Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 999
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Чудно е да се гъчкаш в двустаен с две деца, особено разнополови, сакън да не живееш в панел. Те да не искат да се прибират вкъщи от теснотия, пък много важно, какво точно е строителството.
Недейте така категорично. Животът е шарен.

# 271
Защо не си купите по-голям в съшия квартал на същата цена за квадрат? Така проблема е решен. Ако искате по-хубав квартал, то това отговаря на въпроса ви защо цените там са по-високи - защото и други искат същото. В крайна сметка, аз чета отгоре отгоре и се обърках - за стрелбише или младост става дума? Южните квартали са по-скъпи заради близостта до офисните сгради, планина, магистрала и НС. Офисния планктон явно е добре платен и плаща високите цени да му е до гъза офиса. На север като че ли повече работници свързани физически труд - фабрики, заводи, сервизи, магазини, производство и индустрия и тн живеят, чийто заплати вероятно са по-ниски и могат да платят по-малко за жилище. Ето една част от причините за разлика в цените.

# 272
  • София
Чудно е да се гъчкаш в двустаен с две деца, особено разнополови, сакън да не живееш в панел. Те да не искат да се прибират вкъщи от теснотия, пък много важно, какво точно е строителството.
Недейте така категорично. Животът е шарен.
Като е шарен, търсиш друго решение пред 150-160хил евро / минимум толкова ще излезе с ремонта!/ разпадащ се панел с кофти общи части...то пак няма да ти се прибира само при гледката на входа... Пък и двете деца като порастат след няма 10 год, примерно, пак не си си решил проблема... Това нещо не можеш и да го продадеш един Ден че да купиш две по - малки жилища, ако се налага за децата.. Абе не е добре за в бъдеще 50 год панел както и да го гледаш..

# 273
  • Варна
Добре, зле... и такива жилища се купуват. Но повечето ги купуват заради чистите правоъгълни форми, голямото отстояние между блоковете, чистата квадратура, без сметнати зидове, тераси и т.н. Някои са фенове и на самия тип строителство. Някои купуват обзаведени евтини панели, защото нямат пари и време да обзавеждат от нулата. Но конктерно тази потребителка е привлечена от цената, тоест търси нещо евтино. Обаче не си е направила добре калкулацията. Няма начин това жилище да излезе евтино, след като се пръснат една торба пари по него, за да се приведе в годен за обитаване вид. Може би не е в час с цените на ремонтите и материалите.

# 274
  • София
Има разлика дали търсите нещо за инвестиция или решавате  жилищен проблем. Ако се наистина се налага разширение, ще вземете, каквото ви позволяват финансите. Ремонт се прави и докато се обитава жилището. А след 10 години пак ще има хора, които спешно се нуждаят от увеличена жилищна площ и не разполагат с големи възможности.
Цената на панелните жилища ще следва общата тенденция на имотите докато не започнат сградите сами да падат или не се вземе решение на държавно/общинско ниво за съдбата им.

# 275
  • София
Оk де, ама поне панел ако ще е, да е от "новите"
Ако общата инвестиция в това нещо ще е близо 150-160 хил евро, все пак мисля че не си струва от където и да го погледнеш. Нито може да се каже че е евтино, нито че е инвестиция, нито че в бъдеще има шанс да го продадеш, нито си струва разправията да се ремонтира ( всеки майстор ще те одере жив, точно сега), купуваш си проблеми.
И не , не е евтино като теглиш чертата... Началната цена е измамна

# 276
Потребителката има достатъчно имоти и опит с ремонти. Също така, потребителката написа, че се оглежда за приятели. Потребителката е потресена от цените в Дружба и е изненадана от цената в Младост. Потребителката също така предпочита разчистен за основен ремонт апартамент, отколкото да изрива чужди боклуци, че и да плаща за това.
Потребителката живее в разкошен, саниран панел, с нормална големина на стаите, с простор пред и зад блока и достатъчно паркоместа, че да не се налага да паркираш на 10 минути от къщи Smiley

А сега може да потърсите тристайни в Дружба да видите, че цените са като с Младост. Говоря само за панелни имоти, НС не представлява интерес за мен.

# 277
  • Варна
... Ремонт се прави и докато се обитава жилището....
И как по-точно ще обитава това жилище? Ще спи върху юрган на цимента и ще пикае в тръба в тоалетната ли?

# 278
  • София
Живея в НС от доста време, не паркирам на 10 минути щото имаме паркомясто, наше си е, с нотариален акт.
Това е удобство , но струва пари, така е. Да паркираш удобно струва пари .... Cold Sweat
Просто ако е панел, да не е с тези изнесени балкони напред, а от по-новите, това мисля... И като теглиш чертата на всички ядове и ремонти, не е евтино този супер стар панел. Дори да изглежда евтино. И завещаваш на децата си разруха, с ядове... И това има значение.. Поне панел ако е, да е от по -новите...

# 279
Защо не си купите по-голям в съшия квартал на същата цена за квадрат? Така проблема е решен. Ако искате по-хубав квартал, то това отговаря на въпроса ви защо цените там са по-високи - защото и други искат същото. В крайна сметка, аз чета отгоре отгоре и се обърках - за стрелбише или младост става дума? Южните квартали са по-скъпи заради близостта до офисните сгради, планина, магистрала и НС. Офисния планктон явно е добре платен и плаща високите цени да му е до гъза офиса. На север като че ли повече работници свързани физически труд - фабрики, заводи, сервизи, магазини, производство и индустрия и тн живеят, чийто заплати вероятно са по-ниски и могат да платят по-малко за жилище. Ето една част от причините за разлика в цените.

Объркано звуча, защото самата аз съм объркана Simple Smile В крайна сметка може и да вземем по-голям в Надежда срещу малкото ЕПК с доплащане.
Според мен е важно вид и година на строителство, никога не бих купила панел за пари, срещу които можем да купим къща и просто да не живеем в София.
Това са решения с отражение поне едно поколение напред.
Първо да видим на каква цена ще продадем което сме решили, пък тогава да си правя сметката, че иначе малко става рибата в морето ...

П.С. В момента е най-доброто време да се продават панели на добри цени, това е част от абсурда на пазара. Хората имат бюджет да речем 150 000 евро и гледат в тази сума да се вместят. Няма да дадат 20 х евро отгоре за по-нови ЕПК. Ето това за мен също е странно, защото панелът се доближи до ЕПК като цена, а няма база за сравнение
В епк то като вляза съм като в бункер и цяла зима караме на изключени радиатори. Панелът няма отопляване.

# 280
Добре, че всички сме с различни мнения. Simple Smile
И аз мен локацията е едно от водещите. Макар че с годините нещата се променят.

На този етап, не бих сменила апартамента в София, заради къща извън за същите пари. При големи финансови възможности - да, но тогава и в София няма да е в краен, северен район Wink

Трудно отопление (по-скоро скъпо) имат всички северни имоти, без значение панел, ЕПК или тухла. Това е изпитано от личен опит с всякакво строителство и всякакви изложения.

# 281
Наистина по-добре, че всеки е с различно мнение и приоритети.
На този етап от живота ни, няма как да сменим апартамента ни за къща. Независимо от предимствата на къщата. Предстои ни да имаме деца, те трябва да бъдат придвижвани до градина, училище, като станат по-големи ще искат да излизат и вечер, няма как да стана личен шофьор до 3-4 сутринта. На този етап от живота ни - твърдо не. Много беше важно за нас да имаме близка спирка на метро до нас (не от тези, които пишат в обявите и трябва да вървиш 15 минути в посока) именно, за да сме бързи, подвижни, ние и децата. Макар и да сме активни шофьори с мъжа ми и всеки има кола, понякога метрото е по-добрата опция и беше важно за нас да я имаме.
Та за мен това е най-важното - локация и комуникативност, защото да губиш всеки ден по 2-3 часа, за да се предвижиш от вкъщи-градина/училище-работа и обратно, за мен е много и би нарушило качеството ми на живот.

# 282
Потребителката която живеела в разкошен панел ме разсмя значително. Направо ми оправи настроението.
Разкош и панелен кимизарник, магаре и космос. Joy

# 283
  • Варна
Верорятно е изсипала трицифрена сума за ремонт вътре. Много ясно, че ще си го харесва и хвали. Нищо, че като излезе от апартамента, чувството е все едно минаваш през портал към миналото. Нищо, че такова нещо няма продаване без да е на загуба.

# 284
  • София
... Ремонт се прави и докато се обитава жилището....
И как по-точно ще обитава това жилище? Ще спи върху юрган на цимента и ще пикае в тръба в тоалетната ли?

Хайде сега - монтира се временно тоалетна чиния, стаите се правят една по една. Ще кажете, че всички имат възможност да се събуят и да влязат на чисто, ново и с гаранция.
Дано никога да не ви се налага спешна промяна на жилищната конфигурация. Човек може и с две и с двеста. Някой е живял в този и подобни апартаменти преди да ги пуснат за продажба.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 21:07 от Raya

Общи условия

Активация на акаунт