Юлски бебчета 2024

• 56 834
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Как сама? Нали трябва да вземат с тампон, със спеклум, в стерилна среда? Иначе пробата би била компрометирана.

# 361
Нееее, сама си отидох в клиниката, не чаках да ми кажат от женската консултация щом няма дискомфорт, няма смисъл от микробиология:).

# 362
Здравейте мами, днес мина и моя преглед-16 г.с+3 дни отидох със седмица по-рано, тъй като имах втвърдявания под пъпа(особено сутрин бяха твърди  като топка и след секунди отминаваха) ,четох в интернет, че е нормално, но уви явно не е-оказаха се маточни контракции, появяваха се балончета над плода на ехографа, което ми обясни гинеколожката, че са контракции. Предписаха ми биолектра-365 мг по две на ден или Магнерот-500 мг.-10 дни 3х2 и 20 дни 3х1 и но шпа 3х2 докато ми отшумят контракциите, след което при нужда. Нямам отлепяне или разкритие, което е добре и си отдъхнах. За плацентата нищо не ми е казано. За сега казаха за пола, че е момиченце, но също така ми казаха, че може в 18 седмица последно да излезне полов орган на момче, за това не се знае. Аз ще чакам до последно няма да се радвам още. Надявам се всички мами да сте добре и при нужда, не чакайте, а отивайте директно към гинеколога и не слушайте мнение на на други хора, които не са раждали, все пак вие си носите бебенцето и вие усещате най-добре! Лека и приятна бременност на всички! ❤

# 363
  • Бургас
Момичета видях , че сте писали , че в 18г.с най-късно се разбира пола на бебето, другата седмица имам час и ще съм точно в 18 г.с. стискайте палци. А има ли такива ,които са разбрали по-късно?

# 364
Аз и с предната бременност, и с тази ще разбера все по едно и също време - в 21 г.с. Сега съм в 18 г.с. На прегледа предния месец не ни се показа. На първата фетална докторката каза, че е рано и каквото и да каже, не е сигурно. Та отново ще си чакам 😁

Момичета видях , че сте писали , че в 18г.с най-късно се разбира пола на бебето, другата седмица имам час и ще съм точно в 18 г.с. стискайте палци. А има ли такива ,които са разбрали по-късно?

# 365
В 11 г.с ми казаха пола, все още не вярвам на 100%, но до сега не са грешали при мен.
Все пак при раждането ще се разбере, историята знае и такива случаи.

# 366
При мен на първата фетална в 13 г.с се беше скрило и не ми каза. В 16 г.с се потвърди момиче и на следващия преглед пак каза, че си е момиче. Другата седмица (20 г.с.) се надявам да си е момиче, че вече се настроих 😃 Иначе винаги може да излезе някоя изненада. Като на приятелка в 3-я месец й казаха, че са близнаци. То това мисля, че би се видяло много по-скоро, амааа 😃😃😃

# 367
Здравейте момичета, малко късно се включвам. Моят термин е на 17ти юли. Чета колко изследвания правите, аз съм в Германия и тук не правят , ходя веднъж месечно на преглед , теглят ме, мерят кръвно и давам урина. Последния път гледаха бебето на видеозон , но не се виждаше добре, доктора каза , че е ниско. На 15ти този месец имам час , надявам се всичко да е наред, но като видях вие колко изследвания сте направили, а аз не съм взех леко да се притеснявам. В България задължителни ли са или следващия лекар ги препоръчва ? Моя лекар нищо не е казал за сега... Тъй като спазвах хранителен режим по зоната , но декември по празниците се отпуснах и продължих и януари, качих 6 кг за месец. От тогава започнах да следя калориите , които приемам , за да не прекалявам.
Виждам , че някои вече знаят пола на бебето, аз още чакам...
Има ли мами , които вече са започнали да пазаруват и какво? Чета ви с интерес, изобщо не съм запозната с темата и всичко ми е полезно.
Здравей Simple Smile
Аз също съм в Германия, и съм в 15г.с. До сега имам направени изледвания, за хемоглобин, токсопласмоза, всеки път давам и урина. А във 12+5г.с бях в Униклиникум, като ми правиха скриниг + ми взеха кръв за преекламсия и Пренатест за тринзомии 21, 18, 13.
Ходих на прегледи до сега на 2 седмици, сега имам 2пъти на 3седмици и след това отново на всеки 2 седмици. Всичко ми е покрито от здравна каса, без токсоплазмозата, а в началото платих и 15Е за да ми уточнят кръвната група.Също 100Е за да следим всеки път бебето на ултразвук, тъй като иначе имаш право само на 3 Ултразвука по закон. Между другото, чакам близнаци. Но, на прегледа в Униклиникум забелязах, че Пренатеста за майки с едноплодна бременност е 170Е.-180Е .
Просто моята се води високо рискова и поради тази причина, изглежда почти всичко ми е покрито от здравната каса, и вероятно затова съм толкова често и на преглед..  Но, пък вие чак по 1 път на месец, ми се струва малко.... В коя част на Германия сте, ако не е тайна? И на каква възраст сте 😊🥰

# 368
  • Бургас
Desii Dimitrova 629644 в Бадем Вюртемберг съм, около Щутгарт. И аз давам урина всеки път, в началото още когато се установи бременност ми взеха няколко епроветки кръв и направиха тестове за ХИВ и хламидия. Установихме кръвната група. На миналия преглед ме питаха дали искам ултра звук, платих за него 50 евро, това е единственото, което съм платила до сега. На него не се виждаше добре бебето обаче, доктора ми каза ,че след 2 месеца ще направим пак. Също ми каза , че прегледите ще бъдат веднъж месечно, а след 6тия месец , два пъти месечно.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 21:21 от elichka4

# 369
Да.. в Германия е така- едноплодните бременности имат на всеки 4 седмици преглед, а след около 30г.с на всеки две седмици. Finediagnostik може да си запазите час и сама- струва около 200€, според зависи при кого и къде я правите, биохимичния скрийнинг е безплатен, но зависи от следящия дали иска да го пусне.. А витамини и хормони, като отидете на следващия преглед им кажете конкретно кои искате да проследите, няма да ви откажат.

# 370
Момичета, интересно ми е.. мислите ли някъде да почивате тази година - море, екскурзии? И докога ще е добре да се направят?

# 371
Иска ми се море, но ще го мислим в движение. По-скоро нещо за Септември. Притеснява ме, ако кърмя и съм на плажа и всичко е пясък ииии сещате се. Някоя ходила ли е кърмеща на море и как се справя? Представям си по-скоро някакъв ризорт със собствен плаж и ол инклузив. Да не мисля какво да ядем по три пъти на ден и да ми е близко стаята, за да мога да се прибирам, мия, кърмя. Не знам и аз. В България не обичам да ходя на море, а нещо такова описано трябва да е най-много до Гърция, че все пак да ни е и близо България, ако се наложи инцидентно прибиране. Което значи без острови и фериботи 😃 Ако е в България, ще ни излезе доста солено. В Египет бяхме в такъв ризорт като младоженци, но бебе, багаж, самолети - не. Иначе за Египет началото на Ноември ще е супер времето, а и бебето ще е поотраснало малко 😃 Но пак опцията за инцидентно прибиране отпада. Ох, ей така супер ги мисля нещата от всички страни и после изчатквам. Дали само аз съм така 😃

# 372
  • София
Момичета, интересно ми е.. мислите ли някъде да почивате тази година - море, екскурзии? И докога ще е добре да се направят?

Мисля да направим едно септемврийско море,миналата година почивахме в един затворен комплекс в Лозенец Oasis beach resort,страшно много ни хареса, сега плановете са с бебето да обикаляме алейките и да дишаме морски въздух, а таткото и баткото ще се радват на басейна и морето.
Още не съм направила резервация,но много се надявам да не са пострадали от наводненията миналата есен ...
Живи и здрави,това са ни плановете.
https://www.oasis-bg.com/

# 373
Ние имаме резервация за Анталия за началото на Октомври. Направихме я още преди да разбера, че съм бременна. Надявам се да можем да отидем, но ще видим.. каквото -такова. Simple Smile
Със затоплянето на времето ми се иска да направим и някое пътуване преди Юли. Четох, че стига всичко да е наред, второто тримесечие е най-доброто време за пътуване -нямаш още корем, активен си, не тежи толкова все още.  Сега, както и времето се затопли -много ми се иска да направим няколко дни в Италия, дали със самолет или кола и ферибот през Игуменица (поне ще вземем каюта и ще си почивам на борда).
Та се чудех дали само аз съм се размечтала или и други обмисляте такива идеи 😂😂😂

# 374
Мислим през септември да направим едно моренце в Гърция живи и здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт