Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 12

• 54 636
  • 739
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Мога ли да пия мио инозитол докато съм на ниско въглехидратно хранене? Или ще се озова с хипогликемия?
Не е задължително да ти причини Хипогликемия. Аз съм с ИР и нямам проблем, имам стабилна КЗ, а от години съм на НВХ - ВисокоПротеиново.
Приемам около 100гр. въглехидрат на ден ( това за ориентир) - това ми е целта, но много често съм и под тези 100гр.
Инозитолът ми помага да чистя мазнини, освен другите му ползи ( за коса, кожа и т.н.) - дава повече енергия и сила при тренировка. Обичам да го ползвам когато тичам - имам чувство, че дробовете ми се пълнят с повече кислород при вдишване.
Може да следиш КЗ с глюкомер.

# 676
Това с тичането не мисля,че е от инозитола, трябва да е от нещо друго

# 677
Скрит текст:
Здравейте дами,
Какво е вашето мнение за прием на ДХЕА, изписаха ми я за подобряване на качеството на яйцеклетки, заедно с
Скрит текст:
още няколко добавки , като се намирам в предменопауза на 41 г.. с редовен цикъл, но почти никакви фоликули и често задържани и висок естрадиол. Имам и хипофункция
Реших да си пусна проверка на хормона и това за изледванията. Правени са след проследена овулация този месец.
Дали е подходящо да я пия? Приемам и други добавки, Елевит, както и q10, витД, магнезии, Б12, матрика, фолиева..
Също така ще приемам и ду*астон заради задържаните.
Скрит текст:
Здравей!
Хубава добавка, ако се прилага правилно.
ДХЕА е хормон-прекурсор на андрогенната и естрогеновата биосинтеза и затова, трябва да се внимава, когато се прилага - да се следят някои хормони, да се спазва начина на прием и т.н.
Виждам, че Е2 е доста висок и ако причината е ЗФ/киста, то той трябва да се следи - как ще реагира на ДХЕА... защото той може още да повиши Е2... т.е. да започне да расте ЗФ/кистата от ДХЕА. Не искам да те плаша, само ти обръщам внимание, къде може да се появи проблем.
Дано да се включи някой, който го приема... макар, че повечето момичетата приемат 7 Кето ДХЕА, метаболит с по-малко странични ефекти.
Може да попиташ за мнение в темите за Инвитро, ЗЕТ и т.н.
След като е назначена от лекар, предполагам, че няма да има проблем... спазвай стриктно схемите за прием на ДХЕА и Дуфастон, защото това е много важно.
[/quote]
Много благодаря! За съжаление ЗФ се появява отново... през месеца следяхме стриктно, че имаше и стар задържан, който се азорбира, но на посления преглед след овулация се видяха нови два тръгнали.. Явно от там продължава да е висок естрадиола. Чудя се дали да я започвам изобщо, предвид вероятността да се повиши още.. Леко почвам да се притеснявам вече всеки месец е така висок..
Ще говоря отново с лекаря, тя още не е коментирала изследванията.

# 678
  • Благоевград
Ще пробвам да го пия час преди вечеря и ще споделя как се чувствам. Вчера и днес не съм го пила.

# 679
  • София
Всеки има право да мисли каквото си иска Simple Smile. Споделих какво аз усещам и не ме карайте да съжалявам за това.
Искате мнение, а вместо да си замълчите оспорвате. Пробвайте и ако при вас има други усещания - Ок.
При мен дава посече сила, лекота при самото тичане и споделеното вече усещане, че белият ми дроб работи по-добре. Все пак тичам почти от 25г., редовно, от толкова и спортувам, приемала съм като добавки, какво ли не и мога да направя разлика, кое, как ми действа.
Инозитолът е вид захар - има структурни сходства с Глюкозата, участват в клетъчното сигнализиране ... и т.н. - ето ви един жокер - четете. Аз, ако не мога да приема дадено твърдение - чета и търся дали е така и едва след това изказвам мнение.
Това да си винаги контра на всичко, не е много Ок. за създаване на представа в останалите, кой стои зад определен ник.
Моля да не ми се отговаря - не влизам в спорове. Едната страна изказа мнение - другата също, спираме дотук

Joana85
Да, по-добре лекар да си каже мнението, защото той най-правилно може да прецени, кой пациент, как би реагирал на дадена терапия. Друг вариант е, да потърсиш и второ мнение.
Ще чакам да споделяш какво се случва, моля.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 08:19 от denis©

# 680
Денис, благодаря за отговора за инозитола! Heart

# 681
Всеки има право да мисли каквото си иска Simple Smile. Споделих какво аз усещам и не ме карайте да съжалявам за това.
Искате мнение, а вместо да си замълчите оспорвате. Пробвайте и ако при вас има други усещания - Ок.
При мен дава посече сила, лекота при самото тичане и споделеното вече усещане, че белият ми дроб работи по-добре. Все пак тичам почти от 25г., редовно, от толкова и спортувам, приемала съм като добавки, какво ли не и мога да направя разлика, кое, как ми действа.
Инозитолът е вид захар - има структурни сходства с Глюкозата, участват в клетъчното сигнализиране ... и т.н. - ето ви един жокер - четете. Аз, ако не мога да приема дадено твърдение - чета и търся дали е така и едва след това изказвам мнение.
Това да си винаги контра на всичко, не е много Ок. за създаване на представа в останалите, кой стои зад определен ник.
Моля да не ми се отговаря - не влизам в спорове. Едната страна изказа мнение - другата също, спираме дотук

Joana85
Да, по-добре лекар да си каже мнението, защото той най-правилно може да прецени, кой пациент, как би реагирал на дадена терапия. Друг вариант е, да потърсиш и второ мнение.
Ще чакам да споделяш какво се случва, моля.

И аз изказвам мнение, защото и аз пия инозитол и при мен не действа така! Заяждане има само във вашите очи. Контра няма никъде, а мнение по нещо изпробвано от други хора,които не получават енергия от инозитол. Иначе имам огромно желание да е така.

# 682
Здравей, Денис!След 2 бременности в рамките на 2 години и едно кърмене се чувствам доста изморена. Взимам витамин б и витамин д,но исках да добавя и тези неща. Може ли да ми кажеш, кое по колко, след храна или преди по кое време на деня е хубаво да се приемат. Примерно 1 таблетка сутрин преди храна и т. Н. 1.https://bg.iherb.com/pr/solgar-chelated-zinc-100-tablets/126707
2.https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-ultra-prim-1-000-mg-90-softgles/105674
3.https://bg.iherb.com/pr/garden-of-life-grass-fed-collagen-beauty … 52-oz-270-g/86844
4.https://bg.iherb.com/pr/naturelo-one-daily-multivitamin-for-wome … an-capsules/92975
Благодаря да отделеното време предварително. Иначе изследванията са ми наред като изключим витамин д и б❤️Не кърмя

# 683
  • София
Здравей, Денис!След 2 бременности в рамките на 2 години и едно кърмене се чувствам доста изморена. Взимам
Скрит текст:
витамин б и витамин д,но исках да добавя и тези неща. Може ли да ми кажеш, кое по колко, след храна или преди по кое време на деня е хубаво да се приемат. Примерно 1 таблетка сутрин преди храна и т. Н. 1.https://bg.iherb.com/pr/solgar-chelated-zinc-100-tablets/126707
2.https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-ultra-prim-1-000-mg-90-softgles/105674
3.https://bg.iherb.com/pr/garden-of-life-grass-fed-collagen-beauty … 52-oz-270-g/86844
4.https://bg.iherb.com/pr/naturelo-one-daily-multivitamin-for-wome … an-capsules/92975
Благодаря да отделеното време предварително. Иначе изследванията са ми наред като изключим витамин д и б❤️Не кърмя
Здравей!
1. между храненията... но е желателно да се проверят серумните нива, за да се определи и оптималната доза... за  мен напр. 22мг ми е висока доза, защото моите нива са високи... ако се предозира се потиска имунната с-ма... или аз, дори и да се разболея, не трябва да приемам цинк, дори и при първи симптоми, защото тогава се приемат още по-високи дневни дози
2. след по-мазно хранене 2 до 3 капс. .... над 3000мг/ дневно не е Ок. да се приема, разрежда кръвта и т.н. ( за мен това е Ок., но много момичета като чуят това се плашат Simple Smile )
3. на гладно, с вода, час преди хранене... доза 5-10-15 грама/дн, ти си преценяваш ... аз сега пия по 15 гр. Simple Smile
4. след хранене, по 1 капс., може на един прием с МВИ (2.).... в нея имаш още 10мг цинк
Цинк и селен, ако се предозират много и продължително време, при жените, могат да повишат нивата на някои андрогени, ако има някаква друга, първопричина, те да се повишават - напр. ПКЯ, ИР и т.н.
Или, ако си здрав - няма проблем, но ако не си - просто внимавай и ги проверявай периодично... защото, колкото са полезни, толкова могат и да ти навредят.

# 684
  • Благоевград
Момичета, да дам отзив. От 1 ден на цикъла започнах да пия Мио иназитол и Де Хиро  инозитол на прах по 2 гр. и на 12 ден бях на преглед. Оказа се, че съм образувала доминантен фоликул. Това при мен се случва изключително рядко, 1-2 пъти годишно. От дете съм с ПКЯ и ИР, направо си е чудо, че дава резултат. За съжаление обаче при мен не се пукат сами и трябва да се поставя Хориомон 10 000 единици. Следващаят месец пак ще ви пиша, за да дам обратна връзка и на други като мен.

denis, в листовката пише, че това количество стига за 2х2 грама за 3 месеца или 2х1 гр за 6 месеца. Някъде прометох, че се прави почивка от инозитола. Това така ли е и защо е необходимо?

# 685
Здравей, Денис!След 2 бременности в рамките на 2 години и едно кърмене се чувствам доста изморена. Взимам
Скрит текст:
витамин б и витамин д,но исках да добавя и тези неща. Може ли да ми кажеш, кое по колко, след храна или преди по кое време на деня е хубаво да се приемат. Примерно 1 таблетка сутрин преди храна и т. Н. 1.https://bg.iherb.com/pr/solgar-chelated-zinc-100-tablets/126707
Здравей!
1. между храненията... но е желателно да се проверят серумните нива, за да се определи и оптималната доза... за  мен напр. 22мг ми е висока доза, защото моите нива са високи... ако се предозира се потиска имунната с-ма... или аз, дори и да се разболея, не трябва да приемам цинк, дори и при първи симптоми, защото тогава се приемат още по-високи дневни дози
2. след по-мазно хранене 2 до 3 капс. .... над 3000мг/ дневно не е Ок. да се приема, разрежда кръвта и т.н. ( за мен това е Ок., но много момичета като чуят това се плашат Simple Smile )
3. на гладно, с вода, час преди хранене... доза 5-10-15 грама/дн, ти си преценяваш ... аз сега пия по 15 гр. Simple Smile
4. след хранене, по 1 капс., може на един прием с МВИ (2.).... в нея имаш още 10мг цинк
Цинк и селен, ако се предозират много и продължително време, при жените, могат да повишат нивата на някои андрогени, ако има някаква друга, първопричина, те да се повишават - напр. ПКЯ, ИР и т.н.
Или, ако си здрав - няма проблем, но ако не си - просто внимавай и ги проверявай периодично... защото, колкото са полезни, толкова могат и да ти навредят.
Благодаря само за колагена не мога да разбера, колко лъжички на ден е препоръчително една е 30мг?сега видях, че една лъжичка се равнява на 13,5мг не е опасно нали? По една лъжичка на ден

# 686
  • София
Скрит текст:
Момичета, да дам отзив. От 1 ден на цикъла започнах да пия Мио иназитол и Де Хиро  инозитол на прах по 2 гр. и на 12 ден бях на преглед. Оказа се, че съм образувала доминантен фоликул. Това при мен се случва изключително рядко, 1-2 пъти годишно. От дете съм с ПКЯ и ИР, направо си е чудо, че дава резултат. За съжаление обаче при мен не се пукат сами и трябва да се поставя Хориомон 10 000 единици. Следващаят месец пак ще ви пиша, за да дам обратна връзка и на други като мен.

denis, в листовката пише, че това количество стига за 2х2 грама за 3 месеца или 2х1 гр за 6 месеца. Някъде прометох, че се прави почивка от инозитола. Това така ли е и защо е необходимо?
Браво! за добрите резултати.

За репр. функция - Инозитол 2х2 грама.
След 6 месеца/МЦ може да се направи почивка 20-на дни. Това е нашата схема на прием, работеща и довела на много добри резултати. Който иска я прилага, който не иска ползва друга.
Половин година прием на добавките, е достатъчно време, за да се подпомогнат почти всички процеси и да се случи зачеване. Който не е успял за това време, прави почивка и ако иска, може да ги приема отново.
Почивката се прави с цел, ако някой елемент се е понатрупал, да може да се отдели от тялото, а и тялото ( и психиката Simple Smile ) малко да си почине от добавките.

Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
1. между храненията... но е желателно да се проверят серумните нива, за да се определи и оптималната доза... за  мен напр. 22мг ми е висока доза, защото моите нива са високи... ако се предозира се потиска имунната с-ма... или аз, дори и да се разболея, не трябва да приемам цинк, дори и при първи симптоми, защото тогава се приемат още по-високи дневни дози
Благодаря само за колагена не мога да разбера, колко лъжички на ден е препоръчително една е 30мг?сега видях, че една лъжичка се равнява на 13,5мг не е опасно нали? По една лъжичка на ден
За колагена - 1 мер. лъжичка е 13,5 грама, а само колагенът в нея е 12 грама, което е добра дневна доза.
Или по 1 мер. лъжичка на ден е Ок. Този колаген е много хубав и ми е един от любимите.
Повече харесвам обаче Червена боровинка и нар Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:37 от denis©

# 687
signora tina обаче ти си приемала само по 2 гр на ден, обърни внимание че дозата, която препоръчва денис и която е препоръчителна при пкя и ир е 2 пъти по 2 гр
Разбира се може да си приемаш и само по 2 ако така си преценила или така е консултирал лекаря ти

# 688
  • Благоевград
signora tina обаче ти си приемала само по 2 гр на ден, обърни внимание че дозата, която препоръчва денис и която е препоръчителна при пкя и ир е 2 пъти по 2 гр
Разбира се може да си приемаш и само по 2 ако така си преценила или така е консултирал лекаря ти

Да, да, видях, че препоръчва 4 грама, имам го предвид.
Когато започвам такива добавки, винаги минавам от по-ниска към по-висока доза. Пих 6 месеца 500 мг Инозитол, после 3 месеца вдигнах на 1 гр. Сега започнах по 2 грама и се оказа, че когато я пия след вечеря, ми става зле и получавам хипогликемия. Ще приемам по 2 грама 1 час преди вечеря.
С дозата от 2 грама веднага имам доминантен фоликул, това беше и целта. Ако действа по-ниската доза и се чувствам добре, засега няма да вдигам на 4 грама. Ще си следя и ще споделям опита си.
Януари по някое време ще пускам Витамини и ИРИ, за да проследя как се движат и ако трябва да коригирам дозите.
Може този месец просто този фоликул да е в следствие от разместване на хормоните заради аборта през октомври. Ако и следващият има пак, значи добавката действа.

# 689
Другия път ще пробвам задължително 🤗

Общи условия

Активация на акаунт