Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 57 186
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Честит празник, момичета! Пожелавам много радост и късмет на всички ни!
При мен нещата не са ОК Cry !
Извадихме 4Я, оплодиха се само 3. Днес 3-ти ден има само 1 със средно качество (има фрагментации и е на 7 клетки). Предлагат ми трансфер днес.
Аз не съм оптимист. Вие какво ще кажете? Дали не е по-добре да изчакам 5-ти ден, ако уцелее,  уцелее.... има ли смисъл от неясни трансфери?
Пак съм в дилема и вися пред кабинета, без въобще да знам как да постъпя!

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:43 от patencce1

# 631
Честит празник, момичета! Пожелавам много радост и късмет на всички ни!
При мен нещата не са ОК Cry !
Извадихме 4Я, оплодиха се само 3. Днес 3-ти ден има само 1 със средно качество (има фрагментации). Предлагат ми трансфер днес.
Аз не съм оптимист. Вше какво ще кажете? Дали не е по-добре да изчакам 5-ти ден, ако уцелее,  уцелее.... има ли смисъл от неясни трансфери?
Пак съм в дилема и вися пред кабинет, без въобще да знам как да постъпя!

По добре да изчакате до 5 ден. Явно искат да си вземат парите за трансфера и затова ви предлагат на трети ден. Аз съм против трансферите на трети ден. И аз имам един на трети ден дето бързаха за да си вземат парите, а накрая ние страдаме

# 632
patence, какъв процент фрагментации има, знае ли се?

# 633
Нищо конкретно не казаха. Но аз не искам трансфер на 3-ти ден, още повече, че имам болки след пункцията и не се чувствам ОК.
Направо съм смазана и много разочарована. Един чувал добавки съм изпила, но на тази възраст мисля, че наистина шансът е 1%, а може би и по-малко, т.е. една на 100 от нас ще има успех, но кое ще е това митично същество, не знам Cry
patence, какъв процент фрагментации има, знае ли се?

# 634
patence, аз лично бих се въздържала от трансфер на 3-ти ден и бих изчакала. Имам 2 такива безрезултатни без забележки към ембрионите. Разбира се има и успели с тридневни, така че няма верен/неверен отговор. Решението е много лично и е добре да го обсъдите с половинката, все пак си е и негово Revolving Hearts

# 635
Нищо конкретно не казаха. Но аз не искам трансфер на 3-ти ден, още повече, че имам болки след пункцията и не се чувствам ОК.
Направо съм смазана и много разочарована. Един чувал добавки съм изпила, но на тази възраст мисля, че наистина шансът е 1%, а може би и по-малко, т.е. една на 100 от нас ще има успех, но кое ще е това митично същество, не знам Cry
Нали ще изчакаш 5-ти ден все пак и няма да отписваш още този опит? В Мемориал говорих с една жена на 45 на която са казали, че шансовете и са около 10%. Може и стреса да си казва думата, каквито и добавки да пием.

# 636
  • Варна
Честит празник момичета! Пожелавам  на всяка една от нас да осъществи 🍀 мечтата си!
Patencce по-добре изчакай 5-ти ден. Ще проследите как се развива и дали ще оцелее.
Относно това дали  в България или в чужбина. Ако е двойка по-добре в Турция. Не е далеч, обслужването е друго. Някой беше писал, че в една  от клиниките (мисля Мемориал, ако не, да ме поправите)  условие е само партньорите да имат една адресна регистрация. Ако двойката няма брак вариантите са Гърция, Кипър, Испания, Украйна. Чехия беше вариант преди години, но сега успеваемостта е намаляла и е за двойки с брак. Няма универсална клиника. Едни успяват в една, други в друга.

# 637
В Мемориал задължително искат брачното свидетелство, както си е по закон в Турция. За Аджибадем Маслак може би става въпрос с декларация.

# 638
Аз не бих се съгласила от една страна за трансфер на 3-дневно ембрионче. Но от друга страна, ако до сега са правени само трансфери на 5-ти ден, защо да не се опита нещо ново ?

И аз бих се объркала в тази ситуация, принципно мисля, че щях да изчакам до 5-ти ден след много чудене всс пак.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 15:37 от BlackCat12

# 639
Честно казано съм имала такава дилема няколко пъти, но мъжът ми твърдо държеше да изчакаме. Не оцеляваха до 5ти ден.
Иначе, преди това съм имала на 3ти и 4ти ден трансфери, но никой не ми е казвал какво е качеството, нито са ме питали.
Както писаха и други по-горе, няма правилно/ грешно решение. Според мен, направи така, както го чувстваш със сърцето си Heart

# 640
За пример В Турция не трансферират на 3 ден изобщо. Чака се до 5 ден и препоръчват на такива жени 38+ ПИД. И след това трансфер и обикновенно е замразен защото отнема време за диагностиката и тъкмо се възстановява тялото след пункцията. Просто го давам като обратна връзка как е там. Решението е ваше, винаги има шанс в тялото да е по-добре ембриона, но моето мнение е, че той ако е добре ще издържи до 5 ден.

quote author=Penguin4e link=topic=1601688.msg47719642#msg47719642 date=1709904900]
Честно казано съм имала такава дилема няколко пъти, но мъжът ми твърдо държеше да изчакаме. Не оцеляваха до 5ти ден.
Иначе, преди това съм имала на 3ти и 4ти ден трансфери, но никой не ми е казвал какво е качеството, нито са ме питали.
Както писаха и други по-горе, няма правилно/ грешно решение. Според мен, направи така, както го чувстваш със сърцето си Heart
[/quote]

# 641
Здравейте, един глас и от мен за ден 5. За защитниците на твърдението, че по-добре било от ден 3 да е в естествената си среда - ако до ден 5 не издържи в неестествената си, то и в естествената няма да го бъде. Но ако се слагат само на ден 3 никога няма да се разбере какъв е реалният потенциал на бластоцистите. Успех!

# 642
Тартюфче, не е вярно това, че в Турция не трансферират на 3ти ден. Зависи от случая. Пример от Мемориал,  препоръчват ни 5ти ден и ПИД, но виждат, че нашите забавят на 3ти ден, и ме питат дали искаме да ги замразят, за да се направи трансфер на 3ти ден. Отказахме им 2 пъти, тъй като преди това имам трансфери в БГ, както споменах. При разговор с проф. Кахраман после тя ми каза, че когато видят такъв случай, все пак изборът е на пациента дали да рискува до 5ти ден изчакване и без ембриони за трансфер, или да рискува с трансферна 3ти ден. Специално нейната препоръка за нашия случай конкретно беше да пробваме с трансфер на 3ти ден, но ние си решихме да изчакаме.

# 643
Не знаех, на нас не ни го предложиха изобщо и казаха до 5 ден се чака и се прави ПИД. Явно сте по сложен казус, поне казаха ли каква е причината да не стигат до 5 ден?

Тартюфче, не е вярно това, че в Турция не трансферират на 3ти ден. Зависи от случая. Пример от Мемориал,  препоръчват ни 5ти ден и ПИД, но виждат, че нашите забавят на 3ти ден, и ме питат дали искаме да ги замразят, за да се направи трансфер на 3ти ден. Отказахме им 2 пъти, тъй като преди това имам трансфери в БГ, както споменах. При разговор с проф. Кахраман после тя ми каза, че когато видят такъв случай, все пак изборът е на пациента дали да рискува до 5ти ден изчакване и без ембриони за трансфер, или да рискува с трансферна 3ти ден. Специално нейната препоръка за нашия случай конкретно беше да пробваме с трансфер на 3ти ден, но ние си решихме да изчакаме.

# 644
  • София
Добавям се към успешно забременелите на 40 в България:
При доцент Андреева, Щерев, с инсеминация, АМХ 1,45. Успех от първи път при нея. Неизяснен стерилитет, запушена дясна тръба.
Одри, благодаря за създадената тема, но това е форум и всеки има право да изразява мнението си. В случая сме доста момичета вече, недоволни от отношението или дори и компетентността на клиниките в България.

Молбата ми беше само да се разказва с конкретика, а не да мълчат дамите.
Но понеже съм обещала да събера малко инфо къде имаме успели момичета от темата е тъпо да напиша и две успели в Турция. Ми хубаво, ама кои клиники. Аз не следя темата за турските клиники.

Дотук е тази:

Скрит текст:
Собстевен матриал:
1 Естествено забременяла
4 в МБАЛ Надежда, 3 от тях при Стаменов
2 в Селена Пловдив
1 в Афродита Станулов
засега нямаме успели при д-р Сенкова, но четейки за отношението съм сигурна, че и това добър вариант

*Селена и Надежда са с най-голям човекопоток, та е логично там да има повече успехи

и 2 в Турция - Мемориал (щото сега написа дамата, благодаря) и незнайна клиника

ДЯ:
1 в България - я от испанската Банка
2 в Кипър
Много голям брой (5+) успели момичета в Биотекском, Киев

п.п. Тартюф, съжалявам, за което ви се е случило, разбирам защо не ви се пише с конкретика Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт