DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 23 746
  • 360
  •   1
Отговори
# 75
Може след одобрение от банката и подписване на договор за нов лимит.. Поне при моята кредитна от ПИБ е така - мога да поискам увеличение, банката преценява и ако разреши ми праща документи за подпис в Евротръст..
Променяте лимити за плащане/теглене на АТМ най-вероятно, но не и кредитния лимит на картата..

# 76
Да, всъщност точно тях съм променил, за да съвпадат с общия лимит от 7000

Може след одобрение от банката и подписване на договор за нов лимит.. Поне при моята кредитна от ПИБ е така - мога да поискам увеличение, банката преценява и ако разреши ми праща документи за подпис в Евротръст..
Променяте лимити за плащане/теглене на АТМ най-вероятно, но не и кредитния лимит на картата..

# 77
Моят лимит е 7к, от около 2 години. Но те ме питат за това с СМС и ако потвърдя, директно се увеличава. Нищо не подписвам за това. За 6 години ползване на картата 4 пъти ми качвате лимита. Не е нужно да е много, защото ... човек се отпуска, дето се вика, хаха

# 78
Моят е 3600 (започнах от 1000), и ме уведомяват за вдигането му с смс. Ако не откажа вдигането, влиза в сила след някакви дни, примерно седмица или нещо от сорта. На два пъти ми го вдигаха, за да се стигне дотук (май първия път беше на 1700 и после на 3600), и забелязах, че го направиха точно в месеци, когато не си бях погасила цялото задължение. Един вид надушиха, че точно тия месеци имам някакви финансови затруднения и оп, дай да й дадем повече пари да харчи, та съвсем да се овъртоли, щото явно има проблем да ги върне сега.
От онлайн банкирането могат да се променят дневни и прочее лимити, но не можеш да си промениш сам кредитния лимит оттам, това е несериозно, недейте така.

# 79
Дневни и т.н. лимити, да. Както и да си намалиш лимита, може би. Но да си увеличиш месечния лимит, без позволение и одобрение на банката.. едва ли. То няма и логика.

# 80
  • Варна
Да, грешката е моя. Не променям кредитния си лимит (разрешен овърдрафт), а променям дневен лимит, което съвсем не е същото. Когато ми трябваше да платя по-голяма сума, първо си внесох пари, промених си дневния лимит и след това ги изхарчих. Като цяло гледам да ползвам картата като дебитна, а не кредитна.

# 81
Това последното не го разбрах. Кредитната карта си е кредитна. Пари на кредит. Парите в нея като не са твои, а на банката, значи взимаш кредит (заем) от банката. Такава е логиката. При дебитната карта са си твои пари. Аз плащам всичко с кредитната, а като мине падежната дата, прехвърлям от дебитната към кредитната и всичко е тип топ.

# 82
Аз го разбирам, понеже най-често практикувам така и аз, особено при големи плащания. Примерно когато имах нисък лимит, а съм плащала 4k за Airbnb за месец, си ги вкарах четирите хиляди предварително в картата и си платих, без да пипам хилядата лева наличен кредит. В последствие, макар да ми вдигнаха лимита, продължих да процедирам така за големи харчове, за които знам предварително. Понякога даже си надвнасям в началото на месеца една сума, която предполагам, че ще похарча през месеца за сметки и храна, и си харча от надвнесеното, без да пипам тези 3600, които имам като лимит от банката. Дали ще го правиш така, или просто ще си погасяваш в гратисния период, няма разлика - все се трупат точки и все не плащаш лихва.

# 83
  • Варна
Може да се внесе по-голяма сума  по сметката не зависимо от това колко дължиш или не дължиш. Кредитният ми лимит е 1500лв., внасям 2000лв., разполагам с общо 3500лв., но харча само 2000лв., които са си моите, не падам под тези 1500лв , които ми отпуска банката. Така нямам минимална  вноска за револвиране, защото реално нищо не дължа на банката. Така се опитвам де, не винаги ми се получава. А като цяло схемата ми е такава, защото нямам друга сметка в ДСК, от която да си погасявам кредитната карта, а трябва на банкомат да правя вноските. Който има  разплащателна сметка в ДСК въобще няма нужда да прави такива гимнастики като моите.

# 84
Аз си ги погасявям със сметка в Ти Би Ай - преводите са без никаква такса

Може да се внесе по-голяма сума  по сметката не зависимо от това колко дължиш или не дължиш. Кредитният ми лимит е 1500лв., внасям 2000лв., разполагам с общо 3500лв., но харча само 2000лв., които са си моите, не падам под тези 1500лв , които ми отпуска банката. Така нямам минимална  вноска за револвиране, защото реално нищо не дължа на банката. Така се опитвам де, не винаги ми се получава. А като цяло схемата ми е такава, защото нямам друга сметка в ДСК, от която да си погасявам кредитната карта, а трябва на банкомат да правя вноските. Който има  разплащателна сметка в ДСК въобще няма нужда да прави такива гимнастики като моите.

# 85
Моят е 3600 (започнах от 1000), и ме уведомяват за вдигането му с смс. Ако не откажа вдигането, влиза в сила след някакви дни, примерно седмица или нещо от сорта. На два пъти ми го вдигаха, за да се стигне дотук (май първия път беше на 1700 и после на 3600), и забелязах, че го направиха точно в месеци, когато не си бях погасила цялото задължение. Един вид надушиха, че точно тия месеци имам някакви финансови затруднения и оп, дай да й дадем повече пари да харчи, та съвсем да се овъртоли, щото явно има проблем да ги върне сега.
От онлайн банкирането могат да се променят дневни и прочее лимити, но не можеш да си промениш сам кредитния лимит оттам, това е несериозно, недейте така.
Ще видя дали ще вдигнат и моя, защото си изкарах карта на 3К лимит и директно всичко похарчих и сега 3 месеца само ще револвирам и ще го погася на първия отчетен период след трите месеца, защото първите 3 месеца са ми на 0% лихва. Странно е да ми вдигат лимита точно в този случай, но да видим. Реално тези промоции няколко месеца без лихва са си доста изгоден бърз кредит, ако на някой му трябват бързо някакви пари без да се набутва с лихва.
Иначе на големия лимит недостатък е ако източат картата. Веднъж ми източха всичко и няколко месеца чаках да ги възтановят парите, върнаха ги без първите 300 лв, но дори тях общо взето ги покрих с кешбека, който бяха генерирали крадците Simple Smile беше отдавна, 2 или 3% кешбек на ПИБ карта, не знам дали винаги връщат в такива случаи обаче.

# 86
Здравейте!

Знаете ли дали има лимит на точките, които получаваме за година т.е. над определена сума спират да ти начисляват точки?
Питам, защото от 29 ноември спряха да ми натрупват точки по бонус програмата, а имам поне 30 направени плащания. И на всичкото отгоре последното плащане за което получавам точки, те изобщо не кореспондират на сумата: за 500 лв. похарчени, съм получила 340 т.

# 87
  • София
От Условия на Бонус програмата за картодържатели на кредитна карта DSK –Wizz Air
т.18 ... "Максималният годишен оборот на ПОС с картите (основна и допълнителни), върху който картодържателят натрупва точки е 40 000 лв."

# 88
Ясно, и аз така предположих и търсих в интерес на истината, но повече се рових в сайта на Wizz, а не на ДСК.
Благодаря за отговора!

# 89
Здравейте, влизам със следното питане - от вчера картата ми се отхвърля като плащам чрез ПОС - отхвърляне стана в Еконт и в Била, в Спиди мина успешно, но чрез чипа, а не безконтактно както по принцип. Картата е с налични средства, от кол центъра ми казаха, че няма някакъв генерален проблем, но още един-двама са се обадили със сходно питане. И в тази връзка след НГ някой дали е имал сходен проблем. Не знам какво да правя - от ДСК казват, че всичко е наред и въпреки това не мога да плащам с картата....

Общи условия

Активация на акаунт