Юлски бебчета 2024

• 57 630
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета. Включвам се в 10 г.с. след инвитро. И сега дилемата ми е при кой да ида на бхс. Записала съм си при Сигридов и Чучумишев. Преди трансфера и след загуба бях при Сигридов, но той е малко краен в изказванията си, за това запазих и при Чучумишев. Вие при кой сте на бхс? Някой да е ходил при Сигридов?
Привет. Аз ще ходя втората седмица на януари при д-р Калев в Щерев . Имам отзиви от вече родили приятелки, че са с чудесни впечатления от него. Моят следящ АГ също оттам като последния път го питах в детайл за някои витамини се избъзика със Сигридов и каза : "Виж ако отидеш при Сигридов ще ти пусне една камара изследвания, ненужни витамини и изсипани пари". Вярвам, че всеки лекар си има методология, но определено и големите крайности не са хубави. Чувала съм и добри отзиви за него, приятелки били са ми споделяли, че апаратурата там наистина е на космическо ниво в сравнение с други болници. Аз за себе си на този избрах да не ходя при него, тъй като нямам засега отклонения в изследванията или някакви сериозни тревоги. Сподели после как е минало ако ходиш при Сигридов.

# 166
На една позната Сигридов също й беше изписал много добавки и витамини. Беше с лоши резултати от Токуда и ходи при него. Бяхме на една погача и тя разказваше, но не помня много подробности, защото тогава не бях и на тази вълна. Помня само, че в Токуда й бяха казали ужасни неща на някоя от феталните, ходи при Сигридов за мнение и си е тръгнала с една камара добавки. После в Токуда е имала ужасно раждане, нисък пулс, ужас. Накрая ражда здраво бебе без проблеми.

# 167
На една позната Сигридов също й беше изписал много добавки и витамини. Беше с лоши резултати от Токуда и ходи при него. Бяхме на една погача и тя разказваше, но не помня много подробности, защото тогава не бях и на тази вълна. Помня само, че в Токуда й бяха казали ужасни неща на някоя от феталните, ходи при Сигридов за мнение и си е тръгнала с една камара добавки. После в Токуда е имала ужасно раждане, нисък пулс, ужас. Накрая ражда здраво бебе без проблеми.

Предполагам със сигурност зависи от дефицита на витамини и доколко са съществени и в наистина важност за плода. Аз на този етап например приемам само фолиева киселина  метил фолат за по-бързо усвояване. Тъй като ходя всеки ден на работа и имам натрупана умора попитах седящия АГ и за Биозин мама. Той не го отхвърли, каза че мога да го пия ако искам, аз си го купих и преди два дни стартирах, но не изказа лекаря ми сигурни предпоставки да го пия или че е убеден, че много помага. Не пия абсолютно нищо друго. Може би е странно, не знам.. Споделете и вие мнения.

# 168
За тази моя позната и Сигридов, не мога да кажа какви са й били дефицитите. Може и с право да й ги е изписал, но той не й е бил следящия лекар. Това трябва да го направи АГ - да пусне най-важните витамини и хормони.
Аз за себе си знам какви са ми проблемите и си следя витамините и хормоните. При АГ отидох с готови изследвания. Пия си витамините още преди да забременея. Имах жестока липса на желязо и започнах лечение малко преди да забременея. Малко ме е яд, че не обърнах по-рано внимание на това, за да съм в още по-добро здраве, но нищо. Сега покривам липсите на желязо, с другите съм ок.
И в този ред на мисли здравето е наш ангажимент. Ние трябва да следим тялото си, от какво има нужда, какво се случва с него. Трябва да се погрижим за здравето си много преди да забременеем, защото после натрупването на витамини и минерали е много по-бавно, т.к. малкото човече яко дърпа. Не, че е непоправимо, просто ще трябва да се приема някой витамин в по-големи дози и бихме се чувствали по-добре, ако тези липси сме ги попълнили по-рано.
За съжаление чета тук из темите, че някои АГ изобщо не обръщат внимание на това. Важните витамини за мен са Вит Д, Б12, желязо, фолиева. Доста хора виждам, че имат по някой дефицит от тях, за това съветвам наред с ПКК и урина, да се пуснат и тези витамини (Вит Д е хормон). Прогестерон също не е зле да се пусне в началото.
Биозин Мама е имуностимулант, подсилва желязото. В това грипно време изобщо не е лошо да се приема. Аз имам, но все забравям да пия. Комбинирани витамини за мен не са опция, защото съдържат много малко количество от нужните за мен витамини. Подходящи са, ако нямате никакви липси да ги приемате като поддържаща терапия. Но в комбинираните витамини има една свързваща съставка, която на някои хора не им понася (две колежки, небременни, приемаха комбинирани витамини за добро общо състояния и им ставаше лошо от тях).
И много четене. В Интернет има всякаква информация, която е достъпна и безплатна. Не съм спряла да ходя при доктори и да им се доверявам, но не ми пречи да черпя информация от другаде за моя обща култура.

# 169
След аборта посетих Сигридов. Наистина изследвах цялата менделеева таблица, която съществува. Каза няколко неща, че имаме да оправяме, но не са страшни. Беше прав. Това, което ме притесни още тогава, е че каза че иска амниоцентеза като забременя, може би заради това, че съм инвитро. Аз също следя витамини като б12, фолат, следя и  хомоцистеин. Пия б12, фолиева, омега, д, витамин ц, слагам си прогестерон заради инвитрото и клексан, заради тромбофилия. Следящата ми аг в Бургас не ми ги е назначавала, аз ги следя с хематолог.

# 170
Витамините предпочитам да си ги набавям от сурови ядки, кълнове, сурови зеленчуци и плодове. Пия само фолиева киселина. Обикновенно ниския прогестерон е от стрес и много сладко. С двамата ми сина (втора и трета бременност) пих прогестерон с големия дуфастон, а с малкия утрогестан, и с двамата по два месеца лежах за задържане на легло. Тогава бях на 24 г. и съответно на 27 г. С четвъртата бременност нищо че бях на 39 г. почна перфектно, първите месеци изобщо не ми се налагаше да пия прогестерон. Ядях много ядки, плодове и зеленчуци, бебчо избърза с 4-5 дни до края на 3-тия месец. Ноо си бях самичка без нерви и стрес. Само веднъж ми се наложи към края на 3-тия месец да пия утрогестан за около седмица, защото при полов акт с бащата на бебчо, получих леко отлепване на плацентата. Не беше внимателен 😢.
Та сега ако успея да запазя спокойствие, се надявам, че няма да ми се наложи да пия допълнително утрогестан, ако пак стресът ми дойде в повече, тогава утрогестанът ще е задължителен.

# 171
Стрес имах на предната си работа и я смених. След 9 месеца забременях. До тогава не можех. Сигурно има някаква връзка. За сладкото и прогестерона не съм чувала да има зависимост. При мен със сигурност няма общо, защото доста си хапвах преди да забременея и прогестерона ми е в средните граници. Сега не ми се яде изобщо сладко. Даже от шоколад малко ми се гади. Орехите са много полезни за закрепването на бебето. Иначе като цяло ядките са трудно смилаеми и биха раздразнили стомаха. Не съм сигурна колко е успешно набавянето на витамини от зеленчуци и плодове. Аз обичам и ям, но липси пак имам. За съжаление без добавки аз не мога да се размина.

# 172
Стрес имах на предната си работа и я смених. След 9 месеца забременях. До тогава не можех. Сигурно има някаква връзка. За сладкото и прогестерона не съм чувала да има зависимост. При мен със сигурност няма общо, защото доста си хапвах преди да забременея и прогестерона ми е в средните граници. Сега не ми се яде изобщо сладко. Даже от шоколад малко ми се гади. Орехите са много полезни за закрепването на бебето. Иначе като цяло ядките са трудно смилаеми и биха раздразнили стомаха. Не съм сигурна колко е успешно набавянето на витамини от зеленчуци и плодове. Аз обичам и ям, но липси пак имам. За съжаление без добавки аз не мога да се размина.

Да може би трябва здрав стомах. Аз първият брак бях под голям стрес, даже първата бременност пометнах. Но преди 3 години с четвъртата, въпреки ѝ напредналата възраст бях много по-добре и не кървях, никога не съм си мерила нивата на прогестерона, при първите бременности ми го назначиха заради кървенето. Та преди 3 години се зачудих как така в тази напреднала възраст бременността ми е по-лека, та почнах да търся в гугъл причини за нисък прогестерон и тогава ми излезнаха тези статии за стреса и прекаляването със захарта, а обикновенно когато сме под стрес в повечето случаи налитаме на сладко, та става двойно по-зле.

# 173
Кървенето често е свързано с отлепяне, а отлепянето с нисък прогестерон. Аз си го тествах, защото съм на 35, забременях трудно, първа бременност и исках да знам дали имам нужда от лекарства за закрепяне. Не исках да чакам да прокървя и някой да ме тества. И нивата ми излезнаха много добри и съответно не съм имала и проблеми със закрепянето. За сега се движи супер. А, преди със сладкото наистина понякога прекалявах.

# 174
Има едни много хубави витамини pregnacare  аз си вземам от тях. Отделно моят лекар ми изписа магнезий, но шпа че имам разни като опъвания , та чак неприятни на моменти .
Весело посрещане на празника на всички момичета 🥂

# 175
Има едни много хубави витамини pregnacare  аз си вземам от тях. Отделно моят лекар ми изписа магнезий, но шпа че имам разни като опъвания , та чак неприятни на моменти .
Весело посрещане на празника на всички момичета 🥂
И аз имам опъвания особено ако повече вървя или върша някаква домакинска работа. Чудих се дали е нормално, но явно е.

# 176
  • София
Здравейте момичета. Включвам се в 10 г.с. след инвитро. И сега дилемата ми е при кой да ида на бхс. Записала съм си при Сигридов и Чучумишев. Преди трансфера и след загуба бях при Сигридов, но той е малко краен в изказванията си, за това запазих и при Чучумишев. Вие при кой сте на бхс? Някой да е ходил при Сигридов?
Сигридов проследи преди 7 години цялата ми бременност, още от преди положителен тест до финал, НО беше друг лекар, коренно различен.
Сега бих избрала Чучумишев честно казано.Ходила съм веднъж и при него със сина ми и останах само с позитивни впечатления.
  Сега съм се насочила към следене в болница Надежда и при д-р Михова за фетална и БХС.
Д-р Ковачев също доста следи витамини и добавки, без да изпада в крайности.Но пък е доста млад,ако това не те притеснява.

# 177
Нормално е да има опъвания. Все пак матката расте. Но шпа успокоява.

# 178
Същата моя приятелка, която беше ходила при Сигридов се следи основно при Ковачев. Изключително доволна е, казва, че е човек и лекар слънце. Впоследствие обаче избра да роди не при него, а с Олга Дукат и екипа й, защото си има по-индивидуално виждане за самото раждане. Стискам палци на всички ви момичета да няма никой дефицити и проблеми. Весело посрещане на Новата година днес!

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 17:27 от archimind

# 179
Здравейте, да си кажа и аз моето виждане за Сигридов и ФМ.
Аз бях при него преди да забременея. Много е неправилно, когато се коментира, че изписва ненужно много витамини и прави ненужно много изследвания. Аз 10 години ходя по лекари, имах 5 неуспешни трансфера в БГ и никой нищо нито за повече изследвания нито за витамини. Когато отидох при Сигридов и след като направих всички “ненужни” изследвания се оказах с доста дефицити. Отделно той!!! ми откри с космическата си апаратура сраствания в матката и възпаления, които никой преди него не беше видял. Потвърдиха се с офис хистероскопия при друг специалист. Сигридов ми каза - “Аз инвитро не правя, но мога да подготвя тялото ти така, че след това от първия път да стане, ако отидеш в Турция!” Така стана!
Сега съм бременна и всички показатели са ми  в норма. На 41г съм и се чувствам по-добре от преди 3 години. Имах анемия, която сега е овладяна и съм със 139 хемоглобин, което за мен е невероятно, след като години наред не успявах да го кача над 70.
Та - за мен той е страхотен диагностик, но! Аз също не отидох при него за ФМ.
В момента се чувствам добре, изследванията са ми супер, бебето е супер. Нямам индикация, че имам нужда от диагностичния му талант, а по-скоро се опасявам, че ще ми вкара филми в главата, които не съществуват.
Ходих на ФМ в Марковс център, но и др. Чачева в Надежда е много добра. Тя е била завеждащ отделение в отделение по ФМ в Германия и наистина е чудесна. Аз просто не успях да се вредя при нея.
Та така. От тук насетне всеки сам си прави изводите 😉
Успех на всички мами и леко и безпроблемно бременеене 🩷

Общи условия

Активация на акаунт