Внимавайте! Измамници!

• 121 922
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 255
Със сигурност! Grin

# 256
  • София
За година и половина само са си писали. Нито една среща, но имат връзка Satisfied

# 257
В училището на едното дете  ни предупредиха, имали случай дете си пише с "момиче от Германия", отначало спорадично, в последствие по-често. Момичето започналп да го склонява към самоубийство. Оказало се ИИ.

# 258
Преди малко гледах пак по НОВА тв, относно темата с обажданията, дублираните номера и имейли. Значи какво - супер лесно могат да ти дублират номера, да звъннат от всякъде с него, да те омаят да си купиш нещо, - абе изобщо да те измамят по всякакъв начин.

Еми незнам вече на кой да вярвам, кое е лъжа и кое е измама ...
Да си отивам до физическият магазин и да си говоря само с мама и мъжът на живо ли, за да съм сигурна, че наистина са те, незнам вече.

Защо е толкова лесно да се направят такива измами (както водещата попита), а няма начин за предпазване/защита на всичко това?
Отговорът беше - Скоро ще се направи и това. ...

# 259
  • София
Как да дублират номера?
Наяве също могат да те измамят/омят, дори по-лесно. Така че от собствения акъл няма кой да ни предпази.

# 260
В училището на едното дете  ни предупредиха, имали случай дете си пише с "момиче от Германия", отначало спорадично, в последствие по-често. Момичето започналп да го склонява към самоубийство. Оказало се ИИ.

Това е много опасно!

# 261
Как да дублират номера?
Наяве също могат да те измамят/омят, дори по-лесно. Така че от собствения акъл няма кой да ни предпази.

Не съм се изразила особено точно, но препоръчвам на всички в темата да си върнете и изгледате репортажа по нова от тази сутрин 17. Януари, говорят за измама с телефонни номера. Измамници могат да звънят на някой и да излезне вашият номер. С една дума измамниците ще лъжат жертвата ще го убеждават примерно да си купи един какво си там онлайн. Но жертвата като позвъни на номерът, от когото е получил обаждането - ще звънне на вас. И вие ще му кажете - какво по дяволите??? Никога не съм ви звънял?
За такъв тип измами говореха в този репортаж мисля малко след 8:00 сутринта.
Който се интересува нека го изгледа.

Без дори да си давате тела на някой, измамникът може да го открие и използва, за да се обади на жертвата и да започне да си "играе" с нея/него.

# 262
Специалист каза, че този вид измама се наричала спуфинг. Можело да ти спуфнат телефона, имейла и ти не можеш да се защитиш по никакъв начин.

# 263
Специалист каза, че този вид измама се наричала спуфинг. Можело да ти спуфнат телефона, имейла и ти не можеш да се защитиш по никакъв начин.

Ок, мерси за поправката.
За пръв път го чух сутринта и Исках да споделя с хората, за да са наясно и със "спуфинга" . Ако им изровиш и линкче /видео ще е прекрасно, аз нямам време защото съм на работа.

Стига с това леко на въпреки изразяване, нали сме тука да си помагаме.

# 264
Не беше поправка, а допълнение. Simple Smile
Вчера цял ден го въртяха по новините, май беше на Нова. По-късно ще потърся видео.

Това е пълното издание. Ако на някого не му се гледа целия репортаж, около 7-ма минута експертът казва какво е и, че не можем да се защитим по никакъв начин. После обяснява и голяма банка в Шанхай как е изгърмяла с доста голяма сума.
https://nova.bg/news/view/2025/01/17/484053/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-% … 0%B0%D0%BC%D0%B8/

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 15:24 от Diorela

# 265
  • Somewhere far away
току що получих следното в пощата :

chestito! Te poluchikha darenie ot €980 000,00 ot Judith .R. Foknur, amerikanska biznesdama i osnovatel-sobstvenik na Epic Systems, edin ot nai?-golemite proizvoditeli na softuer za zdraveopazvane v sveta, beshe izbrana da pomaga na khora v neravnostoi?no polozhenie vuv vashata obshtnost i vie sushto shte se vuzpolzvate. Vednaga sled kato se chuya, shte vi kazha poveche i shte chakam otgovor.

Nai?-dobri pozhelaniya
Dzhudit .R. Foknur

отдавна не бях чела нещо на шльокавица ! Grinning

# 266
  • Пловдив
Това е много опасно!
Това са глупости. ЕЖК - една жена каза. Коя е Spensa, кое е училището? Какви доказателства има, че е ИИ?

# 267
Това е много опасно!
Това са глупости. ЕЖК - една жена каза. Коя е Spensa, кое е училището? Какви доказателства има, че е ИИ?

В САЩ има такъв случай, нищо чудно и тук да има нещо подобно.. https://nova.bg/news/view/2024/11/02/475687/%D0%B4%D0%B0-%D1%81% … 0%B1%D0%BE%D1%82/

# 268
ще прочета повече по случая, но за да си пишеш с AI трябва да го свалиш като апп или в браузър, но трябва да имаш регистрация. Няма как да ти пише от нищото. Отделно четох че го е прекръстил на героиня от Game of Thrones, аз не бих разрешила на тийн още по-малко дете да гледа този сериал, но това са отклонения по темата...
В този ред на мисли родителите могат и трябва да проверят телефоните на децата.

# 269
  • Пловдив
Това е много опасно!

В САЩ има такъв случай, нищо чудно и тук да има нещо подобно.. https://nova.bg/news/view/2024/11/02/475687/%D0%B4%D0%B0-%D1%81% … 0%B1%D0%BE%D1%82/
Аз съм силно скептична. Това, че нещо са го давали по Нова не го прави вярно.

Общи условия

Активация на акаунт