Юлски бебчета 2024

• 57 545
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, 7 г.с. С термин 30.07. Имам постоянно гадене и до момента всеки ден съм повръщала поне веднъж. Днес обаче не повърнах, дали всичко е наред. Не е ли рано за отшумяване на симптомите? 😩 Имам един мисед лятото и доста се притеснявам. На 12.12. съм на лекар да чуем сърце.

Привет. Според мен не би следвало да има нищо притеснително. Радвай се! Симптомите не всеки ден са еднакви! Относно термина.. Хмм малко е странно. Аз съм 7 седмица и 5 дни и приложенията всичките ми дават дата за термин 22,23 юли. Лекар ли ти каза датата?? Относно сърцето - със сигурност в 7ма седмица ще се чуе : )).

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 22:32 от archimind

# 121
Ами не знам, лекар каза 30.07. Не знам как го е сметнал точно. Последен цикъл 24.10.
Здравейте, 7 г.с. С термин 30.07. Имам постоянно гадене и до момента всеки ден съм повръщала поне веднъж. Днес обаче не повърнах, дали всичко е наред. Не е ли рано за отшумяване на симптомите? 😩 Имам един мисед лятото и доста се притеснявам. На 12.12. съм на лекар да чуем сърце.

Привет. Според мен не би следвало да има нищо притеснително. Радвай се! Симптомите не всеки ден са еднакви! Относно термина.. Хмм малко е странно. Аз съм 7 седмица и 5 дни и приложенията всичките ми дават дата за термин 22,23 юли. Лекар ли ти каза датата?? Относно сърцето - със сигурност в 7ма седмица ще се чуе : )).

# 122
Здравейте, включвам се и аз към юлските бебета Simple Smile
На 31 години съм в 10 седмица с предполагаем термин 7 юли.

Прави ми впечатление, че до момента има отклонение от по 2-3 дни при прегледите и седмицата, в която би трябвало да съм, но не съм коментирала с лекаря. Може би на следващото посещение ще попитам, ако не забравя.

Имам 1 мисед аборт преди 4 години, който доста ме стресира тогава и ни отне време преди да се решим отново да действаме.
Преди да забременя, около половин година пиех Иногинол, заради поликистозни яйчници, доколкото знам в момента няма кисти, надявам се така да си остане.
Лекарството, което ще пия през цялата бременност е Nataspin H, заради предразположеност да се отключи тромбофилия на някакъв етап.
Освен изследването за тромбофилия, до сега лекаря ме е пращал да изследвам и B12 и D. На своя глава си пуснах хормони за  щитовидната, заради доста неприятно сърцебиене, което премина и токсоплазмоза, заради котката. Изпих една опаковка Пренатал, но го замени с Огестан и Biozin Mama.
Пиех но-шпа и магнерод заради контракция, като ми остави магнерода 2х1 да продължавам да го пия, а но-шпа ми е казал при необходимост.

На 24.10 ми направиха рентгенова снимка на китката, заради порезна рана на пръст. Попитаха ме дали съм бременна, но казах не, честно казано, нямах и съмнения тогава да съм. След това се разчетох напред-назад и доста се притесних, после ми попремина. Казах му преди две седмици и той ми отговори, че не било много хубаво, но не би трябвало да има нещо, щом е било на ръката и че "ще видим". Не знам как да го разбирам това, но не е казвал, че нещо не е наред. На следващия преглед пак ще попитам.

Последно бях на преглед на 05.12 и не сме се разбирали кога да ходя пак, утре ще се чуем като взема направление от личния, за да ме регистрира. Ходя при д-р Михайлов в 6 ДКЦ и предполагам, че ще си остана при него.
Не ме кефи, че се чака при него и няма записване с час, ама се търпи. Общо взето сме аз и циганките (не го казвам с лошо). Каквото съм го попитала ми е отговорил разбираемо, просто трябва да се сещам да го питам, пък аз забравям.

Малко дълго стана, ама явно съм искала да споделя, понеже не сме казвали на почти никого до сега.

Успех на всички!

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:55 от MuertaRata

# 123
По принцип да, не е хубаво да се ходи на рентген при бременност, но не е казано, че е станало нещо лошо. Има много жени минали рентген и родили здрави бебета. С това “ще видим” има предвид, че трябва да се види в хода на бременността. Той сега реално нищо не може да види и да каже. Хубавото е, че е на ръката. Не се стресирай излишно. Вярвам, че всичко ще е наред.

# 124
Много ми беше под стрес всичко в началото, но сякаш се поуспокоих, като виждам, че нещата вървят добре. Старая се да не го мисля много и да не се притеснявам излишно. В крайна сметка каквото има да става, ще стане Simple Smile

# 125
Здравейте и от мен!
Честито на всички!
Пожелавам на всички нас здрави, пухкави бебета на финала!
Втора бременност ми е на мен, имаме си кака на 7г., която НЕ ИСКА да чуе за брат или за сестра.
всеки ден й намеквам, но тя си е все така категорична.
Тези от вас които имат по-големи деца, моля дайте съвет как да й променя нагласата, много й говоря колко ще бъде хубаво, как ще си има другарче в щуротиите и колко ще бъде хубаво с бебе вкъщи, но тя не иска.
огромен страх й е, че ще я забравим, няма да я обичаме, няма да имаме време за нея и т.н, разбира се се опитвам да я опровергая в тези нейни притеснения, но засега без успех.
На 15.12. съм на преглед да чуем сърчице, и предполагам тогава ще разбера и дата за първата фетална морфология.
Пия Биозин мама и фолиева киселина Мета.
При мен всичко се повтаря с първата ми бременност, изглежда с мъжа ми правим бебетата по едно и също време:smiley:
На една и съща дата си правя тест и разбирам, че съм бременна, на една и съща дата ми е първия преглед и двете деца живот и здраве ще са края на юли.
Каката ни е 26.07., а сега съм определена за 27.07 Green Heart
Пожелавам само позитивни мисли, всичко ще бъде наред!

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 14:56 от Deschi

# 126
Здравейте
Бременна съм в 9г.от разград съм според вас добър генеколог в града има ли. Минах вторичен преглед при др. Велков обаче не съм сигурна дали да продължа при него. Ставам мама за първи път и имам толкова много въпроси,но да започнем с генеколога.

# 127
Ах, имам съмишленик 😁 И моите две бременности вървят почти изцяло 1 към 1. С няколко дни отклонение 😀

Добре дошли на всички нови мами в темата! Пожелавам скоро всички да се похвалим с добри резултати от първите фетални морфологии и да си бременеем щастливо 😍

Здравейте и от мен!
Честито на всички!
Пожелавам на всички нас здрави, пухкави бебета на финала!
Втора бременност ми е на мен, имаме си кака на 7г., която НЕ ИСКА да чуе за брат или за сестра.
всеки ден й намеквам, но тя си е все така категорична.
Тези от вас които имат по-големи деца, моля дайте съвет как да й променя нагласата, много й говоря колко ще бъде хубаво, как ще си има другарче в щуротиите и колко ще бъде хубаво с бебе вкъщи, но тя не иска.
огромен страх й е, че ще я забравим, няма да я обичаме, няма да имаме време за нея и т.н, разбира се се опитвам да я опровергая в тези нейни притеснения, но засега без успех.
На 15.12. съм на преглед да чуем сърчице, и предполагам тогава ще разбера и дата за първата фетална морфология.
Пия Биозин мама и фолиева киселина Мета.
При мен всичко се повтаря с първата ми бременност, изглежда с мъжа ми правим бебетата по едно и също време:smiley:
На една и съща дата си правя тест и разбирам, че съм бременна, на една и съща дата ми е първия преглед и двете деца живот и здраве ще са края на юли.
Каката ни е 26.07., а сега съм определена за 27.07 Green Heart
Пожелавам само позитивни мисли, всичко ще бъде наред!

# 128
Има ли мами от Варна, къде ще си правите БХС?
Nini_6 чувам, че много жени се следят и раждат в Търговище. Аз съм при Абаджиев. Два пъти се следих и раждах там, мамите от Разград казаха, че предпочитат да пътуват до Търговище.

# 129
Здравейте бъдещи мами. Пожелавам лека бременност на всички, които сме тук. Имам питане. Има ли от вас бъдещи мами такива, които ги болят коремчета? Мен през ден ме боли корем и усещам наподобяващи менструални болки. Но шпа ме спасява за сега, но се притеснявам това ОК ли е, тъй като док каза, че от разширяване на таз и т.н. се получава, но искам и сред вас да споделя това притеснение.

# 130
С риск да те объркам, мен ме приболява корема като от мускулна треска, което е в следствие на подуването от задържане на газове, храносмилане и прочие.
Честно казано от прочетено до момента мисля, че е рано да се разширява таза.
Ако нещо те притеснява иди на преглед. Ако си далеч от записания ти час, иди на спешен.
Няма смисъл да се терзаеш.

# 131
  • София
Болките от разширяването на таза са доста по-нататък във времето, сега има от разтягането на матката и поне аз си спомням,че бяха все едно ножове ми забиваха,а като кихнех, ми идваше да се прегъна на 10.Сега нямам такива болки,но с бременността със сина ми беше много запомнящ се момент.
 Менструалните са друго и може би донякъде е нормално да има някакво напрежение, но е най-добре с лекаря да споделиш какво усещаш и колко често.

# 132
Здравейте, терминът ми е 18.07. Имам въпросче тъй като до прегледа ми има доста време. Попринцип съм с тежък запек, с предишната ми бременност през 2019 ми бяха изсписали pro combo за бременни и нямах проблем. Сега ми изписаха биобаланс сашета но от тях в корема ми става война. Бих искала са взема друг вие какви пробиотици пиете ?

# 133
Здравейте, терминът ми е 18.07. Имам въпросче тъй като до прегледа ми има доста време. Попринцип съм с тежък запек, с предишната ми бременност през 2019 ми бяха изсписали pro combo за бременни и нямах проблем. Сега ми изписаха биобаланс сашета но от тях в корема ми става война. Бих искала са взема друг вие какви пробиотици пиете ?

За сегя никакъв, иначе съм пила про комбо

# 134
Здравейте, мами! И аз се включвам в темата с термин 14.07.2024 в момента съм в 10г.с. първа бременност на 21г след година опити. Преди няколко дни бях на преглед и направиха малко снимки таа да се похваля...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт