Студенти в Испания

• 46 316
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
При цялата им разнообразна кухня на испанците, на нашите деца са им се прияли баници, милинки, мекици, пълнени чушки, сарми).. Намериха един магазин за български хранителни стоки и са си накупили сирене). И българска кръчма са открили в Мадрид), та май ще я проверят... Според мен освен да си ги сготвят сами, няма друго решение...

# 271
  • София
сарми)..... Според мен освен да си ги сготвят сами, няма друго решение...
В Испания лозови листа в буркани има в турските и арабските магазини. Simple Smile

# 272
  • Sofia
При цялата им разнообразна кухня на испанците, на нашите деца са им се прияли баници, милинки, мекици, пълнени чушки, сарми).. Намериха един магазин за български хранителни стоки и са си накупили сирене). И българска кръчма са открили в Мадрид), та май ще я проверят... Според мен освен да си ги сготвят сами, няма друго решение...
Човек иска това, което няма!
Явно ще трябва да науча дъщеря ми за една година да готви пълнени чушки и мусака LaughingLaughingLaughing

# 273
  • София
Явно ще трябва да науча дъщеря ми за една година да готви пълнени чушки и мусака LaughingLaughingLaughing
Ееее, имаш време достатъчно. Simple Smile)) п.п. Такива невероятно неща му се е прияждало на моя младеж... Примерно открихме, че копър за таратор почти не се намира (испанците имат една дума за листата на копъра, които ползваме за таратор ние и друга дума за грудката на копъра)... та докато намери копър за таратор си беше зор (значи тараторът без копър е като кюфтета без лук!!!) Та, да.

# 274
  • Deutschland/HE
Това с грудката е братовчедът на копъра фенел/резене Simple Smile. Има по-специфичен аромат.

# 275
  • София
Това с грудката е братовчедът на копъра фенел/резене Simple Smile. Има по-специфичен аромат.
Говорех за малко по-различно нещо. Напишете qué diferencia hay entre el hinojo y el eneldo и ще ме разберете. Simple Smile  Или вижте двете неща в гугъл изображения. Как да е, манджички да има. Още повече, че наближава неусетно Коледа и се затъжваме за децата.

# 276
  • София
Здравейте Simple Smile Влизам да се похваля, че и моята щерка е приета в Карлос III в Мадрид на ранен прием. Невронауки на английски е специалността. Това й беше първо желание, така че сме щастливи. Кандидатства сама, след една консултация с Космо. Консултантката беше много мила и каза, че на ранно кандидатстване може и сама. Сега предстои процедурата за признаване на дипломата, за която може и да ползваме консултант, че ми се видя много времеемко. НО... за сега сме щастливи.
Изчетох темата подробно, разгледах опциите за настаняване. Благодаря на всички споделили.

# 277
Браво и честито за приема по първо желание!
За приравняването на дипломата още е много рано, но няма нищо сложно и ще можете да се справите и сами. От унито би трябвало да Ви съдействат, да дадат линка на институцията, която извършва приравняването. Отделно ще трябва да си запазите час в Посолството на Испания и там ще Ви помогнат (безплатно) с попълването на документа. То и без това задължително трябва заверка на дипломата от Посолството. Има много време до това приравняване. Преди да вземете дипломата няма как да стане, демек края на Юни месец.

# 278
  • София
Благодаря, Kikiriky Simple Smile Дали са линк към страницата на испанското министерство на образованието, но там всичко е на испански и аз се позагубих. Може да си запазя час в посолството и да проверя пак.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 12:21 от esma

# 279
  • Sofia
Esma, браво на дъщеря Ви! За дипломата и на нас ни казаха юни месец. Каква специалност е? Моята дъщеря е Маркетинг и технологии.

# 280
Благодаря, Kikiriky Simple Smile Дали са линк към страницата на испанското министерство на образованието, но там всичко е на испански и аз се позагубих. Може да си запазя час в посолството и да проверя пак.

Честито и браво!
В испанското посолство направо си запазете час - като отидете с официално преведената на испански диплома и с официално преведена на испански Адакемична справка за оценките от последните 4 години с оценки  и хорариум на часовете. Там  служителката  ще Ви помогне с всичко необходимо и ще ви дате ..Volante....., което си го изпращате на пощата на университета  от потвърдителното писмо за приема.
Готовия документ за приравняването ще си го получите от Министерството на образованието по имейл  в рамките на 1-2- седмици -доста бързо става. Той е едно листче с точките реално  и доста прилича на акредитацията от Унед. Аз дори не бях сигурна, че е това документа - очаквах предметите да ги има, оценките и т.н. - та  и го изпратих на имейла  на посолството пак при тази дама  за потвърждание.

Още веднъж  честито - много яка специалност!

само да допълня, че няма смисъл да се бърза с дипломата - когато им я датат от училище- тогава - защото превода става в рамките на дни, а в посолството преди да направят заверката така или иначе проверяват в системата на МОН дали дипломата е качена

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 11:50 от drakon4e

# 281
Esma, честито!

Тива е едно от желанията на дъщеря ми. Тя ще кандидатства догодина - ще чакам да споделяте отзиви и акне удобно като имате време може накратко да пишете за предварителния прием, ако мислите, че има нещо полезно като опит. Дано му хареса на детето! Специалността наистина в интересна.

# 282
Здравейте, синът ми има желание да учи в Мадрид. Проблемът е, че не е сигурен за специалността. Добър е по математика, но компютърните специалности не му харесват. Търсим нещо инженерно. Ако можете да споделите информация за такива специалности в държавни университети в Мадрид, може да са на испански или на английски. Благодаря

# 283
Здравейте, синът ми има желание да учи в Мадрид. Проблемът е, че не е сигурен за специалността. Добър е по математика, но компютърните специалности не му харесват. Търсим нещо инженерно. Ако можете да споделите информация за такива специалности в държавни университети в Мадрид, може да са на испански или на английски. Благодаря

Най- удачно е да отворите сайта на съответния университет и да видите какви бакалавърски програми предлага и да си селектирате "нещо инженерно")

# 284
Молбата ми е ако има деца, които вече учат инженерна специалност в Мадрид да споделите информация как са се ориентирали към нея и какви са и впечатленията след това, защото инженерните специалности според мен са тежки за учене. Дали им е много трудно, справят ли се на чужд език ( английски/испански) , покриват ли се очакванията им с реалността.

Общи условия

Активация на акаунт