Студенти в Испания

• 46 312
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Моят син се оказа в епицентъра на наводненията....
Там е пълен апокалипсис Sad
Добре, че се е свързал с вас, че сте си изкарали акъла. Да е жив и здрав и да се пази! Има ли нужда от нещо сега? Къде е бил той? В кое населено място? 🙄

# 256
Аз имам много близки приятели с бебе и още едно дете на 4г . Бяха в неизвестност 2 дена, но защото не е имало ток. Още не им дават да се приберат, но казват че добре се грижат за тях в приюта, които е сглобен по спешност.

# 257
Моят син се оказа в епицентъра на наводненията....
Там е пълен апокалипсис Sad
Добре, че се е свързал с вас, че сте си изкарали акъла. Да е жив и здрав и да се пази! Има ли нужда от нещо сега? Къде е бил той? В кое населено място? 🙄

Той е в Катароха.
В момента успяват да се снабдят с вода  от цистерни, защото все още нямат ток,вода,интернет.
Да, слава богу успя да се свърже с мен във вторник вечерта. Обикаля и там където има ток, моли да му заредят телефона. Днес ще раздават помощи в едно от училищата, надявам се да успее да си вземе нещо, защото всички магазини са пострадали.......

# 258
  • Чикаго / София
Милият! Добре, че е успял да се измъкне на високо и се с е свързал с вас. Дано нещата се нормализират по-бързо.

# 259
Здравейте на всички.
Хайде наистина да размърдаме малко студентите в Испания.
Да споделя и аз,моята щерка я приеха във Валенсия във LABA графичен дизайн с английски.
Изпратиха ни от университета сайтове с квартири и сега разглеждаме усилено.
Някой може ли да даде насоки дали в периферията квартирите са ОК или първата година да не рискуваме, а да гледаме да е по -близо до университета. Ще съм благодарна също така на всякакви съвети относно живота там.
В групата студенти в Нидерландия има безценна  помощ по всички въпроси.
Ние започваме тепърва да вървим по този път и ще се радвам ако съм в помощ на някой след нас.
Хубава вечер,благодаря че ме изчетохте!
.   Здравейте и от мен.Родител на момиче,което се е насочило ,да учи в Испания.Влече я към интериорен дизайн,подготвя си портфолио,сега ще се явява за ниво  DELE   В1 по испански ,търсим държавен университет и още  сме в процес на информираност и разглеждане.И относно LABA ако някой може да сподели нещо повече ,бих била изключително благодарна.

# 260
Здравете! Дойде ред и аз да се похваля - приеха дъщеря ми в Карлос 3 Мадрид с предварителния прием.
Кандидаствахме с Космо и сме изключително доволни.  Назначават ти личен асистент, който движи нещата, а нашата асистенка Люси беше безпогрешна и винаги на линия. Нямате си представа колко въпроси съм й задала и винаги отговаряше навреме. Благодарение на агенцията дъщеря ми влезна по първо желание в специалност, за която имаше 6 места. Не е реклама, просто споделям.
Сега ще подиша спокойно, докато дойде време за квартирата.Simple Smile
Корпусът на университета е в Хефате и сме в чуденка какво да избере - общежитие там (което е по-скъпо от квартирата) или квартира в центъра на Мадрид и да пътува по 30 минути.
Моля майките с деца в Карлос 3 да споделят опит. Време имаме много, но мен си ме човърка Simple Smile
А аз за Космо не мога да се изкажа особено ласкаво, въпрос на късмет с консултанта.
Хетафе е извън Мадрид, повече от 30мин с ГТ. Общежитията са много спретнати, по спомен първокурсниците мижеха да кандидатстват само за пълен пансион. Мненията за храната, разбира се, са разнопопосочни.
Спорен мен действайте на двата фронта относно настаняване, защото общежитието не е гарантирано.

# 261
Ура, получихме го и това прословуто НИЕ.
Днес оправх и здравните осигоровки към НАП. - чак догодина ще го мисля отново;

Ми това е засега...

# 262

Ми това е засега...

Честито Simple Smile 🌻🌻🌻

Аз( детето ви) бих отишла да си направя здравната карта в някоя поликлиника.

# 263
Здравейте на всички.
Хайде наистина да размърдаме малко студентите в Испания.
Да споделя и аз,моята щерка я приеха във Валенсия във LABA графичен дизайн с английски.
Изпратиха ни от университета сайтове с квартири и сега разглеждаме усилено.
Някой може ли да даде насоки дали в периферията квартирите са ОК или първата година да не рискуваме, а да гледаме да е по -близо до университета. Ще съм благодарна също така на всякакви съвети относно живота там.
В групата студенти в Нидерландия има безценна  помощ по всички въпроси.
Ние започваме тепърва да вървим по този път и ще се радвам ако съм в помощ на някой след нас.
Хубава вечер,благодаря че ме изчетохте!
.   Здравейте и от мен.Родител на момиче,което се е насочило ,да учи в Испания.Влече я към интериорен дизайн,подготвя си портфолио,сега ще се явява за ниво  DELE   В1 по испански ,търсим държавен университет и още  сме в процес на информираност и разглеждане.И относно LABA ако някой може да сподели нещо повече ,бих била изключително благодарна.
Здравей, дъщеря ми е първи семестър в ЛАБА и още трупаме впечатления.
До сега е много доволна, харесва и че е малък университет и с всеки преподавател има много топла и бърза връзка.Ако имате други по конкретни въпроси съм на линия да отговоря.

# 264

Ми това е засега...

Честито Simple Smile 🌻🌻🌻

Да и това , но ще е по-натам - че откакто е завършила училище само документи вади и по институции ходи))))малко почивка засега

# 265
  • София
Да и това , но ще е по-натам - че откакто е завършила училище само документи вади и по институции ходи))))малко почивка засега
Първоначално е така, после вече намаляват институциите, така че, честито ви! Simple Smile

# 266

Ми това е засега...

Честито Simple Smile 🌻🌻🌻

Това наистина не е голяма работа и трябва е близо то вкъщито и.
После наистина няма кой знае какви документи да прави.

# 267
  • Пловдив
Здравейте,
синът ми учи в Холандия и си търси стаж в Испания.
 Чували ли сте за тази фирма : https://www.spain-internship.com/en/
Искат му депозит , за да му потърсят стаж.
Някой да има инфо за тях?

# 268
  • Чикаго / София
Джони, не съм запозната с този сайт и предлагането на стаж. Дано намерите нещо подходящо. Успех!

# 269
  • София
Аз също нямам инфо за този сайт.

Общи условия

Активация на акаунт