Студенти в Испания

• 46 173
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Драконче, ще чакам да споделиш опит.Wink

# 361
Здравейте, дъщеря ми заминава за Барселона 1 семестър по Еразъм. Може ли да споделите как е положението с мобилните оператори / щепреподписва план/ евентуално да се прехвърли към по добър оператор с подходящ план за международни разговори? Предваритено благодаря Flowers Four Leaf Clover

Моята щерка също е по еразъм в Барселона, идва от Нидерландия. Заминахме на 19ти, с уреден по интернет апартамент, още 2 момичета ще са там, бях с нея до неделя. Купихме предплатена карта с неорганичени минути и 60мб интернет, дано да й стигне докато се пооствести кое къде е. Във Водафон искаха международен паспорт, с лична карта не можело. Говоря за Серданьола, където е квартирата.
Връщам се да чета Simple Smile

# 362
  • Мадрид / София
Стига да можеш да плащаш, квартири могат да се намерят.  Има изисквания заради сигурността на наемодателите. Законите сега са такива, че много собственици не искат да дават под наем жилищата. Страхуват се от наематели, които ще престанат да плащат и после не могат да ги изкарат от жилището. Затова искат няколко предплати + фианса, освен че поскъпнаха невероятно много наемите.

# 363
Stoyanova,

В Аутонома ли са? В Bellaterra?

# 364
Драконче, ще чакам да споделиш опит.Wink
Дала съм си време до април да се сдържа да не се намеся. Ще кажа  каква са я свършили)))

# 365
  • София
Да попитам за Барселона - при търсене на стая в апартамент, трябва ли задължително да се гледа за климатик? Дали е комфортно и без? А в общежитията как е - имат ли климатици?

# 366
  • ново
Може би зависи и от стаята, но при тези температури и влажност лятото, аз не бих живяла без климатик.

# 367
Здравейте, много се чудим, дайте съвет, моля! Има ли някой явявал се на испанските матури от тук (напр.приложна мат, английски или италиански език)?
За допълнителни точки, над 10 т. от нашата диплома?

# 368
Здравейте, много се чудим, дайте съвет, моля! Има ли някой явявал се на испанските матури от тук (напр.приложна мат, английски или италиански език)?
За допълнителни точки, над 10 т. от нашата диплома?

Имаме познати деца, които се явиха. Изпитите - дати и място се опредеяха от посолството на Испания, защото вече са повече деца - иначе преди са били в самото посолство. Държаха изпит по химия и биология за повишаване на успеха за медицина.

# 369
Точно за медицина се чудех. Успяха ли? Оценката за влизане около 13.85... направо е убийствена.

# 370
Точно за медицина се чудех. Успяха ли? Оценката за влизане около 13.85... направо е убийствена.

Ами едното дете успя и е в Мадридският университет Комплутѐнсе. Ама си е жестоко това де...но не е непостижимо; Всички много се радваха и гордяха с момиченцето; Дъщеря ми сподели, че било с  КОСМО като агенция, защото ние бяхме с ДАРБИ.

Все повече деца се явяват вече на тези изпити; според споделеното от посолството, миналата година са били около 200 кандидати;

# 371
здравейте, мили майки. Аз имам нужда от помощ. Дъщеря ми е първа година студентка в Мадрид. Платена форма на обучение, ако това има значение. Единстеното, с което разполага е европейска здравна карта, а има нужда от прегледи - преди да се върне в Мадрид спука кост на ръка, казва и че коляното я боли. Моля ви, посъветвайте ме къде, какво се прави ,  за да има възожност да се преглежда и лекува.

# 372
  • ново
ЕЗОК е само за спешна помощ.
Няма ли регистрация в поликлиника (не знам как се казва на испански) или поне някаква застраховка?

# 373
  • Мадрид / София
здравейте, мили майки. Аз имам нужда от помощ. Дъщеря ми е първа година студентка в Мадрид. Платена форма на обучение, ако това има значение. Единстеното, с което разполага е европейска здравна карта, а има нужда от прегледи - преди да се върне в Мадрид спука кост на ръка, казва и че коляното я боли. Моля ви, посъветвайте ме къде, какво се прави ,  за да има възожност да се преглежда и лекува.
След като има европейска здравна карта няма проблем да иде на лекар. Трябва да иде в Инсалуд по местоживеене и да и назначат лекар на гишето (мострадор). Трябва да каже дали сутрин или следобед ѝ е по-удобно да посещава лекаря, защото от това зависи кой лекар ще ѝ дадат. След това ще ѝ дадат час за този лекар. Практиката е първо да иде по направление (лекаря, който е по местоживеене) и после този лекар може да я прати на специалист ако се налага. Обикновено среща с лекаря дават след 2-3 седмици. Ако е нещо належащо за момента, на мострадора ще ѝ дадат номер за спешност ( има лекари, които са за спешни случаи към Инсалуда).

# 374
Angela, благодаря ви много. Но ме попита дали трябва НИЕ или само здравната карта стига?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:55 от aglikaY

Общи условия

Активация на акаунт