Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 915
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Живяла съм без асансьор на 20тина години бях. В Центъра. Не. Не става. Един ремонт. Едно колело. Гости. Едно кресло да смениш е ужас. Всеки ден покупки. Абе уикенда все отлагах да слизам за това онова. Колата ми беше склад... Joy

# 496
  • на последния етаж
Така е.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 10:42 от Лита

# 497
  • София
Апартамента, има 14м2 мазе, колко колелета може да събере....
Баща ми е на 70, не знам защо, но от както го помня не използва асансьор, на 3ти етаж е и винаги се качава по стълбите, но е съвсем различно, когато е осъзнат избор.

Изтривам сниките, след 5-6г. като решим че ще се местим, ще си го ремонтирам, така както ми харесва.

# 498
Два пъти съм си чупила пръст на крака - живеехме на втори етаж и си беше мъка. Скоро имах сериозни проблеми с глезена и благославях асансьора всеки ден.
Дай Боже да сте живи и здрави, в отлична подвижност до дълбока старост.
Но инциденти стават.

# 499
То пък файда като имаш асансьор, а едва влизат двама човека в него ( каквито напоследък виждам често). Ще е опция за ежедневните покупки, но за по-големи отново все едно го няма.

# 500
Големи покупки не се правят всеки ден. И само един човек да може да влезе в асансьора, пак е по-добре от липсата му.

# 501
Винаги може да се продаде и да се купи партер, ако не дай си боже стане нещо. За временна травма (месец-два) да кажем, че се преживява. Проблем е, че масово жилищата, включително стари и нови, не са пригодени за хора в инвалидни колички, както и цялата среда навън. Дори да живееш на партер, ако трябва да излезеш, пак  е проблем.

# 502
  • София
Скоро ни се наложи с възрастни родители. Да не дава Господ на никого. Бяха в ЕПК с два асансьора , един голям. Линейка може на носилка да свали човек. Пак да кажа, да не ви се налага Cold Sweat
Инак за мен миминума е , асансьор за инвалидна количка + естакада до улица, да свалиш до кола/ линейка
Понеже ни се наложи напоследък с възрастни родители и го оценявам...
Пък и за младо семейство за количка или колело, пак така. Но всеки си знае...

Те пък в някои стари сгради мислят и търсят начин да се сложи асансьор и ще почнат да ги правят повече тези неща...

# 503
Имам чувството, че и в не малко нови сгради, са малки асансьорите, но може и визуално така да ми се струва. Големи и товарни, освен в ЕПК, не съм виждала другаде.

# 504
Гараж в Изток за 154.000 евро! Май по-скъп гараж в София до сега не съм виждал! Simple Smile

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d170600247834532&slink=a87zii&f1=1

# 505
Не личи че ств мислили много. С наема едва ли ще избиете парите, а какво ще стане след години на 55, само господ знае. Със сигурност ще иска ремонт, та ако е и с кредит, цената става баснословна. Сметнете си за тея пари дали може нещо друго.

До колкото аз разбрах, търсят жилище за тях двамата, за да го ползват след време. Наема ще е, за да не стои празен докато дойде време да живеят те там. Едва ли ще успеят с наем за няколко години да го избият. Тук е за лично ползване, но след време. А и да си вложат (може би) някакви готови пари. За това като е за под наем, могат да направят минимални подобрения. Цялостно не е зле. Като дойде време да живеят там, ще го ремонтират по-хубаво. Само банята не е показана, а тя ако е от соц време, ще глътне много пари. Аз, ако съм наемател бих се отказала заради стара баня, колкото и другото да е добре.

# 506
Сигурни ли сте, че не можете да намерите нещо по-добро за тези пари?
Не съм търсила тристайни, например това - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c166437685052456&sl … a88dzh&f1=3&fe7=1.
Не е тристайно, но е било такова и пак може да стане.
или това -
това също - [url=https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170110181781498&slink=a88dzh&f1=4&fe7=1]https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170110181781498&slink=a88dzh&f1=4&fe7=1

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 13:29 от ее123456

# 507
Тези 2 обяви не са по-добри - локацията е по-зле от Яворов. Щом в обява за Център не пишат коя е метростанцията, значи е в проблемен квартал - примерно Лъвов мост. А втората обява е съвсем близо до моя квартал - до училището също е локация, която не може да се сравнява с Яворов.

И двете нови кооперации са от мътен период, нищо че са (почти) ново строителство. А и обикновено (най-често, не винаги, разбира се), когато търсиш жилище за към 55-60 годишна възраст, вече се ориентираш към по-малко такова - 2-стаен е перфектен вариант. Децата вече са големи, няма нужда да слугуваш на 3-4-стаен. За какво са ти 1-2 допълнителни спални, като ще стоят празни в 90% от времето?!?
Разбира се, има и случаи, когато стилът на живот на конкретното семейство предполага чести гостувания с преспиване на деца и други роднини. Но това се случва по-рядко.

Аз лично не бих купила никое от предложените 2 жилища, щом за същите пари мога да си купя в Яворов, пък било и без асансьор.

# 508
То не е съвсем за същите пари, тъй като квадратурата му е двойна и отгоре. Но мисля, че е някъде  около Опълченска, тази обява виси от година, да не кажа  и повече, виждала съм я десетки пъти. Grinning

# 509
И двете нови кооперации са от мътен период, нищо че са (почти) ново строителство. А и обикновено (най-често, не винаги, разбира се), когато търсиш жилище за към 55-60 годишна възраст, вече се ориентираш към по-малко такова - 2-стаен е перфектен вариант. Децата вече са големи, няма нужда да слугуваш на 3-4-стаен. За какво са ти 1-2 допълнителни спални, като ще стоят празни в 90% от времето?!?
Аз лично не бих купила никое от предложените 2 жилища, щом за същите пари мога да си купя в Яворов, пък било и без асансьор.
Аз имах предвид обявата за тристайния в Овча купел, цитирала съм я. Там апартаментът беше със спални по 10 и 12 м2 и хол/кухня около 18 м2. За младо семейство, което смята да става четиричленно смятам, че детска стая с по-голяма площ е по-подходяща. Освен това комуникационните връзки за хора с малки и по-големи деца са важни, не винаги може да ползваш автомобил за да се придвижиш.

Общи условия

Активация на акаунт