Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 866
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не мисля, че е жалко. Мисля, че е нормално. Различни хора сме, с различно усещане и характер. Аз съм интроверт - общуването извън камерен състав ужасно ме напряга и изморява. За някой екстраверт такъв начин на живот би бил непоносим. Това също е нормално. Simple Smile

# 616
giglet

Мисля, че е добре да огледаш Хаджи Димитър.
Има магазини , метро , отстояние и е зелен. В близост е до Заимов, парка.

# 617
Аз пък не виждам защо ви е да се юрвате да купувате и то с толкова изисквания, щом догодина ще се местите извън БГ.

# 618
  • София
Купете в Барселона, не в Бъкстон Stuck Out Tongue Winking Eye Ако няма да живеете тук, за какво ви е? Ако е така за "някой ден" капарирайте някой нов строеж от добър строител и след 2-3 години мислете, плащате до 100%, кредит или до тогава може да имате съвсем друга идея и да го продадете на Акт16. Но съд 7 хил доход на месец не става хем тук да купите 3стаен, хем обзавеждане. Хем в чужбина да се местите и там куп разходи... Центрирайте се на едно място

# 619
Според мен 150к евро е бюджет за двустаен, за съжаление. На хубаво място.

# 620
Мисля, че бюджет 150К при всички тези изисквания е нисък за тристаен апартамент.
Съгласна съм, че апартаментите с Икеа и Виденов, не са нищо особено, а ги представят за нещо, но ако тяхната цена ви се вижда висока, не знам какво ще кажете за добре обзаведен апартамент. Апартамент, който не е лукс, но не е Икеа и Виденов е доста над този бюджет. Като добавим и другите изисквания за квартал, зеленина, инфраструктура, отива доста над 150К  за 3-стаен с акт 16 и обзаведен и ремонтиран що-годе добре.

# 621
И аз съм на мнение, че с този бюджет и изискванията си, няма да се срещнете скоро. Според мен вижте дали нещата с Барселона ще потръгнат и тогава се хвърляйте на покупка тук. За 2-стаен е постижим този бюджет.

# 622
При нас винаги всичко се е въртяло и ще се върти само и единствено около децата.
Моето 5-годишно беше отглеждано в къща  с голям ограден двор на улица с 5 къщи, на която кола минаваше само ако  много е объркала пътя. В двора батут, люлка, пясъчник, басейн. Минали сме през всички размери коли с педали, колела, кънки, ролери и каквото там  беше измислено до момента.
За нас- трафик, граничещи с невъзможни условия за шофиране във всяко време на денонощието, много тежка работа по поддръжката на къща и двор...Обичайно нещо е да излезем  в 4,30-5,00 сутринта през зимата при двуцифрен минус и сняг до коленете за да изринем  после  душ и на работа или вечер в обратния ред. Да стигнеш до възглавницата смазан от умора, но доволен че хлапето ти се е пързаляло цял следобед  и  си е направило снежен човек.
  Градското жилище е за да могат подрасналите, но  още не самостоятелни  хлапета да са независими от колата на мама/тате, които са си купили/наели  гараж/паркомясто и въобще си нямат представа за проблема с паркирането.  Прах,   съседи, на които трябва да им оправим течащите  тераси, лудница, но щом е заради децата...а и само за  докато станат самостоятелни стискаме зъби. Тийнейджърите трябва да открият постепенно  пицарии, паркове , кафета, дискотеки...
После обратно в гората с внуците и- всичко започва  отначало.
 Никога няма да разбера как може марката на някаква си мебел  изобщо да има някакво  място  сред значимите неща.

# 623
Привет! Питахте за детайли.

уви, наистина закъсняхме със закупуването, но нямам машина на времето. Последните години бяха натоварени с много лични предизвикателства и нямаше място за подобна инициатива.

Малко детайли за нас: Имаме дете на 5 години, за което ни е нужно да има поне 2 спални помещения + хол/кухня. Кухнята е нужно да има възможност да има всички кухненски уреди, защото ще се ползва активно. Имаме прилични доходи около 7к на месец и жилище до около 150к евро ни е комфортно за закупуване, като имаме и спестявания за добро самоучастие. Имота е нужно да има пространство, защото имаме много занимания, които имат нужда от пространство, като и факта, че и двамата работим (основно) от дома.

Имаме планове да се местим да живеем в Барселона идната година, но за сега не е сигурно. Тъй като нямаме помощ и подкрепа от роднини за детето и всичко с ремонти става предизвикателство, идеята е да вземем нещо прилично готово/полу готово, да се нанесем с най-малки усилия от наша страна и да продължим по-спокойно търсене на нещо по-хубаво, в по-добър квартал. Последните години бяха трудни за нас откъм събития и на този етап, с нашия лайфстайл, не можем психически да понесем ремонт с месеци или години.
Имоти обявени "лукс" с мебели Виденов и Икея, със странни интериорни решения не ми харесват, защото често са с надути цени, а реално са за тотален ремонт. Искам да се влюбя в скелета на жилището, като харесвам квартали с отстояние между блоковете.

В момента живеем в центъра и с проблемите с паркиране няма да ми липсват, ако се изместим по-встрани. Така или иначе почти не ни остава време за активности извън дома. Не излизаме често по ресторанти, а 5 годишното не се кефи много на баровете Simple Smile.

Приемам всякакви съвети от по-опитните Simple Smile

П.П. поляните не ми харесват, са, тесни, някаква лудост е да минеш по уличките и е някаква лудница. Дори новите постройки са някак хаотично направени и без мисъл към общата картинка. Лозенец и Иван вазов са ми е на кантар заради цените, проблемите с паркирането и цялостно минаване през квартала.

Спрямо сегашния пазар на имоти, аз не виждам как ще се припокрият критериите за пространства, прилично състояние и бюджет.
И после плановете Ви за преместване в чужбина и тази покупка за мен са лишени от логика. Абсолютно излишно влагане на енергия и парични средства преди местене. Не знам защо си го причинявате?!
От центъра, в който не знам колко дълго живеете, да отидете в Левски, Хаджи Димитър, Люлин, Овча купел, Надежда (за да няма зона) не ми се връзва, а за други квартали не знам как ще се класирате, то и за гореописаните ще е късмет ако съвпаднат всички критерии.
Моят съвет най-добронамерен за Вас е, да не се занимавате. Купете в Испания ако Ви хареса, но първо поживейте 1-2 години под наем, за да се ориентирате къде и какво да купите. Това е от личен опит препоръка.

П.П“ тази идея за покупка, която е разход от няколко хиляди и после да продавате, за което дължите данък ако е преди 3тата година и искате повече пари и нова акробатика с търсене и покупка и много разходи не я разбрах. Звучими като да сте леко объркани в плановете или на единия да му се заминава, а на другия не...

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 11:47 от drago_2008

# 624
  • София
Влизам да споделя, че купихме апартамента в Яворов в петък.
Плюсовете и минусите които видях още първия уикенд.

Места за паркиране, колкото искаш. Зелена зона е, но някак встрани от лудницата и с винетка за живущи паркирането е песен. Апартамента е супер слънчев, парно не е пускано а постоянната температура е 22-23С, предполагам ще е минус през лятото.
Минусите, които предполагам ще са полезни за купуващите в района - мноооооооого застаряващи съседи, не знам как да се изразя, но в мазето е страшна мизерия, не знам как ще ги накараме да изчистим...

# 625
Честито ново жилище, да си го ползвате безпроблемно!

Скрит текст:
За мазето - от сходни случаи мога да прогнозирам много мъка...
Пробвайте да предложите вие да почистите общите части (предполагам за тях става дума), въпреки че и на такива предложения обикновено има 1-2 чепати, които са против. Ще си почистите вашето, евентуално пътят до него. Не може да се разчита, че ще го ползвате за нещо по-ценно. Но все пак мазето не ви е основното, заради което сте купили.

# 626
Честито nad! Надявам се поне да няма проблем със събирането на месечните такси.

# 627
Влизам да споделя, че купихме апартамента в Яворов в петък.
Плюсовете и минусите които видях още първия уикенд.

Места за паркиране, колкото искаш. Зелена зона е, но някак встрани от лудницата и с винетка за живущи паркирането е песен. Апартамента е супер слънчев, парно не е пускано а постоянната температура е 22-23С, предполагам ще е минус през лятото.
Минусите, които предполагам ще са полезни за купуващите в района - мноооооооого застаряващи съседи, не знам как да се изразя, но в мазето е страшна мизерия, не знам как ще ги накараме да изчистим...

Честито! На мен ми допадна жилището. За мен покупката е добра. Мазето не е толкова важно и е лесно, защото трябва само да се почисти в повечето случаи за няколко стотин лева, но покривът и стълбището как са? Таванско също предполагам, че имате?
Разхлада лесно ще осигурите с един климатик, но топлината и светлината са огромен плюс, браво!

# 628
  • София
Стълбището и тавана са на 100% разчистени, скоро са ремонтирали таваните и от там, таванските са напълно почистени. Тавана е 6м2, с мнооооого висок таван.

Входната врата е за нова, да видим кога...

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 14:18 от nad_tab

# 629
Значи не е толкова отчайващо положението! Smirk
Така или иначе в мазе да сложиш гумите на колата, нещо подобно, което няма да се развали от влага, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт