Юлски бебчета 2024

• 56 871
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, мами. Пак съм аз..
В момента съм в 17г.с., бях в друг град за две седмици, като се наложи да посетя гинеколог там, понеже започнаха болки тип менструални, в началото ги имах, но ги нямаше известно време, до този момент.
Лекарката ме прегледа, потвърди ми и пола(чакаме момченце)🩵. Установи също, че плацентата била ниско и бебето също и че имам контракции, каза ми да почивам тези дни колкото мога(да лежа) утрогестана преди беше 1 сутрин, 1 на обяд и 2 вагинално вечер. Сега ми каза да го пия 2 сутрин и 2 вечер вагинално + магнерот 3х1. На листа, който ми даде и погледнах след прегледа беше написала “заплашващ аборт”. Предстои ми преглед при моят лекар другата седмица, но се притеснявам…

# 346
То май така си се пише, аз си взех болничен заради многото гадене, също в 17 седмица, и същото пишеше като диагноза. Според мен пътеката е такава.

# 347
Според мен се и презастраховат. Много често  в амбулаторните листи преувеличават. Забелязала съм го и небременна. Казвам, че имам гадене (примерно) и те ми пишат: остри болки с непрестанно повръщане.

# 348
При мен плацентата е задна, ниска. Обаче изрично ми казаха много движение, спорт - велоергометър, заради инсулиновата резистентност, която имам. Плюс хранителен режим като за инсулинова. До преди две седмици по никакъв начин нямаше как да спазвам заради гаденето, но от тогава насам поне мога да контролирам храненето. Повече зеленчуци и белтъчини, въглехидрати само сутрин, после движение. Резултатът е, че от две седмици задържам същите килограми. Които обаче все още са над нормата, защото заради гаденето основно тесто ядях, и качих между 5 и 6 кг в 3 месец. Та сега ги задържам.

# 349
При мен плацентата е предна. Сега се поуспокоих. Дано всичко да е наред и да се радваме на прекрасни и здрави бебчета!

# 350
Здравейте мами пак 😀, да попитам каква е разликата между разположението на плацентите, предна, задна, ниска, висока тъй като ми е интересно и не съм наясно? Коя е нормалната плацента? Другата седмица съм на преглед да знам като отида и ми каже, дали да се притеснявам или не.

# 351
Аз не знам много, но май няма значение предна или задна. От това зависи само кога ще усетиш движения. Плацентата трябва да се вдигне. По принцип има време за това. Май не е хубаво да е ниско.

# 352
За плацентите до колкото знам всякаква е нормална, стига да не е много ниска. Аз съм с ниска предна, ще видим в петък дали се е вдигнала. Ако е много ниска има опасност от кървене/аборт и там се препоръчва много лежане. Но мисля че на този етап не е притеснително, а май в по-късните седмици.
За спането - най-добре е на лявата страна заради киселините. Аз лежа в 101 пози и не знам как заспивам. Спя и по гръб явно, защото често сънувам глупости. Спането по гръб не е добре, заради притискането на вена, която подава кръв към бебето, но по принцип ще усетите ако има проблем. Ако я притискате ще ви става лошо да лежите така. Това е по спомени. По корем може в ранните седмици, но на мен вече от началото на 4тия месец ми е неудобно.
Аз в момента съм в процес на смяна на следящ АГ, не знам дали извършват ЖК в Пловдив в момента и дали изобщо ще ме приемат в петък, но ще пробвам, тъй като имам и оплаквания и не знам какво да правя.

# 353
Препоръчвам ви Др Халил аз се следя при нея има часове .
За плацентите до колкото знам всякаква е нормална, стига да не е много ниска. Аз съм с ниска предна, ще видим в петък дали се е вдигнала. Ако е много ниска има опасност от кървене/аборт и там се препоръчва много лежане. Но мисля че на този етап не е притеснително, а май в по-късните седмици.
За спането - най-добре е на лявата страна заради киселините. Аз лежа в 101 пози и не знам как заспивам. Спя и по гръб явно, защото често сънувам глупости. Спането по гръб не е добре, заради притискането на вена, която подава кръв към бебето, но по принцип ще усетите ако има проблем. Ако я притискате ще ви става лошо да лежите така. Това е по спомени. По корем може в ранните седмици, но на мен вече от началото на 4тия месец ми е неудобно.
Аз в момента съм в процес на смяна на следящ АГ, не знам дали извършват ЖК в Пловдив в момента и дали изобщо ще ме приемат в петък, но ще пробвам, тъй като имам и оплаквания и не знам какво да правя.

# 354
  • Бургас
Здравейте момичета, малко късно се включвам. Моят термин е на 17ти юли. Чета колко изследвания правите, аз съм в Германия и тук не правят , ходя веднъж месечно на преглед , теглят ме, мерят кръвно и давам урина. Последния път гледаха бебето на видеозон , но не се виждаше добре, доктора каза , че е ниско. На 15ти този месец имам час , надявам се всичко да е наред, но като видях вие колко изследвания сте направили, а аз не съм взех леко да се притеснявам. В България задължителни ли са или следващия лекар ги препоръчва ? Моя лекар нищо не е казал за сега... Тъй като спазвах хранителен режим по зоната , но декември по празниците се отпуснах и продължих и януари, качих 6 кг за месец. От тогава започнах да следя калориите , които приемам , за да не прекалявам.
Виждам , че някои вече знаят пола на бебето, аз още чакам...
Има ли мами , които вече са започнали да пазаруват и какво? Чета ви с интерес, изобщо не съм запозната с темата и всичко ми е полезно.

# 355
Аз съм след инвитро, след много години борба, заради заболяване на мъжа ми. Та каквото може всичко изследвам, още не мога да се зарадвам и да се отпусна. Но да, тук, където съм по здравна каса на женска консултация ми пуснаха кръвни, които изобщо даже после не ги искаха да ги видят. Питаха ме имам ли нещо дискомфорт, нямам, е тогава и микробиология не ми пуснаха. Та всички обстойни прегледи си ги правя на частни прегледи, с много добра техника, нищо общо с тази в поликлиниката. Също сме правили неинвазивен генетичен тест, пълен пакет, ще правя и фетална ехокардиография скоро. Предполагам, че ако беше нормално забременяване, без проблемите при мъжа ми, и по-млади, нямаше чак толкова да се втелясвам. Да, основен пакет за генетични заболявания щях да пусна може би, но толкова често прегледи едва ли.

# 356
Мен ме вика на 2-3 седмици заради скъсена шийка. А, и съм на частно. Всеки път - бецален 😃 Изследванията тя ми ги назначава, но и аз знам какво да си пусна. На първия преглед отидох с готови. Тя ми взе микробиология и цитонамазка. Ако не беше казала, щях да кажа, че искам да ми пусне. Сега последния път ми взе пак микробиология и излезнах с бактериална вагиноза, а ми беше чиста предната микробиология. Секс не правим заради шийката. Хигиената ми е на ниво. Не знам от къде дойде това Sad

# 357
  • София
Секс не правим заради шийката. Хигиената ми е на ниво. Не знам от къде дойде това Sad
От високото ниво на естрогените, каза моят лекар,80 % от бременните страдали от липса на нормална влагалищна флора,а бактериалната вагиноза си идва точно от това.
Аз пък нямам кьорав лактобацил,а няма да ти казвам що неща изблъсках и изпих ... и продължавам !!!
Очаквам скоро и аз да "цъфна" ,ама това е положението,засега съм чиста,но нямам никаква защитна среда.
 За шийката е права да те вика на 2-3 седмици.
За бактериалната вагиноза даде ли нещо ?

Asley Benson , плацентата може да е предна или задна и двете придлежания са нормални.
Добре е да бъде висока,до към 20 седмица и нагоре знам че се вдига.

# 358
Флажил ми изписа за БВ и Вагизан за лактобацилите. И моите ги няма. Предната микробиология също липсваха, но може би не трябваше да направя само един курс, а да ги продължа по-дълго време. Иначе приемам и пробиотик, защото и той е важен за вагиналната флора. Знам, че от бременността всичко се обърква и получаваме разни бонусчета. Каза ми, че от БВ сигурно се е скъсила шийката. Дано другата седмица на прегледа да съм се изчистила и шийката да е добре. Надявам се и плацентата да се е вдигнала, защото чувствам, че ако не е, ще трябва да мина на диван офис, а не ми се иска изцяло. Сега съм 2 дни вкъщи и 3 в офиса.

# 359
Аз покрай инвитрото сто години следя всичко, витамини, желязо и т.н. И аз поголовно си самоназначавам изследвания, че и на мъжа ми, и абсолютно съм доволна, съвсем навреме може да се отреагира при някой проблем. За микробиология го казвам, че не ми взеха в смисъл, че много не си дават зор държавните. Иначе аз си пуснах сама, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт