DSK WIZZ AIR кредитна карта

• 23 480
  • 354
  •   1
Отговори
# 135
Тази кредитна карта е издадена към сметка в банката.

# 136
Не, не е. Аз нямам сметка в банката, а само кредитна карта. Имам си айбан, но той е този на кредитната карта и нямам разплащателна сметка

# 137
Няма връзка. Кредитната карта може да е издадена, независимо от това дали имаш сметка в банката или не.
Това са две независими сметки. На мен ми превеждат заплатата от 20 г. в ДСК и е удобство, когато и кредитната карта е там. Че после с 2 кликвания от ДСК дайрект (Преводи->Между мои сметки) от разплащателната към кредитната си превеждам изхарченото за месеца, ден-два след падежната дата. И всичко е тип топ. Хората, които нямат разплащателна в ДСК правят други еквилибристики.
Но за плащане на сметки, това също няма връзка, ако сложите Уиз картата в банкомат на ДСК и си плащате през "Други услуги->Битови сметки", после си избирате кои услуги плащате, въвеждате клиентските номера.
През EPAY също е без значение. Запаметявате си Уиз картата като разплащателното средство и като кликнете "плащане" ви дръпва пари от уиз картата, трупа ви точки и така Wink

# 138
Да, за Ипей вече пробвах и става. Въпросът е, че пак има такси и малко изяждат от кешбека, въпреки че реално пак си на плюс. А за банкомат - трябва да се разхожда човек. Идеята е, ако ставаше през Дайрек,  да се спести хем време, хем такси

Няма връзка. Кредитната карта може да е издадена, независимо от това дали имаш сметка в банката или не.
Това са две независими сметки. На мен ми превеждат заплатата от 20 г. в ДСК и е удобство, когато и кредитната карта е там. Че после с 2 кликвания от ДСК дайрект (Преводи->Между мои сметки) от разплащателната към кредитната си превеждам изхарченото за месеца, ден-два след падежната дата. И всичко е тип топ. Хората, които нямат разплащателна в ДСК правят други еквилибристики.
Но за плащане на сметки, това също няма връзка, ако сложите Уиз картата в банкомат на ДСК и си плащате през "Други услуги->Битови сметки", после си избирате кои услуги плащате, въвеждате клиентските номера.
През EPAY също е без значение. Запаметявате си Уиз картата като разплащателното средство и като кликнете "плащане" ви дръпва пари от уиз картата, трупа ви точки и така Wink

# 139
Таксите са незначителни. 8 стотинки такса за 15-левова сметка. Или около 30 стотинки такса за 100-левова сметка...  За 200 лв режийни общите такси са за 60-70 ст. Това е смешно да го коментираме дори.

Снощи платих на баба ми някои режийни през моя ипей, че съм вкарал и нейните сметки (Жената е възрастна и не може да обикаля по Изипей и Фастпей вече). И за сума 115.90 лв ми взе 116.29 ст.  Значи за тази сума таксата е 39 ст.

# 140
Това са две независими сметки.
Скрит текст:
На мен ми превеждат заплатата от 20 г. в ДСК и е удобство, когато и кредитната карта е там. Че после с 2 кликвания от ДСК дайрект (Преводи->Между мои сметки) от разплащателната към кредитната си превеждам изхарченото за месеца, ден-два след падежната дата. И всичко е тип топ. Хората, които нямат разплащателна в ДСК правят други еквилибристики.
Аз не казвам, че са едно и също, а че зад тази кредитна карта стои сметка.

# 141
А за банкомат - трябва да се разхожда човек.
Зависи.
Скрит текст:
Например аз имам банкомат на ДСК на работното място, до изхода на сградата, от вътрешната страна. Не съм на улицата дори. И като си тръгвам от работа ... си плащах режийните за няколко минути (години наред).   На улица е по-рисковано, но вътре в сградата на някоя банка ДСК, тогава е по-сигурно.  На Попа или срещу Кореком например. След 17.00 вратата е заключена, но я отваряш с картата през процепа, влизаш вътре, теглиш, плащаш...

Мен повече ме занимават новите карти Wizzair, които са VISA. Моята Mastercard изтича 02/28. Трябва ли да я сменям преди тази дата с Виза?  Дори не ми се занимава да звъня на колцентър, защото там не мога да преборя автоматичния аудиоробот и да стигна до жив оператор.

# 142
Бях писала, че имам проблем с плащанията с картата, оказа се (след като подадох жалба при предложение да платя такса за преиздаване) че има партида карти, които дават проблем. Преиздадоха ми я, но е пак Master card.

# 143
Аз имах две пластики, и двете спряха да работят в същия период (издадени с няколко месеца разлика).

Офис 1, служител 1, пластика 1: няма как да я пусна за преиздаване без такса, като дойдете да я получавате, ще сторнираме таксата служебно.
Офис 1, служител 2, пластика 1 (при получаването): няма как да се сторнира, трябва да пишете молба

Офис 2, служител 3, пластика 1 (нося молбата, наложи се да я подам в друг клон, понеже пътувах): Ама то няма как да се върне сумата, бла-бла-бла, разправяхме се, върнаха я
Офис 2, служител 4, пластика 2 (подавам молба за преиздаване, обяснявам ситуацията): Не дължите такса, а ако ви я вземат, ще се сторнира автоматично.
Офис 2, служител 5, пластика 2 (отивам да я взема, взели са ми такса, нищо не се е сторнирало): Ама аз няма на базата на какво да ви я върна тая такса, как да знам, че не е било по ваша вина! Разправяме се двайсет минути, разказвам цялата история, давайте, казвам, един лист, ще пиша молба, щото явно трябва. И изведнъж се оказва, че не е нужно, ама тя не можела да го направи, щото нямала еди какви си правомощия. Ходи да говори с някаква шефка и ми я възстановиха сумата още там, докато бях в клона.

И през цялото това време служители от 1 до 5 бяха изненадани, че има проблем с картите. А служител 0, с когото говорих първоначално, дори се свърза с кол центъра, където операторът каза, че няма причина да не работят и ще ескалира случая, а колегите ще ми се обадят на мене. Това беше на 6 януари, днеска сме 1 февруари, познайте дали някой ми се обади. Аз междувременно си преиздадох картите, пак са си на Мастъркард с валидност до 2030.

# 144
Преди да си входирам жалбата и мен ме разиграваха почти месец. Но всичко е добре, когато свършва добре. Пределно наясно са в централата, че има проблем с определена партида пластики от този модел карти.

# 145
Уникум са тези, ужас. А на мен спряха да ми работят и двете дебитни пластики (виза и мастеркард) на банкомат. Те са към една и съща сметка. През лятото спря едната да работи (не я разчита в нито един банкомат), оставих си другата. Но от няколко дни и тя не работи. Не мога да тегля кеш. Рядко ми се налага да тегля пари, защото плащам всичко през ПОС, но за чейндж бюро ми трябва левове да разменя (кеш), сега ще се ходи по мъките с това ДСК

# 146
Не знам дали ще е от полза и дали важи само за кредитните карти - но мен ме питаха дали има 2018 изписано на гърба на картата,  със ситен шрифт в горния ъгъл. По този номер се ориентирали дали са от дефектиралата партида.

# 147
Въх, за първи път виждам, че има нещо написано и там? На моята пластика пише 11/20 горе вдясно.

# 148
Поставам това само за инфо за тези, които не знаят. Картата отчита точки само на похарчените левове, без стотинките. Примерно, на сметка 15.80 - дава 30 точки, вместо 31 или 32 (ако закръглим към по-голямото при 31.6 точки). Не е болка за умиране, но имайте предвид, че е по-изгодно да се ползва за по-едри покупки, тук като при множество малки се пропускат повече точки за получаване.

# 149
То и при прехвърляне от ДСК дайрект към профила в Уизеър закръгля надолу. Примерно при 2160 точки прехвърля 21.00 лв, а не 21.60 лв. Аз затова прехвърлям само кръгли суми, дребните ги оставям за следващо прехвърляне, пиша 2100 да се прехвърлят, другите 60 си остават за следващо трупане.

Общи условия

Активация на акаунт