Внимавайте! Измамници!

• 121 778
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми е полезно да се осведомявам за разни схеми от тази тема, защото има неща, които освен от фейсбук или олх, няма откъде да си ги купя, например разни стари книги и порцелан, както и още много други неща, които по една или друга причина вече не се произвеждат.

# 226
На мен ми е полезно да се осведомявам за разни схеми от тази тема, защото има неща, които освен от фейсбук или олх, няма откъде да си ги купя, например разни стари книги и порцелан, както и още много други неща, които по една или друга причина вече не се произвеждат.

За стари книги - bazar.bg, auction.bg, както и книжен пазар, и още няколко сайта.
За порцелан - освен първите два горепосочени сайта + инстаграм.

# 227
  • София /Абсурдистан
Много неща съм си поръчвала от Фейс, олх, базар бг и не е имало проблеми. Но винаги с преглед и тест. Котка в чувал - не.

# 228
  • варна
Здравейте, получих съобщение,което гласи
Вашата Gift card е активирана с номинал 100лева.Пин код и предупреждение,че след 25.01.2025г.ще се начислява такса поддръжка.
Аз такава карта нямам,не съм заявявала и не съм получавала.
Да се притеснявам ли ?

# 229
Здравейте, получих съобщение,което гласи
Вашата Gift card е активирана с номинал 100лева.Пин код и предупреждение,че след 25.01.2025г.ще се начислява такса поддръжка.
Аз такава карта нямам,не съм заявявала и не съм получавала.
Да се притеснявам ли ?

От кого е съобщението? Ако е от банката ти, иди на място и ги питай. Ще ти обяснят всичко, ако са те. Ако не са е измама. Не звъни, не връщай съобщения и не прави нищо.

# 230
  • Mediterraneo
Измама е някаква, ама за какво да се притесняваш?

# 231
  • София
за 100-те лв. Simple Smile
Аз често получавам на мейл някакви оферти за милиони?! Simple Smile
Как пък точно мен са избрали?! Ако знаят какъв "Тома Неверни" съм, няма да си правят труда.

# 232
  • варна
По-скоро за начисляването на такса обслужване.Уж гифт ,а такса? Такива карти не се ли използват и унищожават след това.Както Дъглас карта да речем.И как активирана ,а пластика нямам? Извинявам се,но нищо не разбирам и сигурно изглеждам ужасно глупава.

# 233
Щом нищо не ти говори не прави нищо, не отваряй, не кликвай. За твое добро

# 234
По-скоро някой е объркал телефонния си номер, предполагам има и ПИН код за съответната карта? Gift Card са продукт на iCard, какъвто са и картите на Douglas, въпросната такса не се начислява, а се взима при останала наличност след шестия месец, просто така и не го поправиха това 'начисляване'.

# 235
За всеки случай провери чий е номерът, от който е изпратено съобшението. И тогава прецени как да постъпиш.

Преди няколко години така получих смс, че регистрацията ми за някакво футболно първенство е успешна. Не се бях регистрирала никъде. Ако не искам да получавам, да пусна смс с някакъв текст за отказ. Точно това ме притесни, не смеех да пусна този смс, не знаех какво да очаквам.  Питах в офис на мобилния оператор, не бил техен номер. Но вечерта получих резултат от някакъв мач и ме таксуваха за услугата. Потърсих телефона в нета, оказа се някаква услуга на мобилния оператор, в офиса вероятно не са знаели, или са ме излъгали. Обадих се да прекратят незабавно, защото аз не съм се регистрирала за подобна услуга. Прекратиха я, но таксата за първия мач си остана.

# 236
Там е въпросът, щом е получила СМС, ако са точно тези карти, то човекът се е опитал да регистрира картата през сайта на GiftCar и трябва да завърши активацията, въвеждайки ПИН-а, който е пратен на СМС. Ако не го направи, картата просто не е активирана и трябва да пробва с друг номер. iCard имат колцентър, винаги можеш и там да звъннеш.

# 237
За всеки случай провери чий е номерът, от който е изпратено съобшението. И тогава прецени как да постъпиш.

Преди няколко години така получих смс, че регистрацията ми за някакво футболно първенство е успешна. Не се бях регистрирала никъде. Ако не искам да получавам, да пусна смс с някакъв текст за отказ. Точно това ме притесни, не смеех да пусна този смс, не знаех какво да очаквам.  Питах в офис на мобилния оператор, не бил техен номер. Но вечерта получих резултат от някакъв мач и ме таксуваха за услугата. Потърсих телефона в нета, оказа се някаква услуга на мобилния оператор, в офиса вероятно не са знаели, или са ме излъгали. Обадих се да прекратят незабавно, защото аз не съм се регистрирала за подобна услуга. Прекратиха я, но таксата за първия мач си остана.

Операторът много добри знае защото таксата към третото лице я плащаш чрез операнора. Има съд решения по оспорване на такива фактури с начислени в тях услги с добавена ст-ст / УДС/..Съдът постановява че са незаконни фактурите защото в договорът ти те не да уговорени.

# 238
Много ясно, че операторът знае, но е възможно не всеки служител на оператора в офисите да знае всички такива номера. Затова казах, че или не е знаела, или е излъгала.
И другото, че намерих чий е този номер в интернет.

# 239
Айде бе...не знаели.Wink А какво знаят..нещо освен да скубят знаят ли?

Ен Ти Ейч Медия България ЕООД .
Има договорки с трите моб.оператора.
Чрез фирмата всякакви трети страни, с дейното съдействие на операторите, надуват сметките с непоискани УДС.

Инфото е на клик разстояние само.

Общи условия

Активация на акаунт