Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 57 041
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Привет, на 41 г АМХ 0.38 последно изследван януари 2023 тук измервани антрални 2-3. В Турция 10-11 бр. Но имайте предвид, че преди да заминем от април до септември 2023 пиех аюрведа отвари и билки. Тъй като ми беше писнало от всички хапчета добавки, реших да заложа на алтернативната медицина. Подготвях се и стриктно си спазвах всичко плюс йога и разходки всеки ден 10000 крачки. Коригирах ТСХ с правилно лечение както и бях на режим около 2 месеца без ориз картофи хляб и сладко.
Дали беше комбинация от всички неща не знам, там направих и хистероскопия преди трансфер. След нея изчакахме два цикъла за трансфер. За мен пълен успех е родено живо и здраво бебе. Та, по този път съм 🙏

quote author=BlackCat12 link=topic=1601688.msg47704724#msg47704724 date=1709660633]
Тартюф, а вие в какво положение сте ? Успяхте ли ? Може и да сте го написала - пропуснала съм съжалявам...
Тук в тази група, гледам, че освен тези, които са с висок АМХ май повечето други удряме на камък.
Може ли да споделите на колко години сте и въобще какъв ви е статуса ако не ви притеснява де ?
[/quote]

# 601
И моля да не делим клиниките на България (лоши) и чужбина (мега яки), навсякъде има и тъпи клиники, като хвалите някоя клиника, моля с повече конкретика, име на клиниката, от кога сте там, колко опита, успех имате ли и т.н. Като сте недоволни - пак същата информация Simple Smile

# 602
И моля да не делим клиниките на България (лоши) и чужбина (мега яки), навсякъде има и тъпи клиники, като хвалите някоя клиника, моля с повече конкретика, име на клиниката, от кога сте там, колко опита, успех имате ли и т.н. Като сте недоволни - пак същата информация Simple Smile

Одри, права сте до някъде но искам да знам ЕДНА клиника в България която се препоръчва и има адекватно отношение и успеваемост за жени над 40 и/или с намален/изчерпан резерв. До сега няколко жени търсеха насоки и нямаше препоръки за България. Може и да изпускам нещо, вие сте в темата по-отдавна.

# 603
И моля да не делим клиниките на България (лоши) и чужбина (мега яки), навсякъде има и тъпи клиники, като хвалите някоя клиника

Одри, права сте до някъде но искам да знам ЕДНА клиника в България която се препоръчва и има адекватно отношение и успеваемост за жени над 40 и/или с намален/изчерпан резерв. До сега няколко жени търсеха насоки и нямаше препоръки за България. Може и да изпускам нещо, вие сте в темата по-отдавна.

Здравейте, съгласна съм и аз със Сахара. Одри, благодаря за създадената тема, но това е форум и всеки има право да изразява мнението си. В случая сме доста момичета вече, недоволни от отношението или дори и компетентността на клиниките в България.
Всяка една от нас изхожда от собствен опит, но той съвпада по случайност с този и на много други.
Аз мога да говоря с часове за Афродита, Надежда, както и за други клиники, в които съм била, но по този въпрос сме писали.
А и темата , не е насочена само и конкретно за клиниките в България или онези в чужбина, а за жени над 40г с ИЯР или НЯР.
Това означава,че всяка една от нас има право да се изкаже и да даде мнението си, относно качеството на услугите и постигнатите резултати в България или в чужбина.
Благодаря

# 604
Подкрепям написаното от момичетата преди мен! ❤️
Моите 2 неуспешни опита бяха в КИРМ Плевен, но в никакъв случай не мога да заклеймя клиниката като "негодна". Дълбоко уважавам д-р Бързашки, при когото правих процедурите, дори и сега по време на бременността ми продължавам да ходя при него, защото е опитен и компетентен. Просто за моя конкретен случай не успяха да помогнат. Не ми допадна протакането във времето, това, че изгубихме повече от година да пробваме по естествен начин, без да бъде взета под внимание възрастта ми, предходните ми проблеми със забременяването и ниския ми АМХ. Цялостният подход тук в БГ (обобщавам, защото преди години съм била пациент и на други 2 клиники) е протакане, източване на парите от фонда/ ЗК и недоглеждане на детайлите. В Gynolife Кипър, където беше успешният ни опит, им е на първо място успеваемостта на клиниката. Те парите така или иначе си ги взимат. Но всичко се изпипва, не ти губят времето, няма го великото и безкрайно чакане за преглед, за манипулация, за процедура... Организацията е стриктна и перфектна до минутата! Защото всяко отлагане и протакане е стрес за двойката. И още нещо важно, което и Искра Донова беше споменала в едно свое интервю: в Кипър (и в Турция) двойката е едно цяло и мъжът не се изолира от целия процес! При посещенията ни в кипърската клиника мъжът ми беше неотлъчно до мен, имахме си своя стая , комфортна, с диванче за него и всички удобства. Той беше с мен, когато се подготвях за цветната снимка, беше до мен, когато излизах от упойка, както и когато лежах и броях минутите след трансфера. Това къде в БГ го има, мили момичета?
Стана дълго, но пиша всичко това, за да спестя нервите и времето на жените, които са в дилема БГ или чужбина. Да, има успели и в БГ,  несъмнено, но са далеч по-малко и повечето от тях са под 40 години.

# 605
Всеки хвали клиниката и доктора при който е успял. Само че в България няма един доктор, който да е специалист и да може да кажем, че за жени 40+ е корифей.
Да не говорим за клиниките. Пак ще кажа моето мнение, жени 40+, които са успели от първия път според мен е било чист късмет, или просто не са били за инвитро изобщо.
Има лекари, които са си добри не казвам нищо, но не и за тази група 40+.
Колкото до клиниките в България, моя горчив опит започна с Надежда- на 39г - 2 пункции нито една изВадена яйцеклетка за финал пробит пикочен мехур и лежане в реанимация 4 дни, като лично Стаменов ме пое,  за да не го съдя. Накрая реагира с нападка и каза-материала ти е дефектен търси варианти за ДЯ. След това Афродита др Баев. Първи трансфер положителен резултат- извънматочна бременност, на въпроса защо се е получило- мал шанс и матката ти е малко деформирана и мислех че ще успееш да забременееш, ама явно е контрахирала и е отишло в тръбата🤷🏼♀. Втори опит не се получи- направи всички имунологични и генетични изследвания на света за хиляди левове и ела. Отивам и на регистратура разбирам др Баев вече не е част от екипа. От там добре др Станулов ще поеме хайде да видим. Първи опит така любимия им естествен цикъл.  В деня на пункцията - ами спукал се е фоликула съжалявам изпуснахме го…. Втори опит с него извадени 2 оплодени в дена на трансфера, ами няма да има трансфер не оцеляха. Трети опит с него извадена 1 пак на ЕЦ трансфер и положителен резултат, но биохимична. Отивам за коментар и това е култовото. Ако аз казва не успея да ти помогна, ще те пратя в Гърция при моя професор дето ме е учил и той ще те забремени. Или отивай в Испания. Какво да коментирам повече.
Колкото до Турция бях в мемориал, който се интересува за повече подробности да ми пише. Не съм била с координаторки, не съм била с фирма. Сама си проучих намерих си лекаря , свързах се с него. Има си частна клиника, като всичко останало пункция оплождане, трансфер и операции извършва в мемориал.

# 606
От известно време се питам защо на сайта на ЦАР няма актуални данни от 2021 год. за успеваемост по клиники?
Малко в страни от коментарите за Бг или извън Бг, но този въпрос ме вълнува.

# 607
Одри, благодаря за създадената тема, но това е форум и всеки има право да изразява мнението си. В случая сме доста момичета вече, недоволни от отношението или дори и компетентността на клиниките в България.

Молбата ми беше само да се разказва с конкретика, а не да мълчат дамите.
Но понеже съм обещала да събера малко инфо къде имаме успели момичета от темата е тъпо да напиша и две успели в Турция. Ми хубаво, ама кои клиники. Аз не следя темата за турските клиники.

Дотук е тази:

Скрит текст:
Собстевен матриал:
1 Естествено забременяла
4 в МБАЛ Надежда, 3 от тях при Стаменов
2 в Селена Пловдив
1 в Афродита Станулов
засега нямаме успели при д-р Сенкова, но четейки за отношението съм сигурна, че и това добър вариант

*Селена и Надежда са с най-голям човекопоток, та е логично там да има повече успехи

и 2 в Турция - Мемориал (щото сега написа дамата, благодаря) и незнайна клиника

ДЯ:
1 в България - я от испанската Банка
2 в Кипър
Много голям брой (5+) успели момичета в Биотекском, Киев

п.п. Тартюф, съжалявам, за което ви се е случило, разбирам защо не ви се пише с конкретика Sad Sad

# 608
Одри благодаря, хубаво е да напишеш и на каква възраст са дамите. Това също е важно.

Иначе за биотексим Киев и аз четох доста положителни неща.

# 609
А за Испания някой има ли информация за някоя от клиниките? Те са толкова много, че човек не знае накъде да хване. За донорски яйцеклетки по специално.

# 610
Имаше една тема инвитро в Европа и нещо си копирам линка. Ако не ти го отваря кажи

https://m.bg-mamma.com/?topic=1094471

А за Испания някой има ли информация за някоя от клиниките? Те са толкова много, че човек не знае накъде да хване. За донорски яйцеклетки по специално.

# 611
Но понеже съм обещала да събера малко инфо къде имаме успели момичета от темата е тъпо да напиша и две успели в Турция. Ми хубаво, ама кои клиники. Аз не следя темата за турските клиники.

Дотук е тази:

Скрит текст:
Собстевен матриал:
1 Естествено забременяла
4 в МБАЛ Надежда, 3 от тях при Стаменов
2 в Селена Пловдив
1 в Афродита Станулов
засега нямаме успели при д-р Сенкова, но четейки за отношението съм сигурна, че и това добър вариант

*Селена и Надежда са с най-голям човекопоток, та е логично там да има повече успехи

и 2 в Турция - Мемориал (щото сега написа дамата, благодаря) и незнайна клиника

ДЯ:
1 в България - я от испанската Банка
2 в Кипър
Много голям брой (5+) успели момичета в Биотекском, Киев

п.п. Тартюф, съжалявам, за което ви се е случило, разбирам защо не ви се пише с конкретика Sad Sad

Здравейте Одри, благодаря за статистиката, която е доста важна и интересна. На мен също би ми било интересно , на каква възраст са успелите и за кой период става въпрос ? Като цяло или това е само за 2023 ?

Много сходна история имам с тази на Тартюф.Много сходна. И разбира се три от най-големите ми неуспеха са в Надежда и в Афродита. Имам също така лични наблюдения и от Щерев и от Вита и от клиника др. Димитров. Но, за тези последните не бих искала дори и да коментирам.

И да, аз също мисля, че забременелите на 40 + ей така или от първи път ин витро или още повече инсеминация са просто рядкост и че всичко при тях е било огромна доза шанс, добър АМХ, правилния месец и навярно точния момент ( таймиране и тн ).
Но, една птичка, пролет не прави.
1 успяла от 100 неуспели, не е показател нито правило. По-скоро е изключение.

И да, разбира се, че всеки ще хвали клиниката където е успял. Но и обратното важи също - всеки ще плюе там където не е доволен или се е почувствал омерзен ?

И накрая, в момента минавам консултации, он лайн с клиники в Испания. За сега не съм доволна от една на прима виста ( Иви Мадрид ).
Днес имах друга консултация с друга в Аликанте. И съм в дилема, дали де не си хвана самолетчето и да отида директно на консултация там. За сега все още съм в чудене. Тепърва чакам за Барселона и тн.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 00:29 от BlackCat12

# 612
Black cat, защо не провериш и Чехия? Там също имат добри резултати, моя позната на 45 първо дете на 47 второ с донорски разбира се, но ми каза, че всичко е перфектно.
Иначе съм съгласна с теб, за всичко Simple Smile аз като чуя надежда и получавам обриви, факт че доста изпатих там и не бих отишла по никакъв повод повече.

# 613

Минахме последната година през 4-ри инсеминации и всичките неуспешни. Той е  с много добра спермограма и аз съм с Мюлеров хормон 1,6 пункта, което е добър резултат за моята възраст. Имам редовно овулация и като цяло редовен мензис. Неустановено безплодие се водим и кандитаствахме по фонда и сме одобрени този месец.

Здравейте 1,6 пункта АМХ, каква е тази единица ? Предполагам, че говорите в чуждици, може ли да уточните мерната единица моля ?

И какъв ви е всъщност въпроса и имате ли такъв ?

АМХ Е 1.6 от преди месец изследван. Въпроса ми е по-скоро какво мислите за Инвитро Клиниката на Димитров в Младост София. Доста негативи чувам за тях, при тях си правих и четирите инсеминации, сега и Инвитрото може би ще е при тях, защото цялата ми документация е там и изследвания всичко, което те са водили за мен.

Иначе моите тръби не са запушени, и двете си пропускат, казват, че заради възраста вече може би яйцеклетките са не некачествени не се имплантира ембрионът по естествен път.

Това сега ще ми е първо инвитро, има едно нормално забременяване и раждане преди 17 години.

Малко е отчайващо като чета, може би шанса не е голям и дори с инвитро прецедура след 40 години.

# 614
Е, добре е , че имате вече дете.....
Чела съм, че е едно да си имала вече дете макар и мног отдавна.
Друг е да си първескиня над 40+....

Хмм, не бих останала в к-ка Димитров ако имам зад гърба си 4 инсеминации. И не бих правила там ин витро. Документите се местят лесно. Всеки го прави и го е правил.
Но това си е мое мнение.

@ Тартюф - защото моят семеейн статус е неясен и неизяснен. Хахахах. Там е за двойки. Такова е закондодателството на Чехия.
Бях им писала имейл.
А, аз съм в по-различна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт