Внимавайте! Измамници!

• 121 720
  • 1 080
  •   2
Отговори
# 315
И мен ме добавиха в тази група за YouTube Online Jobs. Изобщо не към предполагала, че по подразбиране е отметнато всеки да може да те добавя в групи, това е малоумно. Веднага си смених сетингите само контакти да могат да ме добавят.

# 316
  • Пловдив
Добре де, и какво като ви добавят? Напускате и блокирате и толкова. То ясно, че в такива групи лъжат за пари, ама даже мога да реша да се позабавлявам и да попорочета какво пишат.

# 317
Скрит текст:
Идвам да споделя нещо,което не знам дали е измама или просто грешка ,но все пак да бъдете внимателни Grinning Майка ми днес като плащаше сметките на Easypay (направила си ги е като си каже телефонния номер да излизат там и да си ги плаща накуп)  излезе и сметката за някакъв телефонен номер ,който не е неин. Тя се усъмнила,че повечко пари излизат сметките и го видяли,иначе някой щеше да се уреди с платен телефон ...
Това ми се е случвало след като прекратих договора си към един номер. От оператора са го дали в последствие към друг, но на мен си ми стоеше в изипей. 😃
В нашия случай телефона си е все още нейн и не знаем как се е получило така Simple Smile

За вайбър-и мен ме добавиха в някакви чатове,блокирах,също намерих в настройките да ме добавят само мои контакти.Чатовете даже не отварям,че знам ли каква им е цаката,да не хванеш да цъкнеш нещо и да те хакнат Grinning

Бота Яна  се е активирал от 2 дена отново,много досадни.

# 318
Беше обяснено - дават ти някаква възможност да спечелиш пари и след това започват да те изнудват и заплашват, не го четох подробно. Пишеше че е възродена стара измама

# 319
  • София
Онзи ден имах случай с EasyPay. Не е измама, а хитруване на дребно, дали от фирмата или от служителката в офиса няма да гадая, но остана неприятното усещане.
Имам активирано известяване по вайбър, но ми пращат известията избирателно. При плащане се оказа, че има още две сметки за малко под 50 лв. Имах кеш да ги платя и тях, но касиерката видя парите, които бях приготвила и докато бърках в чантата да извадя още ми предложи да платя на ПОС терминал. Приех и платих така. Е, оказа се, че за тази услуга има такса, за която не бях предупредена. В офисите им има големи надписи, че битови сметки се плащат без такса, но не и такива за плащане на ПОС. Нямам проблем да им платя и такса, но това да бъде мое решение, а не да го разбера след като съм платила. Не зная дали таксата е фиксирана или процент от платената сума. В моя случай беше близо 2%. Ако е процент и бях решила да платя така всичко щеше да ми излезе доста солено плащането.
Зная, че банките взимат такси за плащане на ПОС, но нормално те се поемат от търговеца и когато не е така е редно клиента да бъде информиран.

# 320
Аз съм учудена че изобщо е имало ПОС! Рядко плащам каквото и да е през тях, имам си банкиране и всичко си пускам онлайн, но веднъж  някакви билети можеха само през тях. Обиколих 3 близки пункта и в никой не можеше и нямаше пос. Питах защо - защото не искали да плащат такси на банките изплю едната касиерка. Явно са намерили начина Simple Smile да ги тропосат на хората. Както пратките в Спиди за което те питат позволяваш ли получателя да плати с карта, щото всичко е твоя удръжка. Не е редно, ама на!

# 321
  • София
Това е нещо ново. До скоро нямаше. Аз моите сметки си плащам онлайн, но съм поела ангажимент да плащам на друг в EasyPay.

# 322
Плащай ги през сайта с карта, таксата се вижда предварително. Мисля, че е по-малко от 2%. С карта револют е по-голяма.
Непращането на известия е бъг. На мен ми изчезнаха половината сметки от списъка, който е свързан с моя имейл. Нее дава да ги прокача пак, така че ги сложих на друг мейл.

# 323
  • Пловдив
Беше обяснено - дават ти някаква възможност да спечелиш пари и след това започват да те изнудват и заплашват, не го четох подробно. Пишеше че е възродена стара измама
И кое точно ще ме накара да им плащам? Или заплахата, че ще ми пуснат в нета снимките от телефона - ами да заповядат, снимки на децата и котарака.

# 324
И кое точно ще ме накара да им плащам? Или заплахата, че ще ми пуснат в нета снимките от телефона - ами да заповядат, снимки на децата и котарака.

Не съм се задълбавала, прочетох го по диагонал. По принцип не желая да контактувам с непознати във Вайбър, камо ли пък да участвам в чат с купища непознати и по тази причина блокирах номера. Това за измамата го прочетох няколко дни по-късно

# 325
  • София /Абсурдистан
Новото 20 - измама с използване на името на Спиди - https://www.speedy.bg/bg/posts/actual/Misleading-Messages-on-beh … f-Speedy-20250403

# 326
  • София
Дори на служебната поща получавам някакви такива предупреждения, че пощата ми е пълна, но само като видя реалния адрес, направо трия. Но през телефона е по-лесно да пропуснеш такива подробности, затова каквото мога - отварям на голям екран.

# 327
От  А1  като трик на фирмата или  по инициатива на отделни служители са се активирали в кражба на клиенти за телевизията им в последните 10 дни

Преди известно време bulsatcom премина към vivacom и използвайки повода са се активирали измамници от А1 представяйки се, че са от vivacom и трябвало абонатите на bulsatcom  да сключат непременно точно сега двегодишен договор, насрочват идване на екип.
След  проверка във виваком се оказва, че няма такава кампания, никой не се обажда и праща екипи.

А1 имали преди години  някакво партньорство с bulsatcom, така разполагат с данни на абонати и ги обработват като лъжат и се представят за vivacom

# 328
Това не е ли подсъдно?

# 329
На никой не му пука, вече има ужилени не само възрастни хора, но и по-млади в бързината.
Тактиката им е настоятелно да се сключи договор за две години, като много задължително и не знам си какво включвало от каналите на промоция.
Така промоцията след 6 месеца ще стане съвсем друга такса и плащането ще продължи.

По принцип би трябвало до месец да може да се откаже такъв договор, но със сигурност ще измислят вратичка да искат неустойка от клиента

Общи условия

Активация на акаунт