Внимавайте! Измамници!

• 112 449
  • 986
  •   1
Отговори
# 195
+3592 904 1500 този номер ми звъни вече няколко пъти. Не вдигам. На някой звънял ли му е.
От Гугъл:
Цитат
Звъняха ми пак за масажният център в пловдив, и тоя път ги изслушах. Записват данни за име, град искат да си продиктуваш номера - според мен попълват база данни за спам. Номерат им са : 02/904 1500/1504/1578. Може да блокирате предварително.
Преди малко ми позвъниха от този номер 02 904 1500. Категорична съм, че това е изкуствен интелект, не успява да се справи с елементарни въпроси, които няма да затруднят човек. Не трябва да им се отговаря на нито един от въпросите, събират информация. Намерението - да ми предложели нещо много полезно за моето здраве. Предполагам, че освен събирането на информация за човека, целта е и тази измама - да те омаят да теглиш голям кредит за глупости.
https://fakti.bg/bulgaria/858657-koi-i-kak-sklonava-hora-da-sklu … -za-hiladi-levove

Телефонът е към Виваком, на фирма, проверих го.
От киберпрестъпност на ГДБОП казаха, че работели по въпроса. Колко време им трябва?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 13:35 от Diorela

# 196
И на мен ми звъняха преди 2 дни от тоя  029041500. Въобще не вдигнах, директно го блокирах.
Но странното е, че ми се обадиха на чисто нова предплатена карта на Виваком, която активирах миналата седмица..

# 197
  • София
От този номер миналата седмица ми звъняха и щяха да ми подарят таблет само защото ще посетя някакво събитие.
Така и не изслушах, за какво събитие става дума и се разминах с нов таблет Smiley

# 198
Това е идея.  Записвам разговора за доказателство, приемам офертата да ми подарят таблет, ако присъствам някъде, но само това, без други обвързващи условия. Отивам, не се връзвам на никакви други оферти и си искам таблета.  Ако държат, мога и да ги съдя за неизпълнение на договор от разстояние. Laughing

Само се чудя, валидно ли е сключен  договор с изкуствен интелект?  Joy

# 199
Онзи ден гледах На фокус с Лора Крумова и за пореден път слушах за измамниците с Тракийската църква, като съм ги срещала и под наименованието Академия Орфика.
Слагам ви видеото от репортажа, за да си имате едно на ум в случай, че сте пропуснали предаването. Учудващо, там се оказва, че има доста образовани хора, но незнайно как им се доверяват.

# 200
Току що ми звъннаха и на мен и на настоятелния ми въпрос откъде имат телефона ми и знаят възрастта ми, ми отговарят - външен източник. Настоях отново и им казах, че са в нарушение на ЗЗЛД, при което веднага ми затвори телефона. Дано съм им влязла в черния списък и не ми звънят повече!

# 201
Току що ми звъннаха и на мен и на настоятелния ми въпрос откъде имат телефона ми и знаят възрастта ми, ми отговарят - външен източник. Настоях отново и им казах, че са в нарушение на ЗЗЛД, при което веднага ми затвори телефона. Дано съм им влязла в черния списък и не ми звънят повече!

А за какво Ви звъннаха? За какво Ви търсеха? Запитвания някакви или? Какви за били питанията, за да разберете, че са знаели и възрастта ви?

# 202
М да, говорят ми за възрастта ми. Нещо съмняваш ли се в мен, че така ме питаш?

# 203
М да, говорят ми за възрастта ми. Нещо съмняваш ли се в мен, че така ме питаш?

Не се съмнявам. Просто искам да знам какви въпроси са задавали.
Доуточнете се малко, затова попитах. Нали сме тук да си помагаме ....
Но както и да е, ако не искате да споделяте повече, приключвам с разпитването.

# 204
До въпроси не се стигна. Още в началото я прекъснах с това откъде ми има личните данни и, че е нарушение на закона. Явно се изплаши и затвори.

# 205
Просто имайте в предвид, че много институции имат данните Ви. Пример, когато ми звънят за промяна/ъпдейт на протоколите ми (пия лекарства), нямам записан номерът им, започват с Вие ли сте А.... Я... аз потвърждавам.
Когато вече се продължи с нещо съмнително - Затваряйте.

# 206
Когато ми звънят от институция, това е съвсем различно - банки, полиция, лекар и т.н. Там съм си дала данните (а за полицията е ясно...) и нямам проблем с това. Но, когато някаква си госпожа ми звъни да ми предлага масажорчета, почистване с "нов вид технология", козметична процедура или подобни щуротии, ами имам много против!!! Първо, искам да знам от къде имат номера ми и защо ме безпокоят без да съм си дала съгласието някъде!!!

# 207
Затова исках да знам какво са ви говорили/питали. Толкова ли беше сложно да отговорите в предният пост?
Не ми се ядосвайте.

# 208
Отговорих, не видя ли? До въпроси не се стигна, понеже ми затвори на въпроса откъде ми е взела данните.

Да не работиш в такава фирма, че така упорито ми отговаряш?

ПС: Във форума се говори на "ти".

# 209
Няма да споря повече, защото явно сте се ядосала твърде много и наистина не разбирате какво Ви се говори и какво отговаряте. Хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт