Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 58 533
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Стойността на естрадиола е ориентировъчна за броя фоликули, но не зависи нито броя нито качеството от нея.
Зависи и какви са размерите.
Изобщо не значи че 400 е яйцеклетка или две, на мен при такава стойност са ми вадили четири например.

# 556
Ох, не знам какво да мисля  ...
Както съм споделяла, аз на ЕЦ съм вадила по 2 Я, но няма как да знам колко ми е бил тогава Естрадиола,  защото нямам пуснат кьорав хормон в тази клиника. Винаги докторът правеше пункция само на база УЗИ и сега няма как да правя сравнение . Имам резултати само от Щерев, когато съм била на стимулиран цикъл, но това беше преди 2,5 години- тогава имах по 7-8 АФ, АМХ беше 1,57. Когато се махнах оттам беше паднал на 0,33.
Една година опити на ЕЦ и АМХ стана 0,2.

# 557
Стойността на естрадиола е ориентировъчна за броя фоликули, но не зависи нито броя нито качеството от нея.
Изобщо не значи че 400 е яйцеклетка или две, на мен при такава стойност са ми вадили четири например.

Напротив...Именно естрадиола показва или дава някаква идея за бройка и зрялост...

https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(21)01245-0/pdf#:~:t … ryo%20development

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 20:29 от BlackCat12

# 558
Този линк не го отварям иначе и на мен ми е интересно!

# 559
Естрадиолът е абсолютно показателен за зрелостта и качеството на Я. 250 pg/ml средно на фоликул НО в деня на таймиращата инжекция, не по средата на стимулацията.
От ограниченият ми опит с моят естрадиол, ми изглежда супер patence!

# 560
При мен на ЕЦ вадят нормална матурация при тригер на 150-190 ng/ml, ако мине 200 ще извядят презряла, като са 2 малко по-сложно щото тригера ми беше на нещо примерно 340-350, една презряла и една нормална матурация, от малкия фоликул. Точно колко е голям фолукула няма толкоз значение стига да е 14-19 мм.

Та 200 при мен не ОК в деня на тригера, за повече да не говорим.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 16:16 от Одри ♡

# 561
  • София

Напротив...Именно естрадиола показва или дава някаква идея за бройка и зрялост...

https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(21)01245-0/pdf#:~:t … ryo%20development
точно де, дава идея, но не определя.
пък и статиите и проучванията са едно, реалността е друга.
идеята ми беше да не се отказвате от пункции заради някакви си числа.

# 562
ОООО в никакъв случай, не мисля, че патенце би се отказала от пункция, особено след боцкане.. Аз лично никога, дори 1 да имам, пак ще се пробвам.

Успех и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА момичета !!!!!!
Нека месец март да ни е на късмет и много щастлив Simple Smile))))))

# 563
Момичета, относно естрадиола и аз бях чела навсякъде, че за една Я трябва стойност 150-200. И така при една от пункциите с Е 155 серозно се бях отчаяла… и какво излезе: 3 бройки, е да едната незряла, но все пак 3.
Затова си мисля, че определено няма еднозначен отговор.

# 564
При мен на ЕЦ никога не ми пуснаха хормони! Как тогава докторът е преценявал кога да извади Я Weary
Сега пък, в тази клиника правят хормони през ден- не се ли престарават Smiley
Утре пак имам преглед и хормони.
При мен на ЕЦ вадят нормална матурация при тригер на 150-190 ng/ml, ако мине 200 ще извядят презряла, като са 2 малко по-сложно щото тригера ми беше на нещо примерно 340-350, една презряла и една нормална матурация, от малкия фоликул. Точно колко е голям фолукула няма толкоз значение стига да е 14-19 мм.

Та 200 при мен не ОК в деня на тригера, за повече да не говорим.

# 565
При моите стимулации също пускаха хормони при всеки преглед. Помня че Е вървеше нисък при втората и все го чакахме да се повиши. Док се съмняваше че няма да има Я в някой фоликули, заради по ниския Е. Обаче си имаше Я във всички.
При мене дългия протокол даде значително по добър резултат.

# 566
Мога ли да си изследвам TSH , докато съм в стимулация? Не съм го изследвала от 1,5 г. и ми се иска да го проверя, но не знам дали резултатът ще е меродавен сега, когато съм в процедура!

# 567
Patence, TSH ти е един от ключовите фактори за успех! Не мога да повярвам, че не са те карали да го изследваш за последната 1.5 години, това е кощунство от страна на лекарите...ама защо ли се учудвам, те в БГ ги неглижират тези подробности...
Пусни си го, заедно с FT3 и FT4 и се консултирай с добър ендокринолог. Имай предвид, че по време на стимулация стойността се повишава, но все пак е важно да го следиш. Трябва да е под 2.5 за успешен трансфер. Стискам палци! 😘😘😘

Мога ли да си изследвам TSH , докато съм в стимулация? Не съм го изследвала от 1,5 г. и ми се иска да го проверя, но не знам дали резултатът ще е меродавен сега, когато съм в процедура!

# 568

Изследвай го,при мен преди стимулацията TSH беше 3,45 и никой не ми каза че трябва да го смъкнем.Бързаше се за яйцеклетки без оглед какво ще е качеството,което към днешна дата отчитам като голяма грешка.
Месец след стимулацията незнайно как без хапчета го бях смъкнала на 2,07.Този месец го изследвах пак и беше 3,15.
При мен стреса веднага се отразява на този хормон.Малко в повече ми дойде,неуспешна стимулация без читав ембрион накрая,миомни възли из цялата матка...решила съм на всяка цена да се успокоя.Трябва да смъкна хормона и щом един път успях без хапчета,вярвам че ще успея пак.
Някоя от вас беше писала че не може да спи,и аз не мога.Упреквам се че първо започнах стимулация на сляпо и после тръгнах да чета кое как е и намерих темите тук...Ако знаех това което знам сега може би нещата щяха да са различни за мен сега...Обмислям да започна работа с психолог...

# 569
Чета написаното от Tais и си припомням двата ми неуспешни опита в КИРМ Плевен. Тогава самоинициативно си пусках TSH, стойността ми беше над 3, обаче в клиниката ме уверяваха, че не е проблем. Няма да забравя как в деня  когато стартирахме второто ин витро там им показах стойността на TSH (близо 4 беше), а пък те само ми бутаха документите в ръцете и ми казваха: хайде, подписвайте, че няма време и трябва да стартираме, TSHто не го мислете. Само и само да не изпуснат паричките от фонда!! Естествено резултатът беше отрицателен ...
За сравнение само ще кажа, че в Кипър единия от месеците отложихме трансфера само заради стойността на TSH (беше малко над 2.5). Тогава много тежко го приех, но сега знам, че е било за добро. Когато свалих TSHто и нещата се получиха Simple Smile
Желая късмет на всички в темичката! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт