Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 864
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Стълбището и тавана са на 100% разчистени, скоро са ремонтирали таваните и от там, таванските са напълно почистени.

Входната врата е за нова, да видим кога...

Това са големи разходи и фактът, че са ги направили за мен е сигнал, че няма да има проблем с прокарване на идеята за почистване на мазетата.

# 631
Влизам да споделя, че купихме апартамента в Яворов в петък.
Плюсовете и минусите които видях още първия уикенд.

Места за паркиране, колкото искаш. Зелена зона е, но някак встрани от лудницата и с винетка за живущи паркирането е песен. Апартамента е супер слънчев, парно не е пускано а постоянната температура е 22-23С, предполагам ще е минус през лятото.
Минусите, които предполагам ще са полезни за купуващите в района - мноооооооого застаряващи съседи, не знам как да се изразя, но в мазето е страшна мизерия, не знам как ще ги накараме да изчистим...

Честито! Така се прави, знаеш както искаш и купуваш смело.
Идеален имот няма, има идеален за конкретни потребности.

# 632
Честито и от мен.   Минусите, които споменавате са по-скоро плюсове, защото възрастните съседи са по-улегнали и по-спокойни. Не бързайте с предположенията за лятото. Може да се изненадате приятно от дебелите тухлени стени.
Както казаха и преди мен щом са изчистили и ремонтирали покрива, ще стигнат и до мазето.
Късмет!

# 633
  • София
Честито, със здраве да си го ползвате!

Сега ми излезе това чудо, какво всъщност е направено в т.нар. кухня? И тя е май зад завесата? 😂 Огледалата в горната част на стените за какво са според вас? https://www.facebook.com/groups/185467160346826/permalink/741117834781753/

# 634
yovanka огледалата са за великани :Р

# 635
yovanka огледалата са за великани :Р

Ужасно кичозно и претрупано. Така е като искаш да живееш като в къща на 65 кв.м. Опасявам се, че и у нас изглежда подобно в момента, откъм вещи и шкафове. Празно няма Grinning
Кой каквото ще да говори, за семейство с деца квадратурата си е важна. 65 кв.м. никога не могат да станат 100.
Ние сега оглеждаме и НС, ама като вляза в класически "тристаен" и ме хваща клаустрофобия.

# 636
А дали не е просто до навик това с трупането на вещи без оглед на големината на пространството? Казвам го като човек, който има навика да трупа и който много иска да го промени:Р
 Иначе наистина новото строителство се усеща по съвсем различен начин. Като купувахме последното ни жилище първо отидохме на оглед на тристаен партерен с двор. Въпреки разположението му север-юг някак може би заради малката веранда се усещаше, че има въздух. После се оказа,  че има още един останал тристаен уж с по-добро разположение изток-запад на втори етаж.  Пред колокухнята имаше 5квадрата тераса, която ако можех да избирам бих я махнала само затъмняваше... и се молех мм да не го хареса повече от другия ..

# 637
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170541228803387&sl … a8uhx9&f1=1&fe7=1
Само че тук брокера иска 9КЕ комисионна.
 100КЕ  е много прилична цена за 65 чисти кв. и като се има предвид,  че трябва да се изрие до панел и да се върне в началния си вид с нова ел. ,ВиК  .
Бил е и може пак да стане чудесен двустаен с отделна кухня и  нормални стаи. Харесва ми.
Не познавам локацията. Само съм минавала от там с кола и то рядко.
 Харесвам и широките им антрета . Вградените гардероби ги съсипват. Човек няма нужда от толкова вещи.
Ето  какви са преди да бъдат съсипани с преустройства.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b170169752717347&sl … a8uq6o&f1=1&fe7=1

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 16:56 от mamamari

# 638
1700E/кв.м. за панел в Люлин, който е за изриване. По нито един параметър не ми се струва нормална цена. За толкова купихме в затворен комплекс, в по-читав квартал.

# 639
  • София
1700E/кв.м. за панел в Люлин, който е за изриване. По нито един параметър не ми се струва нормална цена. За толкова купихме в затворен комплекс, в по-читав квартал.
Не е в последната година, нали?

# 640
  • София

Сега ми излезе това чудо, какво всъщност е направено в т.нар. кухня? И тя е май зад завесата? 😂 Огледалата в горната част на стените за какво са според вас? https://www.facebook.com/groups/185467160346826/permalink/741117834781753/

Новата кухня е направена в бившото мокро помещение. В този вид апарт. то е до хола, стената между тях е тънка, не е носеща и масово си правят там мини кухни.

# 641
Не е в последната година, нали?

Буквално този месец. Не всичко е 2000 Е/кв.м., не всичко се продава на цената, която е обявена в имот.бг. Тези пари за Люлин са много, то човек на ш/з по-добре да си купи, и без това ще го изрива.

# 642
Ето една обява, в която чертежът не си съответства с описанието- https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b170653755229665&sl … a8xnvt&f1=1&fe7=1
Може да се направи на тристаен, но с компромиси и едната спалня ще бъде много уродлива.

# 643
Буквално този месец. Не всичко е 2000 Е/кв.м., не всичко се продава на цената, която е обявена в имот.бг. Тези пари за Люлин са много, то човек на ш/з по-добре да си купи, и без това ще го изрива.
    Преди три месеца ходих да гледам НС 65 кв. м с разрешение за ползване от 2023г. Чистата квадратура е наполовина. Кухнята е 2/2 за кое по-напред?!В спалнята ако се сложи легло 2/2 няма място за гардероб, В хола трябваше да се решава или маса и столове или диван с холна маса.  Няма нищо общо с квадратурите НС от преди 2012. Знаех, че ще е по-малко, но  чак пък да няма място за нормално легло?  Вдигнахме  търсената квадратура.
     Преди два месеца гледах  обявен за над 90кв. м. НС  с разрешение за ползване от 2021г. строен по най-новите изисквания . На практика над 30кв. м открита тераса, още толкова идеални части и останалите 40 кв.м. бяха антре+баня + две стаи, в които по моя преценка би било тясно дори за сам човек.
    Човек купува по документи, но живее в това ,което стои зад тях. Цената на кв. м не дава никаква  информация.
Информация дава само чистата жилищна  площ, т.е без тераси, мазета и тавани, както и без разни ниши и складове със скосявания, чиято най-ниска част е под 1,5м. С други думи без ателиета.
   Та за да го докара най-новото НС до стандарта за  65 кв м чиста жилищна площ от 90г, трябва да се гледат имоти по над 110-120 кв м.  Демек -двойно ! И даже пак няма да е сигурно ,че ще имат нужните отстояния от съседни сгради ,а е важно за да е светло в този дом.

# 644
E, това вече е малко преувеличено. Моят апартамент е 105 квадрата по НА, застроената площ е 90, а чистата 80 квадрата.

Общи условия

Активация на акаунт