Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 814
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
qwerty9000, според супердок не работи с НЗОК. Но дано се включат момичета, които знаят.
Аз бях и двата пъти при Гърчев.

# 166
Д-р Дяволов не работи със Здравната каса. Прегледите при него да платени. В супердок има и други лекари от Майчин дом.

# 167
А за раждане при него как седят нещата?
Д-р Дяволов не работи със Здравната каса. Прегледите при него да платени. В супердок има и други лекари от Майчин дом.

# 168
Трябва да почне да те следи поне от 5-6 месец, за да се съгласи да раждаш при него.  С повечето е така

# 169
  • София
Консултацията при д-р Дяволов е 120 лв. Трябва да почне да те следи най-рано от края на 6-тия месец. За раждане при него плащаш само избор на екип, който в края на 2023 беше 900 лв.
Аз съм изключително доволна от него - имах рискова бременност с миома и високо кръвно. В края на 8-мия имаше с бебето и интраутеринна ретардация. Направи извънредно секцио в 37-ма седмица и го спаси, извади успешно и миомата и имах само 400 мл кръвозагуба, възстанових се бързо и безпроблемно.

# 170
Ще ви пиша л.с
Консултацията при д-р Дяволов е 120 лв. Трябва да почне да те следи най-рано от края на 6-тия месец. За раждане при него плащаш само избор на екип, който в края на 2023 беше 900 лв.
Аз съм изключително доволна от него - имах рискова бременност с миома и високо кръвно. В края на 8-мия имаше с бебето и интраутеринна ретардация. Направи извънредно секцио в 37-ма седмица и го спаси, извади успешно и миомата и имах само 400 мл кръвозагуба, възстанових се бързо и безпроблемно.

# 171
Здравейте! Следя се в друга болница, но АГ докторът ми ме насочи към Майчин дом за ранен скрининг. Дали може да ми кажете как протича и колко време да отделя? По това, което разбрах от АГ, отива се преди обяд и правят, както ултразвуковия преглед на бебето, органите му и тн, така и кръвната проба за БХС, но в интернет намирам само информация за кръвната проба..

# 172
  • София

Той ли извършва Биохимичните скрининги или препраща към други доктори ?
Аз си записах час при него за Април месец, но до тогава ще отида на преглед за установяване на бременност след положителни тестове. Не помня кога бяха първите изгледвания които правеха.

# 173
qwerty9000, според супердок не работи с НЗОК. Но дано се включат момичета, които знаят.
Аз бях и двата пъти при Гърчев.
Здравейте, може ли мнение за д-р Гърчев. Утре имам час при него за първи път за да го видя що за човек е. Търся доктор, които да ме проследява и изроди.

# 174
Здравейте!
В 8-ми месец съм и ще раждам в МД при д-р Дяволов. Решила съм да имам и избор на акушерка за раждането, обсъдено е с д-р Дяволов, но тук идва момента за избора. Чудя се между Надежда Христова и Нина Пълова. Бих се радвала да споделите впечатленията си от тях, ако имате такива Simple Smile

# 175
  • София
Аз нямах избор на акушерка с екипа на д-р Дяволов, защото не раждах естествено. По въпроса за биохимичния скрининг също не мога да се произнеса, тъй като го правих в друга клиника, преди доктора да почне да ме следи (от 6-ти месец).
Доколкото знам в МД правят такъв, имат си лаборатория. За мен беше важно да се покрива основния риск от прееклампсия и Даун и другите основни генетични аномалии. Но ако сте около 40г, ще се наложи да правите и пренатест след това, тъй като възрастта завишава риска за Даун автоматично. И ще искате да си видите реалния риск.

# 176
Благодаря! Малко преди 30г съм, но като цяло съм решила да видя какво ще излезе на ранния скрининг и след това евентуално да направя и пренателен за мое спокойствие. За скрининга в МД единствено се чудя дали да ходя на ултразвуков някъде другаде или там ще го направят преди взимането на кръв. Съжалявам, ако питам глупави въпроси, но ми е първа бременност и не съм съвсем в час. Съответно идеята ми беше да отида след това и на ранна фетална в друга клиника, но не знам има ли смисъл или УЗ преглед, който правят преди взимането на кръв реално е същото... малко се загубих май 😁

# 177
Правят и преглед на ехограф заедно със взимането на кръв. Но не знам кой и какъв е лекаря, товст дали е фетален специалист или обикновен АГ. Мисля, че е добра идея да си направите отделно ранна фетална при добър специалист

# 178
И при двете ми бременности съм правила ехограф (ранна ФМ) извън МД и са ме пращали там само за кръвната проба за БХС, тъй като в МД това е безплатно. Попълва се декларация и се ходи след като е направена ранната фетална. И двата пъти ходих същия ден, мисля, че може до 3 дни от ехографа да се отиде да се даде кръв.

# 179
И с двете бременности съм ходила на ФМ в майчин дом при доцент Живка Карагьозова. Тя е специалист по фетална морфология и тромбофилия. Посещавах я и с двете ми бременности. Записвах си час за нея през супердок. Фетален морфолог е.
Първата ФМ я правих в 12+0 г.с. Пресметнах кога се пада като дата и си запазих час при нея. Първо се отива на регистратурата в медицинския център, за да ти запишат данните. Тя преглеждаше в кабинет номер 10. Сядаш и чакаш там. Тя излиза и те вика. Понякога се забавя, тъй като това е ФМ и ако бебето не е добре застанало, изисква време. Затова гледах да си запазвам първите часове между 10 и 11.  Тя държи всичко да огледа добре. След това ти дава един лист и те праща горе на втория етаж да дадеш кръв, като преди това минаваш отново на същата регистратура да си платиш прегледа при нея. Последно лятото беше 160 лв. Вземането на кръв не се плаща. Качваш се горе, даваш кръв и си тръгваш. Те ти дават листче, с което влизаш в сайта да си видиш резултатите, които излизат след няколко дни. Ако има проблем, ще ти се обадят.

Именно тя ми препоръча доктор Гърчев. Останах изключително доволна от него. Посещавах го накрая на бременностите, когато се ходи на тонове. Последния път раждането ми се падаше началото на август, а той 10-тина дни в края на юли беше в отпуска. Искаше да го държа в течение с всичко, на мен  ми беше неудобно да го занимавам по време на отпуск, но той ме търсеше. След раждането се качваше всеки ден да ни проверява как сме с бебето. Секцио бях и двата пъти. Първият спешно в хода на раждането, за да спасят бебето. Втория планувано седмица преди термин.
Но там са изключителни специалисти, не само той. И жените избират болницата заради тях.
72 или 82 бебета имаше в болницата в деня , когато ни изписваха (не помня вече добре какво ни каза акушерката). 12 етаж се пукаше по шевовете, предполагам и на 7 е било така.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 14:57 от Jupiter sea

Общи условия

Активация на акаунт