Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 981
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Като метростанции, Опълченска е на 15 мин. пеша, а Мария Луиза на 10, всякакъв друг транспорт има достатъчно, все пак е широк център и откъм транспорт е осигурено до всяка точка. В сградата, в която обмислям покупка живеят прокурори, оперни певци такъв ред хора. Всъщност мургавите братя в кой район на квартала са, знам, че в Зоната до метростанция Опълченска има много, за района на Лъвов мост е ясно, но Банишора като цяло? В карето до Козлодуй е, както беше писано по-горе, ново строителство, ниска сграда.

# 211
Ако въпроса е към мен, реално не знам в кой район на квартала живеят мургавите братя./ излишно споменавам, че около лъвов мост нямам близки и съответно не съм ходила на гости, за да съм наясно/.  По- скоро си мисля че тези, за които пишем имат разни бизнеси- кръвния център например/ и затова се въртят там, но не и да живеят..

15мин пеша не са никак малко до метростанция..

# 212
  • Хасково
Препоръки за имотен адвокат може ли!

# 213
На мен лично Банишора и Фондови жилища, части от Света Троица, Красна поляна и дори части от зоните въобще не са ми привлекателни. Бих предпочела за индентична бюджет - Надежда, дори Хаджи Димитър или Дружба (далеч от тъмно зелените блокове). Говорим за инвестиция. Подкрепям мнението, че ако на района му се носи лоша слава и аз не бих искала да живея там, то това най-вероятно ще важи за масовия наемател. Разбира се, за всеки влак си има пътници.

# 214
  • Хасково
Може ли да ме ориентирате, какви са разликите при покупка на апартамент, който в плана на сградата е вписан, като хотелски апартамент. Как се определя данък сгради, може ли да бъде постоянно жилище и да си имаш адресна регистрация, партида за ток и вода за битови абонати ли е, такса смет и т.н. Къде са подводните камъни?
Общо взето, какви са последствията при покупка на такъв апартамент.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 20:59 от NadiaNGX

# 215
# 216
# 217
Какво ви е мнението за тази обява? Не съм много запознат с Люлин, но мястото май е в добрата част, а строителството изглежда, че е с добри материали и изпълнение. Цената като за София е повече от прилична за такъв тип сграда. Има ли уловка? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168397929695650&sl … a2zgl2&f1=1&fe7=1

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 03:53 от Мъфин

# 218
Какво ви е мнението за тази обява? Не съм много запознат с Люлин, но мястото май е в добрата част, а строителството изглежда, че е с добри материали и изпълнение. Цената като за София е повече от прилична за такъв тип сграда. Има ли уловка? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168397929695650&sl … a2zgl2&f1=1&fe7=1
Първи етаж, ново строителство. 1550€/м2 за строеж на груб строеж не бих дала.
За тези пари няма ли нещо готово?

# 219
В какъв вид ще го дадат на хората, които го купят? Празен, без обзавеждане, така на груб строеж, или ще има обзавеждане, но тогава брокера ще иска повече пари?

Каква е схемата, когато не е ,,готов,,? И какво означава готов нов апартамент? Обзаведен с мебели ( легло, маса ) и бяла техника ( печка, пералня, бойлер, хладилник ) на по-скъпа цена?

Нека някой, който знае да обясни разбираемо, за да може бъдещи купувачи, да знаят какво да търсят и за какви пари

# 220
Новото строителство се предава на шпакловка и замазка (ш/з) по правило. Ще ми бъде любопитно някой да извади този БДС, за който пише в обявите. Аз не знам за такъв, може би има някакъв нов - по време на соц-а апартаментите се предаваха по БДС с настилки (мокет в стаите, мозайка в сервизните помещения и коридорите), тапети (от най-евтините хартиени), кухненски шкафове, плочки за гръб в кухнята, както и в банята по стените. Това беше БДС, готов за нанасяне, ако нямаш някакви претенции за дизайн и връзки, за да си купиш нещо по-засукано.

# 221
Какво ви е мнението за тази обява? Не съм много запознат с Люлин, но мястото май е в добрата част, а строителството изглежда, че е с добри материали и изпълнение. Цената като за София е повече от прилична за такъв тип сграда. Има ли уловка? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16839792969565 … mp;f1=1&fe7=1
Скрит текст:

[/spoiler]
Този апартамент май е изцяло северно изложение, би трябвало да е ателие. Като локация е на 1 спирка с трамвай 8 от метростанция Люлин.
Ако не си емоционално свързана с Люлин, вземи си в друг квартал с по-ниско строителство, представи си как ще изглежда Люлин след 1 г, панелаците ще грохнат и въпреки, че си в нов блок ще се чувстваш като в едно гето . Накъдето и да погледнеш ще бъде гронал пейзажа.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 11:27 от Pepina_n3

# 222
Joy Пепина, извинявай, но много се смях с твоят пост.
Първо, на Мъфин отдолу пише Мъж, второ, той е пуснал линк към 3-стаен 100 кв., ти къде видя ателие, не знам. В самата обява пише изложение "югоизток, северозапад" и самата скица показва точно това - 2 изложения, ти пак някъде видя само север....
Все едно пишеш за друга обява. Joy
И това с падналите панели, супер смешно ми стана. Какво искаш да кажеш, че след 1 година почти цял Люлин ще се е сринал, а след още няколко и Младост, Дружба, Надежда и т.н., всичките панелни квартали.
Дано все пак да не си познала.

# 223
Здравейте скъпи приятели,
Мили хора, които си търсят апартамент под наем и за собственици, които искат да отдадат апартамента си.
Явно в България дейността на Агенциите за недвижими имоти, в частта ,,Отдаване под наем,, е не регулирана от държавата. В тези агенции работят събрани ,,от кол и въже,, хора, които нямат квалификация и са решили без да полагат усилия набързо да извадят някой лев. Те променят и пазара, ето как:
Собственик пуска обява в сайт, за отдаване под наем, не след дълго си вижда имота, отдаден от агенциите, без те да са поискали разрешение за това или да имат документ - декларация или пълномощно от собственика с разрешение за извършване на такава услуга. Променят цени, крадат снимки от профила на собственика, като основната цел е да поставят телефонния номер на фирмата под снимките на апартамента на собственика.
Търсещите имот под наем звънят и попадат на агенцията за недвижими имоти. И така се започва сагата:
Подписване на договори от страна на търсещите, с които те се ангажират и не могат сами да си търсят жилище; комисионни от 50% до 80%,  от кандидат - наемателите и още толкова от собствениците, което е безкрайно скъпо.
Факт е обаче, че тези така наречени ,,Агенции ,, НЕ СА СТРАНА по договора за наем, който се сключва само между наемодател и наемател. Брокерите си взимат комисионните и изчезват безследно след това.  Да се забрави за документ за тази комисионна - нито на собствениците, нито на наемателите. Създават неверни профили, крадат снимки, чужда собственост, дори не са влизали в имота, отдават нещо, което не е тяхно. Т.е разходката от офиса на фирмата до даден имот струва около 140% печалба на така наречените,, брокерчета,,
Мили хора, търсете си имот от собственици.
Трябва да се регламентира дейността ,,Отдаване под наем,, от държавата и да се фиксира нивото на комисионните. Да не могат да се отдават имоти без пълномощно от собствениците.
Поздрав.....и успех на всички

# 224
Първи етаж, ново строителство. 1550€/м2 за строеж на груб строеж не бих дала.
За тези пари няма ли нещо готово?
Трети етаж струва 1580 е/м2. За София това не е висока цена. Вярно че говорим за Люлин, но това май е хубава негова част. Освен това тази сграда се прави с относително хубави материали и най-вероятно съседите ще се чуват доста по-малко отколкото в панел, ЕПК, стара тухла или масово НС. Разходите за отопление ще са ниски.

“ двупластова хидроизолация от SBS, мазилки от Baumit, лепило и шпакловка ProContact на Baumit, тухли от Wienerberger - Porotherm 25N+F light и 12N+F, топлоизолация на EPS Porotherm 12 см. с крайно покритие силиконова мазилка SilikonTop; 10 мм. шумоизолация на всички плочи по пода и на вътрешни тухлени стени между апартаментите 28 мм. на фирма Danosa с продукт Danofon, немски ПВЦ дограми на фирма Trocal 88 мм. профил с троен стъклопакет 52 мм.(нискоемисийно + газ аргон, високо енергийно и бяло), покривни прозорци (скатен покрив) на фирма Velux, хидравличен асансьор KONE, гаражни врати Hormann, входни врати за апартаменти Solid”

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 13:05 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт