Внимавайте! Измамници!

• 112 413
  • 986
  •   5
Отговори
# 165
На мен не ми се струва възможно пратките да се изпращат от Китай. Това са твърде големи разходи за посредници и фирми за доставка, за да разчиташ на глупостта на някого. Според мен измамите са на територията на България и Европа, да се провери подателят.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 09:53 от savii_

# 166
Добре, като е от Китай тази пратка, като се подаде жалба в полицията, какво ще стане? И как ще докажеш, че не си поръчвал? Не знам, струва ми се загубена работа.

Точно така - загубена работа. Вдигат рамене и казват "това е извън ЕС, не е в нашите компетенции", също и КЗП. За измами извън България все още няма държавна структура, която да помогне, в това се убедих близките няколко седмици.

# 167
  • София
Нито един китайски сайт не изпраща без да си платиш пратката. Няма пратки с наложен платеж от Китай, което значи, че е някъде от Европа или България и може да подадете жалба

# 168
То и от Европа не пускат с НП. Чисто българско е.

# 169
Скоро поръчвах макетни ножчета от един български сайт, представител на производителя. Исках да поръчам повече неща, но реших да не се изхвърлям с непознат сайт. Поръчах, не получих никакво потвърждение нито по имейл, нито по Вайбър и забравих за поръчката. По едно време ми звъни куриерът, аз се чудя за какво става въпрос. Платих си 18 лв., като отворих пакета се усетих. Можеха и да ме измамят. Разбира се, за по-голяма сума щях да се замисля. Но в случая намирам и фирмата за виновна, защото можеше да прати едно потвърждение. Така, ако някой си откаже поръчката, ще бъде в пълното си право.

# 170
  • София /Абсурдистан
При мен,  като поръчвам, някои изобщо не ми се обаждат за потвърждение, а направо изпращат. А въпросният пакет беше адресиран за ММ, той пък не се сетил да погледне за подател, просто го е върнал, защото не е поръчвал нищо за 350 лв. Никой след това не е звънял да пита защо е върната пратката, явно е измама.

# 171
При мен,  като поръчвам, някои изобщо не ми се обаждат за потвърждение, а направо изпращат. А въпросният пакет беше адресиран за ММ, той пък не се сетил да погледне за подател, просто го е върнал, защото не е поръчвал нищо за 350 лв. Никой след това не е звънял да пита защо е върната пратката, явно е измама.

По-скоро някой се е опитал да му пробута продукт за покупка.

# 172
+3592 904 1500 този номер ми звъни вече няколко пъти. Не вдигам. На някой звънял ли му е
На мен преди час.Някаква Яна от Фондация здраве 40+.Отрязах я и затворих.

# 173
  • София
Точно така - загубена работа. Вдигат рамене и казват "това е извън ЕС, не е в нашите компетенции", също и КЗП. За измами извън България все още няма държавна структура, която да помогне, в това се убедих близките няколко седмици.
Европейски потребителски център, има български клон. Там ме препратиха от КЗП. но става дума само за ЕС и още няколко европейски държави.

Във ФБ вече поне 3 пъти ми изпращат покана за приятелство "морски инженери" , естествено с крадена снимка на някой бял хубавец с немско звучащо име. Преди бяха пък американски военни, базирани някъде по света.
Ей, много маймуни в Африка и търси начин да дойде насам. На последния точно това му написах и го блокирах

# 174
Ще използвам темата, за да поговоря за една измама, която витае от няколко месеца и е нещо страшно. Профилът на жертвите е самотни жена на средна възраст. Схемата е международна, пишат им, зарибяват ги, свалят ги, обаче вее не искат да им хвърлят раници с пари, а да им купуват Apple гифт карти. В България такива карти не се продават, най-малкото. Имайте го предвид, много хора се подлъгаха.

# 175
Измамниците винаги са крачка напред и после защо хората са станали подозрителни към всичко.

# 176
здравейте,снощи ми се случи позваняване на вайбър от номер 0988880ххх последните цифри умишлено не ги изписвам.Не вдигнах поседваха едно след друго още 3 или 4 позванявания.На вайбъра имаше име и снимка на дете,който не позвам.Нещо знаете ли за тези номера

# 177
Внимание! Измамник Тони Бахаров Мюмюнов и фирмата му "Цялостни Ремонти ЕООД" (207388917)

Здравейте, искам да предупредя всички тук за един сериозен измамник, с когото, за съжаление, имахме много лош опит. Става дума за Тони Бахаров Мюмюнов и фирмата му Цялостни Ремонти ЕООД (ЕИК: 207388917), чийто уебсайт е cyalostniremonti.com. Този човек ни измами с 5000 лева, които платихме предварително за ремонт на нашия апартамент. След като получи парите, той изчезна и спря всякаква комуникация с нас. Телефонният му номер е 0879171124, но вече не отговаря.

# 178
За кой град е тази измама ?

Никога на никого не бих дал 5000 лева предварително. Много се лъже и мами. Много лошо ги учиме с това предварително плащане. Един като не иска друг ще се съгласи, фирмите в обявите са хиляди.

Тръгнал без пари бизнес да върти Wink Ще иска пари от хората да купил материали. Щи дам- на върба

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 15:48 от dsfds

# 179
Така написан този пост, от тепърва регестрирал се потребител, ми звучи по-скоро като злепоставяне на нечие име, или "фълшива тревога".
Не казвам нищо със сигурност, просто лично мнение от наблюдения, от пръв поглед ...
И както написа човека преди мен - как се дават 5 000лв предварително? Малко филм ми звучи историйката ...

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 16:13 от AniNe

Общи условия

Активация на акаунт