Внимавайте! Измамници!

• 125 942
  • 1 092
  •   1
Отговори
# 495
Това и легални фирми го правят, надяват се като мине безплатния период да забравиш да се отпишеш и да си дърпат абонамента.

# 496
  • София /Абсурдистан
Никой не трябва да си дава данните на картата.

# 497
Мошениците разчитат на това, че много хора не правят разлика между номер на сметка и номер на карта.

# 498
  • София
Аз се сдобих с това.

# 499
Видя ли известие от банка, го трия без да го отварям

# 500
То това на кого ли вече не са го пратили.Rolling Eyes Получих го дори на служебната поща.

# 501
  • here and now
Аз още нямам. Тези дни Ивайло и мейли от Еконт...

# 502
Аз получавам от Еконт почти всеки ден, и от ДСК имам, въпреки, че не съм клиент на банката.
Няма ли къде да се подаде сигнал за такива измамни схеми и фишинг имейли, да стигнат до източника и да ги глобят поне.

# 503
Понеже източника на еконт всеки път е различен мейл, надали.

# 504
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
И аз всеки ден получавам уж от ДСК. Писна ми да ги блокирам, видя ли директно трия.
Онзи ден и ало измамници се пробваха. Звъни някаква силно уж разциврена със силен украйнски акцент, веднага затворих.

# 505
Снощи гледах видео за милиарди изтекли акаунти от Гугъл, Мета и др., има сайт за проверка дали мейлите също са били в списъка. Двата в гугъл ми излязоха с изтичане на потребителско име и парола по веднъж, тези в абв са многократно изтекли. Имам е един в протонмейл, сигурна работа Simple Smile
Сменяйте пароли въвеждайте двукратна проверка, това съветват за киберзащита. Абв-то ще ги зарежа и ще прехвърля регистрациите другаде, а единият гугълски директно заминава.

# 506
Ще споделиш ли сайта за проверка?

# 507
# 508
Моя единия е изтекъл от НАП, плюс всичките ми останали данни. Много им "благодаря" на данъчните.

Bulgarian National Revenue Agency
In July 2019, a massive data breach of the Bulgarian National Revenue Agency began circulating with data on 5 million people. Allegedly obtained in June, the data was broadly shared online and included taxation information alongside names, phone numbers, physical addresses and 471 thousand unique email addresses. The breach is said to have affected "nearly all adults in Bulgaria".

Compromised data:
Email addresses
Names
Phone numbers
Physical addresses
Taxation records

# 509
Ха! Единият ми имейл в abv е изтекъл от НАП (очаквах го) и 2 пъти от LinkedIn (не го очаквах) – през 2016 и 2021 г.
Тези в gmail са „девствени“.

Общи условия

Активация на акаунт