Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 957
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Тази обява според вас дали е реална?
https://m.imot.bg/details/1c168441280897276

Залагам, че не е предвид цената, но агенцията за мен е сред сериозните и много се чудя защо е толкова евтин.

# 256
  • София
50 годишен панел, разбит за ремонт.
Колко да е евтино и колко ще глътне ремонта за да стане за живеене? Подозирам, че и входа не е поддържан.

# 257
  • Варна
Ами то само дограма и врати да му се сменят, ще отидат към 20 хиляди.

# 258
То е ясно колко ще глътне. Но се оглеждам за приятели в Дружба 2 и усещането ми е, че тристайните панели са около 160 000. Затова включих и Младост в търсенето, направо ми се видя евтино на фона на Дружба 2.

# 259
Тази обява според вас дали е реална?
https://m.imot.bg/details/1c168441280897276

Залагам, че не е предвид цената, но агенцията за мен е сред сериозните и много се чудя защо е толкова евтин.

Как евтин - панел, 75-та, за основен ремонт,1437 евро квадратен метър. Прави ми впечатление, че Младост е силно желан район и цените там са високи. За мен е необяснимо, далече от центъра, няма парк, но разни хора, разни идеали. Явно народопсихология - кой където е живял и свикнал, пак там си търси.
Моите наблюдения са, че пазарът не следва никаква логика.
Сега обмисляме резервен план да продадем едно двустайно ЕПК, наследствено, до Северен парк, в добър блок, в добро състояние, та да купим голям в Стрелбище или околните. Брокери ми определят цена 1400 е на кв., което ми се струва ниско, предвид че това, която ще купим евентуално със същите характеристики, но в Южен квартал, ще е на 2000-2200 е кв.м.
Брокерите имат много интересен леко двоен стандарт. Като продавам дават ниска цена, а като търся да купувам - нямало вариант да се сваля. Нямам думи.
Това ми се струва доста голяма разлика само на база локация, та накрая пак ще останем в Надежда май май.

# 260
  • Варна
"Само" на база локация?? Че тя локацията е всичко. "Недвижим" имот...  И квадратурата. Всичко друго може да се ремонтира, пренарежда... Дори аз, дето живея на другия край на страната и нямам голямо вземане - даване със София, знам, че южните квартали са по-желани. Нормално и квадратът там да е по-скъп.

# 261
Какво значи “само на база локация”?
Преди време бях гледала едно предаване по Home and garden TV и там един брокер казваше - location, location, location!

# 262
location, location,но у нас е много странно.Преди 15г. и повече големи реклами бяха на Ман Ли.Колко е да локейшън? ''Любимото ми'':Някога това ще стане много престижен и скъп квартал.Колко някога,20,30,50г.?Сега презастроено,все така без инфраструктура и сума ти др.неща,но пак си е скъпо.То като ти мине живота,остава успокоение,че внуците ще живеят на престижна локация.През това време се появили още ''престижни''.Всичко е много странно и сбъркано у нас.

# 263
У нас всичко е престижно и всички търсим топ имот, а този който продаваме е още по-топ и “няма да им го даваме за без пари”
https://youtu.be/Tk-FDc6bJeM?si=rqx189cAdD3PSz0J

# 264
location, location,но у нас е много странно.Преди 15г. и повече големи реклами бяха на Ман Ли.Колко е да локейшън? ''Любимото ми'':Някога това ще стане много престижен и скъп квартал.Колко някога,20,30,50г.?Сега презастроено,все така без инфраструктура и сума ти др.неща,но пак си е скъпо.То като ти мине живота,остава успокоение,че внуците ще живеят на престижна локация.През това време се появили още ''престижни''.Всичко е много странно и сбъркано у нас.

Да, точно. Южни квартали е широко понятие, както и северни квартали.
Аз точно това се притеснявам - че ще заменим кон за кокошка. Ще се набием у престижното и ще плащаме цял живот, ще се избиваме за парко място, а ще си продадем доброто жилище на ниска цена, което е на входа на парка и тази част на Надежда е много приятна и комуникативна, но това го знаят само хора, живеещи в София и походили тук там, не само на база слухове.
Като изключим някои обективно гадни места за живеене и екстра луксозните в центъра, дето цените не са за простосмъртни, останалото е от едното "село" в другото "село".
Манастирски ливади, когато се разрастваше, беше достъпно. Сума ти хора от народа надойдоха тогава. Брокерите продължават да ми го предлагат като алтернатива, ми колкото и пъти да ида, не и не.
Та да си дойдем на думата - какво ще рече location всъщност.

# 265
  • Варна
Всеки човек симпатизира на определена локация, по една или друга причина, но ако всички локации бяха все коне или все кокошки, то всички щяха да са на едни и същи цени (дали като за простосмъртни или не, няма значение). Но реалността е, че всеки квартал си има някаква средна цена, която отразява осредненото отношение на всички купувачи в този квартал. И има защо.
И казвам всички купувачи (реални), а не всички потенциални такива, които само имат интерес, разглеждат и коментират безучастно по форумите и с приятели. Защото цената е именно там, където се срещат продавач с купувач. Тоест там, където наистина се случва сделката.
Това, че някой си е обявил нереално висока цена на обявата в интернет или това, че на някой нещо му е скъпо и няма да го купи, нищо не означава.

# 266
Цитат на: kukuruku1234
Сега обмисляме резервен план да продадем едно двустайно ЕПК, наследствено, до Северен парк, в добър блок, в добро състояние, та да купим голям в Стрелбище или околните. Брокери ми определят цена 1400 е на кв., което ми се струва ниско, предвид че това, която ще купим евентуално със същите характеристики, но в Южен квартал, ще е на 2000-2200 е кв.м.
Брокерите имат много интересен леко двоен стандарт. Като продавам дават ниска цена, а като търся да купувам - нямало вариант да се сваля. Нямам думи.
Това ми се струва доста голяма разлика само на база локация, та накрая пак ще останем в Надежда май май.

Вие очаквате да купите по-голям в Стрелбище за сметка на този в Надежда без разлика в цената? Ако може да остане и за паркомясто? Странна логика. Според мен си останете в Надежда и не продавайте “коня” си.
На вас може и да си ви харесва Надежда и микролокацията, но си остава един от по-малко предпочитаните квартали. Не мисля, че може изобщо да сравнявате със Стрелбище. Може за някои и да е абсурдно, но южните квартали винаги са били по-скъпи от северните.
Цената от 1400 евро за Младост е една идея ниска. Може би трябва да се огледа самия имот, мястото, състоянието. Може и продавачите да са на зор.

# 267
Цитат на: kukuruku1234

Вие очаквате да купите по-голям в Стрелбище за сметка на този в Надежда без разлика в цената? Ако може да остане и за паркомясто? Странна логика. Според мен си останете в Надежда и не продавайте “коня” си.
На вас може и да си ви харесва Надежда и микролокацията, но си остава един от по-малко предпочитаните квартали. Не мисля, че може изобщо да сравнявате със Стрелбище. Може за някои и да е абсурдно, но южните квартали винаги са били по-скъпи от северните.
Цената от 1400 евро за Младост е една идея ниска. Може би трябва да се огледа самия имот, мястото, състоянието. Може и продавачите да са на зор.

Състоянието на апартамента в Младост е за основен ремонт и е панелно строителство от 70-те години. И за мен Вашата логика е странна, но явно всеки си има своя логика.
Естествено, че не очаквам да мога да заменя двустаен в Надежда за такъв с паркомясто в Стрелбище, това е абсурдно. Не е нужно да изопачавате думите ми. Говорех за разлика в цените на кв.м., която идва ок. 700-800 евро идва, за имоти в сходно състояние - за ЕПК говоря в случая, готово за живеене само с освежаване. На нас двустайния ни е малък, там е проблема на "коня". Но няма значение, важно е в крайна сметка на какви реални цени ще се продаде и купи, останалото е просто обменяме на мнение. Абсолютно никого не задължавам с мнението си, иначе райони бол, просто с тези двата нас нещо ни свързва, иначе има и други приятни места в София. Света Троица например, наскоро гледах, Дианабад също, исках да кажа, че всеки си има предпочитания за район и в неговите представи това е локация. С удобен транспорт центърът стана достъпен бързо за повечето райони на София.

# 268
Вие сама казахте “кон за кокошка”. Разликата в цените винаги е била такава. Прави ми впечатление, че изтъквате състояние, година, строителство. Не, че не са важни обаче сякаш пропускате най-важното - локацията. В нея е тази разлика.
И “само за освежаване” е много относително. Във вашите представи може да е така, но в моите не.

# 269
  • София
Кой нормален човек ще купи 50 год панел  за тотален ремонт? Погледнете му балкона, от стария тип.. То затова е евтин. Имайте предвид колко пари ще вложите да смените всичко, плюс Вик и електро, дограми, врати, радиатори или климатици и за какво? Колко това жилище ще гълта за отопление? Огромно и без изолации. Това нещо някой ден ще го завещаете на децата си? Какво ще им оставите - 80 год панел? Я вижте ЕПК от 89 год или НС... По добре 1 стая по- малко отколкото това нещо... Мое мнение, ама мислете в бъдеще какво и що...

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 10:56 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт