудобство от тази шуробаджанащина?!
Цял сезон в Резиденцията от кълка на кълка. На Дивата река по план трябваше да са един път, но дори природата се разбунтува и обърна лодката им, което е единствената причина втори път да се озоват там, и той милият оплака орталъка, че ще мизерства втора седмица, а какво да кажат девойчетата, които изгниха там седмици наред?!
За единствения дуел на Дунев, щото е ясно, че пак ще е прибран в пашкула на топло, Продукцията му избра възможно най-лекия противник от трите останали опции, спестиха му Благо и Крум.
Калоян бе подхвърлен на Вили и Рълев от продуцентите да гласуват за него, за да му е по-удобен, но дори това не им стигна. Осигуриха му огромно предимство, още с избора на битката на съюзниците, но на Дунев и това му беше малко. Накрая наруши правилата, като махна балата от платформата и я добута на ръка за по-бързо, че Калата го настигаше. Димо не само не му направи забележка, за това погазване на правилата, но чак го изкара герой, че на ръка я бутал! Rage
Щях да повърна от отвращение и погнуса!
Не всичко е пари в този живот! Да беше си спестил участието, вместо да я кара по втория начини и да се резили.
Дунев в класацията ми за най-неприятни персони държи първото място заедно със злобното Дуо.

А Момчи какво да кажа за него?!
Респект!
Пълни ми душата!
Силен! Достойно държание! Боец!
Не го чух да се оплаче! Да скатае! Да говори зад нечий гръб! Да крои планове как да прецака някой друг! Нито веднъж не се спести, раздаване докрай на арената!
Голям! Simple Smile
РЕСПЕКТ! Моят ШАМПИОН тази година!

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 12:17 от sineva 1

# 2 681
За битката Момчил-Крум:
За абсолютно неадекватния Дунев "ах колко добре си фокусиран..." сте казали.

Имаше и още нещо обаче, което ми напомни миналогодишни спомени.
Намирам за абсолютно недопустимо другия играч да надъхва с "Дръж! Можеш!".  Нагло е, неетично е и е  жестоко. Един вид - стискай зъби да се повредиш белким аз намажа. Най-доброто което може да направиш е да мълчиш или както Алекса (накрая) да кажеш искрено и нееднократно на съотборника си -- да пуска.

# 2 682
  • SF
Алекса или който и да е друг състезател, няма как да го казва в самото начало. Това е все едно да обявят, че ще има битка за предимство, а точно преди битката единият да се откаже или да пусне още само на лост. Тогава ще има преснимане. Някаква битка с някаква продължителност трябва да бъде заснета, за да се запази идеята за състезателен момент.

Но, аз съм против тези предимства. Никога няма да са честни. На едни спестяват цяла обиколка, на други дават 5-секундна преднина. Липсва обективност и няма как да се подчинят на някакво правило, понеже битките са различни.

На Тета Виолета дадоха неимоверно предимство, заради което Цвети категорично изгуби. Дори нямаше интрига за зрителите. По някое време се опитват с голи реплики Дали пък няма да станем свидетели на обрат!??!?
Снощи Димо оправда глупостта с "Тази година предимствата са изключително големи." Догодина направо предимство една игра да им дават.

# 2 683
В. Василева, както казах аз самата съм майка на две момчета.
Скрит текст:
Това, което ще напиша е най-добронамерено и доколкото е възможно без да разкривам самоличността си. Аз съм майка на син, който завърши елитно средно училище в България, елитен американски университет от бръшляновата лига и сега е професор в най- прочутия американски университет за design thinking. Самостоятелен е практически от 16 годишен, когато започна да пътува сам по света. Вече е женен мъж. На ок.30 години. Самата аз съм с възможно най-високата академична позиция като преподавам в няколко световни университети, правя изследвания и публикувам, в т.ч. в областта, в която вие проявявате интерес. Видеото, което сте избрали да ми предложите е на човек, който няма професионално образование по психология, а по педагогика. Винаги си проверявам източниците. Както често се случва при отворените да дават психо консултации по ю тюб- стигнала е до психология, за да търси помощ и решение за самата себе си. В интернет има данни за личната и драма. Това е все едно някой да претендира да ви оперира от сърце, защото сам веднъж си е сложил лейкопласт на пръста. Заради собственото ви добро- бъдете предпазлива. Повярвайте, че един ден ще сте щастлива синовете ви да не забравят уроците, получени от вас и с дълбоко убеждение и уважение да живеят достоен живот. Бъдете здрава!
За да не е празен поста. Снощи ми направи отново впечатление, че и Вили е много подута в лицето. На реката вероятно има един или няколко алергена, които дано да нямат по-сериозни последици за участниците.

# 2 684
  • София
На мен ми направи впечатление снощи нещо и сега върнах да видя. На последното минаване на лоста Дунев (понеже е доста нисичък), когато се протяга с крака да стъпи, хваща конструкцията уж да свали лоста, но според мен щеше да падне иначе.

Общи условия

Активация на акаунт