Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 12

• 54 839
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте , витамин Д3 и Б12 + фолиева киселина , могат ли да се приемат на веднъж ? За магнезия прочетох , че е хубаво да се приема след обяд ?

# 136
Здравейте , витамин Д3 и Б12 + фолиева киселина , могат ли да се приемат на веднъж ? За магнезия прочетох , че е хубаво да се приема след обяд ?

Да, аз съм ги пиела заедно. Магнезият съм го пиела по всяко време, не знаех, че има такова правило.

# 137
Питам понеже и аз очаквах високи стойности, но се оказа, че този месец фсх ми е 10, лх е 5 (което за мен също е супер) естрадиола също е добър според Калчев, дори амх ми излезна по-високо отколкото беше преди три години!  И се чудя как така ги постигнах тези нива, при положение, че няколко поста по-нагоре писах колко ми е нисък вит. Д в момента, а добавки никакви не съм пила от Коледа, но явно всичко е възможно. Успех ти желая 🍀
Супер и най-важното е, че и лекаря смята, че нещата са добре, такаа че и аз ти желая успех Heart
Може би, чрез натрупване са се отразили вече на работата на яйчниците и изглеждат по нормални, макар че 10 май го водят отново високо ФСХ, а при мен това е най-доброто което съм постигала, но нямам забременяване, така че не мога да кажа дали все пак не е проблем...

# 138
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ кое кога се приема.
Омега 3 - препоръчно от Денис, след по- мазно хапване
Вит Д - пия сутрин заедно с тахан
Вит Б12 пия преди Вит Д - рано сутрин щом стана на гладно
Магнезий - пия вечер преди лягане
Витамин Ц - кога да го пия?
Витамин Е - кога да го пия?
Герикапс ( преди ОВУ приемам) - кога да го пия ?
Фолиева киселина - кога да я пия?
NAC - кога да го пия?

Също ще ми е полезно някои от тях мога ли заедно да приемам и какво отстояние от кафе/ храна ?

Много благодаря!!!

# 139
  • София
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ кое кога се приема.
Скрит текст:
Омега 3 - препоръчно от Денис, след по- мазно хапване
Вит Д - пия сутрин заедно с тахан
Вит Б12 пия преди Вит Д - рано сутрин щом стана на гладно
Магнезий - пия вечер преди лягане
Витамин Ц - кога да го пия?
Витамин Е - кога да го пия?
Герикапс ( преди ОВУ приемам) - кога да го пия ?
Фолиева киселина - кога да я пия?
NAC - кога да го пия?

Също ще ми е полезно някои от тях мога ли заедно да приемам и какво отстояние от кафе/ храна ?

Много благодаря!!!
Вит. С - след хранене
Вит. Е след по-мазно хранене ... добра комбинация с вит. С и А (Герикапс), Омега 3
ФК - след хранене... може с вит. С, Е и А
NAC - на гладно, с вода, час преди хранене
Омега 3 и вит. Д - може да един прием
В12 и ФК - също може на един прием

# 140
Някой пил ли е DHEA за повишаване качеството на Я?
https://remedium.bg/enzymatic-therapy-7-keto-za-dobar-metaboliza … -kapsuli-142052/p
И изобщо има ли добавка, която да има такъв ефект?

# 141
Не, няма такава добавка. Има комбинация от добавки, които приети заедно в определени дози могат да подобрят качеството на яйцеклетките. Но гаранция няма, особено след определена възраст, може да е необратимо. За дхеа, това е хормон и ще оставя Денис ще обясни по-подробно, но не се пие току така

# 142
  • У дома !
Здравейте! Аз не мога да разбера, защо лекарите не изписват добавки и не ги препоръчват? След като направих два спонтанни аборта в 6-7 седмица, гинеколога ми каза да си изследвам вит Д-3 и беше почти под границата. Препоръча ми на коя марка да си взема, но не ме информира, че трябва с него да пия и витамин К-2 което като  чета навсякъде сега е  изключително важно за костите и зъбите и д-р.
Доктор Милен Кацаров като разбрал, че мъжът ми пие една шепа с добавки, по моя препоръка ( тук от форума  ги видях и темата създадена от Денис) му се е изсмял и казал: "Ах, тези жени! Спирай всичко и до 6 месеца ще е бременна жената т!" Да, ама не!
Много се ядосах, защото мъжът ми реши него да послуша, каза, че аз не съм лекар за да му назначавам тези добавки и, че откакто ги пие усещал, че "сърчицето" му тупти и сигурно му вредят.
Сега пък личната му докторка казала да вземе да пие непрекъснато вит В комплекс, ако иска да не го хапят дървеници, комари и други подобни гадинки и той го пие всеки ден.
Аз имам въпроси за пиенето на Селен и вит С по принцип. Днес, четох в книгата " Спонтанно изцеление", че не е хубаво да се пият заедно. Там се препоръчва селена да се пие заедно с вит Е и то на обед след хранене. Така ли е правилно наистина?
Искам и да питам и Денис за този йод да ли е хубав и по колко пъти на ден и кога преди хранене, след хранене и т.н
Никъде в темата не прочетох някой да пие йод и защо след като в интернет пише, че е изключително важен особено преди бременността, по време на нея и дори при кърмене?

# 143
Не си прочела, защото йод не се пие на своя глава. Първо се прави изследване, за да се видят какви са нивата на йод в кръвта, после се консултираш с лекар, който назначава дозата! Не пиеш всичко което ти попадне и прочетеш в интернет! Правиш си изследвания и виждаш от какво имаш нужда. Има лекари, които назначават витамини. Безразборното пиене на добавки също не е ок!
На мен лично ми беше изследван йода по време на ранна бременност и ми беше назначен прием по схема!

# 144
Стана ми интересно. В коя лаборатория изследват йод, че аз не намирам. Благодаря.

# 145
Аз съм пускала в Бодимед, изследването се води йод в урина, пробата се праща в Германия. Но съм сигурна, че има и от кръвна проба. Още преди доста години майка ми го изследваше, във връзка с проблеми със ЩЖ, и тя също пиеше. Но мисълта ми е, че йод не е като да си купиш вит С и да си пиеш ей така

# 146
Алисън, в Германия например на всички бременни официално се препоръчват по 150 мг дневно допълнително прием на йод. По същия начин, по който се препоръчва и приемът на фолиева киселина. Не изискват никакви изследвания. Това важи за бременните обаче, за всички останали важи препоръката да ядат само йодирана сол.

# 147
Аз тогава не бях яла йодирана сол с години и може би за това ми беше ниска. Сега вече редувам йодирана с хималайска сол и бих се изследвала само при нужда (ако имам някакъв проблем и лекар ме посъветва) или отново при бременност. Надявам се, че като приемат всички бременни в Германия йод, поне им следят нивата 😉

# 148
Здравей, Денис. Претърпях аборт на 1 ноември поради хромозомна аномалия в 4 месец. Днес бях на гинеколог и на прегледа видя задържан фоликул. Цикълът ми след аборта е странен. Изписа ми дуфастон. Освен това пия Аквасорс алгае, Прим ойл, неофолик. Трябва ли да приемам още нещо според теб? Аг ми каза да подновим опитите.

# 149
  • София
Здравей, Денис. Претърпях аборт на 1 ноември поради хромозомна аномалия в 4 месец. Днес бях на гинеколог и на прегледа видя задържан фоликул. Цикълът ми след аборта е странен. Изписа ми дуфастон. Освен това пия Аквасорс алгае, Прим ойл, неофолик. Трябва ли да приемам още нещо според теб? Аг ми каза да подновим опитите.
Здравей!
Съжалявам, дано следващият път  да е успешен и да си имате здраво и красиво бебе.
След аборт ( зависи и в коя г.с. е) трябва физиологично време (2-3-5 МЦ) , докато се нормализират хормоните. Дотогава е възможно да има подобни аномалии с МЦ и О.
Няма как да се предпазиш от хромозомна аномалия, ако това е въпроса, защото това е на ниво ген/ДНК. Ако искаш опитай с много и различни антиоксиданти - Ресвератрол, Астаксантин, EGCG, цинк, селен, вит. Е, Бета-каротин, ФК ( една от причините да се приема поне 3 МЦ преди зачеване е, че предотвратява хромозомни аномалии)...и т.н.
И това, че веднъж се е случило не означава, че отново ще се случи.
Това е една и от причините за т.н. химически бременности...т.е. много голям процент от бременностите се прекратяват поради генни мутации... нещо като естествен подбор - остават и се развиват само най-здравите, силните и нормални ембриони.

Общи условия

Активация на акаунт