Юлски бебчета 2024

• 56 827
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Ние имаме резервация за Анталия за началото на Октомври. Направихме я още преди да разбера, че съм бременна. Надявам се да можем да отидем, но ще видим.. каквото -такова. Simple Smile
Със затоплянето на времето ми се иска да направим и някое пътуване преди Юли. Четох, че стига всичко да е наред, второто тримесечие е най-доброто време за пътуване -нямаш още корем, активен си, не тежи толкова все още.  Сега, както и времето се затопли -много ми се иска да направим няколко дни в Италия, дали със самолет или кола и ферибот през Игуменица (поне ще вземем каюта и ще си почивам на борда).
Та се чудех дали само аз съм се размечтала или и други обмисляте такива идеи 😂😂😂

Аз бременна не бих пътувала. Но и на мен не ми дават. Зависи си от индивидуалното състояние на всяка бременна жена. Но ако ми се наложи някоя спешна помощ, ако съм в чужда страна ще съм доста по-притеснена. Но пък много жени пътуват и са 6+ та е много относително всичко.

# 376
Виждала съм много бременни и по хотели и в самолети, на круизни кораби.
Абсолютно всичко е относително.
Иска ми се, но при нас няма да може преди началото на м. Април, така че има доооста време
Ако всичко е наред и се чувствам добре може да тръгна, ако не - ще пътувам из Бг, доколкото мога 😊
Надявам се да се осъществи морето през Октомври. Притеснявах се, че бебето ще е много малко, но се поуспокоих като разбрах че вие още от Септември имате идея да ги водите 😊 При мен е първо дете и не съм много наясно с тези неща
 Леко бременеене на всички ❤️

# 377
Момичета, интересно ми е.. мислите ли някъде да почивате тази година - море, екскурзии? И докога ще е добре да се направят?

Ами нашата почивка е отдавна планувана платена и резервирана още приди да знам че чакаме госпожица 😃
Та отивам си. Края на март /април е.
Лятото няма как то по термин съм края аз  та нещо за октомври си мисля на топличко пак според зависи .

# 378
Момичета, интересно ми е.. мислите ли някъде да почивате тази година - море, екскурзии? И докога ще е добре да се направят?

Ами нашата почивка е отдавна планувана платена и резервирана още приди да знам че чакаме госпожица 😃
Лятото няма как то по термин съм края аз  та нещо за октомври си мисля на топличко пак според зависи .
Това е приказка 😁
Със самолет или кола ще пътуваш?

# 379

Това е приказка 😁
Със самолет или кола ще пътуваш?
Със самолет. В Дубай е 😃

# 380
Прекрасно! Много хубаво изкарване! ❤️

# 381
  • Бургас
Момичета сигурно въпросите ми са много глупави , но ми е първа бременност и нищо не разбирам. Още не знам пола , но ми се ще да се информирам. Какъв размер дрехи купувате вие, също и като количество нямам идея? За памперси същата работа.... Какви колички сте харесали? Виждам , че има в групата мами със по няколко деца и техните мнения и опит биха ми помогнали много.

# 382
Момичета сигурно въпросите ми са много глупави , но ми е първа бременност и нищо не разбирам. Още не знам пола , но ми се ще да се информирам. Какъв размер дрехи купувате вие, също и като количество нямам идея? За памперси същата работа.... Какви колички сте харесали? Виждам , че има в групата мами със по няколко деца и техните мнения и опит биха ми помогнали много.

И аз съм като теб и ми е малко мъгла. Относно пътуванията ние все още абсолютно нищо не сме планували. Със самолети и такива хич не ми се рискува честно казано, макар че засега съм ок и страшно обичаме попринцип да ходим извън България. Април към края мислим да отидем някъде в България дали спа или планина, просто като тип почивка. Може би наистина живот и здраве септември евентуално за море . Ходи ми се до Солун и може да си организираме някой уикенд петък, събота, неделя, близо е и е сравнително евтино.
За темата с количките тази седмица започнахме да гледаме наживо няколко модели. Бяхме харесали онлайн първоначално една на Kindercraft, но като я видяхме наживо се оказа доста тежка и без амортисьори, а ние ще сме на 2ри етаж без асансьор и ще трябва да изкачвам, няма как да разчитам постоянно на придружител, така че тя отпадна. Гледахме Buba и Тутис също, идват пълни комплекти с доста неща, но и те много масивни и по-тежки. Тутис пълен комплект идва и високо като цена . Мъжът ми е от Пловдив и уикенда бяхме там, на гости на родителите му, бяхме във Вис Виталис и Чиполино. Брат му си взеха Чиполино на старо за тяхното бебенце, което се роди преди месец, шасито дори сгънато е доста дълго. Не влиза изобщо в нашата кола, която е последният модел Опел Корса (демек малка кола). Съветът ми е да гледате сгънат влиза ли в колата. Новите модели на Чиполино ми се сториха също от брутално изкуствени и запарващи материи, калъфът за легналия кош не се вади и пере, което също ми се стори голям минус. Даже стария модел на брат му се пере, тоест за мен е по-добър. Да търкаш с кърпички ако бебето се оповръща няма да е ок, та и тази марка ни отпадна. Бях много предубедена за Cybex,тъй като са доста mainstream и явно модерни, но да ви кажа има защо. От всички, които гледахме най - лесно се сгъгва, най - лека, необемна, влиза в багажника, като минус единствен е, че не идва с аксесоари - комарник, дъждобран, чанта, но могат да се вземат базови, които стават за всеки тип и не са маркови дори. В момента в Айко е на промоция единия модел и със столче за кола и адаптери както и в Raya Toys и май май тази седмица ще огледаме още малко модели и места в София и сигурно ще вземем. Ще се радвам и аз, който има препоръки да пише. Иначе ние сме склонни да дадем повече за количка и легло, аз вярвам в енергии и ми е емоция, първо дете и ми се иска нови да си вземем. Приятелите ни повечето също си ползват техните, та няма много кой да ни услужи, пък живот и здраве ако се окаже ок ще ползваме за второ детенце или ще продадем след време.. Също забравих да добавя - непомпащи се гуми гледайте, разпитах на доста места и е по- добрия вариант.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 05:07 от archimind

# 383
  • София
archimind, море от колички е,човек наистина може да се обърка.
И ние като избирахме за сина ми бях с малка кола и много се съобразяваме с това, понеже бяхме без асансьор (4 етаж) и количката седеше в колата.Аз обаче имах и друг критерий, на който много държат и то беше кошчето за кола към количката да е минало краш тестове и все пак да пази малко или много при евентуално ПТП.В същото време исках и кошчето да може да се прикача към количката с адаптори (това супер много ограничи избора ни).Cybex между другото са с едни от най-хубавите столчета ,синът ми сега пътува със Cybex.
Взехме си Chicco количка със кошче,което уж беше хубаво,но се оказа пълна греда, нещо не пасваше на седалките ни според мен и главата на бебето непрекъснато клюмваше,да не говорим че той се скъса да реве в него и беше някакъв малък ад,докато го сменим.
Количката ще си я ползваме,но за кошче се замислям и аз дали да не взема Cybex,супер добре са го измислили с това, че позицията на бебето се регулира.

# 384
Според мен следващите 3-4 месеца са най-доброто време за пътуване, консултирано с АГ. Дъщеря си я заведохме на 6м на море, но е зимно бебе и имаше време да порасне. Сега може през Септември, но майка ми живее на море и ще сме при нея 😀 но май вече няма да се съберем в тях.
Относно дрехите, от първият размер ( 52-58 ли беше ) няма смисъл от много , за седмица две и ще са им малки. Ромпърите са много удобни.
Памперси ще взема 1ца само за болницата. До сега съм раждала 3-4 кг бебета и децата ми са били пухкави. Не е гаранция, че и сега ще е така но ..
Ще пробвате различни марки памперси и ще намерите своите.
Така е и с дрехите.
За количка няма да залагам на скъпа, първото ми дете няма и 2часа возене, не седеше изобщо. Второто май повече го носех в раница 😂

# 385
archimind, море от колички е,човек наистина може да се обърка.
И ние като избирахме за сина ми бях с малка кола и много се съобразяваме с това, понеже бяхме без асансьор (4 етаж) и количката седеше в колата.Аз обаче имах и друг критерий, на който много държат и то беше кошчето за кола към количката да е минало краш тестове и все пак да пази малко или много при евентуално ПТП.В същото време исках и кошчето да може да се прикача към количката с адаптори (това супер много ограничи избора ни).Cybex между другото са с едни от най-хубавите столчета ,синът ми сега пътува със Cybex.
Взехме си Chicco количка със столче,което уж беше хубаво,но се оказа пълна греда, нещо не пасваше на седалките ни според мен и главата на бебето непрекъснато клюмваше,да не говорим че той се скъса да реве в него и беше някакъв малък ад,докато го сменим.
Количката ще си я ползваме,но за кошче се замислям и аз дали да не взема Cybex,супер добре са го измислили с това, че позицията на бебето се регулира.

Този намален модел на Cybex Balios S количка 3 в 1 в Айко идва и със столче за кола и адаптери в комплекта. Това ме грабна също, защото си е минало тестовете както казваш, макар и столчето да е за  до около годинка, годинка и малко, после ще трябва друго да вземем, но така като цена ми е ок. Иначе за по-голямо дете хубавите столчета стартират сякаш от 300 лв. нагоре само. За бг марките от няколко магазина ми казаха, че столчетата не са много надеждни. Общо взето дадоха препоръка за Cybex и Maxi Cosi като добри детски столчета. Това е, което научихме от обиколката уикенда. Не твърдя, че на сто процента е така, но знам ли..Това за ергораниците и бебеносенето доста го чувам и от други хора. Ние може и да го пробваме по-натам, но аз не е много препоръчително да вдигам супер тежко, защото имам и кисти и проблеми с гърба. Приятелки също имам, които не ползват много колички, а почти изцяло бебеносят, но при мен не съм убедена, че това ще е оптимален вариант. Зависи и от детето разбира се.
За дрехи на брата на мъжа ми бебенцето се роди 2,6 кг, месец сега по-късно е 3,1. Супер малка е, аз по-малко бебе не бях виждала. Така че за дрешки не е съвсем така че веднага няма да стават. Тя дори потъва в коша на количката, толкова е малка.... Най- малкият размер дрехи й е широк и голям. Препоръчаха ми Pepco, HM. Особено за първото ми казаха, че има много евтини дрешки и добри и памук. Със сигурност скъпи дрехи не си струва да се купуват изобщо.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 07:58 от archimind

# 386
  • София
За столчетата пак трябва да се гледа ,но като цяло Сайбекс,Бритакс,Рекаро,Макси Кози,Be Safe имат хубави моделчета, там вече е по-лесно като не се съобразяваш с количка.
 Имай предвид че всеки магазин ви препоръчват нещо различно, мисля си че имат и някакъв таргет.

За бебешките дрешки не знам, но на мен на Пепко памукът ми се струва твърд и като цяло не са ми много ок.Не че не купувам оборотни панталони на баткото от там 😁 Ама той от игри ги къса на няколко обувания,така че при него няма време да станат износени.Може би серията от органичен памук стават.
 Преди много поръчваме от George,HM също имат хубав памук,Wikikiki, Reserved и моите фаворити са Некст,ама там вече са по-скъпички,определено обаче за якета и космонавти са ми топ избор.

Бебенцето ще порасне удивително бързо, моето момче се роди 2 кг,изписаха го 2.200 ... е и аз толкова малко бебе не бях виждала, изведнъж трябваше И да се грижа за него 😳 Щипката на пъпа му ми се виждаше огромна и наистина потъваше навсякъде където го сложиш,губеше се.
Беше като куклата Бейби Борн, милото ми момченце.Сега вече носи 36 номер обувки, а другия месец става на 7 години.Отдавна не мога да го вдигам 😁

# 387
За моренце вероятно ще отидем през септември на гръцкото, когато и си ходим по принцип. Преди термин няма да ми е спокойно да пътувам, а и ще съм в болничен, а не може да се излиза от страната като си в болничен. 45 дни след раждането е др вид болничен и предполагам за него няма да има  проблем.
За морето най ме притеснява багажа 😂, баткото е на 3 за него багажът е един малък куфар, но за бебето… помня носехме кошара, матрак, пюрета, адаптирано мляко, количка и тн, тогава той беше на 6 М на първото си море.
За колички мога да говоря от личен опит. Зависи от цената, която сте готови да заделите за количка, но и да нямате много възможност има Сайбекс  Балиос в олх. Ние бяхме с Кангару, е повече тази грешка не бих повторила. Лека беше, маневрена, но някак неудобна. А като седна детето в летния кош все беше настрани. Взех лятна Чиполино и веднага си седна както си трябва, та нещо позицията ли не беше добре, не зная. Освен, че беше красива количката и я продадох почти за парите, на които я взех други плюсове нямаше . Моделът е Cangaroo Icon и не препоръчвам, сега и цената й е доста вдигната. Насочила съм се към бюджетния вариант на Сайбекс. Бутала съм на приятелки, нищо общо с моята, Мони, Киндеркрафт, който сте споменали и др. Може би ако трябва да избирам между Сайбекс Балиос и Анекс Е тип ще е, но анекса са по-скъпи и отпада, освен ако няма хубава промоция.
За памперси бяхме се заредили с памперс премиум кеър 0 и 1. Бебето беше 4 кг и директно от болницата слагаха 1, нулата я подарих на приятелка та съвета ми е вземете си преди изписването памперси , освен ако не ви ги искат в болницата, тогава вземете един малък пакет 0, после таткото ще вземе каквото е нужно. С марката същата работа, пуфис, някакви от DM, ми пропускаха, само премиума си бяха топ до края, ползвахме до 2г на синът ми и съм изключително доволна.
За козметиката пак така, вижте с какво мажат бебчетата в болницата и си вземете това, при мен беше с Хипп. Аз се бях заредила с биодерма, но според мен излишно скъпа козметика за състава си.
Не бих пестила за бебчето, но някои неща наистина нямат смисъл само защото пише бебе на тях. За дупе судо крем редувах и бепантен, от тях съм мн доволна. Детето не е имало подсичане и пак в тази комбинация ще ги използвам. Дрешки от ХМ, Уакики, Пепко, Синсей и Гесс като са на изгодна промоция. Малките размери до 80 се ползват малко, не се хвърляйте на скъпи дрехи. Размер 56 ползвахме само седмица след изписването.  За себе си бременни дрехи не купувам има достатъчно модели, които са подходящи. От масовите колекции. Един бременен клин и дънки имам от предната бременност, бяха ми подарък. Ще заложа на рокли и разбира се чорапогащник за бременни на ХМ там са най-хубави. Моята най-важна покупка беше слинга за новородено,  та и сега ще си взема.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 10:04 от Мама Лиса

# 388
Имам количка Buba, но не е препоръчвам, защото е тежка и обемна. Като трябваше да пътуваме ми ставаше лошо как ще съберем целия багаж, като само количката заемаше доста място. Щ  е ползвам зимния кош вероятно пак, но ще се огледам за лятна количка или пък, ако нещо много ми хареса ще си взема направо друга.
Дрешки купувам всичко, което ми хареса - HM, Next, Pepco, Waikiki, квартални магазини... По - важни са ми обувките, но има време за това.  Със сина ми ползвах козметика за атопична кожа, сменила съм няколко, но не съм много доволна от нещо, че да препоръчам. Крем против подсичане ползвах един розов крем на Галафарм, никога не се е подсичал и сега пак ще ползвам, даже в Шейново го препоръчваха също, въпреки че аз бях заложила на него още преди да чуя препоръките им. Памперси в началото ползвах памперс премиум кеър - доволна съм като цяло, но в един момент ги смених с little angels и сякаш повече ми допаднаха. Лидълските също съм пробвала, но пропускаха.

# 389
Ползвах кошница на бг марка, детето седеше с брадичка забита в гърдите, ужасно нещо. Веднага взех на Сайбекс от олх, страхотна кошница и удобна за бебето. Беше с адаптери за количка.

Общи условия

Активация на акаунт