Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Ноемврийска вещерска и спортна

• 112 317
  • 3 341
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Дочетох ви. Аз съм герой. Grin

Нямам възможност да спомена всеки поотделно, но започвам с РД на Синеочка. Ех, ама на хубава дата се е роило това хубаво дете! Да е все така хубава, а светът да й отвръща също с красота, с доброта и да бъде здрава!

Мид, не мога да спа да се чудя на акъла на тези учителки. Чак пък да я накарат да свали костюма! Сякаш не са в ДГ, а в казарма.

Това с (не)отвръщането на насилие с насилие ми е болна тема. И аз Пантата все я уча да не отвръща с насилие, а да каже на възрастен и просто да страни от насилниците. Но в един момент, както Карамелчето е написала, се оказва, че я възпитавам да бъде губеща. Но пък нито на нея, нито на мен, ни идва отвътре да отвърнем с шамар/бутане/ритане и т.н. Баща й е като ММ на Сиската - казва да бие и тя когато я бият. Слагам продължението в скрит текст, че е дълго, а едва ли на всеки му се чете.
Скрит текст:
Миналата година когато онова дете я тормозеше психически ( бях ви мрънкала тогава - всекидневно й повтаряше, че тя трябва да умре), БНД беше готов ( поне на думи, не знам щеше ли да го направи наистина ), да дойде в София , за да "разговаря" с родителите на детето в негов си стил, защото явно моят стил не давал резултат. В крайна сметка се оказа обаче, че моят стил също даде резултат - свързах се с педагогическият съветник в училище и дамата съдейства много бързо и адекватно за разрешаване на проблема.

Но ето сега проблем с дете, което бие всички в класа наред. Там се оказва, че този подход с разговорите не действа, защото майката на агресорчето изглежда търчи до зам. директорката при всеки конфликт и изкарва своето дете жертва ( защото набитите са опитали да се защитят, отговаряйки на удара с удар). Накрая набитите деца биват и нахокани от страна на зам. директорката, която явно не си прави труда да провери каква точно е ситуацията.

# 196
  • тук и там
При нас е страшно,направо имам чувството че къщата ще падне при някои пориви.Гледам да не отварям дума на тази тема,но обикновено няма един виновен и при децата.Миналата година имахме проблеми, не мисля че класната на каката беше права,вземайки предвид мнението  само на едната страна .На мнение съм,че като има конфликт мнението на всички участници в него трябва да се има предвид и всички да участват в разрешаване на ситуацията .Децата се оправиха,но всяка майка си защитава детето,та кой крив и кой прав,субективно е.А учител да взема нечия страна е непрофесионално.Ама и при нас ги има,най-вече  в българската секция,да не говорим и че симпатиите и познанствата с родителите повлияват на вземането на страна  и става наистина грозно с очевидната  пристрастност и предпочитания  на даден учител.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 15:34 от Кайсия

# 197
Много мъдри и ценни слова изписахте, наистина ми импонират и съвпадат с моето виждане за нещата и решаването на проблемите. Сега, ако успея поне наполовина да приложа тези техники в напечените ситуации ще съм доволна! Я споделете към колко годишни децата започват да се вслушват и наистина да разбират какво им се говори и да го прилагат? Аз следя доста профили в мрежите на тези теми, но един профил ми се открои напоследък със силно заявеното си становище, че на децата около 2 (тодлъри) няма смисъл да им се говори, в ситуации с гневни изблици, удряне или проява на друго неприемливо поведение, ами трябва да се прилагат "consistive correction actions", и обяснява дамата, че това говорене е по-скоро за родителите, да се почувстват по-добре, че са си изпели репертоара, че са били присъстващи и емпатични към детето. Лутам се, но наистина не знам как да постъпвам в тия ситуации, например с удряне, или хвърляне на нещо, когато е ядосан, за тръшкане и истерии не подемам дума даже.

# 198
Винаги съм си учила децата да не се бият и да не отвръщат на лошото с лошо.
Тормозеха дъщеря ми в училище и покрай разговорите с нея питах и сина ми какво е положението при него. Каза, че вече не го тормозят. Питам, как така, какво се случи че спряха? Ами, набих ги 😔. Нито ми беше казал, че го тормозят, нито че се е бил.
При дъщеря ми не можахме да се справим с тормоза, баща и се намеси почти безрезултатно, но добре, че дойде ваканцията. И после се преместихме.
Когато я питахме харесва ли и в новото училище, детето каза - да, тук никой не "були". 😔

# 199
  • София
Да кажа и аз със закъснение (то за какво ли не съм закъснявала в този живот, кола не карам като хората, акъл чакам да ми дойде, трамвай чакам...) за моят опит с деца агресори. Учих моята да не мълчи. Ако бъде нападната да не удря и рита, а да се опита да  парира, да му хване ръцете, да го затисне до стена и да заяви високо и ясно "Не така, не искам, така ме боли, спри". Това докато не се материализира някой адекватен възрастен. При нея действаше, но трябва самото нападано дете да си пречупи страха от физически конатк с насилника. Който май си е неизбежен при положение, че агресорчето идва да напада. Това дъщеря ми го прилагаше и в разгара на момичешките драми в пети-шести клас, когато  някоя тярторка пробваше да я отлюспва или командори. Там вече не й хващаше ръцете, но ясно и директно заявяваше да не я забъркват, че не й е приятно. Изненадващо и за мен, и за нея, получи извинение и промяна в отношението от най-голямата злобичка в класа.

Така. За малки бръмбъри в яслено-градинска възраст, които са и свитички, нежни, плашливи и раними, не знам доколко е приложимо. Аз търсих подход, действащ за моето дете.
Но да се оставя детето да го ритат, удрят, блъскат, само за да не се бие, не приемам и това. Още помня едно по-голямо дете от София, починало след ритник в корема в училище.

# 200
Кайсия, не е така само в българската секция. Миналата година, при тийн драма проблем, аз се сблъсках с явно предпочитане на деца от румънската секция, въпреки че те ескалираха всеобщата драма. Даже въпросната администраторка (ни българка, ни румънка) се опита да ги изкара невинни. Аз пък настоях, че всички са виновни за ситуацията и леко намекнах, че подобно отношение е дискриминация. Изведнъж и другите бяха наказани и родителите им уведомени.

# 201
  • тук и там
Може ,Попи.Моят опит,за сега e  от тази секция, и конкретно имам впечатление от една учителка,а малкото е още..малко.Сигурно и там ще има,но по-нататък,за сега не личи,или поне не се е оплаквало малкото.Да не говорим, че са шепа деца  в едната секция,и има лични познанства още от Бг ,знае се на родителите на кой какви са,къде и какво работят и др.Сещаш се,
няма какво да ти обяснявам за тези неща..

Едно пилешко филе сложих да се пече за вечеря. Аман от готвене. Това като са във ваканция, по всяко време се яде нещо..Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 17:54 от Кайсия

# 202
  • Пловдив
Кайс, предпочитам твоя дерт да мисля кво ше ядем пред тоя да оправяш батаци в работен режим Simple Smile

Направоооо...едвам издържам с тая тъпа болка ниско Confused Head Band Бързах и пих АБ, 2 Цистирена...ама едва изтрайвам. От де ми дойде тва?  Ще включвам топлата възхюглавничка.
Пекох пРъжоли на синлото и картофи соте...още мляска Stuck Out Tongue Winking Eye

Ся кажете как разбивате в блендвра смес за гофрети/палачинки без да остава по стените брашно и да става на топчета Rolling Eyes Само веднъж ми се получи гладко.

# 203
  • София
Много сте прави всичките. И аз бях много широко скроена, докато разбрах, че и моето дете е тормозено. Вдигнах луд скандал на майката и на класната. И се приключи.

А, добър вечер. МУ ме посрещна с пържена риба. Аз си имам един хубав новозеландски совиньон блан. Т.е. отдъхвам активно за утре.

# 204
Мисте, ползвам миксер, а не блендер.
Блендерът е с ножове и не е за разбъркване на тесто, него ползвам за ядки, сухари за галета, смутита, зеленчуци и други подобни.

# 205
  • Пловдив
Абе и аз така знам, ама...нали всичко разбиват Simple Smile нейде четох, пробвах и...реших, че аз не правя нещо как трябва.

# 206
Мисте, да минава бързо!
Болните дечковци как са?

Аз разбивам с бъркалката на пасатора. Блендера за крем супа ползвам.

Ред.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 19:56 от Сирос

# 207
# 208
Сиросче, имам само минутка, колкото за една прегръдка!

# 209
Сири, гуш. Ми и да викнеш, много важно.

ММ ме ядоса. За пореден път раздава вещи, които съм купувала аз. Този път е нещо дребно, което е дал на някой, за да го подари на друг. Всъщност са няколко неща, но едното си го искам пък. И казах, да се обади, да си вземат подаръка. Точно, защото е за пореден път. Нека съм дребнава. Предния път беше дал пречиствателя за въздух на приятел с котка и куче, вършещо си нещата вкъщи, да види дали ще помогне. Ми хубу, ама това нещо си има консуматив, който не е никак евтин, а зимата макар и за 2-3 седмици, когато сме в нас, го пускам. Решила съм, взела съм за вкъщи, ползваме или не. А той е такъв материалист и толкова непотребни вещи купува и всичко пази. От моите 5 неща, които съм купила за 5 години, раздава.

Общи условия

Активация на акаунт