На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 723
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Прекрасното е в очите на гледащия, не е обективна категория. Това, което на един не му харесва, не пречи за друг да е прекрасно. И обратното.
Точно така, но някои тук не само, че не го разбират, но и се дразнят. Laughing

Класацията са я направили още през соца - хотелски комплекс, ведомствена почивна станция, къмпинг.
За тези, които не помнят онова време - тоталитарната държава и нейните ведомства можеха да строят където си поискат и каквото си поискат.

Leo, кой плаж и изобщо курорт по нашето Черноморие би препоръчала?
Който ти харесва.

Споделете за 1ва класа? За Света? Пък и за България? може да отидем.. що не? сериозно питам , не се шегувам
Дори сред курортите, които съм посещавал у нас и в чужбина не мога да определя кой е №1 - един има едни предимства, друг - други...

# 691
Някои пък предпочитаме къщите за гости, защото се чувстваме като у дома си там и не харесваме големи хотели. Дори и служебно като съм била в хотел, не ми е било комфортно в повечето случаи.

# 692
Те някои ведомствени станции са в пъти по-добри от някои хотелски комплекси, та тази класация нещо не ми е актуална. Да не  говорим, че има къмпинги на баснословни цени и доста луксозни.

# 693
Да и луксозни бунгала има по-скъпи от хотелите, но има хора, които предпочитат точно този вид почивка. Аз лично се въздържам, защото в последните години ходим само с дъщеря ми и не е страх да замръкнем на ниско само две жени, иначе много ги заглеждам.

# 694
Предпочитам да задминавам подобни коментари като на Лео, защото  само си хабя излишните положителни емоции останали ми от почивката Simple Smile Радвам се, че се позабавлява Лео и най-вече, че няма да се засечем по Българското Черноморие Wink

# 695
А Каваците наистина е прекрасен плаж...  Препоръчвам  го с две ръце.
Разряд не бих могла да му сложа, твърде ограничаващо би било...това, за което говоря, е отвъд всякакви рамки и разряди. Тях да оставим на педантичните буквояди, предлагам Simple Smile Те не успяха да направят разликата между плаж, и мястото за спане...ама  това е нормално за такъв тип хора с по-така сбит, да не кажа ограничен, мироглед и светоусещане...

# 696

Класацията са я направили още през соца - хотелски комплекс, ведомствена почивна станция, къмпинг.
За тези, които не помнят онова време - тоталитарната държава и нейните ведомства можеха да строят където си поискат и каквото си поискат.
Грешна е класацията. Би следвало да започва с резиденциите на тоталитарната държава. Като резиденция Перла в Приморско например. Това е най-хубавият плаж на който съм била. Плажът на Слънчев бряг пък е на 37 място в класацията на 50-те най-хубави плажа по целия свят.
Иначе заменям станцияна на БНБ в Приморско за който и да било хотелски комплекс, ма тцъ, не става.

# 697

Грешна е класацията. Би следвало да започва с резиденциите на тоталитарната държава. Като резиденция Перла в Приморско например. Това е най-хубавият плаж на който съм била. Плажът на Слънчев бряг пък е на 37 място в класацията на 50-те най-хубави плажа по целия свят.
Иначе заменям станцияна на БНБ в Приморско за който и да било хотелски комплекс, ма тцъ, не става.
Резиденцията е била построена на мястата на къмпинг "Перла" и е била предназначена основно за ловна резиденция.

# 698
И защото преимуществено е била ловна резиденция, та за това са си направили труда да докарат пясък чак от Либия... вЕрвайте си!

# 699
Здравейте!  Някой дали може да ме насочи къде в Слънчев бряг в близост до центъра има платен и ОХРАНЯЕМ паркинг. Ако няма при хотела (тази година сме в Планета) и е далеч паркинга то поне да е охраняем. Иначе ми е ясно - 20-25 лв на ден е на Слънчака.
До хотел “ Тиара” с/у входа им. Погледнете, ако Ви е удобен.
Много благодаря, ще го погледна.

# 700
Здравейте!  Някой дали може да ме насочи къде в Слънчев бряг в близост до центъра има платен и ОХРАНЯЕМ паркинг. Ако няма при хотела (тази година сме в Планета) и е далеч паркинга то поне да е охраняем. Иначе ми е ясно - 20-25 лв на ден е на Слънчака.
До хотел “ Тиара” с/у входа им. Погледнете, ако Ви е удобен.
Много благодаря, ще го погледна.
По-близък паркинг например ви е паркинга ЗАД хотел Лагуна Парк.
Понеже в Жерави почиват много чехи, но те повечето идват със самолет, може да ги питате и в този хотел дали няма да приемат колата Ви.
на Google карти като натиснете хотел Планета и после като селектирате паркинги, ви излизат най-близките до хотела Ви.
https://www.google.com/maps/search/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 701
Момичета какви са цените на снимките по морето ?Ретро,с папагали и тези в костюмите по плажа ?

# 702
Здравейте, минавам само да оставя отзив за почивката ни в Свети Влас. Избрахме хотел Венера - малък и приятен семеен хотел, който се намира на 5 минути от плажа. Има собствен паркинг, достатъчно места. Има басейн, за големи и детски, чадъри и шезлонги. Стаята беше просторна, с прилична тераса. Беше чисто и поддържано, и заслужено хотелтът има висока оценка в Букинг. Ние избрахме да ползваме и закуска, около 160 лв на ден струваше. Закуската беше основна, прилична. Сервират и домани кексове, които бяха вкусни. Около хотела има супермаркети, българска кухня, общо взето е на 15 минути пеша от Кметството и търговската улица, малко по-далеч е и Марина Диневи.

Хранехме се навън за обяд и вечеря. В супермаркетите цените бяха нормални, но в ресторантите режат глави както се казва. Изключително недоволни останахме от ресторант Сияна, който е близо до хотела. Кофти обслужване, безвкусна храна, ужасно високи цени от типа 10 лв за пилешка супа... подведохме се по хубавите коментари в Гугъл. Вечеряхме в Бистро Бисер до Кметството. Там цените бяха поносими и храната беше вкусна. Сервитьорката беше много мило и усмихнато момиче. Пред бистрото има нещо като площадче и там децата могат да карат моторни колички, по 10 лв за 10 минути, нещо такова. По пешеходната там имаше всякакви магазини, сладоледи, царевица и т.н. изкушения. Примверно 100гр Рафи сладолед е 4 лв. В посока към Марина Диневи има малък Лунапарк. 10 лв са блъскащите колички, май толкова беше и виенското колело.

Най-очаровани останахме от ресторант Ла Кубанита, който е на 5 минути от хотел Венера и е на самия плаж. Вечерта имаше кубинско шоу с танци и анимация. Беше около час, но всички много се забавляваха. Храна, обслужване - много добро. Пиците са по 20 лв, но са вкусни и големи. Коктейлите също бяха много добри. В Гугъл има някои доста кофти отзиви за ресторанта и не разбирам на какво се базират, ние останахме изключително доволни.

Надявам се, че отзива ми ще е полезен на някого Simple Smile

# 703
10 лева за супа си е изхвърляне даже и на Влас. За настаняване там е добре да се ползва апартамент с кухня и ако се наложи, човек да си изпържи едни яйца със салата и да не зависи от капризи на ресторантьори. За хапване аз препоръчвам ресторанта на хотел Южни нощи.

# 704
Ами 26 лв спагети... и то не с морски дарове. "Малко" бяха прекалили с цените, ама поне да беше вкусно. Масово народа си пазаруваше от супермаркета хляб, пакетирани меса и салати. Обаче аз не обичам да готвя на почивка, че не ми е почивка това. Мисля, че приключихме с този курорт в близкото бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт