Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 027
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
В търсене на нещо друго ми попадна тази обява.
Моля за мнение, плюсове минуси, и за цената евентуално какво мислите, на мен ми се струва адекватна. Последно купувах имот 2019та, от тогава нещата са се изменили очевидно.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j170072628111921&slink=a15397&f1=1

Въпроса ми е по скоро за варненската тема, но тук има повече активност, съответно и сериозни анализи.

Мерси.

# 136
В търсене на нещо друго ми попадна тази обява.
Моля за мнение, плюсове минуси, и за цената евентуално какво мислите, на мен ми се струва адекватна. Последно купувах имот 2019та, от тогава нещата са се изменили очевидно.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j170072628111921&slink=a15397&f1=1

Въпроса ми е по скоро за варненската тема, но тук има повече активност, съответно и сериозни анализи.

Мерси.

Здравейте, къщата изглежда скоро построена /не виждам година/, доста евтино обзаведена, но това да кажем не е толкова фатално, но за сравнително нова къща ми изглежда странно ламинатът в дневната да е толкова захабен, олющен и надигнат. Или е купуван най-евтиният възможен, което говори зле за притежателя, точно в дневната зона да се сложи такова нещо и то на нова къща или има някакъв проблем с влагата....изглежда набързо напудрена с цел продажба. Но ако локацията е много добра, може би си струва...

# 137
Гледайки локацията, по-скоро е давана като ваканционен имот, така си мисля. Може и това да е причината за захабяването, но от друга страна най-вероятно е комплексно, т.е. използвани са и евтини материали. На мен честно казано ми допада, но бих сменила настилката. За цена не мога да коментирам, понеже не съм запозната в детайли с пазара на Варна, но ако беше в София я купувах Grinning

# 138
Припокриват се мненията, и аз мисля че е правена със най евтините материали. Шкафчето в едната баня е практикер бюджетен вариант.
Различните агенции пишат различно, някъде пише че е свързана с канализацията, другаде пише че е със септична яма.

В момента нямам възможност да я видя, но ви благодаря за мненията.

# 139
Много са изкривени снимките, най-вече на спалните. Там може да се окаже, че размерите са по-малки.
Ако някой познат има възможност да я види на живо или да ти изпратят схема с размерите, би било добре.
На мен кухнята ми хареса като визия. Подът ми е много сив, но смяната на ламинат не е чак толкова трудно или скъпо.
За района пък съвсем нищо не мога да кажа.
Документална проверка яка си трябва, щом е къща с парцел.

# 140
  • София
Аз съм твърдо НЕ за къщата.
Един етаж на земята, във влажен, ветровит район за мене е = на влага и мухъл по стените. Допускам да са го почистили и пребоядисали за да се отърват. Правила съм го, може и друг да го направи.
Противоречието канализация - яма също ме отблъсква.
За цени и местности във Варна не съм в течение. Но ако е близо до море и не се вижда - не ми харесва.
За тези пари бих купила апарт. в обитаем, обживян блок.

# 141
Аиша, благодаря.
Няма гледка море, а е близо до него.
Мен също ме притеснява какво е под този ламинат тип вестник. Сигурно е тънка цимвнтова замаска. В района има канализация, но дали тази къща е вързана не се знае.

Апартаментите са налични, вече се оглеждаме за къща.

# 142
Обявата е непрофесионална, липсва скица и описание дали имота е свързан към централна канализация и снимките са под всякаква критика.
По отношение качеството на строителство и скрити дефекти мисля , че може да ползвате термо камера. Цената е пренебрежимо малка спрямо цената на жилище и ремонт на баня.

# 143
Какво означава цената е пренебрежимо малка? 260к евро, плюс комисионна за агенцията плюс прехвърляне и лек ремонт,  стъпваме на 300 000евро. И тепърва къртене на под, защото си трябва термоизолация. Обзавеждане според нуждите...все пак говорим за вила, не мисля че цената е пренебрежимо малка.

# 144
  • София
Според мене цената на преглед с термокамера е пренебрежимо малка към цената на имота. Така разбирам писаното по-горе, защото викахме фирма с камера за теч от вертикалните, общи тръби в банята. Беше към 90 лв. пролетта.

# 145
O, да цената на проверка с термокамера е направо нищожна спрямо общата цена.

# 146
На мен цената ми се вижда малко завишена за това, което се предлага състоянието на ламината в дневната буди въпроси и съмнения, санитарията е като за апартамент под наем, хайде кухнята да е ок. А дворът къде е, до 500 кв м трябва да има още поне 300 кв някъде, не се виждат, да не говорим че си е жив партер без постамент мисля се казва. За този бюджет това ли е най-доброто?

# 147
На мен цената ми се вижда малко завишена за това, което се предлага състоянието на ламината в дневната буди въпроси и съмнения, санитарията е като за апартамент под наем, хайде кухнята да е ок. А дворът къде е, до 500 кв м трябва да има още поне 300 кв някъде, не се виждат, да не говорим че си е жив партер без постамент мисля се казва. За този бюджет това ли е най-доброто?
Не е въпроса в бюджета, а по скоро в предлагането.
Разглеждам няколко близки района, не съм задала таван на цена само да е тухла. Отварям често обява която започва със Х продава законна постройка от 70м2 на две нива...
То остана и да е незаконна...

Отделно искам да кажа, че почти никой не слага схема на имота. А това е един от най важните атрибути на всяка обява.

# 148
https://m.imot.bg/details/1j169712215867266
Тази видяхте ли я, не съм наясно с локацията, но поне има схема и може да си я довършите както ви харесва.

# 149
https://m.imot.bg/details/1j169712215867266
Тази видяхте ли я, не съм наясно с локацията, но поне има схема и може да си я довършите както ви харесва.
Добрева Чешма няма канализация и на места и вода изобщо няма.
Тепърва ще се развива, едва сега правят улиците Зевс и Орфей.
Ходили сме на един или два огледа там, мъжа ми каза повече да не го водя по тези чукаци. Беше валяло и затънахме. Колата беше 4 по 4.
Иначе ДЧ 1 и 2 са OK според мен, но търсим семеен комсенсус.Grinning

Ман рид, Виница, Ален Мак, всичко над Св Константин и Елена близо до комуникации е в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт