Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 907
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Този с пожизненото ползване може и да не е толкова лоша оферта, зависи на колко години е ползвателят.

# 466
  • София
Този с пожизненото ползване може и да не е толкова лоша оферта, зависи на колко години е ползвателят.
те такива живеят дълго, Нали знаете случая с най-възрастната французойка, продала си така жилището в Париж , после купувача, богат евреин,  починал години преди нея... Та не се знае...

# 467
А на колко трябва да е купувачът, че да бере плодовете на инвестицията? Нов блок, населен с предимно млади хора, не вярвам собственикът да е на повече от 40-50 години. А сумата, която искат е около 40-50% от стойността на жилището.
Относно жилището в Овча купел - на мен и дневната ми се вижда малка - някъде около 18 м2.

# 468
Не се знае, така е. Мой близък пак купи така апартамент в София, по-скоро за да помогне на жената, която се нуждаела от пари и искала да продаде, но я било страх от мошеници и понеже му имала доверие предложила. Той решил, че толкова малко затворени пари, ако ще и за десет години да са, си струват и сключили сделката. Но неочаквано за всички бабата почина само след две години, а била съвсем здрава и жизнена. Май Ковид. На него му беше мъчно и доста терсене, казваше "Бог ми е свидетел, не съм си го и пожелавал това". То може би затова се е случило...  Но тази баба нямала и преки наследници, само някакви далечни, с които била скарана и това също било повод да продава - искала ако умре, имотът да не отиде при тях.

# 469
В този случай собственикът МОЖЕ да се нанесе да живее, или да си пусне квартиранти. Освен ако изрично не е написано друго в договора. Такъв договор е много опасен ..щото животът на човека е в пряка зависимост от желанието на новите собственици да си го ползват. Всякакви хора има, пази Боже. Може да го уморят някак, аз никога Ане бих купила или продала така, много ми се вижда опасно. По-добре продай на реална цена и си плащай наем, ама така да се чудиш няма ли да те пребие някой някъде ..

# 470
Бубка, и ние сме запознати с района и цените, и по толкова вървят. Едностайни не се търсят, но тристайни с такива параметри и за тази цена си вървят по толкова. Обичайно хората с по-малък бюджет (ако изобщо 200к евро може да се нарече "малък"), търсят точно такова - компактно, но с повече помещения. И се продават за около 2к. евро/кв.м. В нашия комплекс на зелено се продават на 1800, разпродадени са. Тук има ремонт и мебели, колкото и да са евтини - пари са си.

# 471
В този случай собственикът МОЖЕ да се нанесе да живее, или да си пусне квартиранти. Освен ако изрично не е написано друго в договора. Такъв договор е много опасен ..щото животът на човека е в пряка зависимост от желанието на новите собственици да си го ползват. Всякакви хора има, пази Боже. Може да го уморят някак, аз никога Ане бих купила или продала така, много ми се вижда опасно. По-добре продай на реална цена и си плащай наем, ама така да се чудиш няма ли да те пребие някой някъде ..

Ами точно затова продала на хора, на които има доверие, да е спокойна. че никой няма да я умори за да вземе имота. И всичко си било описано както трябва в договора, никой не е можел да мръдне бабата, а не е и искал.
Иначе това с местенето под наем е добро на теория, но на практика човек на 80 години да си търси квартира, да сменя съседи и навици, да носи риска да му прекратят договора по всяко време и да трябва пак да се мести, да организира местене, да пренебрегне покъщнина, мебели и спомени, някак не се приема с въодушевление.

# 472
Ами ние така купихме жилище преди доста години - с пожизнено право на ползване. Бабата искаше да се уреди в старчески дом, а за това се чакаше. Имаше посредник ("връзка") в старчески дом, но все пак никой не можеше да даде гаранции кога ще стане. Получи се след около половин година. Цената на имота си беше пазарната или с много малка отбивка от пазарната. За нас беше малко терсенЕ това чакане, но имахме представа, че с връзки (познавахме "връзката") се получава, просто трябва малко търпение.

# 473
Здравейте! Какво мислите за тази обява?
Казали са преди мен без гараж/паркомясто би било ад. Улицата е тясна, няма да се учудя , ако се забрани паркирането, защото няма къде да се разминат две коли.
Етажа  е веднага над гаражите и с една много дълга северна  стена . Това, въпреки изолацията на Баумит, предполага по-студено и по-тъмно. Прозореца в трапезарията и този на малката детска гледат на север, според мен. В детската стая няма място за второ легло, нито за второ бюро  да не говорим за място за съхранение за два човека. Липсата на достатъчно дневна светлина  за писане на домашни в детска би могла да бъде компенсирана от такава в трапезария, но не и тук.
  За мен липсата на течаща топла вода от ТЕЦ или ГАЗ и липсата на голяма съдомиялна  за 4 човека е катастрофа. Къпането на толкова хора с един бойлер виждам като много тежка житейска  драма. За съжаление проточните бойлери, които позволяват нормален дебит нормално подгрята вода започват от 8квт, а не всяка инсталация го позволява. Тези с по-ниска мощност стават само за миене на ръце и са компромис от всякъде.
Не ми допада липсата на алтернативи освен ТОК.
Имам усещането, че и височината не е 2,50м, но може и да греша.
Не бих вярвала на брокери  нито за квадратурата, нито за изложенията. Лъгали са ме в лицето.  За целта -оглед, тефтерче и ролетка.
 Задължително се поинтересувайте в общината какво предстои да се строи в съседство и  колко ще е високо/близо. Пуснатите завеси , за мен,, винаги крият или много близки съседи или нещо още по-неприятно.
 Не знам за цените, но  не бих  гледала без акт 16.

# 474
  • София
Не намирам обявата,какво мислите за Яворов, 55м2 на 3ти етаж без асансьор. Стара кооперация от 64г. сравнително поддържани общи части.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 10:16 от nad_tab

# 475
Чак за основен не е. Бих сменила някои неща, но не изцяло. Според мен е доста приличен.

# 476
Да, и на мен ми харесва. Най вече локацията.
Другото е поправимо.

# 477
  • София
Да, и на мен ми харесва. Най вече локацията.
Другото е поправимо.
Да, водещ фактор беше локацията, по-добра цена в района не намирам и  ми се струват множко... реално вътре е почти правилен правоъгълник с размери 8,5 на 5, та е доста малък.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 10:17 от nad_tab

# 478
  • София
Кофти е да е преходно. Що за жилище? За един, двама души най - много. Дете да имаш дори едно е хубаво да има напълно отделна стая от хола без преход...

# 479
  • София
Кофти е да е преходно. Що за жилище? За един, двама души най - много. Дете да имаш дори едно е хубаво да има напълно отделна стая от хола без преход...

Няма да има деца, купува се с перспектива да живеят двама след 55 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт